paypal Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Mi doszła po 2 tygodniach - zamawiane w Grudniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 1 godzinę temu, artix napisał: Coś ten podział na małe i duże ośrodki dziwnie wygląda Ja do takich rankingów podchodzę z dystansem, ale zawsze można się coś dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 1 godzinę temu, artix napisał: Coś ten podział na małe i duże ośrodki dziwnie wygląda Dla mnie dziwniej wygląda, że za naśnieżanie Szczyrk dostał tyle samo pkt co Zieleniec i tylko 1 mniej niż Białka. No i za komfort jazdy tyle samo pkt co Białka. No, ten tego, sam nie wiem, nie wiem. Niech każdy sam oceni taki ranking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Co ty chcesz oceniać? Przecież każdy ranking jest tendencyjny, zazwyczaj robiony w celach marketingowych samych zainteresowanych:) Mozna fotki pooceniac i stwierdzić ze i tak bialka jest nr 1, dlatego sugeruję odwiedziny właśnie tamtych stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 10 minut temu, przemo_narciarz napisał: Mozna fotki pooceniac i stwierdzić ze i tak bialka jest nr 1, dlatego sugeruję odwiedziny właśnie tamtych stron. No to szerokiej drogi - jedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzelec Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Ja też polecam Białkę i zakopane i więcej narciarzy tam, tym więcej miejsca dla mnie w Szczyrku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 pytanie mam: aktuanie da sie przejechac z cos do son ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 2 godziny temu, Marcin007 napisał: na stronie podają max 14 dni roboczych, dzięki! Może się coś zmieniło ale jak zamawiałem jakoś w październiku to przyszła w grudniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 pytanie mam: aktuanie da sie przejechac z cos do son ? Z 200m przerwami po lodowej skorupie Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Dziś przy gondoli jedyna otwarta trasa czerwona 1 okazała się prawdziwą golgotą dla mniej wprawnych, dawno nie widziałem tylu schodzących po trasie na butach. Polowa z szerokości trasy to lodowe duże grudy, czegoś takiego w takiej ilości jeszcze nie widziałem, ratrakowym potrzebny dobry instruktor z Słowacji, bo dla naszych rozgarnianie ogromnych żmrożonych kop śniegu z armatek to nowość. Dla zaawansowanych był to rodzaj atrakcji która pewnie jutro zniknie. Twardo, lodowo., jutro jak otworzą niebieską i ubędzie ludzi na 1, będzie super. Oby nie wiało, bo turystów w Szczyrku mnóstwo. 22 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Jeszcze tydzień i zobaczymy co powiedzą nasze marudy forumowe:))) wyglada to juz naprawde nieźle, a do tego od jutra codzienne dostawy naturalnego. Ja jutro odpuszczam bo i tak wszystko zamkną, jutro icm podaje 90km/h. Trudno odbije na Chopku, ach daremna ta sezonowka. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 (edytowane) Bezpłatny skibus na Biały Krzyż, linia Szczyrk Solisko - Biały Krzyż i z powrotem Każdego dnia, przez cały sezon zimowy do końca marca, odbywać będzie się 10 kursów. Z Soliska skibus odjeżdża o godz. 8:00, 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00, 18:00 oraz 19:00. Połączenie Soliska z Białym Krzyżem jest wspólnym przedsięwzięciem Miasta Szczyrk i ośrodka narciarskiego Szczyrk Mountain Resort. Edytowane 15 Styczeń 2018 przez surfing 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 No pięknie . A można spytać, jak wygląda zakorkowanie drogi do Szczyrku? Da się dojechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 @leitner widze że mamy nowe znaczenie słowa "docieranie" czyli "zepsuło się" [emoji4] - serio ? myślałem, że Polsport nadal robi koleje [emoji6] - nikt nie pisze, że TechnoAlpin jest gorsze od Supersnow ale jednak armatki dużo częściej robią śnieg jak lance i dokładnie o to chodziło w moim wpisie. Napisałem "dociera się", bo w następnych latach prawie na pewno będzie mniej awarii (nie jest to tylko moje spostrzeżenie). Tak jest niemal zawsze. Polsport nigdy nie produkował kolei linowych, tylko wyciągi narciarskie, które produkuje do dziś pod nazwą Glob.Sorry, źle odczytałem Twój wpis. Też uważam że armatki są o wiele lepsze od lanc.Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 21 minut temu, mamad napisał: Tylko pamiętaj że za darmo jeździć nie będziesz. Jest tu pan który usilnie mi chciał udowodnić że za darmo nigdy jeździć nie będę tylko taniej. Nawet nie wchodziłem w polemike z tak świetlanym umysłem Mróz pozwolił na dobre warunki jutro może bardzo dobre. Teraz totalna huśtawka pogodowa ale styczeń kiedyś się skończy przyjdzie luty i marzec Obawiam się że będziemy z zazdrości za każde zdjecie z kamykiem listkiem wyśmiani jak to można w tak tragicznych warunkach jeździć. Jeszcze narty nam zabiorą bo szkoda Na poważnie kto nie lubi płacić jak inni jeżdżą za darmo już to Białka. Warunki są w Szczyrku super ale śnieg tylko sztuczny. Naturalnego brak niestety. Można za to połączyć narty i wyprawy w góry. 6 godzin temu, przemo_narciarz napisał: Co ty chcesz oceniać? Przecież każdy ranking jest tendencyjny, zazwyczaj robiony w celach marketingowych samych zainteresowanych:) Mozna fotki pooceniac i stwierdzić ze i tak bialka jest nr 1, dlatego sugeruję odwiedziny właśnie tamtych stron. Czy ktoś może przenieść posty tych dwóch cytujących się wzajemnie frustratów do odpowiedniego tematu skoro istnieje? 2 godziny temu, surfing napisał: Dzięki za zdjęcia! Widać mróz przycisnął, zbiornik się nieźle podregenerował to i śniegu się udało dobić. Teraz rozgarnąć i jeszcze na to tak z 10 cm naturalnego by się przydało. A od jutra ma coś pobielić 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Streszczenie artykułu: - kanapa z Hali Skrzyczeńska pod zakręt na Ondraszku oraz odciążenie gondoli, czyli kanapa z Czyrnej, to priorytety TMR na kolejne sezony. Mniej pilna jest budowa kanapy na Hali Pośredniej - rozwiązanie kwestii komunikacji jest w fazie rozmów - rozważany jest parking na terenie byłego campingu przy wjeździe do Szczyrku (nie mam pojęcia gdzie to), a dalej skibusami, które jednak będą poruszały się w korku. Jako alternatywa rozważana jest budowa 2-odcinkowej gondoli na Skrzyczne z gminy Lipowa, wraz z trasą narciarską - Słowacy chcą w ten sposób przyciągnąć gości z okolic Żyliny, dzięki szybkiej drodze dojazdowej przez Zwardoń - procedury sprzyjające inwestowaniu w Polsce i Słowacji są porównywalne - zwrócono uwagę na niższy Vat u nas na usługi turystyczne, co pozwala zachować niższe ceny karnetów, natomiast na Słowacji ośrodki nawet na terenie parków narodowych nie wymagają zmian zagospodarowania terenu i wielu czasochłonnych procedur, bo tereny narciarskie są z nich wyłączone - w innym wątku przeczytać można, że TMR negocjuje też zakup austriackiego Nassfeld. http://www.lanovky.sk/?page=rep&id=1084 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 23 minuty temu, shuger napisał: Dzięki za zdjęcia! Widać mróz przycisnął, zbiornik się nieźle podregenerował to i śniegu się udało dobić. Teraz rozgarnąć i jeszcze na to tak z 10 cm naturalnego by się przydało. A od jutra ma coś pobielić I maruda przyjedzie do Szczyrku??? Odpuść sobie, nie ma sensu jeździć w takim badziewiu. Jak jednak sie zdecydujesz moja dwójka na skipass aktualna. A tymczasem w szczyrku nocne na górze wyglądają mega, do tego wszystkie armaty full. jeszcze pare błędów i będą jeździć na pelnej profesce, jak na chopoku. Za rok Szczyrk bedzie odpalony w pierwszy weekend grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 1 godzinę temu, koliber napisał: Jako alternatywa rozważana jest budowa 2-odcinkowej gondoli na Skrzyczne z gminy Lipowa, wraz z trasą narciarską To byłoby coś... ale chyba w perspektywie 10 lat można o takiej inwestycji mówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 3 minuty temu, shuger napisał: To byłoby coś... ale chyba w perspektywie 10 lat można o takiej inwestycji mówić... Gdyby w tym roku zima trzymala od grudnia do kwietnia to wielu by bylo spoeszno aby realizowac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 2 minuty temu, artix napisał: Gdyby w tym roku zima trzymala od grudnia do kwietnia to wielu by bylo spoeszno aby realizowac Na pewno.. ale pomijając aspekt pogody to jednak koncepcja, wykup gruntów, pozwolenia i sama realizacja (w tym wylesienia) i to w zupełnie nowej lokalizacji to jednak wygląda na bardzo czasochłonny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 I trzeba by się liczyć z ekologami. Tak aby ew. inwestycja nie skończyła jak "Sahara" na Szyndzielni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Tam chyba jest obszar Natura 2000. Nie będzie lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 1 godzinę temu, Maria napisał: No pięknie . A można spytać, jak wygląda zakorkowanie drogi do Szczyrku? Da się dojechać? Da się dojechać i nawet wyjechać ,korki w dużych miastach są na co dzień, w Szczyrku bywają w weekendy. Ostatnie dni jestem w Szczyrku często i nawet w niedzielę 14.01 nie było korków, za to na przystankach dużo chętnych, widać że bezpłatne skibusy zachęcają do pozostawienia samochodu pod pensjonatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 16 minut temu, surfing napisał: Da się dojechać i nawet wyjechać ,korki w dużych miastach są na co dzień, w Szczyrku bywają w weekendy. Ostatnie dni jestem w Szczyrku często i nawet w niedzielę 14.01 nie było korków, za to na przystankach dużo chętnych, widać że bezpłatne skibusy zachęcają do pozostawienia samochodu pod pensjonatem. Dzięki za odpowiedź! Obawiałam się tłumów z powodu ferii w mazowieckim, ale widać nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ANDISKI Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Rok temu ludzie strasznie narzekall na BESKID ARENA - a w te niedziele było tam mnóstwo ludzi.. powód 1 maja karnet na 2 godz maja karnet na 4 godz mają snieg z armatki na calej trasie - mimo lodu itp tylko że trasa jest trudna do początkującego i strasznie krótka .jednak dla narciarzy z WAWA - jest świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi