mig12345 Napisano 26 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2013 (edytowane) Michał!!! I Ty Brutusie...??? :biggrin: Tadku... lubię Szczyrk podobnie jak Ty. Tu zaczynałem w pod koniec lat 60tych na pierwszym orczyku w Czyrnej (, tu w 70tych jedziłem co tydzień i ze szkolnym klubem i w kolegami w niedzielę... No ale..... mam juz nieco lat i zostało mi ich max kilkanascie do jazdy na nartach, jeśli zdrowie pozwoli. I z jednej strony szlag mnie trafia, że mogę nie zdążyć pojezdzic w 'normalnym' Szczyrku a drugiej , znając nieco proces inwestycyjny 'od kuchni' rozumiem działania pana R..... Poza tym 'dzięks' nalezał sie Szczyrkowi za całokształt, nie tylko za sON, również za zapuszczony COS i Doliny, zdewastowany Beskidek, Biłą, za światłe pomysły gondoli do salezjanów.... za stracone ponad 20 lat, które inni wykorzystali znacznie lepiej nie mając ani procenta szczyrkowskich możliwości. Tym niemniej jak czytam opinie innych to chciałbym widzieć w nich tylko zrozumiałe uprzedzenia, bo inaczej musiałbym traktowac jak nieznajomośc tego osrodka..... Edytowane 26 Maj 2013 przez mig12345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 2 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2013 Czasem się mi zdaje, że najzagorzalsi przeciwnicy Szczyrku mają trochę racji, kolejny mój obchód w tym roku golgotą i resztą tras Son-u i nic. Wiadomo, nie mamy wyboru bo gdzie znajdziemy lepsze trasy w beskidach, ale żeby tak olewać nas narciarzy, którzy zostawiamy tam trochę kasy w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 W czwartek wstąpiłem do Szczyrku, rozejrzałem się w Czyrnej i na Pośredniej, ale nie widziałem żeby się tam coś działo. Osrodek zapadł w sen letni. Niestety, ale deszcz przeszkodził mi w głębszej eksploracji. Czasami zaglądam na słowackie skiforum i z zazdrością patrzę na fotki z tego co się tam aktualnie wyprawia :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Czasem się mi zdaje, że najzagorzalsi przeciwnicy Szczyrku mają trochę racji, kolejny mój obchód w tym roku golgotą i resztą tras Son-u i nic. Wiadomo, nie mamy wyboru bo gdzie znajdziemy lepsze trasy w beskidach, ale żeby tak olewać nas narciarzy, którzy zostawiamy tam trochę kasy w sezonie. Mamy wybór,...mamy.: A póki będziecie zostawiać tam "trochę kasy" to dalej będą olewać.:sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 19 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2013 http://biznes.onet.pl/wideo/zobacz-co-ukrywano-w-szczyrku,130550,w.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2013 http://biznes.onet.pl/wideo/zobacz-co-ukrywano-w-szczyrku,130550,w.html Powaliło ich z oddaniem gruntu ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Powaliło ich z oddaniem gruntu ! Oczywiście że to totalna głupota! Osoby odpowiedzialne za ten proceder powinny zostać oskarżone o niegospodarność, grunt trzeba było oszacować i podpisać porozumienie że zostanie on oddany ale dopiero po zainwestowaniu przez właściciela ośrodka środków o wartości tegoż gruntu, a nie oddać to lekką ręką. A najbardziej podoba mi się wypowiedź pana Richtera, że jakieś tam fundamenty są dwa albo trzy, że z pięć albo sześć trzeba dorobić dolną i górną stację i już:biggrin: Już mi to śmierdzi:rolleyes::, jestem niemal pewien że stanie tam ta łupa co leży w pokrzywach na Cyrnej! A tak poza tym to nie wierzę w ani jedno jego słowo:cool::. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 Opowiem i ja przez telefon jakąś fajną bajkę,jak to robi pan R. Może i mnie też dadzą z 10ha gruntów.:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 To planowa robota! Gmina wniesie aportem ziemię, w zamian otrzyma udziały w spółce, czyli aktywa. Aktualnie w Sądzie jest postępowanie o zasiedzenie tych gruntów, przez spółkę SON(domyślam się, że z zaliczeniem do okresu zasiedzenia, okresu posiadania przez GAT) i wtedy Gmina nie dostanie nic, z wyjątkiem podatku od zasiedzenia. I tyle w tej sprawie. To czysty interes po stronie Gminy. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2013 To planowa robota! Gmina wniesie aportem ziemię, w zamian otrzyma udziały w spółce, czyli aktywa. Nie sądzę: Z moich obserwacji wynika że Pan R nie jest zainteresowany dzieleniem się czymkolwiek w kimkolwiek, jak by było inaczej to znalazł by się pewnie bez większego problemu ktoś kto jest gotowy zainwestować grube miliony w ten teren, ale wówczas taki inwestor stał by się udziałowcem strategicznym a pan R jego pachołkiem, a Pan R nie jest głupi, co już parę razy udowodnił:. Aktualnie w Sądzie jest postępowanie o zasiedzenie tych gruntów, przez spółkę SON(domyślam się, że z zaliczeniem do okresu zasiedzenia, okresu posiadania przez GAT) i wtedy Gmina nie dostanie nic, z wyjątkiem podatku od zasiedzenia. I tyle w tej sprawie. To czysty interes po stronie Gminy. Pozdrawiam Jak by tak było, to do momentu werdyktu sądu głupotą ze strony SON było by branie czegokolwiek od miasta:rolleyes::, lepiej poczekać na wyrok prawomocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 21 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2013 I dla tego Pan R. jest przeciwny wnoszeniu gruntu do spółki i deklarował się, że wniosku o zasiedzenie nie cofnie, a o planowej robocie, to pisałem w kontekście Gminy, bo może czują pismo nosem, że zasiedzenie będzie skuteczne i nie będzie co wnosić do spółki. To taki atak z wyprzedzenia, że Gmina chce, a spółka jest bee, że nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 22 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2013 Richter nie ma zamiaru wycofywać wniosku z sądu http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/921750,wyciagi-na-malym-skrzycznem-beda-modernizowane,2,id,t,sa.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 23 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2013 Kolejny obchód trasami COS i SON i nic. Nie mam nic do opisania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellodc Napisano 23 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2013 (edytowane) Kolejny obchód trasami COS i SON i nic. Nie mam nic do opisania Nie ma? Czyli film o budowie to propaganda z 1982r tylko w kolorze i HD? Edytowane 23 Czerwiec 2013 przez bellodc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 23 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2013 (edytowane) Nie ma? Czyli film o budowie to propaganda z 1982r tylko w kolorze i HD? 'Góral...' napisał gdzie był, a budowa z filmu nie dotyczy tych okolic.... Edytowane 23 Czerwiec 2013 przez mig12345 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellodc Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 'Góral...' napisał gdzie był, a budowa z filmu nie dotyczy tych okolic.... jednak Pan R wspomina ile to fundamentów muszą zrobić. Chyba już czas zacząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 na razie odpoczywa po trudach sezonu zimowego w Chorwacji daj mu solidnie wypocząć, to potem robota ruszy z kopyta, aż będzie furczało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 jednak Pan R wspomina ile to fundamentów muszą zrobić. Chyba już czas zacząć... To że muszą to wiadomo od dawien dawna.... :wink::wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 To że muszą to wiadomo od dawien dawna.... :wink::wink: Jak by musieli to by zrobili, a skoro nie zrobili NIC to znaczy że nie muszą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 (edytowane) Jak by musieli to by zrobili, a skoro nie zrobili NIC to znaczy że nie muszą! No tak... pewnie jeszcze nie wiedzą, że muszą.... : Jest szansa, że jak w Biłej bedzie pod wyciagiem 'buła' ludzi i pełna kasa, to sie dowiedzą. (bo pewnie w Czyrnej zostanę ja, Tadeusz 2 razy w roku, no i Mostostal...... :biggrin: Edytowane 24 Czerwiec 2013 przez mig12345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 No tak... pewnie jeszcze nie wiedzą, że muszą.... : Jest szansa, że jak w Biłej bedzie pod wyciagiem 'buła' ludzi i pełna kasa, to sie dowiedzą. (bo pewnie w Czyrnej zostanę ja, Tadeusz 2 razy w roku, no i Mostostal...... :biggrin: No i jeszcze ja z bratem Góralem, bo na to liczymy, na puste stoki. To, że orczyk to nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 No i jeszcze ja z bratem Góralem, bo na to liczymy, na puste stoki. To, że orczyk to nic. Już się cieszcie:rolleyes::, tak to mogło być za czasów jak ośrodek był własnością kopalń, czyli nikt nie liczył, nie sprawdzał jak jest różnica między kosztami a przychodami, a dzisiaj jak się okaże że kosztów jest więcej jak przychodów to nikt do tego nie dołoży, bo i po co, a i z czego, po prostu zamkną i tyle. Tak że tego typu dywagacje są bzdurne:cool::. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milzbi Napisano 3 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2013 Pierwsze krzesło w Szczyrku I stało się w Szczyrku stawiją wreszcie pierwsze krzesło, na stoku BESKID w Szczyrku biłej powstaje wreszcie wyciąg krzesełkowy. Stok jest naprawdę super tak 300 m dłuższa Golgota. Ostatni raz śmigałem tam w 2007 roku, stok jest oświetlony niestety nie było tam sztucznego naśnieżania teraz chyba będzie ale tego nie wiem wiem natomiast że pracę idą pełną parą mam nadzieję że w przyszłości może połączą ten wyciąg z Beskidkiem to by było super sprawa. Wreszcie konkurencja dla SON i COS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 3 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2013 I stało się w Szczyrku stawiją wreszcie pierwsze krzesło, na stoku BESKID w Szczyrku biłej powstaje wreszcie wyciąg krzesełkowy. Stok jest naprawdę super tak 300 m dłuższa Golgota. Ostatni raz śmigałem tam w 2007 roku, stok jest oświetlony niestety nie było tam sztucznego naśnieżania teraz chyba będzie ale tego nie wiem wiem natomiast że pracę idą pełną parą mam nadzieję że w przyszłości może połączą ten wyciąg z Beskidkiem to by było super sprawa. Wreszcie konkurencja dla SON i COS.No ja myśle że połączą z beskidkiem bo sam beskid to troche mało na zasadzie jeden wyciag jedna trasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 5 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2013 Beskid ma ok. 800 m czyli tyle samo co Golgota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi