bolec Napisano 11 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2018 Dlatego napisałem wczoraj w mojej relacji ,że dzisiaj "tylko dla desperatów" Niestety moja przepowiednia jak widać się spełniła ale to było raczej do przewidzenia dlatego ja dzisiaj zostałem kanapowym narciarzem ..... Miejmy nadzieję , że po feriach śląskich trochę się zluzuje ...... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 11 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2018 Szczyrk przebił Zakopane http://bielskiedrogi.pl/node/4855 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 11 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2018 Ja tam dzisiaj z Rafałem pojeździłem trochę. Był częściowy FIS, Kaskada, Doliny, Małe Skrzyczne. Rafał zaliczył kilka zjazdów na gigancie ustawionym dla paraolimpijskiej kadry Polski. Pomagał w rozkładaniu tyczek to miał pełne prawo do testów trasy . Warun wszędzie bardzo dobry i dobry. Ludzi przybywało z każdą minutą niestety. Z dobrych wieści to działający orczyk na szczyt Skrzycznego i druga nitka orczyka na Małe Skrzyczne. Niestety sprawy rodzinne o 11.20 wezwały mnie do domu. No ale dalsza jazda w tłumie i tak już nie miała większego sensu, a i powrót skibusem i autem do BB jeszcze całkowicie bez korka. 13 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 11 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2018 jak łatwo się domyślić dziś był tłum, subiektywnie natomiast wydaję mi się że żółta kanapa dziś jeździła najszybciej w tym sezonie i kolejka poruszała się w przyzwoitym tempie. Trasy nr 1,2 fajne warunki przez większość dnia. 3 też nie najgorzej. 7 za to słabo, spore lodowisko. 4,10 nie jeździłem. ogólnie jest zimowo i pięknie, mróz trzyma więc warunki powinny być dobre w najbliższych dniach. Oby choć troszkę ludzie odpuścili to i trasy cały dzień będą dobre co do pytań, skąd było tyle aut na salmopolu, to ja wyjeżdżałem z parkingu jako ostatni, a za mną dojeżdżało mnóstwo aut więc zdecydowanie Wisła próbowała tędy uciekać. 16:30 ruszyłem z parkingu na julianach 18:30 mijałem gondole 😎 później było już z górki ale 3 godziny zeszły. 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 6 godzin temu, mamad napisał: Kolego 3 h. To nie lepiej było do Wisły zjechać. Przez Wisłę Czarne dostać się na Kubalonke później Koniaków i na expres przez Milówke Żywiec do BB. Max 1h 30 min. Współczuję serdecznie. Następnym razem rozważ opcje bo niby dalej ale dużo dużo szybciej. Dziwię się też że z Wisły uciekali na Szczyrk zamiast na Był taki pomysł ale pojawił się za późno. Ja wczoraj miałem do przejechania 21km. Przez Koniaków wychodziło 70km i 1,5h jazdy. Do godzinnych korków na wylocie z Czyrnej jestem przyzwyczajony, wczorajsze 3h było dla mnie zaskoczeniem, następnym razem będę wiedział, że warto nadłożyć drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Niepokojące pustki w SMR , albo wszyscy stoją dalej we wczorajszym korku, albo jednak koniec ferii... 7 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Kanapa na jaworzyne nie chodzi... A miałam w planie z dużego na małe Skrzyczne przejechac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Kolejki rosną w oczach, może to kwestia nie działającego COS-u, a może to normalność będzie dopiero po feriach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Nowi goście odsypiali podróż. 7 1 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lomax Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 26 minut temu, marek_kapica napisał: Kolejki rosną w oczach, może to kwestia nie działającego COS-u, a może to normalność będzie dopiero po feriach. COS nie działa a tu taka rzetelna informacja z przed chwili: Z resztą co do Golgoty, to też bardzo prawdziwie... w tabeli info, że 11-ka działa a obok, że brak warunków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 A kto Ci powiedział, że COS nie działa? Nie działa dolna kanapa, a cała góra jest czynna, więc jeśli ktoś się już na nią dostanie to będzie mógł pośmigać w komfortowych pustkach na stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lomax Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 48 minut temu, marek_kapica napisał: Kolejki rosną w oczach, może to kwestia nie działającego COS-u, a może to normalność będzie dopiero po feriach. Odniosłem się do powyższego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Źle napisałem, Dolna kanapa nie działa, kto jest u góry ten ma stoki prawie na wyłączność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 do gondoli max 10 minut, solisko dziki tłum. warunki bardzo fajne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 15 hours ago, mamad said: Dziwię się też że z Wisły uciekali na Szczyrk zamiast na Kubalonke. bo droga z Wisły w stronę Szczyrku jest pusta(i ludzie się na to łapią ), korek zaczyna po drugiej stronie przełęczy albo "dopiero" się koło Julianów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajor Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 (edytowane) Z rana na SMR warun dobry . Po 11 ucieczka z malego na duze skrzyczne . Kto sie troche poswiecil i poszedl z buta zastal taki widok - zero kolejki do kanapy 😀😀😀😀. Cos pieknego - tylko widocznosc slaba . Stan na godzine 12.15 . Edytowane 12 Luty 2018 przez Bajor 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptasiek Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Proszę o poradę. Szukam noclegów dla 3 osób w Szczyrku. Gdzie najlepiej, żeby pojeździć, pouczyć żonę i syna. Nie stać w korkach, itp. Mam ofertę na Zwalisku i pytanie. Czy da się dojść do gondoli gdzieś przez ... pola (jak zaznaczyłem na mapce) czy trzeba iść do głównej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Tak. Da sie przejscWysłane przy użyciu palca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 (edytowane) ul. Zwalisko to droga biegnąca pomiędzy trasą 1 a 4 tylko, że nocleg masz dość nisko, ale z tego co lokalizuję to zaraz koło przedszkola, (oślej łączki). Możesz wciągnąć się orczykiem i jesteś na dole trasy nr1 pod gondolę. Ja bym brał... Edytowane 12 Luty 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 ul. Zwalisko to droga biegnąca pomiędzy trasą 1 a 4 [emoji4] tylko, że nocleg masz dość nisko, ale z tego co lokalizuję to zaraz koło przedszkola, (oślej łączki). Możesz wciągnąć się orczykiem i jesteś na dole trasy nr1 pod gondolę. Ja bym brał... Tyle, że ten orczyk chyba jeszcze w tym sezonie nie ruszył, a wydaje się, że wg polityki SMRu nie ruszy do końca zimy.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 ale o którym mówisz? ja o przedszkolu narciarskim a nie o Czyrnej. Przedszkole jeździ od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 ale o którym mówisz? ja o przedszkolu narciarskim a nie o Czyrnej. Przedszkole jeździ od początku Tak, ja pisałem o orczykach z Czyrnej na Hale S. Źle Cię zrozumialem. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 (edytowane) No właśnie... PS. tylko nie wiem czy ten wyciąg jest w cenie SMRu może być że to prywata... Edytowane 12 Luty 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 38 minut temu, Jasiek napisał: No właśnie... PS. tylko nie wiem czy ten wyciąg jest w cenie SMRu może być że to prywata... To Krasnal - konieczny dodatkowy Karnet. Wygodniej będzie zejść do głównej drogą prywatną koło znaku "wjazd tylko do pokoje gościnne Haratek", niż iść przez pola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 43 minuty temu, Jasiek napisał: No właśnie... PS. tylko nie wiem czy ten wyciąg jest w cenie SMRu może być że to prywata... na 100% prywatny, jeden wjazd 5pln bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi