leitner Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Widać najwyższa jakość tak jak i system naśnieżania [emoji4] echhhhhhhhhhhhh TMR tak wybierał najwyższą jakość a tu naśnieżanie szwankuje, koleje się psują po ledwie miesiącu eksploatacji. Jest mega jakość [emoji14]:P:P. I jak to gadał ten cały prezesik "krajowe firmy jeszcze muszą się dużo nauczyć od najlepszych" [emoji4] Widać Leitner to mega jakość [emoji14] Od początku: - niemal wszystkie nowe koleje linowe muszą się "dotrzeć". U innych producentów (Doppelmayr, Bartholet BMF, Tatralift itd.) nowe koleje przechodzą przez to samo. A zresztą później też się to zdarza (szczególnie przy dużej eksploatacji) - nie ma polskich "rodzimych" firm produkujących koleje linowe - TechnoAlpin jest wiodącym producentem systemów sztucznego naśnieżania na świecie. To kwestia doboru odpowiedniego sprzętu do terenu (konkretne lance lub armaty) a także odpowiedniego zarządzania nim - polski producent Supersnow jest świetnie rozwijającą się firmą, ale nadal nie dorównuje TechnoAlpin. Ich armatki są wydajne, dość ciche i tańsze, ale nawet najmniejsza 900 Automatic ma mniejszą wydajność od TF 10. Nie wiem jak wygląda to w przypadku armat T40 czy TR8. Do zarządzania i doboru systemu naśnieżania (lance zamiast armat) w SON można się niestety przyczepić. PS Uprzedzając kolejne 10 postów - NIE MAM ŻADNYCH UDZIAŁÓW W LEITNERZE ANI W TECHNOALPIN. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Leitner co sie tlumaczysz, tłum i tak wie lepiej. Poprosze tylko o info czy we wtorek heady czy jednak żużlowki? Goralu jak doradzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Takie posty jak @Jusik2002 należy ignorować a nie odpisywać na nie! bo zaraz znów się zacznie bełkot! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Leitner co sie tlumaczysz, tłum i tak wie lepiej. Poprosze tylko o info czy we wtorek heady czy jednak żużlowki? Goralu jak doradzisz? Do wtorku jest szansa że pośmigasz na headach. W najgorszym stanie jest trójka. Tam zdecydowanie warstwa śniegu jest najcieńsza, sama warstwa lodowa z mnóstwem kamieni. Zjechałem raz na prośbę syna. Zabrałem dziś slalomki świeżo po serwisie i większych rys nie mam. Reszta tras w miarę przejezdna ale nie pozbawione kamieni. Z tym, że w dwie noce powinni uporać się z dośnieżeniem. Najlepsza warstwa, zupełnie pozbawiona rumoszu skalnego to jedynka, tam potrzebne jest tylko 50m przez drogę. I tu też prognozuje wtorek, że ruszy jazda wieczorna z trudnymi warunkami na trójce i dobrymi na jedynce.@przemo_narciarz najlepiej weź obie pary. Z pod śniego-lodu na szczęście nie wystają skały, które potrafią urwać krawędź, tylko luźne kamyczki. Na pewno narty ostre bo podkład lodowy jest konkretny. Powodzenia i dobrej zabawy. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 23 minuty temu, Jasiek napisał: Takie posty jak @Jusik2002 należy ignorować a nie odpisywać na nie! bo zaraz znów się zacznie bełkot! @Jasiek z tego co widzę to większość twoich wpisów jest traktowana na tym forum jako bełkot więc sory za moj jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 a nie mówiłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 42 minuty temu, leitner napisał: Od początku: - niemal wszystkie nowe koleje linowe muszą się "dotrzeć". U innych producentów (Doppelmayr, Bartholet BMF, Tatralift itd.) nowe koleje przechodzą przez to samo. A zresztą później też się to zdarza (szczególnie przy dużej eksploatacji) - nie ma polskich "rodzimych" firm produkujących koleje linowe - TechnoAlpin jest wiodącym producentem systemów sztucznego naśnieżania na świecie. To kwestia doboru odpowiedniego sprzętu do terenu (konkretne lance lub armaty) a także odpowiedniego zarządzania nim - polski producent Supersnow jest świetnie rozwijającą się firmą, ale nadal nie dorównuje TechnoAlpin. Ich armatki są wydajne, dość ciche i tańsze, ale nawet najmniejsza 900 Automatic ma mniejszą wydajność od TF 10. Nie wiem jak wygląda to w przypadku armat T40 czy TR8. Do zarządzania i doboru systemu naśnieżania (lance zamiast armat) w SON można się niestety przyczepić. PS Uprzedzając kolejne 10 postów - NIE MAM ŻADNYCH UDZIAŁÓW W LEITNERZE ANI W TECHNOALPIN. @leitner widze że mamy nowe znaczenie słowa "docieranie" czyli "zepsuło się" - serio ? myślałem, że Polsport nadal robi koleje - nikt nie pisze, że TechnoAlpin jest gorsze od Supersnow ale jednak armatki dużo częściej robią śnieg jak lance i dokładnie o to chodziło w moim wpisie @jasiek - bełkot ? Zobacz co inni myślą o twoich wpisach Wiadać, że na tym forum mamy duże lobby pochwalne dla TMR ale z całym szacunkiem narazie to jest duży syf. Szczyrk to najlepsze tereny w Polsce pod uprawę tego sportu ale nigdy nie były dobrze zarządzane. Narazie TMR nic nie pokazał (nawet wobec zarządzania Pana Richtera) bo narazie warunki, zarządzanie, informacja na FB oraz ogólna to tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Mam nadzieje patrząc na prognozy że za tydzień w niedziele ponieważ mam zamiar przyjechać będą czynne trasy 1,2,3,4,7,8,10,11. Poźniej jeszcze tylko piątka i będzie idealnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Śnieżenie idzie pełną parą, po jednej nocy cała trójka usiana jest kopami śniegu: 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Darek czy widziałeś stan wody w zbiorniku ? Mieli ponad 2 tygodnie na jego uzupełnienie po jego niemal całkowitym opróżnieniu. Ciekawi mnie ile dni obecnie będą mogli naśnieżać "pełną parą" . Żeby nie okazało się, że mrozy będą a wody im zabraknie za 2-3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 37 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Śnieżenie idzie pełną parą, po jednej nocy cała trójka usiana jest kopami śniegu: Co góral to góral, bijesz na łeb na szyję nawet tych z Zakopanego, trzeba bronić Swojego i to u Ciebie jest najlepsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Darek czy widziałeś stan wody w zbiorniku ? Mieli ponad 2 tygodnie na jego uzupełnienie po jego niemal całkowitym opróżnieniu. Ciekawi mnie ile dni obecnie będą mogli naśnieżać "pełną parą" . Żeby nie okazało się, że mrozy będą a wody im zabraknie za 2-3 dni. Nie przyszło mi do głowy aby podchodzić, oszczędzam siły. Ale myślę, że tak jak poprzednio udostępnią z powrotem te trasy.@leitner ci odpowie. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
los_dell_rio Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 1 godzinę temu, andy-w napisał: Darek czy widziałeś stan wody w zbiorniku ? Mieli ponad 2 tygodnie na jego uzupełnienie po jego niemal całkowitym opróżnieniu. Ciekawi mnie ile dni obecnie będą mogli naśnieżać "pełną parą" . Żeby nie okazało się, że mrozy będą a wody im zabraknie za 2-3 dni. stan wody na 14.1.2017 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Chce kupić na jutro karnet i za nic nie umie dodać do koszyka nie wiem czy coś robię czy jakiś błąd na stronie czy nie udolny jestem...... Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
los_dell_rio Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 10 minut temu, marek_kapica napisał: Chce kupić na jutro karnet i za nic nie umie dodać do koszyka nie wiem czy coś robię czy jakiś błąd na stronie czy nie udolny jestem...... Masakra U mnie wchodzi do koszyka bez problemu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Nie wiem co jest nie tak ale nie chce mi się do koszyka dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Najpierw zaznacz osobę dla której kupujesz, a później data itd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 (edytowane) Jak chce dodać to wyskakuje mi taki komunikat "Szczyrk - 1-Dzień Skipass (Marek Kapica): Data pozycji pokrywa się z datą innej pozycji w koszyku." a w koszyku nic nie ma Udało się Dziękuję za pomoc, to był chyba jakiś chwilowy błąd na stronie. Edytowane 14 Styczeń 2018 przez marek_kapica edycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 (edytowane) Musiałeś już wcześniej mieć coś wybrane na ten dzień i Ci się przyblokowało w koszyku, mimo, że tego nie widzisz. Miałem podobną sytuację i mi odblokowali koszyk po telefonie na infolinię GoPass: +48 602 53 43 63 GOPASS Infolinia: Poniedziałek - Piątek 07.00-15.00, Sobota - Niedziela nieczynne Nie jestem pewien, ale w Szczyrku data nie jest wiążąca i możesz wykorzystać karnet kupiony na konkretny dzień w innym terminie z tego samego okresu w cenniku. Możesz wtedy kupić karnet na wtorek, a skorzystać w poniedziałek, ale jeszcze raz zaznaczam, że 100% pewności nie mam! Edit: Jak się udało to świetnie, a info może zostać dla innych, bo być może komuś się przyda. Przez to, że strony są w różnych językach i mają różne adresy coś im się do końca to nie zgrywa i czasem powstają błędy. Czasem wystarczy odczekanie na odświeżenie jak w Twoim przypadku, a czasem interwencja na infolinii. Edytowane 14 Styczeń 2018 przez artkas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 (edytowane) Kolejna przewaga sezonowki. Na stronie gopassa sie różne cuda dzieją, rok temu kupowałem sezonowke na ostatnią chwilę, był problem z platnoscia to pani w info powiedziała mi ze jak nie dostaną autoryzacji do 24 to mi odesla kase i tyle. Na szczescie z drugiej karty przeszło, to oczywiście na stronie .sk. Edit: Ale zastanówcie sie jeszcze widziałem z kanapy na KAMERACH że dzisiaj kolejka byla. Chyba jeszcze nie warto. Edytowane 14 Styczeń 2018 przez przemo_narciarz Edit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Trafiłem dzisiaj na taki artykuł: http://podroze.onet.pl/narty/raport-onetu-najlepsze-osrodki-narciarskie-w-polsce-2018/4j8f8y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Coś ten podział na małe i duże ośrodki dziwnie wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin007 Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 (edytowane) Hey, witam wszystkich na forum i od razu pytanie: długo czekaliście na karty Gopass? Od rejestracji na stronie oczywiście Edytowane 15 Styczeń 2018 przez Marcin007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 5 minut temu, Marcin007 napisał: Hey, witam wszystkich na forum i od razu pytanie: długo czekaliście na karty Gopass? Od rejestracji na stronie oczywiście Jakieś 2 miesiące. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin007 Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 9 minut temu, Jusik2002 napisał: Jakieś 2 miesiące. na stronie podają max 14 dni roboczych, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi