andy-w Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 (edytowane) Moruniek, Twoje relacje są super. Mam jedynie małą uwagę, może udałoby Ci się zmienić aparat, aby zdjęcia były bardziej czytelne. Edytowane 18 Styczeń 2019 przez andy-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mexon Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 w moim odczuciu ocenę "PETARDA" zaniżył pan z ratraka, który narobił na wielu trasach lodowych gródek, czego nie było na COSie. No ale ogólnie jak najbardziej dzień na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 Zaczynamy 2 cześć relacji (będzie jeszcze COS w odpowiednim wątku). Zbójnicka Kopa - ludzi bardzo dużo, to najpopularniejsza trasa w SMR (a niektórzy pisali, że to żadna trasa)? Odpalili orczyk na Małe Skrzyczne - jedziemy. Czy ja dobrze widzę? Tak - piesi na spacerze na stoku na Małe Skrzyczne. Trasa z MS. Trochę widoczków - dużo śniegu. I trasa widziana z kanapy. Jedziemy na COS. Skrzyczne (reszta zdjęć w odpowiednim wątku). I wracamy z COS-u. To jesteśmy na Pośrednim. Mimo, że 14:00, nadal twardo i równo. Hala - warunki o 14:00. Na koniec Golgota. Golgota cd. Golgota dół. Nie to jednak nie koniec, na koniec jedzenie, fajna kanajpka obok 10 przy parkingu na Julianach. Dobre jedzenie, polecam. A i żeby nie było tak słodko, najdłuższa kolejka w jakiej stałem - dziś około 13:00. Stałem 9 minut. 13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 6 minut temu, andy-w napisał: Moruniek, Twoje relacje są super. Mam jedynie małą uwagę, może udałoby Ci się zmienić aparat, aby zdjęcia były bardziej czytelne. Telefon idzie do wymiany po tym wyjeździe, aparat zabieram na stok tylko w wyjątkowych okolicznościach (np. jak któryś z forumowiczów prosi o fajne zdjęcia i jest piękne słońce), to profesjonalna lustrzanka😉. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 Dnia 16.01.2019 o 21:29, Stusi napisał: Wiesz, bardziej to żałuję braku możliwości przedostania się do COSu, bo chyba w tym był cały zamysł a ta nowa trasa to tak przy okazji. Bo jak człowiek ma odpinać narty i czekać na skibusa to się dwa razy zastanowi, czy może jednak nie zostać. Aczkolwiek bo opisach niektórych osób na tym forum myślałem, że ta "zbójnicka" trasa jest bardziej pochylona, bo tu ewidentnie widać, że większość osób musi się odpychać kijkami. Trochę jak końcówka Loli w Szklarskiej... Natomiast filmik rewelacja. Ile km wychodzi łącznie taki zjazd ze Skrzycznego pod gondolkę? A i jeszcze kiedy był kręcony? Bo widzę, że na 2 i 3 waruneczki miodzio 🙂 Aż mnie nogi świerzbią. Filmik dotyczy dojazdowej trasy że Skrzycznego, a nie trasy że Zbojnickiej Kopy. Ta jest niżej. Mnie się bardzo podoba, zwłaszcza widokowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 To też do kolegi Moruńka: świetną relacja. Też uważam, że Kopa i talerz na MS to bardzo potrzebne inwestycje: 1. Wiążą dużo ludzi i zmniejszają kolejki na trudniejszych trasach; 2. Tam będzie jeździć do kwietnia - pow. 1000 mnpm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 2 godziny temu, koliber napisał: Jak już tak sobie opowiadamy o naszych preferencjach (chyba nigdy się nie uda trzymać w 100% tematu wątku), to mam dość podobne. Nie mam wielkich wymagań - wystarczy mi jedna, wyprzęgana kanapa (lub wyprzęgany talerzyk) i przy niej co najmniej 2 urozmaicone trasy o przewyższeniu min. 300m, w miarę szerokie i nasłonecznione, sięgające ponad granicę lasów, bo ogólny klimat też wpływa na wrażenie. Nie wszędzie byłem, ale tak z 1/3 większych ośrodków w Pl/Cz/Sk objechałem (tych, mających po ok.400m przewyższenia) i może z 1/10 tych mniejszych stacji, o przewyższeniu ok. 200m. Z tych bliższych, do 1,5 godziny z Gliwic, największy sentyment mam do Cieńkowa, który jest wg mnie najbardziej urozmaicony z tych mniejszych. Szczyrk to wiadomo, ale poczekajmy aż dokończą inwestycje. Z tych większych i dalszych ośrodków, najciekawsze wydają mi się: Jasna-Chopok (mimo wad, znajdzie się tam kilka pięknych tras), urokliwe Strbske Pleso i mimo wszystko Kasprowy (w przeciwieństwie do Pilska, nie widzę w jego przypadku większych wad, o ile trafi się z pogodą w marcu-kwietniu). Zamierzam też odwiedzić "odnowioną" Czarną Górę (sprawdzę jak zatłoczone są trasy, gdzie przepustowość zwiększyła się z 1000 os/h do 3000 os/h) i koniecznie Dolni Morava w Czechach. Zwiedziłem jeszcze m.in Vratną, Velką Racę, Kubinską Holę, Rużomberok, Rohace, Ramzovą, CHS, ale jeden raz wystarczył. No i prawie wszystkie mniejsze stacje beskidzkie.. Natomiast Szrenica, Krynica i Szpindlerowy Młyn są już ode mnie na tyle daleko, że bliższa Austria chyba bardziej się opłaca. Czyli lubisz pojeździć, a nie zwiedzać! Polecam jeszcze Rohače i Červenohorske Sedlo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Dziś o 7:40 i potem ok. 10. Miód 😎 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 18 godzin temu, andy-w napisał: Moruniek, Twoje relacje są super. Mam jedynie małą uwagę, może udałoby Ci się zmienić aparat, aby zdjęcia były bardziej czytelne. Duża cześć osób ma na serio tutaj nie po kolei w głowie. Dla Ciebie czy innych ten człowiek ma kupić nowy lepszy aparat? Zawsze możesz mu zasponsorować. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 19 godzin temu, moruniek napisał: Telefon idzie do wymiany po tym wyjeździe, aparat zabieram na stok tylko w wyjątkowych okolicznościach (np. jak któryś z forumowiczów prosi o fajne zdjęcia i jest piękne słońce), to profesjonalna lustrzanka😉. Najpierw czytaj (słuchaj) 50 minut temu, ptk89 napisał: Duża cześć osób ma na serio tutaj nie po kolei w głowie. Dla Ciebie czy innych ten człowiek ma kupić nowy lepszy aparat? Zawsze możesz mu zasponsorować. dopiero potem ewentualnie pisz (mów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 (edytowane) Dzisiaj mróz, słońce i znakomite warunki wszędzie. Sporo narciarzy do wyciągów, ale na trasach jakoś tego bardzo się nie odczuwało. Działająca Kopa jednak zabiera trochę ludzi z innych tras. Jazda z Maćkiem i Rafałem to sama przyjemność. Pogadać można, powydurniać się i wspólny wypad do knajpki zaliczyć. To już mój 22 dzień w tym sezonie na nartach. Jazda z przerwami tylko do 13.45 (trzeba się ewakuować przed wszystkimi), a 50,5 km (góra-dół) przejechane. Darek to coś dla Ciebie 🙂 Rictory Maćka wyzionęły ducha. Edytowane 19 Styczeń 2019 przez andy-w 19 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamad Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 4 minuty temu, andy-w napisał: Dzisiaj mróz, słońce i znakomite warunki wszędzie. Sporo narciarzy do wyciągów, ale na trasach jakoś tego bardzo się nie odczuwało. Działająca Kopa jednak zabiera trochę ludzi z innych tras. Jazda z Maćkiem i Rafałem to sama przyjemność. Pogadać można, powydurniać się trochę i wspólny wypad do knajpki zaliczyć. To już mój 22 dzień w tym sezonie na nartach. Jazda z przerwami tylko do 13.45 (trzeba się ewakuować przed wszystkimi), a 50,5 km (góra-dół) przejechane. Rictory Maćka wyzionęły ducha. Niemożliwe. Przecież same kamole na trasach. Wyciągi nieczynne. Tragedia totalna bo widziałem na kamerach i w necie. Głupoty piszesz przecież tam się nie da jeździć. To najgorsza inwestycja w ON a TMR to popełnił błędy i tyle kasy wydał że szkoda gadać. Kurna to najgorszy ośrodek więc się ogarnij. 😁😏😂 3 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 1 godzinę temu, mamad napisał: Zacytował........,... 😁😏😂 Weź i zacytuj cały k...a wątek - będzie bardziej przejrzyście. 6 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 (edytowane) 4 godziny temu, mamad napisał: Niemożliwe. Przecież same kamole na trasach. Wyciągi nieczynne. Tragedia totalna bo widziałem na kamerach i w necie. Głupoty piszesz przecież tam się nie da jeździć. To najgorsza inwestycja w ON a TMR to popełnił błędy i tyle kasy wydał że szkoda gadać. Kurna to najgorszy ośrodek więc się ogarnij. 😁😏😂 Ciekawe czy ilość wyświetleń wątku o TMR przekroczy w tym sezonie 1000 000(milion) , z pewnością będzie to zasługa shugerokosmitów , chcąc nie chcąc robią dobrą robotę dla TMR😁. Jeśli to zamierzone to gratuluje pomysłu, wątek jest cały czas gorący, jeśli nie to cóż................... Edytowane 19 Styczeń 2019 przez Piotrek 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 Widzę nową jakość w polskim narciarstwie powszechnym, dawniej o 8.00 na stoku pojawiali się wyłącznie mało liczni pasjonaci. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 Chyba o 7.00 o 8 to już śpiochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 1 godzinę temu, Piotrek napisał: Widzę nową jakość w polskim narciarstwie powszechnym, dawniej o 8.00 na stoku pojawiali się wyłącznie mało liczni pasjonaci. Dokładnie. 10 osób na stoku. Szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 Krótkie podsumowanie dnia wczorajszego. Dziękuję @kordiankw i Kordianowi za wspólne nartowanie. Jako, że wszystko zostało już opisane ja wstawię tylko kilka zdjęć z kilkoma słowami komentarza. Ośrodek narciarski jak jest puszczone wszystko (prawie wszystko) znakomicie rozkłada ruch narciarski na poszczególnych trasach, tak że na każdej można pojeździć. Część zdjęć z aparatu a część z telefonu. 10 rano wyglądała tak. Darmowe miejsca parkingowe o które ktoś pytał wcześniej. Ta armatka stoi na podstawie, to jednak nie ona wyprodukowała aż tyle śniegu. Te toalety są w zasadzie wkopane w śnieg, zobaczcie ile mamy obecnie tam naturalnego śniegu. Rano jeszcze w cieniu, później wyszło słońce. Choinki. Małe Skrzyczne widok w dół trasy. I kilka zdjęć widokowych na Julianach (z aparatu). I jeszcze jedno. 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 (edytowane) 18 godzin temu, mamad napisał: Tragedia totalna bo widziałem na kamerach i w necie Serio? 11:40 (wczoraj) - Kolejka na Solisku na 30 minut... a tu o 14 Edytowane 20 Styczeń 2019 przez shuger 2 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 Widać jak byk brak konkurencji w regionie. Nic tylko trza trzymać kciuki żeby ktoś zmodernizował COS żeby tam więcej narciaży ''odpłyneło'' . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 11 minut temu, shuger napisał: Serio? 11:40 (wczoraj) - Kolejka na Solisku na 30 minut... a tu o 14 Przestań pisać, jak sam widzisz wystarczająco zachęciłeś ludzi do Szczyrku. Tobie wystarcza kamerka inni chcą pojeździć. 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 Na niektórych Forach za cytowanie wraz ze zdjęciami można dostać warna bo to strasznie obciąża serwer . Weźcie ludziska nie rubta dziadostwa . 2 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 (edytowane) 14 minut temu, Piotrek napisał: Przestań pisać, jak sam widzisz wystarczająco zachęciłeś ludzi do Szczyrku. Tobie wystarcza kamerka inni chcą pojeździć. "Pojeździć" to za duże słowo... Swoją drogą - prośba do osób które wrzucają relację (jak @moruniek i @andy-w wczoraj, za które dzięki!): Miło byłoby oprócz pięknych zdjęć krajobrazów zobaczyć także możliwości korzystania z wyciągów - wtedy nikt nie musiałby odpalać kamerek żeby sprawdzić co się tam działo bo wszystko byłoby w relacji. Ale to tylko wolny wniosek Dla mnie kolejki na 30 minut dyskwalifikują możliwość odwiedzenia Szczyrku a jeżdżenie w godzinach 8-10 (licząc że wtedy będzie się dało pojeździć) niestety nie wchodzi w grę.... Edytowane 20 Styczeń 2019 przez shuger 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 48 minut temu, shuger napisał: Serio? 11:40 (wczoraj) - Kolejka na Solisku na 30 minut... a tu o 14 Daj sobie spokój kamerkowy narciarzu, najlepiej zmien forum. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 1 godzinę temu, shuger napisał: Dla mnie kolejki na 30 minut dyskwalifikują możliwość odwiedzenia Szczyrku a jeżdżenie w godzinach 8-10 (licząc że wtedy będzie się dało pojeździć) niestety nie wchodzi w grę.... Posłuchaj trollu. Jeśli 30 minut stania tzn. minimum 2000 ludzi w kolejce. Na zdjęciu nie ma 1000. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi