christof Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 31 minut temu, Zbylo napisał: Szybkie pytanie - czy dzisiaj odbył się Fresh Track? Tak. Przynajmniej jedna z bramek byla odgrodzona i otwarta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 16 minut temu, zipp1001 napisał: O kurcze, o tym nie pomyślałem. Rzeczywiście gdy się wsiada na kanapę na Kopę lepiej mieć pusty pęcherz. Może powinni odpowiednie tabliczki i jakieś toi-toie postawić przed bramkami na Kopę? Jeszcze troche i przy wyprawie na kope trzeba bedzie ABC minimum zabrac.😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adales Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 2 godziny temu, andy-w napisał: Tylko ten całodzienny voucher (bez jazdy wieczornej) do wykupienia za 59 PLN w ramach rekompensaty za straty moralne. A jakbym im powiedział, że tyle strachu się najadłem, że już więcej na tą kanapę nie wejdę ? Pewnie mieli by to w głębokim poważaniu. Ale Panie w infocentrum niczego sobie i bardzo miłe. Czy ja dobrze zrozumiałem? W zamian za niedogodności rekompensata to możliwość wydania kolejnych 59zł? Czyli oni nic nie tracą, a zyskują jeszcze 59 zł? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbylo Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 30 minut temu, christof napisał: Tak. Przynajmniej jedna z bramek byla odgrodzona i otwarta Dzięki. Jestem ciekaw co tam było na śniadanie 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 5 minutes ago, adales said: Czy ja dobrze zrozumiałem? W zamian za niedogodności rekompensata to możliwość wydania kolejnych 59zł? Czyli oni nic nie tracą, a zyskują jeszcze 59 zł? Jest to do zaakceptowania(jest początek sezonu, będzie okazja wykorzystać). Jestem ciekaw natomiast jakie mają rozwiązanie w takiej sytuacji dla swoich najwierniejszych klientów czyli posiadaczy sezonówki? Czy ich olewają i wręczają im voucher który mogą sobie wyrzucić do kosza albo pobawić się w konika i odsprzedać komuś pod kasą? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Przed chwilą, zipp1001 napisał: Jestem ciekaw natomiast jakie mają rozwiązanie w takiej sytuacji dla swoich najwierniejszych klientów czyli posiadaczy sezonówki? Czy ich olewają i wręczają im voucher który mogą sobie wyrzucić do kosza albo pobawić się w konika i odsprzedać komuś pod kasą? Qwa żadnej voucher dostała tylko żona która miała całodzienny karnet, mnie z sezonówką odprawili A bez sensu robić dym w info centrum, jak by nie było i tak pojeździłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 3 minutes ago, pasazer85 said: Qwa żadnej voucher dostała tylko żona która miała całodzienny karnet, mnie z sezonówką odprawili OK, czyli typowe rozwiązanie dużych operatorów usług dla stałego klienta. Zapłaciłeś nam z góry, wiec goń się frajerze.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 36 minutes ago, pasazer85 said: Qwa żadnej voucher dostała tylko żona która miała całodzienny karnet, mnie z sezonówką odprawili A bez sensu robić dym w info centrum, jak by nie było i tak pojeździłem Ja mam sezonówkę i voucher mi dali. Ale wykłócał się o nią współpasażer naszej kanapowej niedoli. Wykorzystam go kupując skipass synowi lub odstąpię znajomemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Niech SMR coś zrobi z ciągłymi awariami kanapy na Kopę bo w końcu jakiś ''cwaniak'' po 45 minutach wiszenia na mrozie pozwie ich na konkretną kasę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 14 minut temu, andy-w napisał: Ja mam sezonówkę i voucher mi dali. No widzisz a ja mam ciągle pod górkę No nic sobota i niedziela znowu na nartach, jak gdzieś na dłużej zawisnę to już nie odpuszczę, zawsze można komuś podarować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 1 godzinę temu, zipp1001 napisał: O kurcze, o tym nie pomyślałem. Rzeczywiście gdy się wsiada na kanapę na Kopę lepiej mieć pusty pęcherz. Może powinni odpowiednie tabliczki i jakieś toi-toie postawić przed bramkami na Kopę? I ostrzeżenie: UWAGA NOWOCZESNA KANAPA. CZYLI WJAZD MOŻE TRWAĆ BARDZO DŁUGO. EWAKUACJA NA LINACH BARDZO PRAWDOPODOBNA! Trochę żartuję, ale każdy widzi, że z tą koleją na razie jest coś nie tak: - najpierw jeździła bardzoooo woooolno; - potem przyspieszyła i zaraz ... była ewakuacja - przerwa na weryfikację - znów ruszyła i ... na awaryjnym. Albo trafiliśmy na jakiś dramat pogodowy, albo z tą koleją jest coś nie tak, przy czym nie wiemy, czy zawalił producent (Leitner), czy coś innego. Szkoda, bo to piękne miejsce, choć - to już wiemy - bardzo trudne pogodowo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 (edytowane) 8 minutes ago, Narciarz ze Śląska said: I ostrzeżenie: UWAGA NOWOCZESNA KANAPA. CZYLI WJAZD MOŻE TRWAĆ BARDZO DŁUGO. EWAKUACJA NA LINACH BARDZO PRAWDOPODOBNA! Trochę żartuję, ale każdy widzi, że z tą koleją na razie jest coś nie tak: - najpierw jeździła bardzoooo woooolno; - potem przyspieszyła i zaraz ... była ewakuacja - przerwa na weryfikację - znów ruszyła i ... na awaryjnym. Albo trafiliśmy na jakiś dramat pogodowy, albo z tą koleją jest coś nie tak, przy czym nie wiemy, czy zawalił producent (Leitner), czy coś innego. Szkoda, bo to piękne miejsce, choć - to już wiemy - bardzo trudne pogodowo! 1 stycznia br. ściągali ludzi na biegu wstecznym - tak mi przynajmniej mówił snowboardzista z którym jechałem kanapą na Juliany. Chyba wizyta konkretnej ekipy serwisowej z Italii będzie konieczna. Tak całkiem to się temu stanowi nie dziwię, kolej nowa, tzw. choroby wieku dziecięcego ujawniają się. A i dodatkowe szkolenie załodze SMRteż się zapewne przyda. Edytowane 3 Styczeń 2019 przez andy-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 3 minutes ago, Narciarz ze Śląska said: Albo trafiliśmy na jakiś dramat pogodowy, albo z tą koleją jest coś nie tak, przy czym nie wiemy, czy zawalił producent (Leitner), czy coś innego. Może Leitner przez pomyłkę zrobił kolej ze specyfikacją do pracy w temperaturach +15 do +35st.C ? 😉 Zwalanie winy na pogodę jest śmieszne, w takiej sytuacji kolejki w Alpach musiały by nie działać przez większości zimy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 (edytowane) Dziś jak @andy-w pisał że "wiszą" i że ruszyła to odpalili agregat spalinowy bo kopciło z "kominka" Więc powodem był brak prądu z zewnątrz, lub jakaś awaria systemowa kolei. Coś takiego dla zainteresowanych 7min14sek na filmie. Może @leitner coś więcej zdradzi na temat potencjalnych problemów. Edytowane 3 Styczeń 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Skoro kolej ruszyła na awaryjnym spalinowym do przodu, to znaczy, że najprawdopodobniej zawinił silnik elektryczny. Awarie mogą być różne - mogą się uporać z tym do jutra albo czekać na nowe części zamienne lub wymianę całego silnika - zależnie od samego problemu. Na te części trochę pewnie poczekają - awarię silnika rok temu zaliczyła kolej w COS 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lefi Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 W przemyśle przy nowych inwestycjach to w pierwszym roku bardzo często lecą podzespoły elektroniczne, falowniki, napędy itp Po tym pierwszym roku następuje długi okres o niskiej awaryjności... To tak z życia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Wieczorna jazda bajka , super przygotowana trasa, kolejka do gondoli głównie od okolic bramek, mocne opady śniegu. Na jedynce zakładali materace ochronne na słupy, a nowa kolej na kopę ciągle w ruchu ale sama lina. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Byłem na SMR na nocnej jeździe w zeszłym roku. Wg. jedna z najlepszych nocnych jazd Polsce i okolicy. Długie trasy, świeżo wyratrakowane. Kolejna rzecz, za którą można pochwalić SMR. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Dzisiaj warun 10/10. B5 chodzi. 7ka otwarta wiec trzeba ujezdzac. Jakby nie narzekać Szczyrk zamiata trasami. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Będę jutro. Aż się zaczynam zastanawiać, czy przy tylu czynnych trasach, 1 dzień na Szczyrk to nie za mało? Podobno nawet FIS ze Skrzycznego ma być czynny do samego dołu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Warunki wyśmienite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 (edytowane) Golgota na was czeka. Uwaga. Powiem to. Szczyrk to najlepszy ośrodek w Polsce ! Edytowane 4 Styczeń 2019 przez Gość Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 4 minuty temu, Sapient napisał: Golgota na was czeka. Jak na zamkniętą nartostradę wygląda nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 13 minut temu, Sapient napisał: Piękny warun😋 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 4.01.2019 Najlepsze warunki, najwięcej otwartych tras Intensywne opady śniegu nad Szczyrkiem przyśpieszyły przygotowanie tras. Dzisiaj ruszyła trasa 7 wzdłuż żółtej kanapy i otwarte są Juliany. Jutro otwarta zostanie 1, Golgota oraz czarna Bieńkula, tym samym działać będzie cały ośrodek. Nocne przymrozki związały śnieg, dzięki czemu śnieg jest ubity, a jazda na krawędziach sprawia wiele radości. 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi