fredek321 Napisano 7 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2017 2 godziny temu, Ostek napisał: Można już obserwować online przyrost pokrywy śnieżnej w Szczyrku 24/7 http://www.szczyrkowski.pl/resort/webkamery/ Gondola chyba w trakcie testów/odbiorów bo jeździ na okrągło, a dzisiejsze widoki są piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 7 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2017 kilka zdjęć z kamerki na Hali Skrzyczeńskiej z dziś tuż przed zachodem ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 7 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2017 (edytowane) Kolejny Leitner;-) czai się za rogiem: Investície 2018 v horských strediskách krajín V4 Legenda Typy zariadení osobnej lanovej dopravy: PLx - pozemná lanová dráha KLOx – kabínková lanová dráha odpojiteľná KLFx – kabínková lanová dráha kyvadlová/pulzačná SLOx-KLOx – kombinovaná kabínkovo-sedačková lanová dráha s odpojiteľnými vozňami SLOxB – sedačková lanová dráha odpojiteľná s bublinami SLOx – sedačková lanová dráha odpojiteľná SLFx – sedačková lanová dráha fixná LVx – lyžiarsky vlek Typy investícií do nových zariadení: KLO – nové zariadenieKLO – ojazdené zariadenie, rekonštrukcia, premiestnenie 2018 Poľsko SLO6B Hala Skrz. – Małe Skrzyczne / Szczyrk SMR (Leitner) závisí od obdržania povolení Edytowane 7 Grudzień 2017 przez zipp1001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 7 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2017 Prezydenci wg informacji poniżej otworzą ośrodek 15.12 http://bielskobiala.wyborcza.pl/bielskobiala/7,88025,22752679,prezydenci-polski-i-slowacji-otworza-przebudowany-osrodek-narciarski.html#BoxLokBieImg 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 7 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2017 (edytowane) nie ma jak swojego pyska przyłożyć do sukcesu... zastanawiam się czy w takiej sytuacji jest sens jechać w sobotę? Pewnie będzi jeden wielki korek.. Edytowane 7 Grudzień 2017 przez zipp1001 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 7 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2017 Za pierwsze zdanie gdybym mógł, to dałbym Ci bana. Jeśli myślisz, że prezydent jedzie sobie gdzie chce, to się grubo mylisz. Moim zdaniem bardzo dobrze, że prezydenci obu państw będą na otwarciu. TMR miał świetny pomysł, żeby tak to zorganizować. Tłum na pewno będzie, ale raczej nie przez wizytę prezydentów, tylko przez oficjalne otwarcie. Prezydenci nie będą przecież jeździć cały dzień. Rano pewnie będą wszystkie uroczystości (przecinanie wstęg, kieliszki itd.)a później zwykła jazda. Nie liczyłbym na pustki w weekend 16.12-17.12. W tygodniu pewnie będzie luźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 7 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2017 3 minutes ago, leitner said: Za pierwsze zdanie gdybym mógł, to dałbym Ci bana. Jeśli myślisz, że prezydent jedzie sobie gdzie chce, to się grubo mylisz. Moim zdaniem bardzo dobrze, że prezydenci obu państw będą na otwarciu. TMR miał świetny pomysł, żeby tak to zorganizować. Tłum na pewno będzie, ale raczej nie przez wizytę prezydentów, tylko przez oficjalne otwarcie. Prezydenci nie będą przecież jeździć cały dzień. Rano pewnie będą wszystkie uroczystości (przecinanie wstęg, kieliszki itd.)a później zwykła jazda. Nie liczyłbym na pustki w weekend 16.12-17.12. W tygodniu pewnie będzie luźniej. Przepraszam, moje pomyłka:-( Prezydenci będą otwierać ośrodek dzień wcześniej, czyli nie potrzebnie się żołądkowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 7 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2017 Kolego Ty musisz zrozumieć jedno. Nawet gdyby to był ten sam dzień to TMR ma gdzieś Twoje płacze i poglądy polityczne. Ściągając prezydentów mają pewną reklame w najlepszych czasach antenowych w telewizjach Polski i Słowacji do tego serwisach internetowych i gazetach całkowicie za darmo. Przecież każdy wspomni o wizycie i spotkaniu dwóch prezydentów i otwarciu nowego ośrodka. Daj sobie na wstrzymanie. Zdecydowanie. .... inne ośrodki musiały sprokurowac niedużą awarie z ewakuacją przez GOPR bo o nich w TV mówili za friko... w sumie nie wiadomo co bardziej klopotliwe- awaria czy prezydenci...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojok040 Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 12 godzin temu, leitner napisał: Za pierwsze zdanie gdybym mógł, to dałbym Ci bana. Jeśli myślisz, że prezydent jedzie sobie gdzie chce, to się grubo mylisz. Moim zdaniem bardzo dobrze, że prezydenci obu państw będą na otwarciu. TMR miał świetny pomysł, żeby tak to zorganizować. Tłum na pewno będzie, ale raczej nie przez wizytę prezydentów, tylko przez oficjalne otwarcie. Prezydenci nie będą przecież jeździć cały dzień. Rano pewnie będą wszystkie uroczystości (przecinanie wstęg, kieliszki itd.)a później zwykła jazda. Nie liczyłbym na pustki w weekend 16.12-17.12. W tygodniu pewnie będzie luźniej. Akcja z punktu promocyjnego faktycznie dobra, ale zgadzam się zipp1001. Bez specjalnych tam sympatii politycznych czy czegoś, ale sukces ma zawsze wielu ojców, a porażka jest sierotą. Nikt już nie pamięta, że to zależne od obecnej opcji Lasy Państwowe jeszcze 1,5 roku temu robiły wszystko żeby opóźnić inwestycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tsol Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 Czy ktoś mi może wyjaśnić dlaczego wszyscy śnieżą a na SON cicho ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 (edytowane) Jest powyżej "zera" Edytowane 8 Grudzień 2017 przez moloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojok040 Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 W takich warunkach występuje czasem zjawisko zwane inwersją temperatur, że w dolinie jest chłodniej niż na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 32 minuty temu, mamad napisał: Ciekawe. Wróciłem z nocki i w Milówce wszystko zamrożone na kamień u mnie 5 na minusie teraz. Możesz to udowodnić 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 (edytowane) Do góry jest minus wg szczyrkowski. Ciekawe czy będzie coś podobnego jak rok temu. Edytowane 8 Grudzień 2017 przez Piotr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 (edytowane) Hmmm,... prognozy robią się... bardzo słabe na najbliższy tydzień - nawet +10`C i deszcz we wtorek Ciekawe czy SMR uda się w ogóle odpalić jakiekolwiek trasy na 16.12 biorąc pod uwagę aktualny stan naśnieżania... Oby nocami chociaż przymrozek się pojawiał, a najlepiej niech się w ogóle nie sprawdzą Edytowane 8 Grudzień 2017 przez shuger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 Na start szansę mają trasy 1 i 3 przy gondoli oraz 4 przy krześle Solisko-Małe Skrzyczne bo tylko te były dotąd dośnieżane choć patrząc na kamerki bez spektakularnych osiągnięć :/. Na stronie podają pokrywę na tych trasach rzędu 15cm o ile to informacja wiarygodna a wydaje się że tak. Paradoksalnie na wypadek słabej pogody zdatna do jazdy może się okazać tylko nienaśnieżana trasa przy orczykach na Małe Skrzyczne, tam odwilż może poczynić najmniejsze szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 Na start szansę mają trasy 1 i 3 przy gondoli oraz 4 przy krześle Solisko-Małe Skrzyczne bo tylko te były dotąd dośnieżane choć patrząc na kamerki bez spektakularnych osiągnięć . Na stronie podają pokrywę na tych trasach rzędu 15cm o ile to informacja wiarygodna a wydaje się że tak. Paradoksalnie na wypadek słabej pogody zdatna do jazdy może się okazać tylko nienaśnieżana trasa przy orczykach na Małe Skrzyczne, tam odwilż może poczynić najmniejsze szkody. To wszystko, jak również działanie skibusów zamierzam obczaić w niedzielę wykorzystując foczki. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 4 minuty temu, Góral spod Skrzycznego napisał: To wszystko, jak również działanie skibusów zamierzam obczaić w niedzielę wykorzystując foczki. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka Jak się uda to zrób zdjęcie zbiornika wodnego Bardzo mnie ciekawi jak im idzie napełnianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 1 godzinę temu, shuger napisał: ...Na stronie podają pokrywę na tych trasach rzędu 15cm o ile to informacja wiarygodna a wydaje się że tak... Nie sądze że jest to wiarygodne... Na Chopku ( to ta sama firma ) podaje na stronie 15cm a w realu jest metr. Wiem że Szczyrk to nie Chopek ale ja bym im nie wierzył 👿 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 Jak się uda to zrób zdjęcie zbiornika wodnego [emoji4] Bardzo mnie ciekawi jak im idzie napełnianie [emoji4] Jasne, że zrobię. Tylko zależy ile energii wyssie że mnie jutrzejsze Pilsko. [emoji176][emoji961]️Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 (edytowane) 13 minut temu, Jasiek napisał: Nie sądze że jest to wiarygodne... Na Chopku ( to ta sama firma ) podaje na stronie 15cm a w realu jest metr. Wiem że Szczyrk to nie Chopek ale ja bym im nie wierzył 👿 Czytałem relację z innego forum z wypadu na skiturach Solisko - Małe Skrzyczne z wczoraj i ponoć biednie ze śniegiem... Z 2 strony na przykładzie Chopoka to na trasie 1c Chopok-Konski Grun aktualnie podają 50cm a w realu jest wywiane i pokazują się skały. Ciężko stwierdzić bo też z 1 metra puchu może zostać 20 cm pokrywy po ubiciu, zależy od tego jaki śnieg sypał. Ja tam tak czy siak się na otwarcie nie wybieram bo warunków szałowych na pewno nie będzie a i tłumy ciekawskich na pewno się pojawią. Edytowane 8 Grudzień 2017 przez shuger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 Aktualnie z kamerki pod gondolą: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 Nowe info o trasach http://www.szczyrkowski.pl/resort/trasy-i-koleje/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 Ładnie śnieżą:-) Mam nadzieję, że szybko podkręcą te 10cm do jakiś przyzwoitych wartości.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 5 godzin temu, Piotr1 napisał: Nowe info o trasach http://www.szczyrkowski.pl/resort/trasy-i-koleje/ Nareszcie jakiś ośrodek podał parametry tras bez koloryzowania i naciągania - istnieje jeszcze rzetelny marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi