Greg Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 19 minut temu, marek_kapica napisał: Zawsze pozostają tanie, mało popularne Skłoniły idealne na szybki wypad I to jest to :-) Mamy w promieniu pół godziny jazdy wiele fajnych opcji w zależności od czasu, pogody itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 9 minut temu, JC napisał: A byłeś w Świeradowie? Tam jest gondola i długa, oświetlona trasa. Jaworzyna Krynicka z gondolą, Czarna Góra z bardzo długim krzesłem. Napisałem "dla mnie" , gondolami w Polsce jeszcze nie jeździłem, jakie tam są trasy w porównaniu z 1i 3 w Szczyrku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 (edytowane) Kolejne info z FB ośrodka dotyczące jazdy wieczornej na trasie numer 1 i ewentualnego problemu z przejazdem przez ulicę Zwaliska: "będzie swobodny przejazd na trasę numer 3" Nie ukrywam, że ich sposób działania zaczyna mi imponować. Jeszcze tylko dobra opcja dopłaty za wieczorne jazdy na cały sezon i będzie pełnia szczęścia. Edytowane 6 Wrzesień 2017 przez ptk89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 Tu widać jak bardzo poszerzyli 1-ke: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 4 godziny temu, ptk89 napisał: Dla mnie zwyczajnie trochę droga jest opcja wieczornej jazdy przez 3 godziny za 44 zł. Cały dzień czyli 8 godzin kosztuje 69 zł. Oczywiście cała reszta typu przerwa na ratrakowanie i jazda gondolą oceniam na plus i nowy lepszy standard w polskich ośrodkach. Wieczorne atrakcje są drogie,dwie fajne trasy świeżo wyratrakowane, oświetlone, gondola raczej bez kolejek może gdzie indziej znajdziesz dyszke taniej, dla mnie jest to dychy warte. Na razie teoria, jak będzie zobaczymy, lubię być optymistycznie nastawiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 (edytowane) Dnia 4.09.2017 o 20:38, hupon napisał: Masz jakieś "przecieki" z COS-u , że nie będzie zjazdu od Jaworzyny do Szczyrku, czy to tylko twoje domysły ? Sory że tak późno reaguję ale jakby... czas! Nie mam przecieku tylko real! nie ma tam naśnieżania. I czy to trzeba byś jasnowidzem żeby przewidzieć, że na takiej wysokości trasa nie będzie jeździć! Sory... nie no będzi, jakieś 2-3 tygodnie w roku. PS. To trzeba być spółką S.P. żeby być... Edytowane 6 Wrzesień 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 5 godzin temu, koliber napisał: Tu widać jak bardzo poszerzyli 1-ke: I ścianki zniwelowali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 18 minut temu, surfing napisał: I ścianki zniwelowali. Nie przypominam sobie by były tam jakieś ścianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 Dawno,dawno temu jak pamiętam były trzy bardziej strome zjazdy.Środkowa zawsze była poprzecierana i próbowało się z reguły objazdu po prawej stronie co i tak ślizgi cierpiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shower Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 W Dzienniku Zachodnim ukazał się ciekawy artykuł np. parkingów i organizacji ruchu, wygląda na to że może nie będzie tak źle, link: http://www.dziennikzachodni.pl/aktywne-beskidy/a/wielkie-inwestycje-zmieniaja-szczyrk-tatry-mountain-resorts-zmienia-szczyrkowski-osrodek-narciarski,12443226/ co do jazdy nocnej to zwróćcie uwagę że cennik jest do 25 grudnia, jestem pewien że po tym terminie cennik zostanie bardzo przemeblowany, mam nadzieję że będzie więcej możliwych kombinacji i pewnie wyższe ceny niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 No jak widzę jak zmienia się Chopok od 8 lat (i jego okolice) to, to co spotkało Szczyrk to... nie wiem nawet jak to nazwać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2017 Na stronie zamieściłem zdjęcia z montażu słupów gondoli na Halę Skrzyczeńską 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2017 Cena sezonówki z jazdą wieczorną to 1119 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 7 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2017 Nie wiesz czy dodadzą możliwość kupienia wieczornej jazdy do sezonowki Tatry + Szczyrk ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 10 godzin temu, christof napisał: Nie wiesz czy dodadzą możliwość kupienia wieczornej jazdy do sezonowki Tatry + Szczyrk ? Już jest taka możliwość. Zapłaciłem już za Tatry+Szczyrk i mam opcję dokupienia wieczornej jazdy za 220 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 Szczyrkowski ma całkowicie odnowioną stronę www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 Mnie najbardziej cieszy, że przepustowość przypadająca na jedną trasę wyniesie ok. 1200 os/h (prawie wszystkie trasy podobnie) - i to już z uwzględnieniem projektowanych kolei. Dla porównania - na Jaworzynie Krynickiej i Chopoku jest to ok. 2000 os/h, Także w Szczyrku nie powinno być bardzo tłoczno. Na tej nowej stronie piszą też, że parking przy nowej gondoli ma aż 700 miejsc, ten na przeciw Skrzycznego (po drugiej stronie ulicy) też wygląda na spory - gdy tam parkuję, to zwykle zajęte są 2-3 rzędy. Wszystko wygląda na pięknie rozplanowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rat69 Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 Sprytna sezonówka Sprytna sezonówka Szczyrk 2017/2018 Sprytna sezonówka obowiązuje w terminie od 16.12.2017 do 30.04.2018 r. w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim. Początek i koniec sezonu zależy od warunków eksploatacyjnych i atmosferycznych . Na to wychodzi,że na sezonówkę nie pojeździmy jeżeli wcześniej otworzą ośrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 A na gopass.sk ciagle od 1.12 ... dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 47 minut temu, Rat69 napisał: Na to wychodzi,że na sezonówkę nie pojeździmy jeżeli wcześniej otworzą ośrodek Spokojnie, byłbym dobrej myśli. W zeszłym sezonie sezonówka słowacka miała działać od pierwszego weekendu grudnia, a trasę w Strbskim Plesie otworzyli tydzień wcześniej i sezonówka już wtedy działała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 8 godzin temu, fredek321 napisał: Szczyrkowski ma całkowicie odnowioną stronę www. Odnowioną, ale nie ma tam jeszcze wszystkiego - np. niektóre rzeczy są napisane po słowacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 1 godzinę temu, leitner napisał: Odnowioną, ale nie ma tam jeszcze wszystkiego - np. niektóre rzeczy są napisane po słowacku Teraz mniej niż rano. Jutro będzie w całości po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 9 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2017 Miasto Szczyrk, COS i SON chcą uruchomić skibusy na najbliższy sezon. Przejazd ma być bezpłatny i dostępny tylko za okazaniem karnetu do ośrodków. Mają to być dwa busy, które będą kursować co 15 min rano (7-11) i po południu (14-17:30). http://www.radiopiekary.pl/2017/08/30/szczyrk-miasto-chce-wlasnej-komunikacji/ Komentować tego nie będę, bo wygląda to trochę śmiesznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 9 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2017 (edytowane) 2 godziny temu, leitner napisał: bo wygląda to trochę śmiesznie. może tak jak Allalino? . Edytowane 9 Wrzesień 2017 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 9 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2017 4 godziny temu, leitner napisał: Miasto Szczyrk, COS i SON chcą uruchomić skibusy na najbliższy sezon. Przejazd ma być bezpłatny i dostępny tylko za okazaniem karnetu do ośrodków. Mają to być dwa busy, które będą kursować co 15 min rano (7-11) i po południu (14-17:30). http://www.radiopiekary.pl/2017/08/30/szczyrk-miasto-chce-wlasnej-komunikacji/ Komentować tego nie będę, bo wygląda to trochę śmiesznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi