JC Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 W temacie skibusa. Od 1 grudnia 2017 do końca marca 2018 po Szczyrku będą kursować bezpłatne skibusy. Bezpłatne dla wszystkich, nie tylko dla narciarzy z karnetem! Jedna linia będzie jeździć z centrum w kierunku Czyrnej, druga w kierunku Beskidu. W COS mocno pracuję nad przygotowaniem naśnieżania przed sezonem. Jak się dowiedziałem, będą pracować nawet jak spadnie śnieg, aby jeszcze w tym sezonie można było naśnieżać trasę od FIS do dolnej stacji kanapy. 4 listopada otwarcie sezonu w BSA - nie będzie wtedy obowiązywać Sezonówka! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 Pierwszy film promocyjny "nowego" Szczyrku! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 (edytowane) 32 minuty temu, JC napisał: W temacie skibusa. Od 1 grudnia 2017 do końca marca 2018 po Szczyrku będą kursować bezpłatne skibusy. Bezpłatne dla wszystkich, nie tylko dla narciarzy z karnetem! Jedna linia będzie jeździć z centrum w kierunku Czyrnej, druga w kierunku Beskidu. W COS mocno pracuję nad przygotowaniem naśnieżania przed sezonem. Jak się dowiedziałem, będą pracować nawet jak spadnie śnieg, aby jeszcze w tym sezonie można było naśnieżać trasę od FIS do dolnej stacji kanapy. 4 listopada otwarcie sezonu w BSA - nie będzie wtedy obowiązywać Sezonówka! Ciekaw jestem czy skibus jeżdżący od centrum do kolejek w jakikolwiek sposób wpłynie na ilość samochodów. Edytowane 13 Październik 2017 przez Ostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 24 minuty temu, JC napisał: Pierwszy film promocyjny "nowego" Szczyrku! Film dobry, choć to co najciekawsze dla narciarzy (mapki, dane o długości tras, kolejkach linowych i ciekawsze zdjęcia) zaczynają się od 2 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 16 minut temu, koliber napisał: Film dobry, choć to co najciekawsze dla narciarzy (mapki, dane o długości tras, kolejkach linowych i ciekawsze zdjęcia) zaczynają się od 2 minuty. I na końcu filmiku podana strona szczyrk.pl na której nic ciekawego nie ma... moim zdaniem powinni przekierowywać na www.zima.szczyrk.pl bo ta wydaje się atrakcyjniejsza przy okazji promocji sportów zimowych w Szczyrku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 A ja już się nie umie doczekać widoku zapełniającego się zbiornika na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2017 Taki obrazek 13 w piątek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2017 19 godzin temu, JC napisał: W temacie skibusa. Od 1 grudnia 2017 do końca marca 2018 po Szczyrku będą kursować bezpłatne skibusy. Bezpłatne dla wszystkich, nie tylko dla narciarzy z karnetem! Jedna linia będzie jeździć z centrum w kierunku Czyrnej, druga w kierunku Beskidu. Tylko gdzie ten parking w Skalitem, dogadali się z PTTK właścicielem byłego campingu ? Cytat Autobusy będą kursowały od parkingu w Skalitem do Soliska co kwadrans w godzinach szczytu i co pół godziny poza nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2017 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2017 20 godzin temu, JC napisał: Pierwszy film promocyjny "nowego" Szczyrku! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPGöral Napisano 14 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2017 Przejazd z Bieńkuli do Gondoli bez podchodzenia: (czy ja się mylę?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2017 Dokładnie ale ok 50m niżej od czerwonej kreski, w tym sezonie nie liczyłbym na Bieńkulę, trzeba będzie się cieszyć nową czerwoną. Reportaż z piątkowej konferencji w Szczyrku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 15 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2017 10 godzin temu, surfing napisał: w tym sezonie nie liczyłbym na Bieńkulę, dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 Na Solisku zaczęli wciągać linę na kolei na Wierch Pośredni. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 Parę zdjęć z wczoraj, jak już parę osób napisało, skala zmian na żywo robi ogromne wrażenie... Zbiornik na wodę jest po prostu wielki. Zjeżdżałem "7" rowerem, trasa w większości jest dwa razy szersza niż do tej pory, piękny przejazd na "4" na wysokości drewnianego domku. Brak stacji orczyków na Suche/Suchej/Suchym? spowodował, że gdy patrzyłem na to miejsce z góry to dłuższą chwilę musiałem się zastanawiać czy na pewno jestem na poczciwej 7... tunel pod Golgotą jest naprawdę duży, mam nadzieje, że zamontują tam odpowiednie zabezpieczania poza tym ludzi tyle do kolejki na Skrzyczne jak zimą tylko śniegu brakowało no i korek do światełek był nie mniejszy niż w sezonie zimowym... ja już jestem zmobilizowany do wstawania i przyjazdu na punkt 8, bo późniejsze godziny to będzie dramat. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 Zbiornik dalej pusty.... Chyba jest czasowa odsuwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 Widzę, że wysiadanie z kanapy jest tuż przy stacji orczyków na M.Skrzyczne - świetnie jest to wszystko pomyślane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 2 godziny temu, marek_kapica napisał: Zbiornik dalej pusty.... Chyba jest czasowa odsuwa.... Nie wiesz że nurt wody musi mieć odpowiedni poziom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 Wiesz co akurat z tym raczej nie ma problemu w tym roku wrzesień bił rekordy opadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 5 godzin temu, JC napisał: Na Solisku zaczęli wciągać linę na kolei na Wierch Pośredni. Dzieki JC - super relacja ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 5 minut temu, marek_kapica napisał: Wiesz co akurat z tym raczej nie ma problemu w tym roku wrzesień bił rekordy opadów. Masz racje Bił - mamy 16 październik, woda w rzece nie stoi tylko płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 No tak nie pada od kilku dni. Nie będę się z Tobą sprzeczal czy wody w rzece jest dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sman Napisano 16 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2017 7 godzin temu, Ostek napisał: poza tym ludzi tyle do kolejki na Skrzyczne jak zimą tylko śniegu brakowało no i korek do światełek był nie mniejszy niż w sezonie zimowym... ja już jestem zmobilizowany do wstawania i przyjazdu na punkt 8, bo późniejsze godziny to będzie dramat. Niestety potwierdzam w niedziele znajomi od Soliska do świateł przy skrzyżowaniu do Biłej jechali półtorej godziny, a korek do Szczyrku zaczynał się przy BP w Mesznej. W takiej sytuacji skibusy z dworca do Soliska nic nie dadzą. W zimie może być dramat. No ale z Zakopanego czy Wisły wyjazd w każdy ładny weekend tak wygląda. Według mnie najsensowniejsze byłoby wybudowanie gondoli z okolic Lipowej koło Żywca (dobry dojazd ekspresówką) na Skrzyczne. Oczywiście miało by to sens po połączeniu Małego i Dużego Skrzycznego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 17 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2017 Jak dla mnie jedyne słuszne rozwiązanie to przekopanie się i zrobienie tunelu do S1 lub S51, a potem przy wyjeździe z tunelu w Szczyrku kilka dużych parkingów. Wiadomo rozwiązanie drogie, ale każde inne tańsze nie daje 100% gwarancji na powodzenie, bo ludzie są jacy są i lubią dojechać "pod sam wyciąg". Technicznie wszystko jest do zrobienia w obecnych czasach. Wielkie miasta mają autostrady pod ziemią, które przechodzą przez centrum miasta np. Barcelona. Wydaje mi się, że ten temat powinien być forsowany w rządzie wspólnymi siłami Miasto, BSA, TMR oraz COS jako główny rozmówca ponieważ podlega pod rząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 17 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2017 No to by było najfajniejsze gondola z drugiej strony Skrzycznego od Lipowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi