moloo Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 (edytowane) 2 minuty temu, Tatita napisał: @molooNa kamerkach jacyś ludzie zjeżdżają, więc chyba otwarte. Nie wyglądają na zawodników chodziło mi o długość kolejek, a nie o to kto zjeżdża i czy w ogóle otwarte na kamerkach z COS wygląda, że trasy otwarte ... Edytowane 12 Luty 2021 przez moloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micheł Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 Tego mi brakowało - powrót problemów sCyrku 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatita Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 13 minut temu, moloo napisał: Jeszcze pytanie dla osób, które się skusiły i już tam są ... COS ma zamknięte trasy ? z tabelki na stronie SMR wynika, że tak ... A to sorki. Z tego zrozumiałem, że pytasz czy COS w ogóle jest otwarty, dlatego na to odpowiedziałem 🙌 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 Otwarte trasy w Szczyrku to jakaś kpina. Mam na myśli to co jest otwarte w zestawieniu z warunkami atmosferycznymi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 1 godzinę temu, moloo napisał: No i jak zwykle w Szczyrku poprzesuwali kamery , żeby nie było widać kolejek ... A jeszcze wczoraj wszystkie chodziły normalnie ... Wkurwiający marketing ... Wczoraj byłem tam na turach i widziałem ekipę z Webcamera ok godz. 15, więc pewnie wtedy przestawiali. Zjeżdżałem również Bieńkulą i jedynką - leży tylko naturalny śnieg. Gdzieniegdzie wystaje również delikatnie trawa. Zjechać oczywiście można, a jak posypie wieczorem to zjazd będzie bajeczny. Moim zdaniem na 99% nie uruchomią tych tras w tym sezonie, chyba że jakoś mocno dosypie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 (edytowane) 13 minut temu, cysiu napisał: Wczoraj byłem tam na turach i widziałem ekipę z Webcamera ok godz. 15, więc pewnie wtedy przestawiali. Zjeżdżałem również Bieńkulą i jedynką - leży tylko naturalny śnieg. Gdzieniegdzie wystaje również delikatnie trawa. Zjechać oczywiście można, a jak posypie wieczorem to zjazd będzie bajeczny. Moim zdaniem na 99% nie uruchomią tych tras w tym sezonie, chyba że jakoś mocno dosypie. Cześć Czyli da się, brawo! Najfajniejsze wspomnienia z jazdy w świeżym śniegu mam właśnie z Bieńkuli... Oni i tak się tam muszą natrudzić w tym Szczyrku bo mają nowoczesne wyciągi, które optymalna temperaturę pracy mają w temperaturach +5 - -5 a mnie teraz pokazuje tam -18. Nie powinni ryzykować awarii. Pozdrowienia Edytowane 12 Luty 2021 przez Mitek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 13 godzin temu, Stusi napisał: Teraz zastanawiam się o której będzie trzeba być na parkingu żeby miejsce znaleźć. Jak najwcześniej:D Masz blisko wiec ze wstaniem nie powinno być problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 15 minut temu, cysiu napisał: chyba że jakoś mocno dosypie. Zima stulecia a śniegu brakuje;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 1 minutę temu, lu5asz napisał: Zima stulecia a śniegu brakuje;) Tydzień temu w Beskidach była mocna odwilż i bardzo dużo stopniało, polany w Szczyrku były praktycznie bez śniegu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 1 hour ago, cysiu said: Tydzień temu w Beskidach była mocna odwilż i bardzo dużo stopniało, polany w Szczyrku były praktycznie bez śniegu Jakby zrobili wcześniej metr podkładu, to by mieli śnieg. Na Podhalu też była odwilż. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 Badźmy poważni, to jest tylko i wyłącznie skandaliczna polityka ośrodka, od paru lat to samo. Podhale stacje działają na 100%, Wisła z tego co patrzę podobnie, Pilsko(!) prawie całe otwarte, okolice Krynicy (pomijam Jaworzynę, bo to podobny przypadek) wszystko działa, Czarna Góra od jutra ma cała działać, Zieleniec podobnie. Oczywiście w Szczyrku jak co roku zima była zła i nie dało się uruchomić całości. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 3 godziny temu, moloo napisał: No i jak zwykle w Szczyrku poprzesuwali kamery , żeby nie było widać kolejek ... A jeszcze wczoraj wszystkie chodziły normalnie ... Wkurwiający marketing ... Zwykłe kurewstwo. Takie stacje mam na czarnej liście. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 Niewiele jest stacji które pokazują kolejkę do wyciągu - chyba ze faktycznie nie maja obłożenia dużego - ..a już w czacie covid to unikalne - nauczyli się ze lepiej nie pokazywać co się dzieje po aferze na początku sezonu (Slotwiny itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 2 godziny temu, Lexi napisał: Niewiele jest stacji które pokazują kolejkę do wyciągu - chyba ze faktycznie nie maja obłożenia dużego - ..a już w czacie covid to unikalne - nauczyli się ze lepiej nie pokazywać co się dzieje po aferze na początku sezonu (Slotwiny itp) Nawet nie chodzi mi o to że wszystkie powinny mieć widok na kolejki do wyciągów, tylko jak już mają tak ustawioną kamerę to specjalne jej przestawianie żeby nie było widać jest gorzej niż chamskie. (tym bardziej w obecnym "sezonie"). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 5 minut temu, pawelb91 napisał: Nawet nie chodzi mi o to że wszystkie powinny mieć widok na kolejki do wyciągów, tylko jak już mają tak ustawioną kamerę to specjalne jej przestawianie żeby nie było widać jest gorzej niż chamskie. (tym bardziej w obecnym "sezonie"). Myślę, że raczej chodzi o obawy Covid'owe - nie chcemy pokazywać sanepidowi, czy ułatwiać prasie pokazywania, co się u nas dzieje; tak samo jak stacje wyłączały kamery, gdy odbywały się tam treningi tzw. licencjonowanych zawodników... P.S. @Mitek @kbe - potwierdzam, że byłem w Białce - pierwszy raz zaraz jak wybudowali 3-osobowe krzesło na Kotelnicy; ostatni raz jakoś w lutym zeszłego roku; pomiędzy też wiele razy; ale muszę wybrać się z Wami żeby zwiedzić te czarne i czerwone, bo widocznie nie ogarnąłem rozmiaru tego "rezortu" i do tej pory coś źle skręcałem... 😉😉😉 i żeby nie było - uważam, że dobrze, że taka Białka jest i cieszy ludzi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 Godzinę temu, Cosworth240 napisał: Myślę, że raczej chodzi o obawy Covid'owe - nie chcemy pokazywać sanepidowi, czy ułatwiać prasie pokazywania, co się u nas dzieje; tak samo jak stacje wyłączały kamery, gdy odbywały się tam treningi tzw. licencjonowanych zawodników... P.S. @Mitek @kbe - potwierdzam, że byłem w Białce - pierwszy raz zaraz jak wybudowali 3-osobowe krzesło na Kotelnicy; ostatni raz jakoś w lutym zeszłego roku; pomiędzy też wiele razy; ale muszę wybrać się z Wami żeby zwiedzić te czarne i czerwone, bo widocznie nie ogarnąłem rozmiaru tego "rezortu" i do tej pory coś źle skręcałem... 😉😉😉 i żeby nie było - uważam, że dobrze, że taka Białka jest i cieszy ludzi... Cześć To wszystko polega na odpowiednim nastawieniu psychicznym. Jak dobrze popracujesz nad sobą to nawet w Małym Cichym będziesz się bał zjechać... Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 5 godzin temu, pawelb91 napisał: Zwykłe kurewstwo. Takie stacje mam na czarnej liście. Cześć Paweł wyluzuj, spokojnie. Teraz tak mówisz a jak się zastanowisz spokojnie to sam zrozumiesz, że nikt nie rezygnuje a tak fantastycznego przeżycia jak zaprezentowanie swojej finezji technicznej na karkołomnej trasie ze Zbójnickiej Kopy. Pozdrowienia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbe Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 46 minut temu, Mitek napisał: Cześć To wszystko polega na odpowiednim nastawieniu psychicznym. Jak dobrze popracujesz nad sobą to nawet w Małym Cichym będziesz się bał zjechać... Pozdrowienia tak to zdecydowanie wymaga właściwego przepracowania. Kwestia doboru właściwej perspektywy i Małe CIche może być zjazdem w przepaść... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 8 godzin temu, WojtekM napisał: Otwarte trasy w Szczyrku to jakaś kpina. Mam na myśli to co jest otwarte w zestawieniu z warunkami atmosferycznymi. Moja relacja: Na plus - względnie przystępna frekwencja (omijałem całkowicie gondolę) - nie ma kamieni na trasach otwartych, nie wierzę, to ewenement, ale nie ma (może to być wina warunków pogodowych, bo na zamkniętych też nie ma) Na minus - cztery i pół otwartej trasy, reszta zamknięte, Golgota na dole zablokowana pryzmą, Bieńkula zamknięta na stałe płotem - nie ma praktycznie już tej trasy - średnio przygotowane otwarte trasy, ale to pewnie wina padającego śniegu, niemniej 10 miała muldy już od 8:30 - żadnej trudniejszej trasy otwartej, przy śniegu zwalniającym to był relaks i krajoznawstwo, nie narty - wyciągi rano jeździły na 1/2 normalnej prędkości, potem może 2/3. Ale 5 m/s to nie jechało żadne krzesło. Czasy przejazdu na planszach - to żart NA COS - FIS u góry zamknięty (zawody) - Ondraszek super, choć trasa wąska - Kaskada u góry zamknięta - Doliny super - ludzi malutko - brak zjazdu na dół, trasy zamknięte poniżej Dolin 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 1 minutę temu, Narciarz ze Śląska napisał: Moja relacja: Na plus - względnie przystępna frekwencja (omijałem całkowicie gondolę) - nie ma kamieni na trasach otwartych, nie wierzę, to ewenement, ale nie ma (może to być wina warunków pogodowych, bo na zamkniętych też nie ma) Na minus - cztery i pół otwartej trasy, reszta zamknięte, Golgota na dole zablokowana pryzmą, Bieńkula zamknięta na stałe płotem - nie ma praktycznie już tej trasy - średnio przygotowane otwarte trasy, ale to pewnie wina padającego śniegu, niemniej 10 miała muldy już od 8:30 - żadnej trudniejszej trasy otwartej, przy śniegu zwalniającym to był relaks i krajoznawstwo, nie narty - wyciągi rano jeździły na 1/2 normalnej prędkości, potem może 2/3. Ale 5 m/s to nie jechało żadne krzesło. Czasy przejazdu na planszach - to żart NA COS - FIS u góry zamknięty (zawody) - Ondraszek super, choć trasa wąska - Kaskada u góry zamknięta - Doliny super - ludzi malutko - brak zjazdu na dół, trasy zamknięte poniżej Dolin Cześć Dzięki ale akurat Ty jesteś mało wiarygodny. Wybacz. Pozdrowienia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć Dzięki ale akurat Ty jesteś mało wiarygodny. Wybacz. Pozdrowienia Dziękuję za opinię. Pozdrawiam! Opisałem tylko fakty, nie przypuszczenia, wnioski, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 13 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: średnio przygotowane otwarte trasy, ale to pewnie wina padającego śniegu, niemniej 10 miała muldy Córka dziś jeździła mówiła że otwarte trasy przygotowane słabo A najlepiej na zamkniętej 7. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 8 godzin temu, cysiu napisał: Wczoraj byłem tam na turach i widziałem ekipę z Webcamera ok godz. 15, więc pewnie wtedy przestawiali. Zjeżdżałem również Bieńkulą i jedynką - leży tylko naturalny śnieg. Gdzieniegdzie wystaje również delikatnie trawa. Zjechać oczywiście można, a jak posypie wieczorem to zjazd będzie bajeczny. Moim zdaniem na 99% nie uruchomią tych tras w tym sezonie, chyba że jakoś mocno dosypie. Z tego, co słyszałem (ja mogę się mylić, ale tak słyszałem z mojego źródła - nie podam) nie uruchomią tych tras nawet jakby 3 m śniegu spadło! Oby to nie była prawda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 39 minut temu, kbe napisał: tak to zdecydowanie wymaga właściwego przepracowania. Kwestia doboru właściwej perspektywy i Małe CIche może być zjazdem w przepaść... Niemożliwe, mój syn, wówczas lat 7 (dawno), zjeżdżał tam (Małe Ciche) tyłem, a generalnie potrzebował kijków. Trochę silniejsze są trasy boczne, zwłaszcza ta przy orczyku - ale nie wiem, kiedy ostatnio była czynna. Oni tam postawili stację dolną, wyciąg, stację górną, a potem ustalali i sprawdzali na urządzeniach, która jest ta dolna, a która górna. Niemniej rozumiem to "nastawienie psychiczne". Dlatego też najlepiej uczy się "świeżaki", bo ludzie po kilku dniach prób samodzielnych lub z niewłaściwą pomocą mają takie strachy i dziwne przyzwyczajenia, że trzeba dużo energii, aby to zmienić. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 10 godzin temu, moloo napisał: No i jak zwykle w Szczyrku poprzesuwali kamery , żeby nie było widać kolejek ... A jeszcze wczoraj wszystkie chodziły normalnie ... Wkurwiający marketing ... Jeszcze pytanie dla osób, które się skusiły i już tam są ... COS ma zamknięte trasy ? z tabelki na stronie SMR wynika, że tak ... Ktoś może potwierdzić ... Było mniej więcej minus 15, na Zbójnicką, na Małe Skrzyczne (talerzyk) i na Juliany nie było kolejek, ale wyciągi dość wolno jeździły. Na 4 kolejka była, gondola - nie wiem, nie sprawdzałem. Talerzyk na Małe praktycznie bez frekwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi