lika Napisano 10 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2022 5 minut temu, MarioJ napisał: Natomiast z tą "czarną chyba" to najpierw sprawdź a później pisz. 🙂 Ten sezon na razie nie, 19/20 byłem dwa razy - nie miałem szczęścia. Ubiegłego nie śledziłem dokładnie dokładnie - więc potwierdzam "chyba"😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 10 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2022 3 godziny temu, lika napisał: PS. Strzelamy co za niespodzianka? Obstawiam Golgotę, bo w zasadzie nic poza 5 i 11 im do naśnieżenia nie zostanie, poza krótkimi wariantami typu 1A czy 4A. 3a, 3c, 9, 9a nie są naśnieżane, więc z nimi nic nie zrobią. Na Bieńkulę nie ma co liczyć, bo przecież w Czyrnej już orczyków nie ma, więc 5 jest obecnie martwą trasą. Więc drogą eliminacji obstawiam Golgotę, pewnie po części marketingowo, bo przecież Golgotę zna wielu i dla wielu jest to legendarna trasa, a pewnie po części żeby zaspokoić tych co im cały czas na fb w komentarzach piszą o 5 i 11. Do tego 11 nie jest strasznie długa, więc jakby nie patrzeć łatwiej ją naśnieżyć niż taką Bieńkulę, o której do powstania krzesełka z Czyrnej raczej możemy zapomnieć. Swoją drogą naprawdę liczę, że otworzą 11 na ostatni tydzień stycznia, bo chętnie bym się po niej przejechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 10 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2022 2 godziny temu, lika napisał: Ten sezon na razie nie, 19/20 byłem dwa razy - nie miałem szczęścia. Ubiegłego nie śledziłem dokładnie dokładnie - więc potwierdzam "chyba"😉 Ja byłem raz i też była nieczynna, a śniegu ogólnie wokół nie brakowało (tym bardziej na tej wysokości, bo ścianka jest w górnej części). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 10 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2022 3 godziny temu, lika napisał: Ten sezon na razie nie, 19/20 byłem dwa razy - nie miałem szczęścia. Ubiegłego nie śledziłem dokładnie dokładnie - więc potwierdzam "chyba"😉 Też byłem w 19/20 i była zamknięta. Natomiast byłem w lutym w sezonie 18/19 i akurat była otwarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 10 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2022 Żebyście się nie zdziwili, jak tą zapowiadaną niespodzianką stanie się jakaś "super" oferta typu fresh track. 😎😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 10 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2022 5 minut temu, Ratrak napisał: "super" oferta typu fresh track jak najwięcej zarobić na minimalnej liczbie ludzi 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2022 10 minut temu, Ratrak napisał: Żebyście się nie zdziwili, jak tą zapowiadaną niespodzianką stanie się jakaś "super" oferta typu fresh track. 😎😁 Huczne otwarcie bramki "single line" na zbójnicką kopę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 10 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2022 Godzinę temu, Ratrak napisał: Żebyście się nie zdziwili, jak tą zapowiadaną niespodzianką stanie się jakaś "super" oferta typu fresh track. 😎😁 Ja głupi nie domyśliłem się, to chyba pewniak numer jeden! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 11 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2022 23 godziny temu, MarioJ napisał: Podobny ośrodek na podobnej wysokości, stan tras w Dolni Morava. Nie działa tylko jedna trasa. TMR to dno. Dolni Morava i Szczyrk to trochę inne warunki klimatyczne. Więc jak czegoś nie wiesz, to nie pisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adasko13 Napisano 12 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2022 Dziś odbyłem wizytę w Szczyrku 🙂. Karnet za całe 96 zł, kupiony w listopadzie, więc przyjemność z jazdy była tym większa 😁 Jeśli chodzi o przygotowanie tras: Trasa 1- pierwszy przejazd i uczucie jakby się jeździło po lodowych schodach.. w kolejnej części dnia trasa rozjeżdżona i uczucie jazdy po schodach odeszło w niepamięć, przed 9 brak możliwości przejazdu przez drogę, pozniej rozsypano śnieg padał było to możliwe. Trasa 3- trasa pierwszy dzień otwarta i grudy lodowe wielkości 10 cm, myślę że taki komentarz wystarczy Trasa 4- najlepiej przygotowana tego dnia w SMR również przejezdny i otwarty kawałek 4a, mimo braku informacji na stronach i w ośrodku, wielką tajemnicą jednak pozostaje fakt jak można dopuścić trasę na której są usypane przez armatki lodowe górki, rozumiem że otwarcie tras jest ważne i armatki muszą działać, ale ograniczać trasę do 30 % to po prostu niebezpieczny pomysł .. Trasa 3b ze zbójnickiej - rowna i widokowa, jej nie da się zepsuć 🙂 Przejazd 3c na COS możliwy mimo zamknięcia, w paru miejscach trzeba uważać FIS z przejazdem do Jaworzyny przyjemny, po 12 nieco lodu, ale cały czas bardzo dobrze. Powrót na zbójnicką kopę ze Skrzycznego to w większości spacerek 🙂 Jeśli chodzi o kolejki to do 5 minut, wyjątkiem kolejka w gondoli po 12 na może 10 minut, ale czekanie spowodowane brakiem organizacji z naszej strony 😜 Czy było warto, za tą cenę i różnorodność tras- tak. Ale brak otwarcia innych tras mimo możliwości oraz ich przygotowanie pozostawiły niedosyt. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 12 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2022 dzisiejsze krytyczne miejsce, zebrano co najmniej trzech narciarzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marteczkago Napisano 12 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2022 A ja w ramach ćwiczenia cierpliwości w nowym roku wybieram się 22go trzymajcie kciuki ... BTW przez całe ferie jest tak dużo ludzi czy ja jakies lepsze i gorsze przedziały ??:) byłam w Szczyrku tylko raz, też chyba były ferie, kolejki były ale też wszystkie trasy otwarte i dało się jakoś przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2022 19 minut temu, marteczkago napisał: A ja w ramach ćwiczenia cierpliwości w nowym roku wybieram się 22go trzymajcie kciuki ... BTW przez całe ferie jest tak dużo ludzi czy ja jakies lepsze i gorsze przedziały ??:) byłam w Szczyrku tylko raz, też chyba były ferie, kolejki były ale też wszystkie trasy otwarte i dało się jakoś przeżyć. Sobota 22go , gorzej chyba nie mogłeś wybrać. Jak będzie jeszcze piękna pogoda, to pojedź lepiej na BSA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marteczkago Napisano 12 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2022 4 minuty temu, moruniek napisał: Sobota 22go , gorzej chyba nie mogłeś wybrać. Jak będzie jeszcze piękna pogoda, to pojedź lepiej na BSA. Jazda od 23go na całe 5 dni ... BSA też zwiedzę bo jeszcze nie byłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2022 1 minutę temu, marteczkago napisał: Jazda od 23go na całe 5 dni ... BSA też zwiedzę bo jeszcze nie byłam . W niedzielę 23 zaczynaj w odwrotnym kierunku niż wszyscy. Parkuj na Pośrednim i tak zaczynaj. Warto odwiedzić COS, jak odpalą Doliny. Jak będzie naturalny śnieg, jazda do Mety, bajka (kilkanaście wariantów zjazdu). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 Dziś startują z pośrednim. No i stał się cud, Golgota będzie naśnieżana. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 To nie sen... Oni sami nie mogą w to uwierzyć. Coś co powinno być standardem tutaj jest podnoszone do rangi wydarzenia 🤮 Śmiech na sali... 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 No i fajnie. Dobry news. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 W dniu 10.01.2022 o 11:58, grimson napisał: Pewnie odpalą Bieńkulę i Golgotę. Mogę zacząć grać w Totka, przynajmniej 50% szans na wygranie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 43 minuty temu, grimson napisał: Mogę zacząć grać w Totka, przynajmniej 50% szans na wygranie. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 Będzie okazja w końcu spróbować Golgoty. Tak z profilu trasy to wychodzi 30 procent średniego nachylenia, do tego wąsko. Czy waszym zdaniem bliżej jej do czarnych oznakowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 Bardzo dawno tam nie jeździłem, ale golgotę zapamiętałem jako mocno ostrą czerwoną trasę, pewnie gdyby była czarna nie byłbym zdziwiony, bardzo dużo zależy od warunków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 13 godzin temu, marteczkago napisał: A ja w ramach ćwiczenia cierpliwości w nowym roku wybieram się 22go trzymajcie kciuki ... BTW przez całe ferie jest tak dużo ludzi czy ja jakies lepsze i gorsze przedziały ??:) byłam w Szczyrku tylko raz, też chyba były ferie, kolejki były ale też wszystkie trasy otwarte i dało się jakoś przeżyć. Pamiętaj jeszcze, że na oficjalnych mapach ośrodka nie ma zaznaczonych fajnych knajp, należących do miejscowych, są tylko te oficjalnie prowadzone przez TMR. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korylcio Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 moruniek co polecisz z knajp? Igloo podobno już nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 13 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2022 Rudy kot?:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi