moruniek Napisano 19 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2020 Pada śnieg. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi28 Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 W dniu 18.02.2020 o 22:15, lika napisał: Nie jestem, nie stoję po żadnej stron w tym temacie. Aczkolwiek widzę iż jedna strona absolutnie nadużywa uprawnień. Czytanie ahów towarzystwa wzajemnej adoracji to nie dla mnie. Interesuje mnie każda opinia. Przecież prawda obroni się sama. PS. JC, masz genialne vlogi. I tym się bronisz. Ale czasami byś wrzucił więcej luzu w luźnej jak by nie było dyskusji, a nie używał narzędzi. Wypadało by mieć grubszą skórę na krytykę. Jesteś już nie do końca anonimową osobą nie tylko a na forum a to do czegoś zobowiązuje. To co pisał zablokowany, to był czystej krwi hejt. Prawdę mówiąc, podziwiam JC że miał tyle cierpliwości. Być może dlatego, że nie jest do końca jest osobą anonimową, to zrobił to tak późno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 Zdania nasze nie do końca zbieżne, aczkolwiek na chwilę obecną nie warto się szarpać. Czekam z niecierpliwością na dzisiejsze relacje bo po wczorajszym i tym co prognozuje się na dwa dni zapowiada mi się w końcu fajna sobotnia a może nawet niedzielna jazda. Już z niepełną dostępnością tras tego roku się pogodziłem, byle by pod nartą reszta była przyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qqlio Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 Czy ktoś ma sprawdzone serwisy pogodowe do oszacowania szans na jazdę w ten weekend? Obecnie zapowiadane (accuweather) porywy to ok. 23-26km/h, co by dawalo nadzieję... Ale w sumie tydzień temu było podobnie w prognozach wcześniejszych.... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 W dniu 18.02.2020 o 19:49, JC napisał: Proszę już do użytkownika shuger nie pisać, ponieważ jego dostęp został zablokowany. Nie będzie mógł odpowiedzieć. Nareszcie !!!!! Trzeba było czekać kilka lat, żeby go zablokować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 (edytowane) Dzisiaj dosypało około 10 cm świeżego śniegu. Oczywiście zmieniło to na korzyść warunki. Jazda w SMR przyjemna. Byłam krótko, jeździłam tylko na 7 i zjechałam do gondoli 1, więc przegląd niepełny. Swieży śnieg zagarnięty przez ratraki oczywiście uległ szybkiemu rozjeżdżeniu, ale sam w sobie był fajny. Swoją drogą, ratraki przejeżdżały 7-ką zaraz po otwarciu - pierwszy przejazd był po świeżo wyratrakowanym. Ale tak, że od razu kalafiory... Co i tak nie miało znaczenia, bo zostało zaraz rozjeżdżone. Od 7 przyjemniejszy śnieg (jakby mniej mięknący) na 1, choć ludziska jeździły tam różnie - mnóstwo młodziaków zjeżdżających na pełnym gazie na tyłach, brr. Przyjemnie było popatrzyć na Szczyrk w szacie zimowej - ośnieżone drzewa. Edytowane 20 Luty 2020 przez Maria 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 A ja dzisiaj odbiłem się od bramek. Nie działały nasze sezonówki. I nie tylko nasze. Komunikat na bramkach "Błąd kodowania". Panu w systemie wszystko działało. Wiec udaliśmy się razem do bramek - błąd kodowania. Wróciliśmy do infocentrum. Przekodował najpierw moją sezonówkę na nową kartę, pod bramki - zadziałała. Potem do infocentrum, przekodować karty moich dzieci, tak jakby nie mógł tego zrobić jednocześnie (upierał się, że musi sprawdzić czy zadziała, bo jeszcze nie mieli takiego błędu w systemie). Cała operacja trwała około 35 minut. Rano padał śnieg i było mglisto, spadło około 10 cm naturalnego. Dośnieżali też trasy, szczególnie na Pośrednim oraz na trasie z MS (choć z lanc dużo śniegu nie leciało, raczej mżawka). Śnieg pokrył wczorajszy beton, fajna jazda po naturalnym. Im wyżej, tym większa mgła. Po godzinie 12:00 przebiło się słońce. My skończyliśmy jazdę około 12:30, bo byliśmy cali jak sople lodowe. Gdyby nie poranny incydent (kolejny w tym sezonie) z naszymi karnetami, dzień byłby jeszcze lepszy. Mglisto i dżdżysto. Na górze. 3 znacznie poprawiły się warunki na niej - szkoda że oficjalnie zamknięta i nieprzygotowana. Poniżej zakrętu. 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 Wznawiają jutro jazdę wieczorną. Pytanie jak to się ma do zapowiadanego wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 6 minut temu, moruniek napisał: Wznawiają jutro jazdę wieczorną. Pytanie jak to się ma do zapowiadanego wiatru. Czyli rozumiem "trójka" również od jutra otwarta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 30 minut temu, lika napisał: Czyli rozumiem "trójka" również od jutra otwarta? Wg, mojej oceny, mają na niej wystarczającą ilość śniegu, by ją jutro otworzyć. Trzeba tylko, chcieć ją wyratrakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 5 godzin temu, moruniek napisał: A ja dzisiaj odbiłem się od bramek. Nie działały nasze sezonówki. I nie tylko nasze. Komunikat na bramkach "Błąd kodowania". Panu w systemie wszystko działało. Wiec udaliśmy się razem do bramek - błąd kodowania. Wróciliśmy do infocentrum. Przekodował najpierw moją sezonówkę na nową kartę, pod bramki - zadziałała. Potem do infocentrum, przekodować karty moich dzieci, tak jakby nie mógł tego zrobić jednocześnie (upierał się, że musi sprawdzić czy zadziała, bo jeszcze nie mieli takiego błędu w systemie). Cała operacja trwała około 35 minut. Też mnie to spotkało po południu, dzięki za przetarcie szlaku u mnie to strata ok. 20min, żeby było śmieszniej druga sezonówka sk działała bez przeszkód, miałem uzasadnione podejrzenie że to kara za reklamacje Po południu zdecydowanie lepsza pogoda,1 na górze 1 mostek Bieńkula na dole bez podkładu 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 Dziś lepiej. Rano: mgła i nieubity śnieg, ale super. Po południu słońce, ale i, hmmm, zepsute trasy. Pytanie: Dlaczego ludzie jeżdżą zamkniętą trasą nr 3? Nie potrafią zjechać 1? Wstyd im zjechać gondolą? Nie szanują znaków i nart? Pytanie też, na jak długo ten śnieg zostanie (prognozy niestety, są wujowe): 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 23 godziny temu, gruchauho napisał: Pytanie: Dlaczego ludzie jeżdżą zamkniętą trasą nr 3? bo jest!, i był na niej śnieg, na co czekać aż stopnieje? po rozpoznaniu bojem okazało się że jest w lepszym stanie niż 1 (szczególnie na dole przed mostkiem), poza tym, powinni ją konkretnie wygrodzić i po opadach wyratrakować tak aby mniej doświadczeni mogli zjechać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 4 minuty temu, DMM napisał: 23 godziny temu, gruchauho napisał: Pytanie: Dlaczego ludzie jeżdżą zamkniętą trasą nr 3? bo jest!, i był na niej śnieg, na co czekać aż stopnieje? Możesz mi powiedzieć, skąd wziąłeś ten cytat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 Możesz mi powiedzieć, skąd wziąłeś ten cytat? musisz z uwagą prześledzić temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 Godzinę temu, DMM napisał: Możesz mi powiedzieć, skąd wziąłeś ten cytat? musisz z uwagą prześledzić temat To co zacytowałeś napisał @Narciarz ze Śląska a nie @gruchauho. Pytanie jak Ci się udało przypisać ten cytat do innego autora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 7 godzin temu, moruniek napisał: A ja dzisiaj odbiłem się od bramek 2 godziny temu, surfing napisał: Też mnie to spotkało po południu, Mnie też, po trzech wyjazdach do góry nagle nie działa, tylko mnie to dziś trafiło w Tatrzańskiej Łomnicy. Zjechałem do info ominąłem kolejkę i dopadłem gościa przy kompie. Zczytał kartę, coś kliknął i powiedział że już jest ok. I było. Wczoraj cały dzień działało a dziś "Błąd Systemu" Chyba ich algorytmy identyfikacji szwankują i stąd te szykany. Od razu nasunęła mi się myśl o dodatkowej osobistej weryfikacji. Ale z tego wszystkiego najgorsza jest ta koszmarna "narciarska frustracja" gdy odbijasz się od zablokowanej bramki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 20 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2020 (edytowane) Niefajne przygody "posiadacze" macie... Do tego stopnia że za każdym jak podjeżdżam pod Biela PuT, Czyrną mam ten dreszczyk emocji... Zakodowane? Czy aby na pewno? PS. Wożę ze sobą pełną dokumentację transakcyjną Edytowane 20 Luty 2020 przez lika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 10 godzin temu, gruchauho napisał: bla, bla bla ..................................................................................................................................... To niestety bardzo proste. Wystarczy zacytować potem wykasować zawartość i wpisać co "ślina na język przyniesie". Niestety jest to pole do nadużyć, szczególnie w tak rozbudowanym wątku, ale trzeba ufać ludziom Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qqlio Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 Widzę, że już kanapa B5 i orczyk C3 nie jeżdżą (wiatr). Ma się chyba pogarszać, więc na weekend nie ma się co chyba nastawiać... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 To ile tam na górze wieje, bo nie ogarniam tych "bezpiecznych prędkości podmuchów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzarkos Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 Pięknie śnieżyca i niech przybywa białego złota 😁💪⛷️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 Znowu chodzą kanapa i orczyk. Jaworzyna górna jedynie stoi. I bądź tu mądry na weekend, właśnie anulowałem bilety😖 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qqlio Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 37 minut temu, lika napisał: Znowu chodzą kanapa i orczyk. Jaworzyna górna jedynie stoi. I bądź tu mądry na weekend, właśnie anulowałem bilety😖 Znowu B5 stop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 Do tego gondola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi