Narciarz ze Śląska Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 49 minut temu, colin23 napisał: Po otwarciu kopy, do gondoli podejście bez kolejki, na solisku dosłownie minuta. Tak to można jeździć. Szkoda tylko że taka ciapa dziś. Ale pogoda na następne dni raczej nie jest optymistyczna. W ogóle szok: środa - mega kolejki; piątek - na bieżąco! A staje się to powoli tradycją. Środy są najgorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 Potwierdzam. Środa była dramatyczna. Dziś od rana było zdecydowanie mniej niż w środę ale i tak dopiero kopa uwolniła cały dół. Fenomen kopy dla miłośników bieńkuli to zbawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czepek Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 Powinny chodzic orczyki z Czyrnej i tyle. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 Coś się zagubiło w gąszczu kolei liniowych? (załącznik) BTW. Ciekawi mnie dlaczego gondola może chodzić szybciej, ale tylko gdy nie wsiadają już do niej pasażerowie. Doświadczyłem tego i w Szczyrku i w Jaworzynie Krynickiej po godzinie zamknięcia bramek będąc w gondoli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 Dnia 13.02.2019 o 22:06, colin23 napisał: Zazwyczaj jestem za Szczyrkiem ale robią sobie z nas klientów jaja. Orczyki z Czyrnej umarły już chyba na zawsze. Ileż może trwać procedura powypadkowa? Miesiąc? Bieńkula ratrak to widziała chyba ostatni raz dwa tygodnie temu przed zawodami 😁. I Golgota nieczynna kolejny dzień gdzie ratrak może ją przygotować w 45 minut. Ale przecież ludzie i tak są więc po co się starać. Słabo. Prawda jest taka że szkoda im na 4 dniówki dla obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 16 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2019 Dziś bajkowy dzień. Trasy twarde, dobrze przygotowane, Golgota rewelacyjna. Puszczać zaczęło dopiero koło południa.Kolejki max.4minuty. Widoki: Pozdrawiamy forumowiczów. 12 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 16 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2019 Nie widziałem w wątku aby ktoś o tym pisał więc wrzucam. SMR planuje zrobić tunel w ciągu trasy nr 1 pod ul.Zwalisko http://bielskobiala.wyborcza.pl/bielskobiala/7,88025,24462056,w-szczyrku-zbuduja-tunel-narciarze-przejada-nim-pod-droga.html#s=BoxLoBbImg1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ANDISKI Napisano 16 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2019 (edytowane) wg moich obliczen kanapa na Kopę ma 63 lata i ma prawo mieć dolegliwości - bóle kolan, dolegliwości reumatyczne problemy żoladkowe słabszy wzrok. slabe serce , płuca . SORY kanapa B 5 ma dopiero 63 dni przyjmując urodziny 15 grudnia 2018 r INNY TRUDNY TEMAT na DĘBOWCU teraz LUTY 2019 narciarz facet po 40 uderzył w dziecko. Chłopiec złamana noga -facet podła fałszywe dane i uciekł. Kilka pytań - tam jest płasko więc facet ma słabe umiejętności że nie ominął dziecka zgodnie z Kodeksem FIS, czy ten facet ma syna lub córkę , czy ma swe dzieci , czy wie że male dziecko cierpi. TATA powinie pilnie wezwać GOPR aby spisali NOTATKĘ ja na górze ŻAR po uderzeniu w mojego ucznia , prosilem sprawce o danie dowodu do zrobienia zdjęcia ,oraz podanie numeru komórki. Narciarz z ŻAru podał dane i przeprosił , natomiast INSTRUKTOR młody który był z NIMI burzył sie o zdjęcie dowodu. Stary INSTRUKTOR z dzieckiem czyli JA byłem stanowczy . Po zjechaniu na dolna stację z TATA obejrzeliśmy ciało syna . BYŁO OK zalecenie SEN. ja po 3 godz telefon do TATY czy oK czy wizyta w SZPITALU czy nie ma powikłań - NA szczęscie tylko strach. W 2001 na MAŁYM SKRZYCZNEM uderzył mnie snowbardzista - podalem mu swoje numery komórki, a on tylko sorry MACIEJ z KATOWIC i uciekł a JA zwichnięcie stawu barkowego i GIPS było to około 13 grudnia . BYŁY swięta ja w gipsie z młody MACIEJ bez kontaktu. Możę TERAZ TO czyta i przypomina sobie uderzenie do narciarza na MAŁYM SKRZYCZNEM. Edytowane 16 Luty 2019 przez ANDISKI 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 16 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2019 Ski Chalange na Gopassie kolejny raz zrobił sobie jaja. Jazdę wieczorną wczoraj uciął po 19:10, jakby jej nie było. Do tej pory nieuzupełnione. Jam mam te 500 km zebrać, jak mi ich nie naliczą??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 16 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2019 (edytowane) 2 godziny temu, pasazer85 napisał: Nie widziałem w wątku aby ktoś o tym pisał więc wrzucam. SMR planuje zrobić tunel w ciągu trasy nr 1 pod ul.Zwalisko http://bielskobiala.wyborcza.pl/bielskobiala/7,88025,24462056,w-szczyrku-zbuduja-tunel-narciarze-przejada-nim-pod-droga.html#s=BoxLoBbImg1 Było w środę rano, widać że gazeta skorzystała z informacji forum skionline na dodatek jakiś mistrz dziennikarstwa wymyślił że to tunel, a to zwykły przepust pod drogą. Dnia 13.02.2019 o 09:46, surfing napisał: Ulica Zwalisko Szczyrk - przejazd przez drogę, na przyszły sezon szykuje się przejazd pod drogą. Rozpoczęto procedurę do ,,Budowa przepustu dla przejazdu narciarzy pod ul. Zwalisko w Szczyrku wraz z przebudową sieci: elektroenergetycznej, gazowej i kanalizacji sanitarnej" zdjęcie @fredek321 Edytowane 16 Luty 2019 przez surfing 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 Na SMR dom wariatów, karnety niektórym nie działają, 1 ma dobre warunki tylko na ściance trochę lodu i jest zamknięta, bieńkula czarna 5 otwarta a nie wyratrakowali!! Można się zabić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 28 minut temu, cody3223 napisał: bieńkula czarna 5 otwarta a nie wyratrakowali!! Można się zabić. Przypuszczam, że ona właśnie tak będzie "otwarta", czyli tzw. freeride - podobnie jak trasy nr 3 i 6 na Chopoku (oficjalnie niby otwarte), czasami też 32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 (edytowane) 54 minuty temu, cody3223 napisał: bieńkula czarna 5 otwarta a nie wyratrakowali!! Można się zabić. Można się świetnie pobawić... o ile są umiejętności... Pewnie ze względu na wysokie temperatury nie była ratrakowana. Edytowane 17 Luty 2019 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 Wczoraj była super przygotowana.Czyli jak trafisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 Tak to prawda niedzielny cud w SMR. Trasy przygotowane dobrze a Golgota b. dobrze jak na panujące poprzedniego dnia temperatury,uważam ,że nie ma się do czego przyczepić a dziewiątki to tradycyjnie stolik. Kolejki i tu przecierałem oczy ze zdumienia znośne, powiedziałbym jak na niedziele w SMR to nie wielkie,ale to w-g mojej opinii zasługa działającej "Kopy".\ i co tu dużo mówić kapitalnej pogody-wszystkie knajpy pękały w szwach,które też w znacznym stopniu "odciążały" koleje,naprawdę udany dzień w SMR. Ale do tej beczki miodu muszę niestety naprawdę szczerze wlać łyżkę dziegciu. Naprawdę nie znam na tyle kulturalnych słów aby określić poziom lekceważenia klienta ,jak można w środku sezonu ,na niedzielę i nie tylko, nie przygotować tak pięknej,jeszcze dziewiczej "nie zmodernizowanej przez SMR trasy",którą powinni się chwalić gdzie tylko można. Dla mnie poziom arogancji sięgnął zenitu. Wiem że już nie którzy ,będą pisać,że to trasa nie dochodowa ,taka na free itd-jeżeli tak to niech ją ściągną z planu to będzie uczciwie. Prośba do Pana JC . Czy mógłbyś podać,ustalić , ,szefa TMR czy SMR na Polskę do której można by kierować "podziękowania" za tak "rzetelne i uczciwe " podejście do klienta. Ta osoba nawet nie zdaje sobie sprawy ile ma tych ch....... w d..pie. Bardzo przepraszam za to ostatnie zdanie ,ale naprawdę nie potrafię się powstrzymać,jeszcze raz wszystkich zniesmaczonych przepraszam. Dla mnie ten stan rzeczy jest nie do zaakceptowania taka wisieńka taki smakołyk ,tyle lat czekałem na tą Bieńkulę,serce się rozdziera,jak się patrzy na tą pazerność i chytrość SMR-u, godne pożałowania,po prostu żenada. Z wyrazami szacunku dla szefa SMR-u. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 3 minuty temu, toppaner napisał: Dla mnie poziom arogancji sięgnął zenitu. Uwielbiam jazdę w Szczyrku. Bieńkula nie jest moim szczytem marzeń, ale rozumiem, że można na nią czekać. Taktyka ratrakowania co drugi dzień jest nie do przyjęcia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 Zdecydowanie skoro na tablicy piszą że czynne trzeba wyratrakowac i przygotować jak kopę. Na Chopoku ostatnio południa też nie ruszyli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 Powiem tak: bawiłem się przednio skacząc po mułdach które się utworzyły na bieńkuli, co nie zmienia faktu, że jak wyrżnąłem, to zacząłem lecieć w dół po lodzie ("betonie") który był na całej trasie. Wiele osób które przeżyło górną ściankę dostąpiło wątpliwej przyjemności przeżycia dolnej ścianki składającej się z "betonu" gdzieniegdzie oprószonego śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 1 godzinę temu, przemo_narciarz napisał: . Na Chopoku ostatnio południa też nie ruszyli... Nie wierzę i we wtorek sprawdzę,jeżeli i tak się w TMR-E zaczyna dziać to ręce opadają. Po prostu robi się dziadownia,choć nie nie wierzę to jakaś niedorzeczność sprawdzę . Może jakiś strajk mają,no nie wiem co , to jakaś abstrakcja ,to to toooooo? No i nie wiem co dalej pisać ? Zostaję bez słów. Chyba że to wkrętka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 1 minutę temu, toppaner napisał: Nie wierzę i we wtorek sprawdzę,jeżeli i tak się w TMR-E zaczyna dziać to ręce opadają. Po prostu robi się dziadownia,choć nie nie wierzę to jakaś niedorzeczność sprawdzę . Może jakiś strajk mają,no nie wiem co , to jakaś abstrakcja ,to to toooooo? No i nie wiem co dalej pisać ? Zostaję bez słów. Chyba że to wkrętka? Serio północ była zrobiona a na południu czarnulka z świeżym opadem 20-30cm. Wszystko fajnie tylko świeże muldy i widoczność na 15m.... Było to w tą środę jeżeli dobrze pamiętam. Też będę we wtorek możemy razem sprawdzić:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 18 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2019 14 godzin temu, przemo_narciarz napisał: Też będę we wtorek możemy razem sprawdzić:) Ok. Nawet organoleptycznie. Jadę srebrną kijanką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 18 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2019 Wracając do tematu SMR. Dziś dla odmiany bajkowo Mieliśmy wrażenie, ze najcieplej z dotychczasowych dni, a mimo to rano twardo. 9 i 9a ze sztruksem do końca, to jakiś ewenement. Szyby samochodu rano skrobałem, jak codziennie. Ludzi nieco więcej niż wczoraj. Kolejki do 8 minut bez zakładania wysokiego pressingu Bardzo dużo zjeżdżających Golgotą, a trasa wytrzymała to bardzo dobrze. Dziewiąty dzień na nartach zaliczony. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 18 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2019 Tak, również w niedzielę na Golgocie sporo narciarzy jak na tą trasę i ogólny mały ruch tego dnia. Pewnie dlatego, że dobrze wytrzymywała temperaturę - zacienienie robi swoje. Ogólnie to dałem się namówić na przyjazd w niedzielę w środku ferii śląskich za namową kolegi który spędza(ł) weekend w Szczyrku i twierdził, że w sobotę nie było kolejek. OK ryzykuję. Na szczęście nie pożałowałem - rano zmrożony śnieg, super, potem wiadomo - narty wodne Ale przede wszystkim ludzi jak na lekarstwo Dlaczego? Nie wiem - choć się domyślam Od rana jeździliśmy na Julkach (Golgota + 9,9a), koło południa pojechałem sprawdzić Bieńkulę, tak jak pisali koledzy wyżej, nie wyglądało to zbyt dobrze. Ale jeszcze gorzej było na 1. Na ściance obok słupa na calej szerokości wydarte do lodu/ziemi Trasa nr 10 końcówka AMBA FATIMA, na środku oblodzona rynna szeroka na 2m, po bokach piaskownica po kostki, walka o życie początkujących, nr 3 dojazd do gondoli to samo, ale to standard. 4 i 7 koło 11:30 w porządku nawet ostatnia ścianka. Najlepsze 11 i 9a. Podsumowując, "sensowna" jazda tak do godziny 11. Generalnie jednak z dwojga złego lepiej w tym Szczyrku pojeździć przy plusowej temperaturze, niż stać w kolejce jak jest mróz. Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 18 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2019 Czy może ktoś napisać o wieczornym ? Jak to teraz wygląda ? Da się pojeździć czy od początku kaszą i muldy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 18 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2019 21 godzin temu, toppaner napisał: Nie wierzę i we wtorek sprawdzę,jeżeli i tak się w TMR-E zaczyna dziać to ręce opadają. Po prostu robi się dziadownia,choć nie nie wierzę to jakaś niedorzeczność sprawdzę . Może jakiś strajk mają,no nie wiem co , to jakaś abstrakcja ,to to toooooo? No i nie wiem co dalej pisać ? Zostaję bez słów. Chyba że to wkrętka? Nie "zaczyna", bo na Chopoku taka sytuacja jest od wielu lat (trasy 3 i 6). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi