artix Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2018 A jaki byl watrun dzis w Szczyrku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2018 A jaki byl watrun dzis w Szczyrku ? Artur w tej chwili pewnie są bardzo dobre warunki. Zacznij rano w Cos-ie i przenieść się potem do SON. Kolejki 5-7min przy 2,5km trasach to odpoczynek. Odespię to wpadnę z młodym na obiad i pośmigać koło 11,00. Sorry, że nie od rana ale miałem ciężki tydzień a ma być jeszcze zimniej. Właśnie młody mi nie daje spokoju. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2018 3 godziny temu, koliber napisał: Moim zdaniem: Przejazd z COS trasą 3a - na 95% Chyba na 5% A tak w ogóle, to za dużo tych budów raczej nie będzie (na pewno o wiele mniej niż w poprzednim roku). No chyba, że jeszcze raz zmienią plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2018 47 minutes ago, artix said: A jaki byl watrun dzis w Szczyrku ? Jeżeli będziesz jutro w Szczyrku to możemy razem ponartować . 8-8:10 bedę na dolnej stacji w COS. Jak zawsze zaczynamy na COS aby po ok. 3 godz, przenieść się górą na SMR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2018 51 minut temu, artix napisał: A jaki byl watrun dzis w Szczyrku ? Na SMR było ok., ludzi więcej niż wczoraj, 1 wyłączona bo zawody, mocno przeszkadzała mgła. Trasy przygotowane bardzo dobrze. Na COS na czerwonej ludzie padali jak muchy, na ściance żywy lód. Czarna rano była wyłączona pod trening kadry, dodatkowo lana wodą, by była szybsza. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2018 39 minut temu, leitner napisał: Chyba na 5% A tak w ogóle, to za dużo tych budów raczej nie będzie (na pewno o wiele mniej niż w poprzednim roku). No chyba, że jeszcze raz zmienią plany Jakie są ich aktualne plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2018 2 minuty temu, marek_kapica napisał: Jakie są ich aktualne plany? Póki co wiem, że jedyną pewną nową koleją linową na następny sezon będzie kanapa z Hali Skrzyczeńskiej pod Małe Skrzyczne (w związku z tym zapewne powstanie też nowy orczyk/talerzyk na Małe Skrzyczne - stare na 99% pójdą do likwidacji). Mają też zbudować część restauracji, ale o tym niewiele wiem. Nie słyszałem, żeby zrezygnowali z modernizacji Golgoty i trasy z Małego Skrzycznego, więc pewnie trochę je "poprawią" (poszerzenie + niestety nowe naśnieżanie). Aczkolwiek te informacje są sprzed sezonu, więc być może coś się zmieniło. Nie jest tajemnicą, że TMR wydzierżawił czeski ośrodek Jested - tam też jest potrzebna kasa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2018 a z czyrnej nie miała byc kanapa na hale na przyszły sezon? i jakiś łącznik z Małego na Duże zeby wrocic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 7 godzin temu, Chrumcia napisał: a z czyrnej nie miała byc kanapa na hale na przyszły sezon? i jakiś łącznik z Małego na Duże zeby wrocic? Łącznik małego z dużym jest ściśle powiazany z kanapą z hali na małe, więc będzie. Kanapa z Czyrnej i Juliany pewnie w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Łącznik małego z dużym jest ściśle powiazany z kanapą z hali na małe, więc będzie. Kanapa z Czyrnej i Juliany pewnie w przyszłym roku. Kanapa z Czyrnej na halę (+gondola) to koniec jazdy w Szczyrku... będzie można widoczki pooglądać, bo zjechać się nie da.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 1 godzinę temu, mig12345 napisał: 2 godziny temu, Ostek napisał: Łącznik małego z dużym jest ściśle powiazany z kanapą z hali na małe, więc będzie. Kanapa z Czyrnej i Juliany pewnie w przyszłym roku. Kanapa z Czyrnej na halę (+gondola) to koniec jazdy w Szczyrku... będzie można widoczki pooglądać, bo zjechać się nie da.... Nie sądzę, myślę że więcej ludzi niż w tym roku już nie będzie, a choćby było to zatłoczy się niebieska, na wieczornej czerwona pusta jest. Jeśli by powstała ta kanapa to na pewno i czarna trasa będzie poszerzona i przeprofilowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Nie sądzę, myślę że więcej ludzi niż w tym roku już nie będzie, a choćby było to zatłoczy się niebieska, na wieczornej czerwona pusta jest. Jeśli by powstała ta kanapa to na pewno i czarna trasa będzie poszerzona i przeprofilowana. Oj.... Będzie 2x więcej ludzi na trasach, bo taka bedzie wydajność wyciagow i ci co teraz stoją w kolejkach (całkiem sporych) znajdą się na trasach. A czy będą one 2x wieksze/szersze - odpowiedz jest prosta. Dodam, że niebieskiej juz teraz nie da się bardziej zatłoczyc. .. ;-) ;-) Wieczorna jazda mnie nie interesuje. No ale bądźmy dobrej myśli....... ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 (edytowane) 2 godziny temu, mig12345 napisał: Kanapa z Czyrnej na halę (+gondola) to koniec jazdy w Szczyrku... będzie można widoczki pooglądać, bo zjechać się nie da Wczoraj córka była na wieczornej jeździe w Szczyrku (SMR) . Była w Szczyrku pierwszy raz i chyba ostatni. Gondola jej się bardzo podobała ,ale tłum na niebieskiej trójce już nie. W poniedziałek sam ocenię zmiany po modernizacji SMR.. Trzeba w nadchodzącym tygodniu pojeździć bo mrozy maja trwać raptem 6 dni i w połowie marca może być z jazda na nartach (oprócz Pilska i trasy FIS w COS) spory problem. Edytowane 24 Luty 2018 przez janek57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPGöral Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 (edytowane) 26 minut temu, mig12345 napisał: Oj.... Będzie 2x więcej ludzi na trasach, bo taka bedzie wydajność wyciagow i ci co teraz stoją w kolejkach (całkiem sporych) znajdą się na trasach. A czy będą one 2x wieksze/szersze - odpowiedz jest prosta. Dodam, że niebieskiej juz teraz nie da się bardziej zatłoczyc. .. ;-) ;-) Wieczorna jazda mnie nie interesuje. No ale bądźmy dobrej myśli....... ;-) Może jak zrobią kanape z Czyrnej, to mniej więcej śladem starych orczyków zrobią nową trase. Byłyby wtedy 2 trasy tylko do kanapy. Prosto w dół to by chyba była czarna. Pamiętam też jak jeździłem leśną ścieżką między 1 i 5. Było zawsze z górki, więc na niebieską trase się nadaje. Edytowane 24 Luty 2018 przez SPGöral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Taka prognoza dla Szczyrku.https://www.wetteronline.de/wetter/szczyrk Koniec zimy za tydzień ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 59 minut temu, marek_kapica napisał: ......czarna trasa będzie poszerzona i przeprofilowana. Cześć A po co. Bieńkula jest po prostu idealna i grzebanie przy niej będzie tylko gwoździem do trumny ciekawych tras w Szczyrku. Pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 (edytowane) Dnia 2018-02-14 o 22:13, janek57 napisał: Znowu problem z forum. Artix Edytowane 24 Luty 2018 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 (edytowane) https://www.facebook.com/ziembull/posts/1746832698670818?pnref=story To ta słynna jakość TMR? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 24 Luty 2018 przez Ratrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot06 Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 (edytowane) 12 godzin temu, marek_kapica napisał: Jakie są ich aktualne plany? 12 godzin temu, leitner napisał: Póki co wiem, że jedyną pewną nową koleją linową na następny sezon będzie kanapa z Hali Skrzyczeńskiej pod Małe Skrzyczne (w związku z tym zapewne powstanie też nowy orczyk/talerzyk na Małe Skrzyczne - stare na 99% pójdą do likwidacji). Mają też zbudować część restauracji, ale o tym niewiele wiem. Nie słyszałem, żeby zrezygnowali z modernizacji Golgoty i trasy z Małego Skrzycznego, więc pewnie trochę je "poprawią" (poszerzenie + niestety nowe naśnieżanie). Aczkolwiek te informacje są sprzed sezonu, więc być może coś się zmieniło. Nie jest tajemnicą, że TMR wydzierżawił czeski ośrodek Jested - tam też jest potrzebna kasa Pewnie jeszcze coś COS swojego wprowadzi... ostatnio mieli chyba nawet spotkanie w kwestii inwestycji z burmistrzem. Przyszły sezon 2018/19 może być interesujący Edytowane 24 Luty 2018 przez kemot06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 1 godzinę temu, janek57 napisał: Taka prognoza dla Szczyrku.https://www.wetteronline.de/wetter/szczyrk Koniec zimy za tydzień ??? A Norwedzy swoje: http://www.skionline.pl/pogoda/polska-beskid-slaski-szczyrk,osrodek,642,prognoza.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 zobaczymy jak to bedzie, na razie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 2 godziny temu, Ratrak napisał: https://www.facebook.com/ziembull/posts/1746832698670818?pnref=story To ta słynna jakość TMR? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jak tylko zobaczyłem ostatnio wpis, że zawody na 1, od razu pomyślałem o kamorach. Tak jak pisałem we wtorek wszystkie trasy spoko, za wyjątkiem 1, tam kamieni naprawdę sporo. Co prawda nie wiem skąd takie głazy, bo raczej były drobne, luźne w dużej ilości. Pierwszy wjazd w jedynkę na pełnym gazie był szokujący bo kamienie były wszędzie, trasa pusta i co z tego jak trzeba było bardzo uważać żeby nart nie uszkodzić. Ale zjechaliśmy parę razy po już znanym torze bez kamieni i nart nie porysowaliśmy. Co innego jak wyznaczyli ci tyczki i masz cisnąć na maxa. Lepiej nie trafić w bramkę czy uszkodzić narty jak pan z FB ?? No niestety brak profesjonalizmu widać w wielu aspektach, ale ja aktualnie oceniam SMR na -4. Naprawdę da się fajnie pojeździć, bez kolejek. Za to w przyszłym sezonie te niedoróbki powinny być poprawione i będzie się żyło lepiej. My patrzymy przez pryzmat warunków, z punktu widzenia biznesowego SMR jest kurą znoszącą złote (dosłownie) jajka. Myślę, że takich pieniędzy jak oni w tym sezonie nie zarobi żaden ośrodek, może Białka. Słowacy pewnie to zauważą i wyciągną wnioski. A czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego nie ma taśm pod wyciągami na Solisku? Dla mnie to największa żenada tego ośrodka, większa niż to kartoflisko kamienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Pod wyprzęganymi kolejami z reguły nie stosuje się taśm, kolej w momencie wsiadania jedzie na tyle wolno, że nie ma takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 37 minut temu, Ratrak napisał: Pod wyprzęganymi kolejami z reguły nie stosuje się taśm, kolej w momencie wsiadania jedzie na tyle wolno, że nie ma takiej potrzeby. Gdyby były taśmy jak na chopoku to ciemna masa przesuwala by się znacznie szybciej. A tak stoją jak p. i krzesełkiem wjezdzaja po 3-4 osoby. Nie mowiac już o ciągłym wyłączeniu wyciagu, bo ludzie nie potrafią ogarnąć pewnych zasad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 (edytowane) Dnia 22.02.2018 o 18:21, moruniek napisał: W sobotę testy nart Völkl-a. "Po raz kolejny 24 lutego marka Völkl zaprasza na bezpłatne testy nart z kolekcji 2018/2019 w najlepszych ośrodkach narciarskich w Polsce! ..." https://www.szczyrkowski.pl/zaplanuj-pobyt/wydarzenia/ https://www.voelkl.com/pl/aktualnosci/voelkl-winter-tour-wyrusza-w-trase/ Rano udało mi się dostać takie - moje subiektywne odczucie - fajne, stabilne, dynamiczne Po godzinie takie - hmmm jakieś takie.... nijakie a okolo 11:00 byly juz tylko takie puste stojaki Edytowane 24 Luty 2018 przez christof 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi