Góral spod Skrzycznego Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Na dolinach ? w którym miejscu na cos czy w sonie dzięki za info Na Dolinach - COS- koniec trasy FIS zapytaj o Hilton, każdy ci wskaże.Suche- SON - z Hali Skrzyczeńskiej czwórką lub siódemką, ostatnia polana na Suchem, rok temu była tam przesiadka z Soliska na H. S. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Na Solisku rozpakowuja dwie nowki armatki wyglądają jak Supersnow ale nie jestem pewien bo za ciemno 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 (edytowane) 13 minut temu, marek_kapica napisał: Na Solisku rozpakowuja dwie nowki armatki wyglądają jak Supersnow ale nie jestem pewien bo za ciemno Ogólnie nie odpuszczają, dzisiaj nasniezanie na hali wyłączone przez caly dzień. Na większości tras było nasniezane w nocy. Na wylocie z niebieskiej przed ost ścianką również stoi nowa armatka podłączona na szybko. Wody sporo, choć zaraz jakiś wrozbita zacznie z tego liczyć pierwiastki, ułamki, procenty i wyjdzie że jest w 6/5 pusty Edytowane 20 Luty 2018 przez przemo_narciarz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 16 minut temu, przemo_narciarz napisał: dzisiaj nasniezanie na hali wyłączone przez caly dzień. Oczywiście włączone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 34 minuty temu, przemo_narciarz napisał: Na wylocie z niebieskiej przed ost ścianką również stoi nowa armatka podłączona na szybko. Rzeczywiście Supersnow'a, czy TechnoAlpin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 @przemo_narciarz, na jutro head'y, czy mogę brać coś szerszego? - jadę sprawdzić czy nie kłamałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot06 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Gdzie w Szczyrku najlepiej wypożyczyć sprzęt, głównie chodzi mi o narty. Kogo polecicie? Jaki może być koszt wypożyczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 20 minut temu, keisyzrk napisał: @przemo_narciarz, na jutro head'y, czy mogę brać coś szerszego? - jadę sprawdzić czy nie kłamałeś Wiesz jak jest... są heady i inne..... Weź zdecydowanie heady! Ps to może razem sprawdzimy warun w piątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 11 minut temu, przemo_narciarz napisał: Ps to może razem sprawdzimy warun w piątek? "To jest słuszna koncepcja" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 3 godziny temu, fredek321 napisał: Rzeczywiście Supersnow'a, czy TechnoAlpin. TechnoAlpin są biało żółte, a ta raczej niebiesko pomarańczowa. Wygląda na to że może w przyszłości będzie więcej oświetlonych tras w SON. Taka wymiana postów na FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Dojechałem na miejsce, jakby co to jutro startuję o 8:20 na Julianach. Sprawdzę te nowe armatki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Faktycznie, wygląda na to, że kupili Supersnow. Świat się wali Może pozbędą się starych Areco szybciej niż planowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Żeby się jeszcze nie okazało że na którejś trasie Supersnow ogarnie naśnieżanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Nie byłoby tak źle - przynajmniej postawiliby same armaty a nie lance (Supersnow ma póki co słabo rozwiniętą linię lanc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Ja, jakiś czas temu śmiałem się, że kiedyś chłopaki ze Supersnow jeździli na Słowację podpatrywać TMR, jak Ci naśnieżają stoki a teraz to może być odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 3 minuty temu, leitner napisał: Nie byłoby tak źle - przynajmniej postawiliby same armaty a nie lance (Supersnow ma póki co słabo rozwiniętą linię lanc). Jestem jak najbardziej za, polskie armatki robią dobrą robotę, co widać w Białce, BSA i innych ośrodkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 1 minutę temu, marek_kapica napisał: Jestem jak najbardziej za, polskie armatki robią dobrą robotę, co widać w Białce, BSA i innych ośrodkach. Też jestem za. tylko potem trzeba mieć chęci i umiejętności by dobrze te trasy zrobić,a SMR jak życie pokazuje to z jednym i z drugim różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 27 minut temu, moruniek napisał: Dojechałem na miejsce, jakby co to jutro startuję o 8:20 na Julianach. Sprawdzę te nowe armatki. Akurat pod armatkami uważaj! Jest lekki dyskomfort miejscowy, narty odjeżdżają. Jakiś sliski ten śnieg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 10 minut temu, toppaner napisał: Też jestem za. tylko potem trzeba mieć chęci i umiejętności by dobrze te trasy zrobić,a SMR jak życie pokazuje to z jednym i z drugim różnie bywa. Umiejętności im nie brakuje, przyszła zima i warunki są bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 (edytowane) Lance działają doskonale widać to na chopoku, z resztą na smr juz też. Problemem jest zbyt szybkie otwarcie ośrodka. Popełnili stary błąd który lata temu byl powielany w całych beskidach, mianowicie nie związany podkład przekazali do otwarcia. Ludzie wpadli, wyciągnęli kamory i tak już bedzie do końca sezonu. Za rok PIERWSZY weekend grudnia będzie otwarcie bez kamieni. Zobaczycie. Na szczęście jakoś ogarneli te kamienie i dzisiaj było naprawdę dobrze. Edytowane 20 Luty 2018 przez przemo_narciarz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marog Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Witam, pierwszy post ale sledze watek od dłuższego czasu. Co do kamieni nie jest zle ale tez nie jest super - dzisiaj kilka razy sam usuwalem niemale kamory z trasy. Powinni miec kogos kto to robi - bylo by bezpieczniej. Co do porownania bialki natomiast - tam robia to juz kilka lat i sie nauczyli - na poczatku w Białce tez nie było tak kolorowo jak dzis. Oni tez maja jedna zalete - brak duzych stromizm - zobaczcie na stok 6 i 6 a po paru godzinach po otwarciu - te zawsze jest lód i muldy - co prawda nie ma kamieni ale to już zasługa tego ze długo działaja i pewnie też przygotowują się do każdego sezonu. Bialka vs Szczyrk to moim zdaniem dwa różne światy - białka bardziej nadaje się dla rodzin z małymi dziećmi i dla uczących się jeździć - zawsze wtedy będzie wyborem numer jeden - a jak już się nauczą to Szczyrk da im na pewno więcej frajdy z jazdy. Pozdrawiam Marek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 9 minut temu, przemo_narciarz napisał: . Za rok PIERWSZY weekend grudnia będzie otwarcie bez kamieni. Zobaczycie. . Obyś miał rację. Dziś jest wtorek. W piątek zrobiłem sobie ski safari po Szczyrku.. Zmęczony miernotą SMR zrobiłem BSA COS i SMR. Mówimy o przygotowaniu tras rano. BSA klasa sama w sobie twardo ,trzymająco bez cm lodu-przeprowadziłem się na COS ok 12. A tam też dobrze. Następnie SMR wiem że to popołudnie ,oblężenie tras .pierwszy sezon ,są w budowie.no nie wiem co jeszcze pomóżcie,ale ni jak jakością,dbałością,starannością nie, mogą się równać do COS a do BSA to nie ma co pisać, Zawsze , to już będzie hm straciłem rachubę, ale dobrze ponad 20 razy miąłem schemat SMR o 11 przeprowadzka na COS i powrót do SMR. Teraz BSA,COS i może SMR obym zmienił zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Dziś jeździłem w SMR 2,5 godziny oraz wieczorem na Zagroniu kolejne 3 godziny. Zacznę tak jeżeli masz tylko 2,5 godziny, nie jedź do SMR, bo musisz być przygotowany na nieoczekiwane (już wiem dlaczego nie sprzedają karnetów 2 godzinnych), więc zarezerwuj sobie więcej czasu na ten ośrodek. Parkujemy rano na Julianach, sprawdzam tablice informacyjną - wszystkie kanapy chodzą, tras świeci się tak coś mało. Mamy wyratrakowany stok, ale tak na szybko, jest dość miękko - jakby właśnie przejechali i nie zdążyło związać. Dojazd do kanapy - jest piękna szkoda tylko, że stoi od rana i jest nieczynna (a na tablicy na Julianach, że tak przypomnę jest na zielono). Kolejka bardzo umiarkowana, wszystko idzie sprawnie i szybko. Znaczna poprawa od grudnia. Na trasach wita nas duża mgła, szybkim ciętym nie pojedziesz więc szukamy zabawy poza trasami. Tu warunki bardzo, bardzo fajne. Coś nie mam szczęścia co jestem najlepsze warunki są poza trasami lub na zamkniętych trasach. Dodam jeszcze, że poza trasą kamieni praktycznie brak, a na 10 leży ich całkiem sporo. Nowa Golgota - mam wrażenie, że na dole jest taka jakaś "wykastrowana" brakuje jej takiego smaczku (ale to bardzo subiektywne). I jeszcze 2 zdania o orczyku na Julianach, tak wygląda obecnie jego ślad - kolejny brak chęci uruchomienia ze strony TMR ? Nie mając więcej czasu, nie chcąc czekać na skibusa dziś zakończyłem dzień na Julianach około 11:00. I jeszcze Ciekawostka - mamy trasę nr 12 (wiecie jak to wprowadza ludzi w błąd co są tu pierwszy raz, wyjmują mapy i bezradnie się rozglądają), nawet nie chciało im się posprzątać starych tablic info, a niektórzy na tym forum myślą, że będą zbierać kamienie. Od mojego ostatniego pobytu, minęło 2 m-ce, mamy dużo dużo więcej śniegu (dzięki opadom atmosferycznym), bo Szczyrk, Wisła i Istebna mają go pod dostatkiem, ale SMR prowadzi ośrodek mocno po kosztach. Jutro sprawdzę resztę tras o ile nie będzie kolejnych niespodzianek. Ważna uwaga - większość turystów wyjechała, jest pusto da się pojeździć. 10 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2018 10 godzin temu, moruniek napisał: orczyku na Julianach, tak wygląda obecnie jego ślad - kolejny brak chęci uruchomienia ze strony TMR ? Juliany przez całe dziesięciolecia były ulubionym miejscem z przepięknymi szerokimi i urozmaiconymi trasami dla początkujących, były piękne trasy 8,9,12-obok Rudego Kota i Iglo, trasy na których rzadko brakowało śniegu ze względu na mikroklimat miejsca, setki ludzi biesiadowało przy licznych punktach gastronomicznych które zapewne w tym sezonie ledwo przędą. Ratrakowanie na Julianach tylko trasy 10 jest wyjątkową arogancją TMR Gdyby za czasów Richtera nie uruchomiono Julianów i nie wyratrakowano tras 8,9,12 zapewne nie zostawiono by na Nim suchej nitki, a wulgarne epitety typu nieudacznik, idiota, pacan, kretyn to byłyby te najłagodniejsze. Biorąc pod uwagę powyższe i dziesiątki potknięć w zarządzaniu SMR, zarządzający SON do zwolnienia. Ps. Nawet pogoda nie lubi SON, trzeba było wczoraj pojechać na Skrzyczne 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 22 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2018 1 godzinę temu, surfing napisał: Ratrakowanie na Julianach tylko trasy 10 jest wyjątkową arogancją TMR Gdyby za czasów Richtera nie uruchomiono Julianów i nie wyratrakowano tras 8,9,12 zapewne nie zostawiono by na Nim suchej nitki, a wulgarne epitety typu nieudacznik, idiota, pacan, kretyn to byłyby te najłagodniejsze. Biorąc pod uwagę powyższe i dziesiątki potknięć w zarządzaniu SMR, zarządzający SON do zwolnienia. Zobaczymy czy lekcje odrobią po skończeniu całej inwestycji, popełniają dużo błędów, widocznie wszystko i wszyscy muszą się dotrzeć żeby było lepiej, a za pana R. na którego dużo osób tu z forum psioczyło według mojej oceny na dzień dzisiejszy było lepiej narciarsko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi