Cosworth240 Napisano 30 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2019 (edytowane) 47 minut temu, shuger napisał: Obserwuj tutaj:http://m.meteo.pl/szczyrk/60 Jeśli w piątek tak będą nadal pokazywać jak dziś to cały "nowoczesny" Szczyrk w sobotę będzie leżał i kwiczał... I Kitzbuhel i Hintertux i Stubai tez by kwiczal, ale w końcu nikt na na niczym sie nie zna, a ty znowu masz powód do mrożenia szampana ... Edytowane 30 Styczeń 2019 przez Cosworth240 3 1 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 30 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2019 1 godzinę temu, shuger napisał: Obserwuj tutaj:http://m.meteo.pl/szczyrk/60 Jeśli w piątek tak będą nadal pokazywać jak dziś to cały "nowoczesny" Szczyrk w sobotę będzie leżał i kwiczał... Shugar, to już jest obłęd z Twojej strony. Chłopie ogarnij się. Przy dużym wietrze to nawet Funitel by stał. Zresztą jak są takie warunki jak na filmie to nie ma znaczenia czy kolej chodzi. MOV_0054.mp4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 30 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2019 13 godzin temu, andy-w napisał: 7 minut temu, Honza napisał: MOV_0054.mp4 Ee jak na chopoku, w niedzielę tak było. Szuger to przewidział i jeździł na łorcyku! Mówiłem wizjoner i geniusz. A nie tam jakieś funitele... 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPGöral Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 Proponuję zmienić tytuł tego wątku na "Shuger Mountain Resort (Wizje Shugera)". Od dziesięciu stron piszemy tutaj więcej o Shugerze niż o warunkach narciarskich. Pamiętam jak już raz tutaj w wątku tak było, kiedy wszyscy się kłócili z Mostostalem (ja tylko czytałem) kilka lat temu za czasów Richtera. Może tym razem też kiedyś dojdziemy do dyplomatycznego porozumienia. 😄 2 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaba_osw Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 (edytowane) @Cosworth240 Idealnie w punkt z tą modlitwą... 100% podsumowanie shugera... Na tym powinniśmy zakończyć... Może w końcu odpuści... Cytat Shugar, to już jest obłęd z Twojej strony. Chłopie ogarnij się. Przy dużym wietrze to nawet Funitel by stał. Zresztą jak są takie warunki jak na filmie to nie ma znaczenia czy kolej chodzi. No błagam Cię... Jak warunki mogą mieć jakiekolwiek znaczenie, jak siedzisz sobie przed monitorem i w dupę ciepło... Im gorsze warunki tym dla niego lepiej, bo dzika satysfakcja i jak to ktoś napisał, szampan się mrozi... Edytowane 31 Styczeń 2019 przez Zaba_osw 3 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 14 godzin temu, shuger napisał: Funitel za 2km długości kosztuje ok. 13mln EUR a dlaczego nie namalowałeś tego funitela z Czyrnej na Szczyt Skrzycznego ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ficus Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 Cześć! Jako, że w połowie lutego planuje odwiedzić Szczyrk, potrzebowałbym kilku informacji, z którymi mam problem w internecie. 1. Czy BSA jest połączone trasami & kolejką z MSR oraz COS? Mógłby ktoś podrzucić wspólną mapkę, jeśli tak? 2. Jaka była przyczyna zamknięcia kolejki z Jaworzyny na Skrzyczne? W tym momencie widzę informacje, że już jest otworzona. 3. Która z wypożyczalni jest najkorzystniejsza cenowo? Obecnie zdaje się, że ta przy BSA, aczkolwiek może się mylę, może są jakieś tańsze poza stokiem, na mieście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 24 minuty temu, ficus napisał: Czy BSA jest połączone trasami & kolejką z MSR oraz COS? Mógłby ktoś podrzucić wspólną mapkę, jeśli tak? Trasami nie, tylko skibus bądź prywatny samochód. 25 minut temu, ficus napisał: 2. Jaka była przyczyna zamknięcia kolejki z Jaworzyny na Skrzyczne? W tym momencie widzę informacje, że już jest otworzona. Ponoć jakaś awaria związana z zasilaniem. Potwierdzam, dzisiaj kanapa była już czynna. 26 minut temu, ficus napisał: 3. Która z wypożyczalni jest najkorzystniejsza cenowo? Obecnie zdaje się, że ta przy BSA, aczkolwiek może się mylę, może są jakieś tańsze poza stokiem, na mieście? Nie mam pojęcia która jest najtańsza, na pewno te w SMR i BSA są bardzo dobrze wyposażone, z tegorocznymi modelami włącznie. Generalnie w mieście wypożyczalnie są co kawałek, niestety w większości to narciarskie śmietniki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 mapa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 Hej, jak z jazdą wieczorną w ostatnich dniach? Chcę się jutro wybrać. Ile sie stoi w kolejce w dobie "mazowieckich ferii" ? 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 Mam pytanie do tych co ostatnio byli: chodzi orczyk przy Bieńkuli? Jak z parkowaniem w Czyrnej? O parking pod Gondolą nawet nie pytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 3 minuty temu, johnny_narciarz napisał: Mam pytanie do tych co ostatnio byli: chodzi orczyk przy Bieńkuli? Jak z parkowaniem w Czyrnej? O parking pod Gondolą nawet nie pytam... Nie byłem, ale odpowiem Parking pusty, orczyk nie działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 3 minuty temu, johnny_narciarz napisał: chodzi orczyk przy Bieńkuli? Nie chodzi i nie zapowiada się, by chodził. Jeśli idzie o parking to jeśli przyjedziesz ok 8:10 to zaparkujesz pod gondolą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 4 minuty temu, gruchauho napisał: Nie chodzi i nie zapowiada się, by chodził. Jeśli idzie o parking to jeśli przyjedziesz ok 8:10 to zaparkujesz pod gondolą dokładnie dzisiaj po drodze złapałem gumę Pod gondolą byłem 8.40 i oba parkingi zamknięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 4 minuty temu, johnny_narciarz napisał: Mam pytanie do tych co ostatnio byli: chodzi orczyk przy Bieńkuli? Jak z parkowaniem w Czyrnej? O parking pod Gondolą nawet nie pytam... Hm gdy by chodził to było by pięknie ale jak już pisałem wcześniej nie mają odbioru technicznego i z nieoficjalnych wiadomości od pracownika nie są nim zainteresowani. Po co płacić 4 dniówki na jego obsługę,kolokwialnie ten wypadek był im na rękę i jest dobrym pretekstem by go nie uruchamiać. Obym mógł to odszczekać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 13 minut temu, toppaner napisał: Obym mógł to odszczekać. Oby. Ich odpowiedzi na FB są wymijające i zwalające wszystko na UDT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 Przed chwilą, fredek321 napisał: Oby. Ich odpowiedzi na FB są wymijające i zwalające wszystko na UDT. Ja się będę dalej upierał że to jest ekonomia w-g SMR i główną przyczyną są te 4 dniówki potrzebne do obsługi tego orczyka,który byłby kapitalną alternatywą dla tzw." Bieńkulowców". Jak ruszy to będę ich chwalił pod same Skrzyczne i może to głupie ,ale w tedy zupełnie inaczej rozważał bym zakup na przyszły sezon sezonówki a tak to na chwilę obecną raczej sobie odpuszczę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 6 minut temu, fredek321 napisał: Ich odpowiedzi na FB są wymijające i zwalające wszystko na UDT. Kiedyś jak lina spadała na orczyku to wpadało czterech gości w gumiakach i z drabiną , w ciągu godziny, max dwóch wyciąg działał . Tutaj ewidentnie widać ,że chęci nie ma. Coś mi się zdaje że ten orczyk już nie ruszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 4 minuty temu, pasazer85 napisał: Kiedyś jak lina spadała na orczyku to wpadało czterech gości w gumiakach i z drabiną , w ciągu godziny, max dwóch wyciąg działał . Tutaj ewidentnie widać ,że chęci nie ma. Coś mi się zdaje że ten orczyk już nie ruszy Obawiam się ,że niestety masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 41 minut temu, pasazer85 napisał: w ciągu godziny, max dwóch wyciąg działał Ile? Kilka minut i jazda! Tak to bywało kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 (edytowane) Dedykuję to wszystkim interlokutorom tegoż jakże wspaniałego wątku 😉 Pozdrawiam Edytowane 31 Styczeń 2019 przez Piotr_67 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 A czy ktoś może podsumować jak jest z kolejkami do wyciagów ? I gdzie ewentualnie jest sens wybrać się na jeden dzień z Katowic jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 6 minut temu, maverick napisał: A czy ktoś może podsumować jak jest z kolejkami do wyciagów ? I gdzie ewentualnie jest sens wybrać się na jeden dzień z Katowic jutro? Groupon ci odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 Raz lepiej raz gorzej. Ja mam szczęście w tym sezonie ani razu nie stałem dłużej niż 7min. Ale jutro pogoda, piatek, ferie... jedź na 8 10 na parkingu i przynajmniej 3h pojedziesz, pozniej przerwa i od 13 :-znowu lepiej. Możesz też zostać przy monitorze jak shuger... on jest zadowolony więc może warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 1 godzinę temu, toppaner napisał: Jak ruszy to będę ich chwalił pod same Skrzyczne i może to głupie ,ale w tedy zupełnie inaczej rozważał bym zakup na przyszły sezon sezonówki a tak to na chwilę obecną raczej sobie odpuszczę. Odpuścisz sobie sezonówke bo nie chodzi 1 orczyk? a gdyby chodził to byś kupił ? i mówimy o miejscu gdzie jest aktualnie kilkanaście wyciągów na tej sezonówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi