przemo_narciarz Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 16 minut temu, Sariensis napisał: Na Chopoku tez zdarzają sie przekłamania, np. Ski challenge uznał ze z Chopoka na Kosodrevina dostałem sie ... na spadochronie i nie zaliczył kilkukilometrowego zjazdu na dół :). Na chopoku czasami bramki są w trybie restartu systemu, bramka cię przepusci ale km nie naliczy. Na bramce wyświetlane są wtedy robaczki😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 1 godzinę temu, ARossi88 napisał: aaa bo na górę jechałeś na gapę pewnie Na gapę to ten przede mną jechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 1 godzinę temu, przemo_narciarz napisał: Na chopoku czasami bramki są w trybie restartu systemu, bramka cię przepusci ale km nie naliczy. Na bramce wyświetlane są wtedy robaczki😀 Akurat wtedy na bramkach żadnych robaczków, białych myszek i innych stworzeń nie widziałem, choć promocja demanovki była przednia na Kosodrevinie :):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 7 godzin temu, ARossi88 napisał: Nie prościej skorzystać z aplikacji gopass? Może nie super dokładnie obliczy km, ale na pewno zjazdy, wyjazdy, ilość i takie tam... GOPASS ma jeszcze jedna poważna wadę, a mianowicie słowacka „matematykę” oklicznosciowa, gdy kupujesz skipass na jazdy wieczorne TMR ma do dyspozycji ponad 5 km oświetlonych tras, jednak gdy już po tych dwóch trasach śmigasz na wieczornych to nagle dziwnie sie skracają ;), podobnie gdy jedziesz z COS na SON, ski challenge nigdy nie zalicza przejazdu góra, wiec kilometry znowu nie zaliczone, jeżdżąc na COS GOPASS nie zaliczy nawet 100 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 Chłopaki Tomek,@keisyzrk@bolec, tradycyjnie o 9,45 kiełbaska na Suchem Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolec Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 SMR Jazda od samego początku wszędzie po miękkim . Ludzi na razie mało . Wychodzi właśnie ładne słoneczko - trzeba będzie zmienić ciuszki 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 Na jedynce pełno kamieni. Jest gorzej niż pod koniec grudnia. Za to śnieg świetny - miękki. Dawno nie jechałem w takiej fajnej ciapie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 1 godzinę temu, leitner napisał: Na jedynce pełno kamieni. Jest gorzej niż pod koniec grudnia. Za to śnieg świetny - miękki. Dawno nie jechałem w takiej fajnej ciapie Cześć, ustrzeliłeś nas na fotce. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 O 12:30-13:00 powinienem być pod Rudym Kotem. Jak będziesz mógł to wpadnij (albo kto inny jak tu jeździ)Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 26 minut temu, leitner napisał: O 12:30-13:00 powinienem być pod Rudym Kotem. Jak będziesz mógł to wpadnij (albo kto inny jak tu jeździ) Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka My już zjechaliśmy, więc nie damy rady, może jutro się uda spotkać. Wieczorem jeszcze pewnie Istebna (choć nie wiem czy nie basen raczej bo syn narzekał mi dziś na nogę - nie sądzę by coś groźnego bo pokazywał piszczel). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 O 12:30-13:00 powinienem być pod Rudym Kotem. Jak będziesz mógł to wpadnij (albo kto inny jak tu jeździ)Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka Byliśmy z@artix i@bolec, ale nikogo... [emoji53]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 (edytowane) Nazbierało się forumowiczów dzisiaj, cóż wreszcie luźniej więc się zjeżdżają. Rano już w kolejce witamy się z @keisyzrk i @bolec, umawiamy się na 10,00 i rozjeżdżamy bo warunki świetne. Ja zostaje na siódemce, tam cały czas świetna jazda: Na czwórce zresztą też nieźle, ale jak już się przyjęło wszyscy śmigają właśnie tam. Poza tym, na siódemce ustawiony gigant a ja przecież mam drugi promień nart pod ten właśnie slalom. Narty świetnie się wpisują w ustawione tyczki, ale w końcu obrywa mi się od organizatorów, trzeba uciekać. Po śniadaniu, próbuję z Małego Skrzycznego - ciężko, Trójka - za płasko w tym miękkim, pozostaje niezastąpiona Jedynka, tutaj ostro w dół i jakoś mniej muld. Ale o 11,30 siły opadają, dojeżdża @artix i @leitner ale już beze mnie. Dość na dzisiaj: Cały czas dużo śniegu, biało. Ale czy na pewno do końca marca? Edytowane 10 Marzec 2018 przez Góral spod Skrzycznego 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolec Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 Rzadki widok w tym sezonie - „ścianka „ na trójce cała biała , bez przetarć i kamieni , jedynie z odsypami ale nie trzeba się bać przynajmniej o narty 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 Strasznie żałuję, ale jestem w zorganizowanej grupie i przyjechaliśmy tu dopiero o 13. Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 Leitner jeździłeś dziś z rana na COS?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 Leitner jeździłeś dziś z rana na COS?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie, dzisiaj tylko SON. Może jutro zaczniemy od COS. To jest cena jazdy na Młakach przy orczykuSztruks w Czyrnej o 15:45Górna część jedynki o 15:40Małe Skrzyczne i zbiornikJuliany i stara "szóstka"Dzięki za spotkanie@Waldek,@keisyzrk,@artix Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 (edytowane) Oby śniegu było pod dostatkiem to mogą być i muldy po pachy 😀 Ja ham dziś miałem fajnie. Z Krzychem uknulismy świetny plan na dwa auta i oba ośrodki zaliczone 😊 Dzięki chłopaki za kolejne spotkanie. @keisyzrk @bolec @leitner @Góral spod Skrzycznego sorry Darek że tak późno dzwoniłem, ale ja z łóżka dopiero o 9:00 się zwleklem 😔 Edytowane 10 Marzec 2018 przez artix 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 Start o 8.30, pierwszy zjazd i dramatycznie miękko, to zapowiadało typowe wiosenne warunki, które przywitały dziś od samego rana, słońce zaś tylko spotęgowało ten efekt. Mokry, ciężki śnieg, odsypy, muldy, przetarcia, trochę kamieni, to była dziś norma, i każdy kto się decyduje na jazdę w takich temperaturach, musi być na to przygotowany. Dzisiejsze nartowanie bardziej przypominało małe WZF, @bolec, @artix, @Góral spod Skrzycznego, Tomek, @leitner, dzięki chłopaki za miłe towarzystwo. Przed 13-ą z Arturem przeskoczyliśmy jeszcze na COS, tutaj trasy mniej zdegradowane, jazda FIS-em bardzo fajna, szczególnie w Dolinach. Tradycyjnie już powrót trasą 3a, i mocno zmęczoną 3-ką na parking. To było to! uwielbiam te wiosenne klimaty. 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARossi88 Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 9 godzin temu, leitner napisał: Na jedynce pełno kamieni. Jest gorzej niż pod koniec grudnia. Za to śnieg świetny - miękki. Dawno nie jechałem w takiej fajnej ciapie Czyli fajnie jest ale hu*** bo po kamolach chyba nikt nie lubi... Co tych płotów tyle tam jest jakby barany odgradzali???!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 4 godziny temu, leitner napisał: To jest cena jazdy na Młakach przy orczyku Miałem taką samą, a nawet większą bo na hamowaniu w moich rally, zwykły serwis dał rade, więc chilli😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 (edytowane) Krótkie podsumowanie dzisiejszej jazdy w SMR: miękko, miękko, b.miękko, ale BEZ Kolejek (najdłużej stałem z 5min) 10 x golgota (koło 10:30 zaczęły wyłazić kamienie i ziemia, gdyby nie to został bym dłużej, bo jazda była przednia) W sumie 33 przejazdy gondolą/kanapą i 108km brutto - w życiu bym nie uwierzył, że to będzie możliwe w Szczyrku... Czyli moja subiektywna ocena: SUPER! AA, i jeszcze dla forumowego specjalisty od interpretacji wykresów załączam obrazki: Edytowane 10 Marzec 2018 przez zipp1001 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 W SMR zaczęli czytać Forum, i na koniec sezonu zawęzili single line [emoji23]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 16 minut temu, keisyzrk napisał: W SMR zaczęli czytać Forum, i na koniec sezonu zawęzili single line Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cały czas czytają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 Cały czas czytają [emoji4] Do tej pory coś strasznie wolno składali literki [emoji6]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARossi88 Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 1 godzinę temu, JC napisał: Cały czas czytają I od razu brak chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi