janek57 Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 11 minut temu, Spiochu napisał: Nie wiem jak jeździ Marboru, a Marboru i Paula w jeździe swobodnej po alpejskim ,,sztruksie'' Marboru próbuje tez jazdy sportowej z tego co wiem, ale tu mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 41 minut temu, shuger napisał: Sprawa dewastacji zbocza przy budowie kolei na Kopę zapewne trafi w najbliższych latach do sądu podobnie jak już teraz Szczyrk został pozwany za smog. Ewidentnie przy budowie trasy "biegowej" z Kopy doszło do wydania bezzasadnie zezwolenia na tak ogromną ingerencję. Widać że ktoś poszedł na ogromne ustępstwa wobec SMR kosztem dobra wspólnego którym są góry. Po oczach bije nieproporcjonalność działania instytucji państwowych w sprawie zezwoleń na inwestycje w Szczyrku w porównaniu do innych lokalizacji. Kwestia czasu kiedy ktoś rozliczy ten temat. Postępowanie SMR jest przy tym doskonałym motywatorem by zająć się tematem szczegółowo. Co Ty pier. co ma smr do decyzji? Złożyli wniosek dostali zgodę. Czytam co kilka dni te wasze pitolenia, ale nie da się tego czytać. Pozdrowienia frajera od sezonowki który 22 dzień siedzi w Austrii za 280e. 3 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 8 minut temu, przemo_narciarz napisał: Co Ty pier. co ma smr do decyzji? Złożyli wniosek dostali zgodę. Ale nie denerwuj się. Czas pokaże... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 (edytowane) Shuger nadal czekam na info gdzie polecasz śmigać na nartach skoro słowacy są tacy beznadziejni i ludzie w szczyrku i na chopoku są tam za karę 😂 I pytam o ten grudzień i styczeń. Edytowane 7 Luty 2020 przez colin23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Korek horror już w Buczkowicach.. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 16 minut temu, PavloS_ napisał: Korek horror już w Buczkowicach.. już o 8.00???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Weekend po opadzie śniegu, jakoś mnie to nie dziwi Od po poniedziałku będzie lepiej 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Pozdrowienia z COS-u. Przed chwilą 3 minuty do krzeseł. Czasami 5. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Napiszcie lepiej, czy są korki. I jak z parkingami. Tak ok. 9.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 1 godzinę temu, WojtekM napisał: Napiszcie lepiej, czy są korki. I jak z parkingami. Tak ok. 9.00 Parkowałem 8:04. Pierwszy bezpłatny parking przy gondoli pełen, zaparkowałem na drugim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 A jak lepiej wjeżdżać? Od Salmopolu, czy od Bielska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Moja relacja z dnia dzisiejszego. Po ostatnich opadach śniegu, na samej górze fajna jazda po naturalnym. Jak na mróz, który mieli to ośrodek przygotowany na 3+. Nie widziałem zgromadzonych zapasów śniegu na ciężkie czasy, nie widziałem w nocy bardzo intensywnego śnieżenia. Z okien widzę 1, 3, Bieńkulę i COS. Na COS-ie nad ranem aż się kurzyło, na SMR raczej cisza i spokój (te zdjęcia wstawię wieczorem jak obrobię). Co do przygotowania ośrodka, na trasach zostawione sporo brył lodowych i gruzu lodowego (szczególnie na 4), na 3 sporo kamieni (naprawdę dużo). Dół 10 przygotowany fatalnie (dużo lodu), za to góra - bajka (przy mnie otwierali). Najlepsze warunki to dziś Zbójnicka Kopa, MS (mimo zawodów) na części trasy i góra 10. Przy niebieskiej kanapie wydzielili Fast Pass, czym skutecznie zakorkowali Solisko. Dziś dużo słońca, sporo ludzi. Widokowo. Dużo naturalnego śniegu. Przygotowanie tras rano - góra. 4 tak sobie. Solisko stało. A oto przyczyna (pomijam 4 osoby na żółtej kanapie). 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Jedziemy z relacją dalej. Tym razem 10 (mój faworyt dzisiaj - góra oczywiście). Przy mnie Panowie otwierali trasę. 10 góra. 10 i pełna lampa. 10 trochę niżej. 10 niżej. Tylko po co ta armatka lała wodę na trasę ? Dół 10 raczej słabo. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Trasa nr 3 - jak dla mnie fajnie przygotowana, ale zbyt dużo kamieni (naprawdę dużo jak na opad śniegu który był w ubiegłym tygodniu). Zakręt. Zakręt cd. Dojazd do gondoli. Mostek. Kolejka do gondoli. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 28 minut temu, moruniek napisał: Kolejka do gondoli. Kolejka raczej bez dramatu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 (edytowane) Po południu jechałem kilka razy gondolą i 1 , kolejka dopiero za bramkami ok 5min. Uwaga na duże kamienie - Czerwona 1 na wjeździe prawa strona i dalej też sporadycznie. Zbójnicka Kopa Chata u Bartka na końcu Czerwonej. Menu głownie napoje plus domowy bigos i żurek. Edytowane 8 Luty 2020 przez surfing 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 6 godzin temu, WojtekM napisał: Napiszcie lepiej, czy są korki. I jak z parkingami. Tak ok. 9.00 07:55 korek od nowego ronda przy Orlen w Buczkowicach, 08:15 parking COS ten duży nad Żylicą 10 zł i widać było że nie zapełnił się do 14:00. Zdjęcia 8:20 W tle po prawej siedziba GOPR 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Potwierdzam relację + od siebie dodam że najlepszy dziś FIS i doliny i do tego małe kolejki do krzeseł i do orczyka. W Buczkowicach byłem 7:50 i od wjazdu do Szczyrku do COSu 5km/h. Na parking przy gondoli dojechałem 8:10 i byłem już na drugim. Plus na dziś to pogoda. Względnie mało ludzi jak na ferie, sobotę i taką pogodę. Minus to mnóstwo kamyczków po stronie SMR-u. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Piękny dzień dziś w Szczyrku Wprawdzie ludzi sporo,ale warunki całkiem fajne Ojeździliśmy się z małżonką w pierony Jutro z samiesiuńkiego ranka powtóreczka z rozrywki ☺️ 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 @marcinn kiedy wracasz na Ankegel i Moltka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 Teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 Jeszcze 10 minut w SMR i start 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 Gondola 30 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 38 minut temu, Sapient napisał: Gondola 30 minut Jakby ktoś miał sezonówkę na zbyciu to biere w ciemno! Cena nie gra roli 😆😆😆 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monk Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 Hej, Chciałbym uzyskać informacje od osób przebywających w Szczyrku dot. Fast Pass. Zastanawiam się nad wizytą w SMR jednak przerażają mnie kolejki. Czy Fast Pass faktycznie ma osobne wejście na każdym wyciągu? Rozważam Hotel Gronie więc jest to jakby gratis od hotelu (z mojej perspektywy jednak duży plus). Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi