Chrumcia Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 12 godzin temu, marionen napisał: Podobnie postąpił TMR w Szpindlerowym Młynie, nie ma już godzinowych karnetów, dlatego już tam nie jeżdżę, jest wiele innych ośrodków w Czechach. Ty też nie musisz, masz darmowe zawody, ale cena karnetów Ci nie pasuje. Zawsze możesz zrezygnować... ja jak jadę gdzieś 500 km to po to by pojeździć, na 2 czy 4 godziny mi się nie kalkuluje, ale każdy ma swoją kalkulację Dla mnie Szczyrk to drugi dom, jezdze tam od małego. Z domu mam 630 km, a jak stacjonuję w Krakowie to mam blizej, ale rodzinny wypad z Mazur jest 2 razy w roku i nie chcemy z tego rezygnować. Teraz akurat jestem pod Krakowem wiec na zawody moge sie wybrac, ale skoro jadę tylko i wyłącznie na zawody to powinien byc jakis karnet, na krocej niz caly dzien.... Wpisowe chętnie bym zapłaciła jesli takie by było, rzadko kiedy nie ma, no ale nie pozostaje mi nic innego jak pomarudzić i zaakceptować stan rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 (edytowane) Dziś znów padło na Szczyrkowski, warunki fajne, parę przetarć do ominięcia, trochę minerałów. Zima wraca, pewnie szybko uzupełnią ubytki. W zbiorniku wody dużo. Dla mnie jedyny ośrodek w Polsce gdzie szybko leci czas (patrzysz na zegarek a tu już po 14stej hehe) Edytowane 31 Styczeń 2018 przez marek_kapica edycja 11 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 Szczyrk SMR 31.02.2018 To co zrobili dziś na Sportowej 1 niewiele ma wspólnego z profesjonalizmem, potężne grudy lodu na całej długości trasy nr.1 to realne zagrożenie bezpieczeństwa! Prawdopodobnie ratrak wyjechał dopiero rano na solidnie zmrożony (w nocy było-4C) nieprzygotowany poprzedniego dnia stok. SMR kompromitacja i wstyd. W związku z powyższym aktualnie polecam COS i BSA 3 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slift Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 1 godzinę temu, surfing napisał: Szczyrk SMR 31.02.2018 To co zrobili dziś na Sportowej 1 niewiele ma wspólnego z profesjonalizmem, potężne grudy lodu na całej długości trasy nr.1 to realne zagrożenie bezpieczeństwa! Prawdopodobnie ratrak wyjechał dopiero rano na solidnie zmrożony (w nocy było-4C) nieprzygotowany poprzedniego dnia stok. SMR kompromitacja i wstyd. W związku z powyższym aktualnie polecam COS i BSA Rzeczywiście te zdjęcia porażają tumiwisizmem i amatorką. Powinni im jakieś szkolenie zrobić albo coś bo po czymś takim to aż strach jeżdzić. Brawo SMR . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aurigae Napisano 31 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2018 (edytowane) Żeby warunki się poprawiły potrzebny jest świeży opad naturalny, lub przynajmniej świeży sztuczny. Ten śnieg który leży na stokach jest już bardzo kiepskiej jakości. Dzisiaj rano: trasy 3,4,7 twarde. Najwięcej przetarć na 3. Jedynka od rana miękka, prawdopodobnie była ratrakowana dopiero nad ranem. Dość mocno wiało i z biegiem czasu wiatr się wzmagał. Żółta kanapa co chwilę stawała. Dlatego po dwóch porannych zjazdach do Soliska przerzuciłem się na gondolę i do g.13 jeździłem 1 i 3. Z biegiem czasu na trójce coraz więcej przetarć do gleby lub lodu. O 13tej w miarę fajna jazda tylko tylko w górnej połowie trasy. Za to jedynka nawet po południu bez przetarć i lodu. Przejazd przez drogę został zawężony na szerokość jednej osoby i to zdaje egzamin, bezproblemowy przejazd możliwy był nawet po południu. Kolejka do gondoli dopiero za bramkami. Przez ok. godzinę gondola chodziła wolniej z powodu wiatru i wtedy też było tłoczniej, ale nadal dopiero za bramkami. Na Hali Skrzyczeńskiej wywiany śnieg na środku polany, obszar oznakowany, przejazd możliwy bokami. Poniżej zdjęcia z górnej (tej lepszej) części trójki koło południa. Edytowane 31 Styczeń 2018 przez aurigae 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 VOLVO CAR SKI CUP Lubisz rywalizację i jazdę na nartach. Przyjedź 2 lutego do Szczyrku i porównaj swoje umiejętności na trasie zjazdowej 2 luty 2018 Na uczestników czekać będzie profesjonalnie przygotowana trasa slalomu giganta. udział w zawodach VOLVO CAR Ski Cup jest bezpłatny, może wziąć w nich każda osoba, która ukończyła 18 lat dla trojki najlepszych uczestników w każdej z kategorii przewidziane są nagrody rzeczowe, pamiątkowe dyplomy i medale szczegółowe informacje i zapisy dostępne są wyłącznie przez stronę race-timing.pl, liczba miejsc ograniczona start przewidziany na godz. 11:00 http://www.szczyrkowski.pl/zaplanuj-pobyt/eventy/volvo-racing-cup/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 Szczyrk SMR 31.02.2018 To co zrobili dziś na Sportowej 1 niewiele ma wspólnego z profesjonalizmem, potężne grudy lodu na całej długości trasy nr.1 to realne zagrożenie bezpieczeństwa! Prawdopodobnie ratrak wyjechał dopiero rano na solidnie zmrożony (w nocy było-4C) nieprzygotowany poprzedniego dnia stok. SMR kompromitacja i wstyd. W związku z powyższym aktualnie polecam COS i BSA Przesadzasz. Może przeszkadzać tylko w razie wywrotki. Ale po co się wywracać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 W szczyrku snieg czy deszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 Właśnie rozdziewiczyłem sztruks na Małym Skrzycznym! Do Hali Skrzyczeńskiej miękko, czuć świeży śnieg pod nartami. Ratraki z rana przygotowywały trasę, świeżego śniegu na górze około 5 cm. Do Czyrnej zjechałem czerwoną jedynką. Dość twardo ale nie betonowo, sam dół miekki.Kilka fotek z podejścia niebieską 3 i 2.Trzeba pochwalić SMR bo od rana obsługa się uwijała, ratraki pracowały, no i nie czepiali się mnie że podchodziłem oczywiście jeszcze przed otwarciem!Pozdrawiam MaciekWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 20 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 To ja dodam kilka swoich zdjeć 16 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 To jeszcze króciutki komentarz. Świeży śnieg poprawił warunki. Dziś najlepsza i to bardzo długo 10. Zaskakujące, ale tak było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 To ja dodam kilka swoich zdjeć Chwalcie się, chwalcie. Ciekawe jak sobie jutro miejsce znajdę. Jeszcze do tego startdonart w Cos-ie. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 Lance/armaty pracują dzisiaj w ciągu dnia? Jaka jest temperatura np. na Solisku czy przy Gondoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 37 minut temu, ptk89 napisał: Lance/armaty pracują dzisiaj w ciągu dnia? Jaka jest temperatura np. na Solisku czy przy Gondoli? Tu masz na górze: https://szczyrk.online/stacja-meteo-szczyrk/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 20 minut temu, Cosworth240 napisał: Tu masz na górze: https://szczyrk.online/stacja-meteo-szczyrk/ Znam ten link i skoro -4 jest na górze to -1/-2 pewnie jest na dole. Tylko coś nie widzę, żeby armaty/lance pracowały, dlatego pytam osób, które śmigają dzisiaj na COS/SON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 2 godziny temu, ptk89 napisał: Lance/armaty pracują dzisiaj w ciągu dnia? Jaka jest temperatura np. na Solisku czy przy Gondoli? Solisko +1, Gondola +2. Na razie bez śnieżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 Znam ten link i skoro -4 jest na górze to -1/-2 pewnie jest na dole. Tylko coś nie widzę, żeby armaty/lance pracowały, dlatego pytam osób, które śmigają dzisiaj na COS/SON. Cierpliwości, cały czas na plusie. W nocy z soboty na niedzielę przynajmniej 10cm naturalnego. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 Dnia 1.02.2018 o 09:09, moruniek napisał: VOLVO CAR SKI CUP Nasza @Chrumcia pojechała bardzo ładnie i zajęła 2 miejsce, brawo! Ja też się skusiłem pierwszy raz po kilkunastoletniej przerwie i muszę napełnić piersiówkę 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 O jaaa...nie wiedziałam że byłeś... Również gratulacje :-D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 Kilkucentymetrowa warstwa świeżego śniegu potrafi zdziałać cuda, to właśnie wydarzyło się dziś w SMR, nastawiałem się na dużo gorsze warunki, a tu jednak miła niespodzianka. Przez pierwsze trzy godziny jazda na dobrze przygotowanych trasach, później ucieczka przed tłokiem do COS. Awaria górnej kanapy została usunięta dopiero o 13. Godzina czekania zaprocentowała jazdą do zamknięcia na dziewiczym FISie w kilka osób. Powrót do SMR trasą 3a bez kamieni i w zimowej scenerii. 16 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 Znajome Szczyrkowskie miejsca nareszcie w zimowej scenerii . Po prostu pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 46 minut temu, keisyzrk napisał: Kilkucentymetrowa warstwa świeżego śniegu potrafi zdziałać cuda, to właśnie wydarzyło się dziś w SMR, nastawiałem się na dużo gorsze warunki, a tu jednak miła niespodzianka. Przez pierwsze trzy godziny jazda na dobrze przygotowanych trasach, później ucieczka przed tłokiem do COS. Krzysztofie gdybyś szukał towarzysza na przyszły tydzień to ja się pisze, pw albo sms:) Dzięki za relację! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolec Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 18 minut temu, przemo_narciarz napisał: to ja się pisze Dzięki za relację! Po zdjęciach @keisyzrk ta ja też się melduję jutro i za tydzień ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 Po zdjęciach [mention=6416]keisyzrk[/mention] ta ja też się melduję jutro i za tydzień ! [emoji3] [emoji3] My zawsze 9,45 - 10,15 przerwa. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 4 godziny temu, surfing napisał: Nasza @Chrumcia pojechała bardzo ładnie i zajęła 2 miejsce, brawo! Ja też się skusiłem pierwszy raz po kilkunastoletniej przerwie i muszę napełnić piersiówkę Chętnie bym spróbował sił w takim evencie. Gratulacje dla koleżanki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi