hupon Napisano 5 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2018 7 godzin temu, koliber napisał: Ale czy na pewno mówisz o szczycie Skrzycznego? Tam był spory kawałek do podejścia i chyba trudno go będzie ominąć. Wydaje mi się, że miałeś na myśli środkową "ścieżkę" w miejscu, gdzie dawniej było rozwidlenie na trasę 3a (na prawo) oraz szlak pieszy na Małe Skrzyczne (na lewo) i teraz "nowa" trasa będzie między nimi, ale pytającemu chodziło chyba o podejście na szczyt Skrzycznego, na samym początku. "Stusi" już to wyjaśnił, ale doprecyzuję - po zjechaniu z górnego peronu na Skrzycznem masz dwie możliwości: 1. podjeżdżasz pod schronisko i podchodzisz w prawo, a potem z górki 2.kierujesz się (na nartach lub "z buta") od razu w prawo na wierzchołek Skrzycznego i potem z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2018 1 godzinę temu, hupon napisał: "Stusi" już to wyjaśnił, ale doprecyzuję - po zjechaniu z górnego peronu na Skrzycznem masz dwie możliwości: 1. podjeżdżasz pod schronisko i podchodzisz w prawo, a potem z górki 2.kierujesz się (na nartach lub "z buta") od razu w prawo na wierzchołek Skrzycznego i potem z górki. Cześć Wydaje mi się, że ta skandaliczna konieczność podchodzenia w opisanych przez Hupona miejscach może zniweczyć plany TMR. Pozdrowienia 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 5 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2018 Czerwony stara trasa 3a (nieprzejezdna) Zielony nowa trasa 3a Niebieska - szlak pieszy granią bez zmian Dojście do początku 3a Skrzyczne bez zmian, przez szczyt Skrzycznego lub obok schroniska 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2018 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Wydaje mi się, że ta skandaliczna konieczność podchodzenia w opisanych przez Hupona miejscach może zniweczyć plany TMR. Pozdrowienia To przechodzenie obok schroniska czesto konczy sie zajadaniem calkiem pysznego, domowego ciasta w schronisku ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 5 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2018 To już lepiej na skróty moim zdaniem - lepsze 20m stromego podejścia, niż 200m łagodnego, ale i tak podejścia (obok schroniska). Za to ten późniejszy fragment rozwiązali bardzo dobrze - zamiast długiego marszu po płaskim, powinno być stale lekko w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 5 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2018 Czytajac niektóre wypowiedzi, dochodze do wniosku, ze czesc forumowiczow powinna zadbac o kondycje przed zima 2 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 Nowe zdjęcia na FB S-A. Strefa gastronomiczna, talerzyk pod gondolą itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 Jak dla mnie to słabo z tego co zapowiadali mają duże opóźnienie. Mam nadzieje że inwestycje w przyszlym roku zostaną już zamkniete na ostatni guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Ciekawe gdzie wpakują te zbrojenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaba_osw Napisano 10 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 ^^ Do fundamentów nowego wyciągu talerzykowego pod krzesłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 10 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 Tyle zbrojenia to by pod kolej linową starczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 10 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 3 godziny temu, marek_kapica napisał: Tyle zbrojenia to by pod kolej linową starczyło... Stromo, niestabilny teren... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 Dostałem przed chwilą powiadomienie, że Gopass rozszerza zniżki o lodowiec Molltaler. Info poniżej (wrzucę też na stronę z gopass): Nieodkryty austriacki lodowiec - raj na ziemi! Nie sposób się w nim nie zakochać, niezależnie od tego czy kocha się doskonale przygotowane trasy, jazdę po świeżym puchu czy wreszcie podziwianie niesamowitych widoków. Lodowiec Mölltaler to ukryta perła Karyntii, którą powinien odwiedzić każdy miłośnik białego szaleństwa! Jak sama nazwa wskazuje, Mölltaler Gletscher to ośrodek na lodowcu, w którym sezon trwa od połowy czerwca do początku maja, czyli aż 320 dni w roku. Na wysokości od 2.108 do 3.122 m n.p.m. można mieć wrażenie szusowania w obłokach. W siódmym niebie można się znaleźć spotykając którąś z narciarskich gwiazd, ponieważ właśnie lodowiec Mölltaler jest popularnym miejscem treningów austriackiego i niemieckiego związku narciarskiego. W ośrodku znajduje się 9 wyciągów i 17 tras, z których mogą korzystać zarówno początkujący, jak i zaawansowani narciarze, a także rodziny z dziećmi. Trasy mają różne stopnie trudności, od łatwych niebieskich po bardzo wymagające - czarne. Unikatem jest 100% system naśnieżania, który w razie braku opadów gwarantuje idealne warunki. Wystarczy odrobina szczęścia, by przeżyć tu swój wielki freeride’owy sen, ponieważ ośrodek oferuje 6,7 km łatwo dostępnych terenów do uprawiania freeride’u. Niezależnie od tego, jaki cel przyświeca wyprawie na Mölltaler Gletscher, można mieć pewność, że z lodowca wraca się z mnóstwem niezapomnianych wrażeń. Członkowie prestiżowego klubu GOPASS już wkrótce będą mogli się cieszyć przygodami w Austrii z wyjątkowymi zniżkami! Czyżby, to to info o którym nie chciał (nie mógł) napisać nasz admin w sprawie emisji obligacji przez TMR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPGöral Napisano 11 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2018 Przyjechała betoniarka: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2018 18 godzin temu, moruniek napisał: Dostałem przed chwilą powiadomienie, że Gopass rozszerza zniżki o lodowiec Molltaler. Info poniżej (wrzucę też na stronę z gopass): Nieodkryty austriacki lodowiec - raj na ziemi! Nie sposób się w nim nie zakochać, niezależnie od tego czy kocha się doskonale przygotowane trasy, jazdę po świeżym puchu czy wreszcie podziwianie niesamowitych widoków. Lodowiec Mölltaler to ukryta perła Karyntii, którą powinien odwiedzić każdy miłośnik białego szaleństwa! Jak sama nazwa wskazuje, Mölltaler Gletscher to ośrodek na lodowcu, w którym sezon trwa od połowy czerwca do początku maja, czyli aż 320 dni w roku. Na wysokości od 2.108 do 3.122 m n.p.m. można mieć wrażenie szusowania w obłokach. W siódmym niebie można się znaleźć spotykając którąś z narciarskich gwiazd, ponieważ właśnie lodowiec Mölltaler jest popularnym miejscem treningów austriackiego i niemieckiego związku narciarskiego. W ośrodku znajduje się 9 wyciągów i 17 tras, z których mogą korzystać zarówno początkujący, jak i zaawansowani narciarze, a także rodziny z dziećmi. Trasy mają różne stopnie trudności, od łatwych niebieskich po bardzo wymagające - czarne. Unikatem jest 100% system naśnieżania, który w razie braku opadów gwarantuje idealne warunki. Wystarczy odrobina szczęścia, by przeżyć tu swój wielki freeride’owy sen, ponieważ ośrodek oferuje 6,7 km łatwo dostępnych terenów do uprawiania freeride’u. Niezależnie od tego, jaki cel przyświeca wyprawie na Mölltaler Gletscher, można mieć pewność, że z lodowca wraca się z mnóstwem niezapomnianych wrażeń. Członkowie prestiżowego klubu GOPASS już wkrótce będą mogli się cieszyć przygodami w Austrii z wyjątkowymi zniżkami! Czyżby, to to info o którym nie chciał (nie mógł) napisać nasz admin w sprawie emisji obligacji przez TMR ? Nie mógł! Taka mam pracę, że wiem o wielu inwestycjach na długo wcześniej, niż zostaną oficjalnie ogłoszone, ale ze względu na dobro... nie mogę pisnąć słówka Resztę dyskusji przenoszę do wątku o GoPass 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 12 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2018 Kilka fotek z przygotowania nowych inwestycji zza szyb terenówki: Będzie się śmigać, hey 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czaban Napisano 13 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2018 Kilka zdjęć z czwartku. Akurat trafiliśmy na moment gdy panowie montowali zaktualizowana mapę. Nowe armatki.elementy kolei.zaktualizowana mapa 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 Nowe kanapy już na górze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 15 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2018 (edytowane) 21 godzin temu, fredek321 napisał: Nowe kanapy już na górze. Czyżby robili naśnieżanie pod orczyki z czyrnej Edytowane 15 Październik 2018 przez christofer30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 15 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2018 46 minut temu, christofer30 napisał: Czyżby robili naśnieżanie pod orczyki z czyrnej Możesz mieć rację. Ja, głupi 🙈 szukałem tego naśnieżania od dołu, a przecież ono musi pójść od góry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adales Napisano 15 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2018 (edytowane) Dziś zakładali linę na nową kolej. Wstawiam też kilka fotek. Widziałem też że przeorali trase 3d i zrobili tam instalację do armatek. 20181015_140555.mp4 Edytowane 15 Październik 2018 przez adales 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 15 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2018 6 minut temu, adales napisał: Dziś zakładali linę na nową kolej. Wstawiam też kilka fotek. Zwróciłeś może uwagę, czy woda napływa do zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adales Napisano 15 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2018 nie widziałem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2018 Tu masz zbiornik z 29 wrzesnia, wiec mozesz sobie porownac stan po 2tygodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 19 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2018 Szczyrkowski rozbudowa naśnieżania www.skionline.pl 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi