pasazer85 Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 (edytowane) 12 minut temu, Stusi napisał: Skoro kolega jest taki mądry, to niech mi powie gdzie znajdę ośrodek który ma kilka tras powyżej 2 km długości i to na dodatek bez kolejek i o rożnym stopniu trudności? Szczyrk ma swoje liczne przywary ale pod względem tras, jest po prostu bezkonkurencyjny. A widzisz różnice gdy jedziesz w dół 1000m i stoisz w kolejce 10min, a jedziesz w dół 2000m,a stoisz w kolejce 40min, albo masz ochotę zjechać z Kopy 3000m i stoisz dwa razy po 40 min ? 🤣 Edytowane 15 Luty 2021 przez pasazer85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 (edytowane) 3 godziny temu, tresor napisał: Piszę całkowicie poważnie, że wcale nie dziwię się, że przestawili kamerki. Tu pewnie wcale nie chodziło o zniechęcanie potencjalnych klientów, a bardziej o kolejną aferę, w stylu obrazków ze Słotwin w połowie grudnia. Takie zdjęcia jak powyższe tylko przekonają Niedzielskiego, żeby wkrótce zakończyć te atrakcje. I nie pomogą żadne tłumaczenia o chustach, maskach, kombinezonach i odległości na długość nart, bo wszyscy wiem jak to naprawdę w praktyce wygląda. Wiem a przynajmniej jestem tego świadomy. Dlatego ja unikam SMR jak ognia, wole inne, mniej oblegane stacje narciarskie. Podejrzewam, że w Marcu zostaną zamknięte ośrodki, trzecia fala i te sprawy. Edytowane 15 Luty 2021 przez Micheł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 (edytowane) 13 minut temu, Stusi napisał: Skoro kolega jest taki mądry, to niech mi powie gdzie znajdę ośrodek który ma kilka tras powyżej 2 km długości i to na dodatek bez kolejek i o rożnym stopniu trudności? Szczyrk ma swoje liczne przywary ale pod względem tras, jest po prostu bezkonkurencyjny. Takie ośrodki są, lecz nie w Polsce. Pandemia niestety bardzo ogranicza do nich dostęp. Edytowane 15 Luty 2021 przez Ziemowit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokoSKI Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 18 minut temu, Stusi napisał: Skoro kolega jest taki mądry, to niech mi powie gdzie znajdę ośrodek który ma kilka tras powyżej 2 km długości i to na dodatek bez kolejek i o rożnym stopniu trudności? Szczyrk ma swoje liczne przywary ale pod względem tras, jest po prostu bezkonkurencyjny. Bezkonkurencyjny pod względem tras widniejących na mapie jak rozumiem? Bo chyba nie faktycznie działających. Widzisz, każdy ma swoje priorytety. Ja tam wolę stok 500 m gdzie jeździ się na bieżąco, niż te bezkonkurencyjne, wielokilometrowe trasy z tłumem jak na zdjęciach powyżej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 18 minut temu, pasazer85 napisał: A widzisz różnice gdy jedziesz w dół 1000m i stoisz w kolejce 10min, a jedziesz w dół 2000m,a stoisz w kolejce 40min, albo masz ochotę zjechać z Kopy 3000m i stoisz dwa razy po 40 min ? 🤣 Widzę. Jadę te 1000 m i zanim zdążę się nacieszyć jazdą to już jest jest koniec. Równie dobrze można powiedzieć, że mogłem zostać w Poznaniu i na Malcie bym zjechał te 200 m sto razy bez żadnego stania w kolejce. Wg mnie, nie o to chodzi, ale różne są priorytety. Ja po prostu lubię długie trasy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 3 minuty temu, Stusi napisał: Widzę. Jadę te 1000 m i zanim zdążę się nacieszyć jazdą to już jest jest koniec. Równie dobrze można powiedzieć, że mogłem zostać w Poznaniu i na Malcie bym zjechał te 200 m sto razy bez żadnego stania w kolejce. Wg mnie, nie o to chodzi, ale różne są priorytety. Ja po prostu lubię długie trasy. Cześć Długa trasa to ma 1000m ale przewyższenia. Pozdro 2 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbe Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 2 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Długa trasa to ma 1000m ale przewyższenia. Pozdro nie odbieraj radości z 1000m trasy koledze @Stusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 Ok 14-tej. Na ten drzezik ludzie stali do kasy po 1.15 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 5 minut temu, toppaner napisał: Ok 14-tej. Na ten drzezik ludzie stali do kasy po 1.15 Buhahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 4 minuty temu, Stusi napisał: Widzę. Jadę te 1000 m i zanim zdążę się nacieszyć jazdą to już jest jest koniec. Równie dobrze można powiedzieć, że mogłem zostać w Poznaniu i na Malcie bym zjechał te 200 m sto razy bez żadnego stania w kolejce. Wg mnie, nie o to chodzi, ale różne są priorytety. Ja po prostu lubię długie trasy. No to niestety nie widzę w Polsce za bardzo ratunku... no chyba,że Kasprowy 2 minuty temu, Mitek napisał: Długa trasa to ma 1000m ale przewyższenia. Tu się Kasprowy nie załapie. @Mitek to co polecisz o takim przewyższeniu ? 🤣 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 (edytowane) 8 minut temu, pasazer85 napisał: Tu się Kasprowy nie załapie. @Mitek to co polecisz o takim przewyższeniu ? 🤣 Cześć Jak podejdziesz sobie na szczyt i zjedziesz do ronda to jest akurat, a nawet lepiej. Pozdro Edytowane 15 Luty 2021 przez Mitek 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 4 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Jak podejdziesz sobie na szczyt i zjedziesz do ronda to jest akurat, a nawet lepiej. Pozdro Nie spodziewałem się takiej odpowiedzi 😆 Ale masz rację, sprawdzałem to w zeszłym roku, wyszło jakoś 1080m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 (edytowane) 9 minut temu, pasazer85 napisał: Nie spodziewałem się takiej odpowiedzi 😆 Ale masz rację, sprawdzałem to w zeszłym roku, wyszło jakoś 1080m Cześć No czyli spoko. Teraz niech kolega od długich tras, zjedzie sobie na raz... i będzie zadowolony. Trzymaj się serdecznie Edytowane 15 Luty 2021 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 1 minutę temu, Mitek napisał: Teraz niech kolega od długich tras, zjedzie sobie zjedzie na raz... i będzie zadowolony. Najpierw niech podejdzie🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 Teraz, Mitek napisał: Cześć No czyli spoko. Teraz niech kolega od długich tras, zjedzie sobie zjedzie na raz... i będzie zadowolony. Trzymaj się serdecznie Widzisz, człowiek czasem robi jakieś rzeczy i zupełnie o tym nie pamięta, zjechałem tak w zeszłym roku bo mi brat dał jakiegoś garminka turystycznego i właśnie chciałem sprawdzić jak on zmierzy wysokość... Dzisiaj czytając post @Stusi zupełnie na to nie wpadłem Jakoś zakodowany jako naturalny mam zjazd tylko do Kuźnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 (edytowane) Dzisiaj w końcu załapałem o co chodzi z hasłem SMR "Emocje budzą się nocą". Wiem głupi byłem, że tak długo mi zeszło. Dzisiaj miałem takie "emocje" w sobie stojąc w tym gigancie, że najchętniej bym kierownika wytrzaskał po pysku. Halo TMR(podobno czytacie): czy Wy do cholery macie jakieś LIMITY?! O 19:15 jeszcze sprzedawaliście karnety kiedy kolejka wchodziła na trasę, ba nawet udało Wam się wcisnąć karnet dziewczynie, która miała sezonówkę z jazdami nocnymi w cenie. Po co informować nieświadomą, kasa wpadnie. Jesteście wizerunkowym ZEREM. Modyfikację grafiki na swojego FB macie w gratisie od wuja Patryka. Edytowane 15 Luty 2021 przez ski89 2 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 6 godzin temu, ski89 napisał: SMR - Stać Można Razem 😁😁😁 2 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 Na profilu FB SMR jest jednak sporo opinii o kolejkach. Nie usuwają więc wszystkich krytycznych postów. Może moderator ma weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 19 godzin temu, tresor napisał: Dziękuję za rozstrzygnięcie wątpliwości, czy jechać jutro do Krynicy, czy do Szczyrku;) No, w Szczyrku makabra (ilość ludzi). Zaczęło się w sobotę od ok. 12:00 i trwa! Jeśli gdzieś pisali, że ograniczają ilość biletów na dzień, to absolutnie tego nie widać. Ale rozumiem: kasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 12 godzin temu, pasazer85 napisał: No to niestety nie widzę w Polsce za bardzo ratunku... no chyba,że Kasprowy Tu się Kasprowy nie załapie. @Mitek to co polecisz o takim przewyższeniu ? 🤣 W Polsce nie ma. Kasprowy razem ze ścieżką na dół ma mniej więcej tyle. Szczyrk: 700 m. Pilsko z góry do parkingu też ok. 700-800 m. Ale ponad km to: Słowacja (Łomnica - ok. 1300) lub Alpy. Moja ulubiona trasa to ta w Obertaun (Dachstein Krippenstein: 11000 m długości, 1600 m różnicy poziomów). Półtorakilometrowe różnice są też na Kronplatzu do Bruneck (trasy Hernegg i Silvester): środa, 30 listopada 2016 Przed sezonem. Cz. II. Kronplatz Kronplatz – bajka za niestety bajeczną cenę i dwie kluczowe trasy Kronpatz to około sto kilometrów tras. Tak mówią foldery. One jednak kłamią, drogi narciarzu. Przyjeżdżasz na tą jedną górę z małym wypaczeniem w postaci odnogi prowadzącej do trasy Piculin (opisane wcześniej) i wmawiasz sobie, że w trakcie urlopu wszystkie możliwości sprawdzisz i zwiedzisz. Przyjeżdżasz potem i mówisz sobie, że zaczniesz od strony miasta Bruneck, bo tam usytuowane są raptem dwie czarne trasy Hernegg oraz Silvester. Bo rano będą dobrze przygotowane, trochę sobie nimi pojeździsz a potem pojedziesz na zwiedzanie reszty ośrodka. Sam siebie narciarzu okłamujesz. Trasy Hernegg oraz Silvester działają bowiem jak narkotyk. Trafiasz tam, jedziesz jedną, potem drugą, potem łącznikami, odnogami i innymi wariantami, pragniesz powtórzyć to raz jeszcze i jeszcze i już … przepadłeś. Więcej: https://ekonomiaplussport.blogspot.com/2016/11/przed-sezonem-cz-ii-kronplatz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 Nie było tak źle wczoraj, zobaczymy czy przebiją to🙊🙈 dzisiaj😤 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 12 godzin temu, pasazer85 napisał: Nie spodziewałem się takiej odpowiedzi 😆 Ale masz rację, sprawdzałem to w zeszłym roku, wyszło jakoś 1080m Przełączka pod Rysami -> Morskie Oko - 1050m przewyższenia - super zjazd 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 Naprawdę podziwiam, że im się chce tyle stać. To już nawet nie jest śmiesznie....a tym czasem na takim Cieńkowie pustki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 3 minuty temu, Micheł napisał: Naprawdę podziwiam, że im się chce tyle stać. To już nawet nie jest śmiesznie....a tym czasem na takim Cieńkowie pustki. to już jest z dzisiaj???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 Tak z godz 8:50, ponadto już na informacjach drogowych apelują, że jest jeden wielki korek do Szczyrku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi