Bajor Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 (edytowane) 8 minut temu, surfing napisał: Jeszcze chwila i podadzą ze wszyscy posiadacze sezonowek mogą korzystac z innych osrodków TMR ze wzgledu na warunki w PL 😀. Mi by to pasowalo 😎 Edytowane 9 Styczeń 2018 przez Bajor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 1 godzinę temu, keisyzrk napisał: Odpowiedzialna praca GOPR-owca, jeśli potwierdzi dzisiaj "zajebisty warun" może komuś "żyłka pęknąć" na Forum. Lepiej się czujesz🤕, po co pchasz ten kij głębiej w mrowisko🖓 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 3 minuty temu, MAIKEL 1977 napisał: Lepiej się czujesz🤕, po co pchasz ten kij głębiej w mrowisko🖓 Wybacz kolego, ale to przecież Twoje i Tobie podobnym "mrowisko" - wystarczy, że poczytasz swoje posty, i to nie tylko w tym wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Ech, szkoda tych dni bez niskiej temperatury. Pewnie by z 50 cm śniegu nasypali a tak na razie kicha. Chociaż u mnie za oknem -2,5 stopnia . I według prognoz powoli jednak ale powoli temperatura ma spadać. Jeszcze będzie super w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Światełko w tunelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 1 godzinę temu, keisyzrk napisał: Wybacz kolego, ale to przecież Twoje i Tobie podobnym "mrowisko" - Jak masz ochotę dołączyć to nie krępuj się😨, no chyba że tego typu posty dowartościowują cię jako człowieka😉 pozdrawiam i życzę miłego dnia😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Teraz pod gondolą. Warunków brak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 30 minut temu, JC napisał: Teraz pod gondolą. Warunków brak Pewnie tam jeździłeś, więc wiesz, że problem jest 50 metrów wyżej (to kwestia ustawienia kamery). Tak wyglądał stok 01 stycznia 2018 gdy go opuszczałem (obserwowałem ten fragment trasy z okien kwatery przez 5 dni i nocy). Oni próbowali poprawić to miejsce jak były warunki (zdjęcie 2 poniżej). Moim jednak zdaniem trzeba na to czasu, mamy nową trasę, luźną niezwiązaną glebę, brak mrozu, dużo osób którym wydaje się, że jeżdżą - w efekcie - problem z całą trasą nr. 3. Niestety nie wiem czy da się to trwale poprawić w tym sezonie. Ja na pewno wrócę jeszcze do Szczyrku w tym sezonie i sprawdzę. Całkowicie inną kwestią jest jednak to, że jak uważnie spojrzycie na zdjęcie nr. 2 to przy temperaturze - 5 mamy odpalone lance jedynie dolne, góra stała. Przez 5 dni jak byłem, była tylko jedna doba gdzie dało się śnieżyć, mimo to nie robili tego ma maksa, raczej tak lizali śniegiem. próby reanimacji poniżej (2 dni wcześniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Mnie ciekawi czemu wariant "3d" jest w tym sezonie nie dość że nie naśnieżony, to widziałem z gondoli jakieś nieprzycięte badyle na pół metra, jakby w ogóle nie mieli w planie otworzyć tego wariantu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 20 minut temu, koliber napisał: Mnie ciekawi czemu wariant "3d" jest w tym sezonie nie dość że nie naśnieżony, to widziałem z gondoli jakieś nieprzycięte badyle na pół metra, jakby w ogóle nie mieli w planie otworzyć tego wariantu. To jest dość problematyczna trasa - głównie przez to, że przechodzi przez prywatne podwórka. Dosłownie jedzie się między jedną jabłonką a drugą. Ciężko jest naśnieżyć ten fragment. A zresztą bez kanapy z Czyrnej utrzymanie tej trasy nie ma sensu - większość i tak zjedzie 3 do gondoli zamiast dwa razy przejeżdżać przez drogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Takie pytanie ze względu na to, że w końcu w prognozie widać minusowe temperatury, jak wygląda stan wody w zbiorniku? Czy w trakcie kiedy śnieżenie było niemożliwe udało się uzupełnić ubytek wody po ostatnim śnieżeniu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojok040 Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 No ale przecież jak ciepło wróci to będzie chyba czas żeby wodę uzupełnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 SON trasy do Soliska kończą się, natomiast czerwona 1 super aż do Czyrnej. Udało się zjechać z Skrzyczne aż na parking przy gondoli bez odpinania nart i strat w sprzęcie, twardo do samego końca ale na gorze było +7,5C 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Te temperatury to jakaś masakra, równo rok temu wciągałem się orczykiem na Małe Skrzyczne przy -25 stopniach, teraz +7... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Ostatnią taką zimę pamiętam chyba z 10 lat temu, gdy z ekipą z drugiego forum, z konieczności wybraliśmy się obczaić austriacki Hochkar, bo było to pierwsze miejsce od granic Polski, gdzie był śnieg - i to w połowie stycznia. Parking na wysokości 1460 m n.p.m., a śniegu i tak ledwo-ledwo i to sam sztuczny. Także teraz jeszcze nie jest tak najgorzej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 6 godzin temu, Przemekc1 napisał: Takie pytanie ze względu na to, że w końcu w prognozie widać minusowe temperatury, jak wygląda stan wody w zbiorniku? Czy w trakcie kiedy śnieżenie było niemożliwe udało się uzupełnić ubytek wody po ostatnim śnieżeniu? Zbiornik wodny napełniony około 3/4 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 Zdjęcie w originale nie wyszło, po retuszu trochę widać poziom wody 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 14 godzin temu, surfing napisał: to cieszy że przygotowali informacje dla zagranicznych gości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 W lutym będę z moim 4 latkiem w Pl i chciałbym oddać go na parę godzin do jakiejś szkółki. Czy jest coś sensownego w okolicach Szczyrku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 (edytowane) 37 minut temu, mamad napisał: Ja swoją oddawałem i oddam w lutym pod opieke instruktorów z BSA. Córka chwaliła i była zadowolona. Johnny pisze że nawet teraz na stoku do nauki mają idealne warunki więc może ją w najbliższym czasie zawioze to napiszę co i jak. Chciałbym w tym samym czasie też trochę pojeździć, a nie przepadam za BSA 😔 Ale dzięki. Edytowane 10 Styczeń 2018 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 1 godzinę temu, artix napisał: W lutym będę z moim 4 latkiem w Pl i chciałbym oddać go na parę godzin do jakiejś szkółki. Czy jest coś sensownego w okolicach Szczyrku? Szkółka w Istebnej Złoty Groń zbierała dobre opinie, a i stok mają zawsze dobrze przygotowany (jak na panujące w danej chwili warunki) - ale nie wiem, czy dla Ciebie nie będzie tam zbyt prosto, no i nie wiadomo, czy zima w lutym dalej nie będzie przypadkiem bajkowa (wtedy już chyba tylko rower ...). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 1 godzinę temu, artix napisał: W lutym będę z moim 4 latkiem w Pl i chciałbym oddać go na parę godzin do jakiejś szkółki. Czy jest coś sensownego w okolicach Szczyrku? Krasnal w Czyrnej przy parkingu, obserwowałem kiedyś przy kawie i bardzo mi się podobało http://www.eszczyrk.com.pl/kamera.php Stok idealny dla malucha, była też usypana górka i maluchy zachwycone, wyciąg też lepszy dla bajtli. Mam nadzieję że będzie na ciebie czekać Bieńkula i metr śniegu. Co do BSA miałem odczucia podobne jak Ty, ale już się przełamałem i wpadam często na 1,5 godz,w tym sezonie to już inny ośrodek z czarną trasą, szerszym dojazdem końcowym i smacznym barem, nauka tylko na górze, instruktorzy profesjonalni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptasiek Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 2 godziny temu, artix napisał: W lutym będę z moim 4 latkiem w Pl i chciałbym oddać go na parę godzin do jakiejś szkółki. Czy jest coś sensownego w okolicach Szczyrku? Moje dziecko (5 lat) uczyło się w przedszkolu narciarskim Dimbo w Korbielowie, ale widzę że w Szczyrku też mają oddział (https://www.dimbo.pl/). Mimo fatalnej pogody (była akurat odwilż) mieli przygotowane dużo śniegu i warunki były całkiem niezłe. Syn nauczył się dobrze jeździć (5 dni po 4 godz chyba). Na koniec oczywiście turniej (slalom) i nagrody. I jeszcze ciekawostka, jako że synek odstawał trochę od grupy, bo nauczył się wszystkiego za szybko, ostatnie 2 dni miał zajęcia indywidualne (bez żadnej dopłaty), instruktor uczył go slalomu tyłem i ostrzejszych skrętów. Polecam (nie jestem właścicielem, udziałowcem ani pracownikiem szkółki ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 3 minuty temu, surfing napisał: Krasnal w Czyrnej przy parkingu, obserwowałem kiedyś przy kawie i bardzo mi się podobało http://www.eszczyrk.com.pl/kamera.php Stok idealny dla malucha, była też usypana górka i maluchy zachwycone, wyciąg też lepszy dla bajtli. Mam nadzieję że będzie na ciebie czekać Bieńkula i metr śniegu. Co do BSA miałem odczucia podobne jak Ty, ale już się przełamałem i wpadam często na 1,5 godz,w tym sezonie to już inny ośrodek z czarną trasą, szerszym dojazdem końcowym i smacznym barem, nauka tylko na górze, instruktorzy profesjonalni. Na 1.5 godziny oczywisci tak, nawet an 4h. Ale ja mal kawalek I jak juz sie przelamie ze jade do PL a nie w Alpy, to chcialbym ten czas poswiecic na cos o wyzszym poziomie. Gdybym mieszkal 100 km od takiej gorki to byl bym co wieczor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 (edytowane) Dyskusja o szkółkach i instruktorach przeniesiona tutaj, można usunąć ostatnie 9 postów . Edytowane 10 Styczeń 2018 przez surfing 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi