slift Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 (edytowane) 1 minutę temu, Bemek napisał: Czwartek to już bydzie po ptokach Czemu po ptokach ??? Jakieś konkrety czy wróżenie z fusów ??? Edytowane 26 Luty 2019 przez slift Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Proszę sprawdzić pogodę na Czwartek i wszystko w temacie . To już pewniej będzie zawitać w Sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Bemek wyluzuj ICM zmienia prognozy jeszcze rano był deszcz wieczorem w czwartek! Aktualnie 60km / h jest w normie. Już w tym sezonie jeździli przy ponad 70! Choć to ryzykowny dzień, ja zakładam raczej piątek na nartowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Sprawdzałem pogodę na Czwartek w trzech portalach pogoda lipa że tak powiem , za to w Sobote szykuje się fajny dzionek no i jutro też całkiem piknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slift Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 1 godzinę temu, przemo_narciarz napisał: Bemek wyluzuj ICM zmienia prognozy jeszcze rano był deszcz wieczorem w czwartek! Aktualnie 60km / h jest w normie. Już w tym sezonie jeździli przy ponad 70! Choć to ryzykowny dzień, ja zakładam raczej piątek na nartowanie. Dzięki za informację. W czwartek zobaczę z rana chyba jak to wygląda i będzie decyzja. Dzień ryzykowny, ale jak jezdziliście przy wietrze w porywach 70km/h, to może nie będzie aż tak żle 🙂 4 minuty temu, Bemek napisał: Sprawdzałem pogodę na Czwartek w trzech portalach pogoda lipa że tak powiem , za to w Sobote szykuje się fajny dzionek no i jutro też całkiem piknie . Kolego, umiem czytać ICM-a i ja jakoś fatalnej lipnej pogody nie widzę a wręcz przeciwnie. Gdzieś Ty wypatrzył tragiczne warunki to ja nie wiem... Chyba że też jedziesz w czwartek i siejesz ferment aby ludzi odstraszyć 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Pogodę możesz sprawdzić wieczorem przed wyjazdem! Trzy dni to wróżbici jeszcze dużo mogą zmienić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slift Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 5 minut temu, przemo_narciarz napisał: Pogodę możesz sprawdzić wieczorem przed wyjazdem! Trzy dni to wróżbici jeszcze dużo mogą zmienić... Zgadza się. Ale dzisiaj mamy Wtorek więc do Czwartku to 2 dni ( a nawet 1,5 dnia ) i automatycznie mniejsza pomyłeczka 🙂 Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Zgadza się że pogodę należy sprawdzać wieczorem przed rannym wyjazdem , Ja wybieram sie jutro i w Sobotę jak będzie pogoda. pozdrawiom z zasypanego Zwardonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 (edytowane) 46 minutes ago, Bemek said: pozdrawiom z zasypanego Zwardonia mówisz o tym opadzie sprzed tygodnia, miesiąca czy o czymś świeżym ? Edytowane 26 Luty 2019 przez andy-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Nowego śniegu napadało może z 1cm w ostatnich 10 dniach ,ale starego na polu przed domem mam ciągle ponad 60cm ,będzie tajało do końca Marca tak przy okazyji chałpa stoi 780mnpm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 Tutaj Bieńkula z poniedziałku, oby się utrzymała jak najdłużej... 8 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi28 Napisano 26 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2019 3 godziny temu, slift napisał: Dzięki za informację. W czwartek zobaczę z rana chyba jak to wygląda i będzie decyzja. Dzień ryzykowny, ale jak jezdziliście przy wietrze w porywach 70km/h, to może nie będzie aż tak żle 🙂 Kolego, umiem czytać ICM-a i ja jakoś fatalnej lipnej pogody nie widzę a wręcz przeciwnie. Gdzieś Ty wypatrzył tragiczne warunki to ja nie wiem... Chyba że też jedziesz w czwartek i siejesz ferment aby ludzi odstraszyć 🙂 Ja nie jadę, ale trochę fermentu posieję:;) Przeglądałem ICM i rzeczywiście wygląda to całkiem fajnie. Ale w mojej szklanej kuli wygląda to jednak trochę inaczej. Do czwartku popołudnia będziemy się znajdować w ciepłej masie, to po pierwsze. W czwartek pod wieczór, jest prognozowane przejście frontu chłodnego, który dotrze do Szczyrku od północy. Pchana przed nim ciepła masa, może wywołać halnego, a co to oznacza każdy wie. Związane z halnym zjawiska spowodują że wiatr będzie miał dużo większą siłę niż jest to podane w prognozie. Halny wystąpi z nietypowego kierunku, bo z północnego zachodu.Po froncie atmosfera się wyciszy i będzie trochę chłodniej. W piątek i sobotę pod względem pogodowym powinno być dobrze, pytanie tylko w jakim stanie będzie śnieg "po przejściach". I jeszcze jedno, na halnego najbardziej jest narażona, a jakże, kanapa na Kopę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 27 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2019 To jeszcze moja relacja z dnia wczorajszego (wstawiam dopiero dziś bo wczoraj późno wróciłem do domu). Warunki wczoraj ciężkie ze względu na gęstą mgłę oraz siąpiący cały czas deszcz (ten ustał dopiero około 11:00). Ludzi mało. Co do tras, mocno puściła 3 - jazda po mokrym śniegu, słabo trzymającym. Dość dobrze trzymały się trasy na Pośrednim z Golgotą włącznie (choć ta też bardziej miękka niż dzień wcześniej). 1 była zagrodzona i pracowały ratraki (rozgarniały śnieg wyprodukowany 2 dni wcześniej i poprawiały warunki), dobre warunki na 4, bardzo dobre warunki na 7 (ta była wczoraj robiona - dolny odcinek). Trasa ze Zbójnickiej trzyma się dobrze, ale ze względu na bardo gęstą mgłę - przyjemność z jazdy żadna. Na Hali Skrzyczeńskiej i 4 zaobserwowałem pierwsze drobne przecierki, podobnie na 8 (tu mają jednak ze 2 kopy śniegu do rozgarnięcia). W mojej ocenie najbliższe ocieplenie, wiatr i deszcz - najwięcej krzywdy zrobi trasie nr 3 (tam wyraźnie puścił już lód), na Pośrednim (8,9,10,11) i 7 - lodowa skorupa trzymała się wczoraj całkiem nieźle. Kilka zdjęć (mgła stała do wysokości Suchego). Widokowo - nie było zdecydowanie. Zbójnicka kopa. I widok na kanapy. 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 27 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2019 Było dziś trochę nartowane Pogoda rewelacja warunki nie koniecznie ale trudno wymagać lepszych . Rano godzina 9:00 Oblodzony sztruks i lekkie zachmurzenie : Około 9:30 zaczeło się przecierać 10:30 pogoda miód malina i lekka odwilż 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 28 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 Taka ciekawostka - na Google Earth pojawiły się zdjęcia satelitarne z 20.09.2018 r. dla Szczyrku. Widać nowe trasy oraz poszerzenie 2 z Małego Skrzycznego 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czepek Napisano 28 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 Tylko dwa zdjątka bo jakoś nie było okazji zrobic. Pogoda petarda. Warunki takie se. Mega muldy nie mają jednak żadnego znaczenia jak od rana do 15 lampa. 20190228_140209.mp4 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 28 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 Ale ci ludzie się snują na tych nartach, jak na zwolnionych obrotach. Wiem trasa z Kopy na niewiele pozwala, ale w tym miejscu już jest jakieś nachylenie. Żadnych skrętów, ewolucji, czegokolwiek. Chyba wiosna ich tak rozleniwiła 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek Napisano 28 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 Ciekawe jak dalej będzie się rozwijał ośrodek jak widać zapotrzebowanie jest duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slift Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 Też byłem wczoraj i lampa że hej 😊 O 11 odsypy spore. Sam zaliczyłem kontakt glowa-ziemia i nie było to miłe uczucie. A na nartach jeżdżę raczej b.dobrze...Trasa z kopy to nieporozumienie. Narty biegowe ubrać i jeździć. Zmarnowany potencjał m.skrzycznego 😕 Jakiś pseudo orczyk... Jechałem z pracownikami SMR gondola i takie oto wieści usłyszałem. Czy to prawda czy sciema kij to wie... - do 15 marca chcą utrzymac nocne jazdy - ośrodek planują mieć otwarty do końca marca. -nowych kolejek na razie nie będzie. Mówili coś o wytyczaniu nowych tras 😊 Gdzie co i jak nie wiadomo. Dopiero potem nowe kolejki m.in. z Czyrnej. - inwestycje na nowy rok to 3 etap poprawy naśnieżania. Pzdr 8 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 10 godzin temu, Mietek napisał: Ciekawe jak dalej będzie się rozwijał ośrodek jak widać zapotrzebowanie jest duże. W planach jest budowa kilku poczekalni do kolejek do kolejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 Powinni pomyśleć o nowej trasie z Małego Skrzycznego ,ponoć są tam jakieś możliwości do Soliska coś zrobić ? ewentualnie poszerzyć z M.Skrzycznego do Hali Skrzyczeńskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 28 minut temu, Bemek napisał: poszerzyć z M.Skrzycznego do Hali Skrzyczeńskiej. Zdaje się, że poszerzyli tą trasę przed obecnym sezonem. Po co jeszcze bardziej? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 widać poszerzyli jakoś ... tak za mało 😀, ale tak prawdę mówiąc, byłem w tym sezonie w Szczyrkowskim z 20 razy,,, i jakoś tak mam... jestem rozgoryczony... inwestycją poczynioną... jakoś tak wspominając poprzednie lata jakoś tak dziwnie... spieprzyli to... chyba że myślą jakoś tak alternatywnie... i wyciągną z tej Kopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 2 godziny temu, DMM napisał: widać poszerzyli jakoś ... tak za mało 😀, Poszerzyli sporo, ale wzrost przepustowości jest proporcjonalnie jeszcze większy i stąd wrażenie, że niewiele to dało. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czepek Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 Niech się te poszerzacze trzymają z daleka od COSu. A jak już muszą to niech poszerzają Ondraszka. A jak im przyjdzie do głowy cięcie na żyletki orczyka na Dolinach to się przykuję do niego łańcuchem jak ekolodzy do drzew. Orczyka z Czyrnej mi wczoraj nie brakowało bo luzy do gondoli. Orczyków na Pośrednim nie mogę przeżyć. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi