fredek321 Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 30 minut temu, shuger napisał: TA (i to bardzo jak na 6 osobową kolej): Zapewne będzie tam czarno od ludzi. Według mnie jest szersza od 10. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 (edytowane) 7 minut temu, fredek321 napisał: Według mnie jest szersza od 10. Zapewne podobna, A 10 jest bardzo wąska, tyle że ma alternatywę w postaci golgoty, tutaj ruch w całości pójdzie na tą 1 trasę. Masakra Edytowane 10 Grudzień 2018 przez shuger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 Przed chwilą, shuger napisał: Zapewne podobna, tyle że 10 ma alternatywę w postaci golgoty, tutaj ruch w całości pójdzie na tą 1 trasę. Masakra 3/4 poprzedniego sezonu 10 alternatywy nie miała. Tu alternatywą jest COS. Krzesło ma mniejszą przepustowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 Chciałbym wam przypomniec że nie tak dawno nie było w ogóle zbiornika na wodę, a wiele miejsc było szerokich na na jeden, dwa przejazdy ratraka..... 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 4 godziny temu, ptk89 napisał: PS. Apropos "państwowego ośrodka" to COS jest takim i w tym roku polecieli ostro w kulki. Mrozy przyszły, a oni sprzętu nawet nie mieli rozstawionego. Często kiedy na dole w BSA była ciapa to tam powyżej Jaworzyny można by spokojnie już funkcjonować. Mają najlepsze położenie w całej okolicy, a nie potrafią tego wykorzystać. COS pod koniec jesieni prowadził bardzo ważną (i wcześniej nieco zapomnianą) przebudowę systemu naśnieżania, dlatego nie mógł ruszyć z naśnieżaniem podczas pierwszej fali mrozów. Armatki kręciły krótki czas, ale tylko po to, by przetestować system. Tak czy inaczej wodą muszą nadal dobrze gospodarować, ponieważ nadal brakuje im zbiornika. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 10 minut temu, fredek321 napisał: 3/4 poprzedniego sezonu 10 alternatywy nie miała. Tu alternatywą jest COS. Krzesło ma mniejszą przepustowość. Może stąd taka ilość wypadków w Szczyrku w zeszłym sezonie, oby w tym było lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 1 minutę temu, shuger napisał: Może stąd taka ilość wypadków w Szczyrku w zeszłym sezonie, oby w tym było lepiej. Wypadki są z głupoty, pijaństwa, złej oceny własnych umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 1 minutę temu, fredek321 napisał: Wypadki są z głupoty, pijaństwa, złej oceny własnych umiejętności. Też! Ale jednak najczęściej ze zdecydowanego "przetłoczenia" tras które na dodatek bardzo szybko się degradują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 3 minuty temu, shuger napisał: Też! Ale jednak najczęściej ze zdecydowanego "przetłoczenia" tras które na dodatek bardzo szybko się degradują. Przyczyną zawsze jest człowiek, nigdy trasa. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 5 minut temu, fredek321 napisał: Przyczyną zawsze jest człowiek, nigdy trasa. Nie zgadzam się z Twoją opinią zupełnie. Za moim poglądem stoją statystyki. Ale to inny temat więc nie będę go tutaj kontynuował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 57 minut temu, kordiankw napisał: Jutro zobaczymy, zadzwonię do nich z rana. Rzucisz w linkiem w jakim miejscu na FB padła jakaś informacja o 21.12? Przejrzałem ich FB i nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 Trochę zamieszania z otwarciem :), poniżej kilka wyjaśnień SON na stronie FB: „Potwierdzamy i my, planujemy start ośrodka 15.12. :)” „Szczyrkowski Ośrodek Narciarski bardzo się cieszę 😁. Nie zapomnijcie powiedzieć tego pracownikom infocentrum..😉 bo dziś rano mieli inne informacje.” „już to wyjaśniamy informacja była jedna jedyna, coś zawiodło, przepraszamy.” „w środę podamy najświeższe informacje dot. weekendu.” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 38 minut temu, ptk89 napisał: Rzucisz w linkiem w jakim miejscu na FB padła jakaś informacja o 21.12? Przejrzałem ich FB i nie widzę. Nie wiem czy nie trzeba należeć do grupy, żeby widzeć posty: https://www.facebook.com/groups/747273382142831/1028180907385409/?comment_id=1028297704040396&reply_comment_id=1028490417354458&notif_id=1544474173709458&notif_t=group_comment_reply W wyjaśnienie sprawy włączył się SON i przeprosił za zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 Jadą z koksem😋 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 4 godziny temu, ptk89 napisał: Jutro od rana jestem w Białce do piątku. Od soboty do wtorku przenoszę się do Szczyrku. Łącznie to da 8 dni na nartach w grudniu. W zeszłym sezonie w grudniu byłem dwa razy na Chopoku( w tym roku nie jadę na dalszy wyjazd zagraniczny ze względu na 8 miesiąc ciąży mojej żony). Potem był dwa razy Szczyrk w marcu i raz Chopok. Łącznie w zeszłym sezonie to było 28 dni na nartach. A Ty ile dni byłeś już w tym sezonie zimowym? I żeby zaraz nie znalazł się "przyjaciel", który stwierdzi, że się wychwalam. Zostałem ironicznie wywołany do tablicy to odpowiadam i czekam na ripostę. Czyli tak jak myślałem. W co drugim wątku psioczysz, że ośrodki się nie otwierają od początku grudnia, ale tym którym mieli odwagę otworzyć jakoś jak to sam określiłeś nie "pokazałeś, że da się zarabiać". Ale OK - honor należy Ci oddać w tym sensie, że jednak się już wkrótce na te narty wybierzesz. Pytanie do mnie skierowane nie ma sensu, bo to nie ja narzekam, że większość ON stoi zamkniętych, ale skoro "czekasz na ripostę". Tak, byłem do tej pory trzy dni na nartach w Kasinie i w Bukowinie Tatrzańskiej. Z perspektywy tych ON uważam, że biznesowo otwieranie czegokolwiek ma sens tylko na weekend z uwagi na nikłą frekwencję. W takiej Bukowinie dodatkowo nawet w weekend robią ją tak naprawdę kluby i szkółki. Zwykłych narciarzy póki co bardzo niewielu. Na Śnieżnicy trochę lepiej z frekwencją, chociaż w dzień otwarcia na początku był szał, a po 3-4h też już niewiele osób na trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 25 minut temu, Cosworth240 napisał: Czyli tak jak myślałem. W co drugim wątku psioczysz, że ośrodki się nie otwierają od początku grudnia, ale tym którym mieli odwagę otworzyć jakoś jak to sam określiłeś nie "pokazałeś, że da się zarabiać". Ale OK - honor należy Ci oddać w tym sensie, że jednak się już wkrótce na te narty wybierzesz. Pytanie do mnie skierowane nie ma sensu, bo to nie ja narzekam, że większość ON stoi zamkniętych, ale skoro "czekasz na ripostę". Tak, byłem do tej pory trzy dni na nartach w Kasinie i w Bukowinie Tatrzańskiej. Z perspektywy tych ON uważam, że biznesowo otwieranie czegokolwiek ma sens tylko na weekend z uwagi na nikłą frekwencję. W takiej Bukowinie dodatkowo nawet w weekend robią ją tak naprawdę kluby i szkółki. Zwykłych narciarzy póki co bardzo niewielu. Na Śnieżnicy trochę lepiej z frekwencją, chociaż w dzień otwarcia na początku był szał, a po 3-4h też już niewiele osób na trasie. Zarobić to ja chciałem dać, tylko nie mieszkam 50km od Szczyrku, by tam wpadać na 3-4 godzinki. Interesuje mnie wyjazd tygodniowy, więc muszę z wyprzedzeniem być pewnym, że coś będzie otwarte, muszę zrobić sobie wolne w pracy,a do tego stale kontrolować stan żony w 8 miesiącu ciąży. Na tydzień jazdy tylko w BSA to raczej bym się nie pisał - nudno. Może właśnie, żeby też dobrze zarobić trzeba wiedzieć jak trafić do klienta, który chce wpaść w grudniu czy marcu na tydzień czasu i zostawić sporo kasy. W sobotę zamówiłem nocleg w Szczyrku od 11 do 18 grudnia, a w niedzielę się okazało, że zamykają BSA. Musiałem szybko zmienić plany i zrobić składak Białka + Szczyrk. Kasa za 3 noce w Szczyrku poszła w piz.... Trudno. Cierpliwość do Szczyrku mam tylko dlatego, że uwielbiam tamte klimaty i trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 Solisko: dzisiaj ratraki już przygotowywały trasę... 8 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca10 Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 14 minut temu, keisyzrk napisał: Solisko: dzisiaj ratraki już przygotowywały trasę... Super. Miejmy tylko nadzieje, że opanowali tą trudną sztukę. W zeszłym roku to był dramat. W niedziele przetestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 (edytowane) Odpowiedź z infocentrum na maila: „Szanowny Panie,Otwarcie planowane jest na 15 grudnia.Pozdrawiam serdecznie,S pozdravom, Kind regards, Pracownik infolinii GOPASS PolskaTelefon kontaktowy: +48 602 53 43 63GOPASS Infolinia od 07:00 do 15:00.@ kontaktowy: info@gopass.pl kontakt e-mailowy od 07:00 do 15:00.@ reklamacyjny: reklamacje@gopass.plreklamacje od 07:00 do 15:00.” Kto się wybiera? Edytowane 11 Grudzień 2018 przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 19 minut temu, kordiankw napisał: Odpowiedź z infocentrum na maila: „Szanowny Panie,Otwarcie planowane jest na 15 grudnia.Pozdrawiam serdecznie,S pozdravom, Kind regards, Pracownik infolinii GOPASS PolskaTelefon kontaktowy: +48 602 53 43 63GOPASS Infolinia od 07:00 do 15:00.@ kontaktowy: info@gopass.pl kontakt e-mailowy od 07:00 do 15:00.@ reklamacyjny: reklamacje@gopass.plreklamacje od 07:00 do 15:00.” Kto się wybiera? Ja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 Solisko prezentuje się coraz lepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 (edytowane) 4 minuty temu, moruniek napisał: Ja A nie jedziemy przypadkiem razem ? Edytowane 11 Grudzień 2018 przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 Przed chwilą, kordiankw napisał: A nie jedziemy przypadkiem razem :} ? Przecież pytałeś kto się wybiera, a nie kto z kim jedzie 😉. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPGöral Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 Według strony Maxiland działa. Czy to tylko testy systemowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaba_osw Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 Wyciągi na COS działają od 1 grudnia w ruchu turystycznym, natomiast Maxiland to szkoła wiec biura też mogą mieć otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi