mamad Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 (edytowane) Super że widzicie zmiany i że wam się podoba. Dziś co tu pisać było idealnie. Namiastka Alp. Takie nartowanie to bajka. Super że ludzie z kamerek chyba dostali bana. Pisu pisu a tu piec mi wygasł😁 Szczyrk polecam wbrew tym co tak pisali że to fuj ale knajp z TMR już nie. Ceny nie alpejskie tylko amerykanskie. Edytowane 18 Grudzień 2018 przez mamad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 35 minut temu, andy-w napisał: Dzisiejsze długie chwile, kiedy na stoku byłem sam Przekonałeś mnie, jutro urlop narciarski 🎿🏔️. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 1 minute ago, hupon said: Przekonałeś mnie, jutro urlop narciarski 🎿🏔️. Tylko jak się jednak luda zjedzie to mnie proszę za to nie winić. Chociaż te nasze relacje pełne ochów i achów (póki co) pewnie parę osób zachęcą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Do tego dojedzie jeszcze jutrzejsza lampa...ehhh...gdybym mial bliżej też bym byl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 53 minuty temu, andy-w napisał: Wstyd powiedzieć, ale dzisiaj chyba pierwszy raz w życiu testowałem, jechałem na gigantkach (o nie! - dlaczego tak późno !?). Do tej pory tylko slalomki i allmountainy. Dzisiejsze długie chwile, kiedy na stoku byłem sam umożliwiły mi w pełni doznać tego jak można szybko i pewnie zasuwać na nartach 🙂. Co prawda na amatorskich, ale zawsze gigantkach. Narty oczywiście dłuższe o 5 cm od mojego miernego wzrostu. A warunki dzisiaj na 3b i 4 były niemal perfekcyjne i to przez kilka godzin. Jechaliśmy na Zbójnicką Kopę tą samą kanapą. Zwróciłem uwagę na brak litery s w napisie sprzęt testowy . Byłem w zielonej kurtce i miałem elany na nogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Witam po dłuższej przerwie. Wiele w tym wątku nie będę pisał bo koledzy już wszystko wyżej napisali, co i jak dziś było. Brak kolejek, puste trasy i fajne warunki powodują, że jestem bardzo zadowolony z dzisiejszego nartowania. Poniżej parę fotek. Pozdrawiam Maciek 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 17 minutes ago, kordiankw said: Jechaliśmy na Zbójnicką Kopę tą samą kanapą. Zwróciłem uwagę na brak litery s w napisie sprzęt testowy . Byłem w zielonej kurtce i miałem elany na nogach. a pamiętam, Elany slalomki takie z dziobami prawa-lewa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 4 minuty temu, andy-w napisał: a pamiętam, Elany slalomki takie z dziobami prawa-lewa ? Tak, jeździłem z synem, białe Kastle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ANDISKI Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Napis na cenniku w Szczyrk TMR jazda po godz 13.00 czyli do godz 16.00 cena 75 zł .ludzie byli w szoku wychodzi 25 zł za godz ,a sam tylko 1 wyjazd gondolka 29 zł. Więc w tygodniu gdy malo ludzi to warto ten karnet. Dawniej wódka była po 13.09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 (edytowane) Dubel, do usunięcia Edytowane 18 Grudzień 2018 przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Koledzy wstawili piękne zdjęcia, ja dopiszę jedynie, że "3" po jej ostatnim śnieżeniu jest bardzo szeroką trasą w newralgicznych jej miejscach. Jakby udało im się ją puścić w całej szerokości, skończyłyby się problemy co poniektórych na "ściankach", tam naprawdę obecnie jest bardzo szeroko (i leży tam sporo śniegu). 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 Dzisiaj baaajka 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 Ech, tego mi właśnie wczoraj zabrakło czyli słoneczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 Lepiej jak w domu... Góralu czy Ci nie żal... Pozdrowionka. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 2 godziny temu, andy-w napisał: Lepiej jak w domu... Góralu czy Ci nie żal... Pozdrowionka. Oj żal mi żal, ale ktoś musi być w pracy by bawić się mógł ktoś. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot06 Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 (edytowane) 5 godzin temu, andy-w napisał: Lepiej jak w domu... Góralu czy Ci nie żal... Pozdrowionka. Gdzie takie piękne jedzenie Jaki koszt:) Edytowane 19 Grudzień 2018 przez kemot06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 56 minutes ago, kemot06 said: Gdzie takie piękne jedzenie Jaki koszt:) Na Suchym powyżej Soliska, chyba 14 PLN (18 z herbatą). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 Kilka obrazków z dzisiaj. Słów nie trzeba. 25 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 18 minut temu, andy-w napisał: Na Suchym powyżej Soliska, chyba 14 PLN (18 z herbatą). To już otwarte ? W weekend te knajpy były zamknięte, poza tym jak to na Suchym to się opuścili bo w zeszłym roku było po 12 i jeszcze ogór kiszony do tego Ja w niedziele stołowałem się w knajpie przy trasie nr 4 (polanka powyżej Suchego), kiełbasa z grila naprawdę dobra,duża z plastrem grilowanego boczku i po 12 zł z herbatką za 6zł . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 Czas na małe podsumowanie. Piękna pogoda, i to ona niewątpliwie przekonała wahających się… parkingi pełne, ale tak jak to już było wcześniej opisywane, do bramek bez kolejek przez cały dzień. Trasy w SMR bardzo dobrze przygotowane, z upływem dnia, coraz więcej łat lodowych i odsypów. Przeskok do COS, w końcu bez pośrednictwa skibusu. Na Ondraszku pierwsze minerały, ale do ominięcia, zamknięty FIS bardzo fajny, a jedyną niedogodnością to działające armatki. Powrót na parking pod gondolą zamkniętą 3-ką, przejezdna, ale należy ją traktować tylko jako ostateczność. Dzisiaj niestety GOPR miał znowu sporo pracy, kilka razy widziałem ich w akcji... Bardzo udany dzień na nartach. 22 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 Dzień piękny, jutro relacja. W jedno wielkie: "ale". Mianowicie ale dlaczego ta nowoczesna i wyprzęgana kolej na Kopę ... tak wolno jedzie? Sprawdzałem, jeśli się nie zatrzyma po drodze to wychodzi ... 9 minut. I to jest wersja optymistyczna. W specyfikacji jest 5 m/s i niecałe 6 minut jazdy! Byłem już dwa razy po modernizacji i ani razu ta kolej nawet nie zbliżyła się szybkością do założonych parametrów. Jedzie ... może 2,5, może 3 m/s, jak ... stara kolej na Skrzyczne (stara!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 1 godzinę temu, pasazer85 napisał: To już otwarte ? W weekend te knajpy były zamknięte, poza tym jak to na Suchym to się opuścili bo w zeszłym roku było po 12 i jeszcze ogór kiszony do tego Ja w niedziele stołowałem się w knajpie przy trasie nr 4 (polanka powyżej Suchego), kiełbasa z grila naprawdę dobra,duża z plastrem grilowanego boczku i po 12 zł z herbatką za 6zł . Ale bez ogóra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 1 godzinę temu, keisyzrk napisał: Przeskok do COS, w końcu bez pośrednictwa skibusu. Na Ondraszku pierwsze minerały, ale do ominięcia, zamknięty FIS bardzo fajny, a jedyną niedogodnością to działające armatki. Powrót na parking pod gondolą zamkniętą 3-ką, przejezdna, ale należy ją traktować tylko jako ostateczność. Dzisiaj niestety GOPR miał znowu sporo pracy, kilka razy widziałem ich w akcji... Bardzo udany dzień na nartach. Wielkie dzięki za relację. Byłam bardzo ciekawa, jak z FIS-em, a że dziś byłam króciutko, nie zdążyłam obadać. Natomiast 3-ka, choć zamknięta, raczej miło mnie zaskoczyła, ludzi niewiele a warunki przyzwoite. Natomiast zamkniętą 7-ką (miałam szutrówki, w dodatku tępe) da się nieźle zjechać do Suchego, niżej nie warto - mnóstwo minerałów (nie żeby wyżej całkiem nie było, swoją drogą). Z ciekawości zjechałam tą nową płaską trasą ze Zbójnickiej Kopy. Spodziewałam się totalnej nudy, ale ku mojemu zaskoczeniu całkiem miło się jechało! Będzie świetne miejsce do nauki dla rodzinnych maluchów . Za to, Narciarzu ze Śląska, mam podobne wrażenie co do prędkości (?) kanap. Wleką się jak... no, nie przytoczę mojego ulubionego powiedzonka. Ech, orczyki! te to zasuwały... Dzień cudny . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 Ja też miałem ładnie. 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal96 Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 1 godzinę temu, Narciarz ze Śląska napisał: Dzień piękny, jutro relacja. W jedno wielkie: "ale". Mianowicie ale dlaczego ta nowoczesna i wyprzęgana kolej na Kopę ... tak wolno jedzie? Sprawdzałem, jeśli się nie zatrzyma po drodze to wychodzi ... 9 minut. I to jest wersja optymistyczna. W specyfikacji jest 5 m/s i niecałe 6 minut jazdy! Byłem już dwa razy po modernizacji i ani razu ta kolej nawet nie zbliżyła się szybkością do założonych parametrów. Jedzie ... może 2,5, może 3 m/s, jak ... stara kolej na Skrzyczne (stara!). Podejrzewam że kwestia oszczędności, im wyższa prędkość tym większe zużycie energii, a potrzeby większej przepustowości raczej nie było , z waszych relacji wynika że obłożenie ośrodka małe. PS. Dziękuję wszystkim za obszerne relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi