WojtekM Napisano 9 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2017 6 godzin temu, leitner napisał: Jakaś ilość 4 mln. Oczywiście spora część to narciarze sporadyczni i ci, którzy jeżdżą tylko za granicę. Już w tym sezonie bywało gęsto w COS-ie i śmiem twierdzić, że po zbudowaniu nowego dolnego odcinka, ludzi będzie jeszcze więcej. To znaczy, że gdzieś też będzie mniej. Może w Białce w ferie nie będzie już takich kolejek, w sąsiedniej Wiśle powinno być luźniej ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 9 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2017 Myślę że wręcz przeciwnie.... to tylko kilkanaście km i całość (Szczyrk-Wisla) może być atrakcyjnym celem wakacyjnym. Docelowo ze 20 przyzwoitych wyciągów. Za to na pewno straci/umrze Brenna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 9 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2017 No to zrobi się puściej w innych - mniej atrakcyjnych miejscach wakacyjnych. Liczba ludzi jeżdżących na narty jest ograniczona, a na Szczyrku i okolicach Polska się nie kończy . A że nie zawsze łatwo zapełnić wszystkie stoki, nawet jeżeli mają kanapę i dobrą opinię, niech świadczy przykład Skolnity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 9 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2017 11 godzin temu, leitner napisał: Tak, jak napisał Jacek, szafki mają być w budynku na parkingu u Kowalskiego. Ciekawe tylko w jakiej formie. W COS-ie mają przebudowywać dolny budynek, gdzie będzie poczekalnia i tam BĘDĄ szafki. Dostałem odpowiedź z SON, planują udostępnienie szafek depozytowych w budynku przy gondoli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2017 2 godziny temu, kordiankw napisał: Dostałem odpowiedź z SON, planują udostępnienie szafek depozytowych w budynku przy gondoli. Cześć No to jeszcze im napisz Witek, żeby szafki miały 210 cm a nie 180. Pozdrowienia serdeczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 9 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2017 (edytowane) 9 minut temu, Mitek napisał: Cześć No to jeszcze im napisz Witek, żeby szafki miały 210 cm a nie 180. Pozdrowienia serdeczne Narty będziesz miał na nogach ;), a na buty na zmianę i plecak wystarczy wysokość 30 cm :). Edytowane 9 Czerwiec 2017 przez kordiankw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 9 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2017 Szafki nie muszą być standardowe. To kwestia inwencji marketingowców. Szafki na narty też mogłyby być i na pewno cieszyć się będą dużym zainteresowaniem. A swoją drogą, to we wtorek znowu będę w Szczyrku. Powinienem tam zamieszkać. Może zrobię trochę zdjęć krótkiego Juliana (wyciąg nr VI), który w części już nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2017 1 godzinę temu, kordiankw napisał: Narty będziesz miał na nogach ;), a na buty na zmianę i plecak wystarczy wysokość 30 cm :). Cześć Dla m nie jeżeli już to właśnie narty są problemem i jeżeli są szafki to sensowne byłoby żeby narty tam trzymać. Niestety standardowe szafki mają 180-cm i sporo normalnych nart nie wchodzi albo trzeba strasznie kombinować. Butów narciarskich przecież też w szafkach nie zostawiasz... A takie szafki na same buty dla dojeżdżających PKS też mogłyby być. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 9 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2017 (edytowane) 33 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Dla m nie jeżeli już to właśnie narty są problemem i jeżeli są szafki to sensowne byłoby żeby narty tam trzymać. Niestety standardowe szafki mają 180-cm i sporo normalnych nart nie wchodzi albo trzeba strasznie kombinować. Butów narciarskich przecież też w szafkach nie zostawiasz... A takie szafki na same buty dla dojeżdżających PKS też mogłyby być. Pozdro Ja i chyba nie tylko ja, potrzebuję szafki depozytowej, by mieć gdzie schować zwykłe buty, czy rzeczy osobiste podczas jazdy na nartach. Gdy pod stok dojeżdżasz swoim autem nie ma z tym problemu, wrzucasz do bagażnika i po kłopocie. Ale gdy mieszkasz w odległości od stoku na tyle blisko by nie korzystać z auta, ale jednak na tyle daleko, by wygodniej było dojść w normalnych butach a nie narciarskich, to chciałbym mieć możliwość bezpiecznego przechowywania butów w czasie szusowania, a nie zostawiać gdzieś pod stojakiem na narty czy wozić je na plecach. Edytowane 9 Czerwiec 2017 przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2017 Dostałem odpowiedź z SON, planują udostępnienie szafek depozytowych w budynku przy gondoli. Czyli będzie tak jak napisałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2017 6 godzin temu, Mitek napisał: Cześć No to jeszcze im napisz Witek, żeby szafki miały 210 cm a nie 180. Pozdrowienia serdeczne Ale zarombioza na wiosnę! ładujesz narty do szafki a potem sobie na moto przyjeżdżasz! szacun @Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 10 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2017 Młodszy Góral też lubi się nakręcać przed sezonem nowymi inwestycjami w SON. Jak co sobota, Darek, zawieź mnie pod BK: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2017 (edytowane) No tak, szafki 210, czyli robienie szafek pod jakis 1% narciarzy. Haha najs Edytowane 10 Czerwiec 2017 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2017 Artur toż to żarty TMR ma szafki jak w Makro czy innym markecie. PS, a mnie by 180 wystarczyły PS. po dzisiejszej wizycie w Besenovej powiem tylko tyle: cieszę się, że TMR zainwestował w Polsce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 10 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2017 27 minut temu, Jasiek napisał: Artur toż to żarty TMR ma szafki jak w Makro czy innym markecie. PS, a mnie by 180 wystarczyły PS. po dzisiejszej wizycie w Besenovej powiem tylko tyle: cieszę się, że TMR zainwestował w Polsce! Też się ciesze ale jednocześnie smutno mi że nie zainwestowali też w Korbielów. Ale może być tak że w Korbielowie też coś się zmieni bo Szczyrk też już był skansenem że nic się nie zmieni a jednak się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 11 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2017 http://www.skiresort.info/ski-resort/szczyrk-skrzyczne/ski-lifts/ Tu jest fajne zestawienie nowości w Szczyrku. Wychodzi na to że kanapa na julianach będzie miała 3000 os/h to dobrze zawsze to 600 osób więcej a tam akurat jest dużo tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 11 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2017 Mam wrażenie, że niektóre informacje są nieaktualne. Może dowiem się czegoś we wtorek. Chociaż co do daty, mają rację (i Jacek wcześniej też - tak jak pisałeś - tam sie cały czas zmieniają plany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 11 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2017 Czekam z niecierpliwością aby objechać ten ośrodek pi modernizacji. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 11 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2017 Prace trwają, helikopter przygotowany do wylewania betonu od poniedziałku. Niezawodny sprzęt też czeka Nowa trasa niebieska omijająca Golgotę 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 11 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2017 (edytowane) Mimo że to nie wakacje bardzo dużo ludzi w Szczyrku, nie pamiętam w lecie tak zapchanych parkingów. Solisko Edytowane 11 Czerwiec 2017 przez surfing 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 (edytowane) Dnia 10.06.2017 o 14:00, artix napisał: No tak, szafki 210, czyli robienie szafek pod jakis 1% narciarzy. Haha najs Cześć Nie wszyscy jeżdżą na nartach dla dzieci. . Szafki mają mieć 210 a nie być szafkami na narty 210 cm a to różnica. Mogą mieć 200 cm ale znam parę osób, które mają narty 193 albo 195 i już się je ciężko upycha nie mówiąc o trzech parach. Jak mają być nowe szafki niech będą lepsze po prostu a i tak zazwyczaj nad szafkami jest jeszcze z półtora metra do sufitu. Pozdro Edytowane 12 Czerwiec 2017 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonidius Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 Zamiast szafek wystarczą takie zamykane stojaki i nie ma problemu z długością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 (edytowane) Ale wy tak poważnie o tych szafkach na narty??? i to dwumetrowe? a ja myślałem że jaja sobie robicie... No to zapytam ale tak poważnie na ch...j wam te szafki?!!! Edytowane 12 Czerwiec 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 Ale wy tak poważnie o tych szafkach na narty??? i to dwumetrowe? a ja myślałem że jaja sobie robicie... No to zapytam ale tak poważnie na ch...j wam te szafki?!!! Jak jedziesz codziennie przez kilka dni w to samo miejsce, to możesz zostawić narty w schowku. Jeśli ktoś dojeżdża busem to jest to świetne rozwiązanie. Choć domyślam się że Mitkowi nie chodziło o to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 2 minuty temu, leitner napisał: Jak jedziesz codziennie przez kilka dni w to samo miejsce, to możesz zostawić narty w schowku. Jeśli ktoś dojeżdża busem ... Czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi