zipp1001 Napisano 26 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2017 (edytowane) 4 minutes ago, koliber said: A nie ma już orczyków na Hali Pośredniej? Trasa nr 10 podobno jest naśnieżona. Niby są, ale to byłoby takie passe puszczać orczyki, kiedy się ma takie piękne kolejki, których akurat puścić nie można. Ktoś by mógł pomyśleć, że bez sensu ta inwestycja... Edytowane 26 Grudzień 2017 przez zipp1001 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 26 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2017 Pewnie tory pod orczykami są nienaśnieżone. Jeszcze przeprosicie kolegę@Mostostal za niedocenianie orczyków Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 26 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2017 Bedzie cyrk jak Szczyrk pociągnie TMR na dno. Coś mi się wydaje, że powstanie jeszcze łącznik z COS i koniec. W pogodzie ni chuchu widać śniegu lub temperatury do śmieżenia. To już chyba te czesy w których zbiera się kase i aby pojezdzic to jazda w Alpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 26 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2017 na fb coś piszą ze gondola chyba rusza jednak na nocna jazde ja odpuszczam, jak dobrze pojdzie to wpadam 27 stycznia na family cup,a jak nie to 10 lutego jestem na tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 26 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2017 n 2 minutes ago, Chrumcia said: na fb coś piszą ze gondola chyba rusza jednak na nocna jazde na kamerach widać, że chodzi..ależ robią zamieszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 26 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2017 44 minuty temu, mamad napisał: Ej akurat każdy widzi już prognozę i znów 2 dni będą mieli przed sylwkiem na przygotowanie tras. Później znow w okolicach 3 króli później okolo 15 stycznia pozniej w lutym marcu i trochę kwietnia więc przyjemnie. Przespali całkowicie grudzień ale ja im daję kredyt zaufania. 28 zobaczę osobiście na nartach jak to wygląda. Za rok gdy zbiornik będzie po odbiorach i pozwolenie wodne to też mam nadzieję że będą. @mamad teraz sypali na podobno pełnej mocy 3 dni i trasy wytrzymały przy małym obciążeniu 2 dni No tak 29-30 temperatura na minusie ale już po tym deszcz i 6-7 stopni. Ciekawe ile sprzedali karnetów oprócz tych oczywiście sezonowych ? Narazie mamy ogromny falstart, zobaczymy co będzie dalej. Robiąc wielki marketing w sezonie rozruchowym chyba strzelili sobie w kolano i zamiast zgarniać narciarzy z Białki raczej ich tam oddają. 50% z tych co kupili karnet sezonowy w następnym roku spasuje. Obecnie miał zadziałać efekt "wow" ale raczej zadziałał on w przeciwnym kierunku. Dodatkowo informacja TMR o obecnym stanie jet żenująca. Mam wrażenie, że według nich wszystko jest super tylko problem jest taki, że ośrodek nie działa. Na sylwestra będzie zgodnie z prognozą około +5 stopni i deszcz. Czy TMR odda komuś kasę jeżeli warunki będą tragiczne ? Znając ich politykę napiszą, że można te karnety wykorzystać np w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 26 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2017 A ten dalej że zima zajebista🙈🙉 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 Mamadowi się prognozy nie sprawdziły, to zaklina rzeczywistość pod Siebie Dodatkowo dyskredytując tych, którzy mają odmienne zdanie na temat warunków na stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiezak Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 (edytowane) Z tego co widzę to gondola znowu stoi... No dobra....wszystko stoi....co za porażka Edytowane 27 Grudzień 2017 przez swiezak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slift Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 Panowie zim już w Polsce takich jak 10 lat temu nie będzie. Pamiętam Pilsko jakoś tyle lat temu i było w styczniu ponad 3,5 metry śniegu jak na Zugspitzu w tamtym okresie. W SON-ie też białego szaleństwa pod dostatkiem. Teraz bez sztucznego nie pojedziesz. A że TMR działa tak jak działa to już inna sprawa. Jednego cieszy 20 cm śniegu ,minerały pod nartami i woda na stoku a inni czekają na prawdziwą zimę tak ja ja. Czy się doczekam? Po prognozach to chyba wątpię :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milzbi Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 SON znowu zamknięty warunków brak ciekawy jestem co sobie myślą dziś Włodarze ośrodka ? Ciekawe czy ruszą przed Nowym Rokiem czy po prostu będą czekać na zimę z mrozem i śniegiem, oby się doczekali. Co innego BSA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 Tak naprawdę SMR zniszczyło cały marketingowy efekt "WOW" imponującej modernizacji jaką było postawienie 3 kolei w 1 roku. Setki billboardów na terenie całego kraju zapraszające do ośrodka który NIE działa to strzał w kolano. Mogli wskoczyć na naprawdę wysoką półkę a teraz tak naprawdę z promowaniem ośrodka będą startować od poziomu starego SON. Czyli będą się wspinać powoli do góry, z resztą niżej zejść byłoby bardzo ciężko... I na koniec pytanie retoryczne: w jakim celu rozgarnęli śnieg na trasach 1 i 7 skoro było go tak mało? Chyba tylko po to żeby w czasie tej zapowiadanej od wielu dni odwilży szybciej się topił.... no comments... Tak amatorskiego podejścia jak w SMR w życiu bym nie przewidywał... Mam nadzieję że przed kolejnym sezonem właściciele wyciągną wnioski i ekipa techniczna zostanie obsadzona właściwymi ludźmi którzy zamiast "popaprać" 6 tras śniegiem - naśnieżą porządnie chociaż 3. W w COS się dało, w Wiśle się dało, nawet w Kasinie się dało, to i tu się uda! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 Wiatr wieje, wyciągi stoją więc był dobry moment żeby krótką turę zrobić. Poniżej kilka zdjęć z niebieskiej 4PozdrawiamMaciekWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 5 godzin temu, shuger napisał: Tak naprawdę SMR zniszczyło cały marketingowy efekt "WOW" imponującej modernizacji jaką było postawienie 3 kolei w 1 roku. Setki billboardów na terenie całego kraju zapraszające do ośrodka który NIE działa to strzał w kolano. Mogli wskoczyć na naprawdę wysoką półkę a teraz tak naprawdę z promowaniem ośrodka będą startować od poziomu starego SON. Czyli będą się wspinać powoli do góry, z resztą niżej zejść byłoby bardzo ciężko... I na koniec pytanie retoryczne: w jakim celu rozgarnęli śnieg na trasach 1 i 7 skoro było go tak mało? Chyba tylko po to żeby w czasie tej zapowiadanej od wielu dni odwilży szybciej się topił.... no comments... Tak amatorskiego podejścia jak w SMR w życiu bym nie przewidywał... Mam nadzieję że przed kolejnym sezonem właściciele wyciągną wnioski i ekipa techniczna zostanie obsadzona właściwymi ludźmi którzy zamiast "popaprać" 6 tras śniegiem - naśnieżą porządnie chociaż 3. W w COS się dało, w Wiśle się dało, nawet w Kasinie się dało, to i tu się uda! Poproszę o więcej zniechęcających postów - będzie luźniej po Trzech Królach i w czasie ferii, bo w marcu i na początku kwietnia (uwielbiam wiosenne jeżdżenie) i tak jest mało narciarzy . 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slift Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 4 minuty temu, hupon napisał: Poproszę o więcej zniechęcających postów - będzie luźniej po Trzech Królach i w czasie ferii, bo w marcu i na początku kwietnia (uwielbiam wiosenne jeżdżenie) i tak jest mało narciarzy . Uwazaj uwazaj zeby bylo tylko po czym jezdzic 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 46 minut temu, slift napisał: Uwazaj uwazaj zeby bylo tylko po czym jezdzic 😀 Jak sięgam pamięcią (do końca lat osiemdziesiątych), oczywiście średnio - najlepsze warunki zawsze były w marcu (dużo śniegu, słońce, mało ludzi). Nigdy nie nastawiam się na narciarstwo w okresie świąteczno-noworocznym - owszem, jeżeli są ku temu warunki, to jadę. Zeszły sezon był dla mnie nietypowy, bo w grudniu byłem 6 razy na nartach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 Jestem na miejscu, dziś faktycznie wiatr głowy urywa. Jutro jestem pod gondolą o 8:00. Stok dziś ratrakowali i jest przygotowany na jutro (widzę z okien na kwaterze). Teraz jest 3 stopnie na plusie, za chwilę wrzucę zdjęcie z pod gondoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 Wstawiam zdjęcia, chciałem edytować post ale nie mogę (coś dziwnego) więc piszę post pod postem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 (edytowane) 3 godziny temu, hupon napisał: Poproszę o więcej zniechęcających postów - będzie luźniej po Trzech Królach i w czasie ferii, bo w marcu i na początku kwietnia (uwielbiam wiosenne jeżdżenie) i tak jest mało narciarzy . Do usług Na kilka zebranych faktów w pigułce zawsze można liczyć - polecam się A na tradycyjne lutowo-marcowe szusowanie w Szczyrku to i ja się szykuję.... Ale w lutym i marcu to i bez SMR (i na orczykach) się doskonale jeździło (nawet wrzucałem tu relacje)... choć chyba "nie o taki Szczyrk walczyliśmy" ...a raczej walczymy - bo ta w pełni konstruktywna krytyka ma służyć poprawie sytuacji - a nie jak to nazwałeś "zniechęceniu". Konstruktywna krytyka jest w pełni pozytywna i nie należy się jej bać bo przynosi same korzyści...krytykowanemu!, pod warunkiem że odbiorcą jest człowiek światły który jest w stanie z niej coś zaczerpnąć i wyciągnąć jakieś wnioski a nie człowiek zakompleksiony i zamknięty w sobie.... Taki faktycznie uzna to za atak na swoje "dobre imię" Edytowane 27 Grudzień 2017 przez shuger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 Wtf co za syf w tym szczyrku, leccie wszyscy do Białki ... hej. Nie wiem po co frajerzy stawiali te nie wygodne, podgrzewane kanapy, budowali zbiornik do podlewania ogródka i niszczyli trasy bo musieli po swojemu. Masakra, #jadedobialki i hej 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaba_osw Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 to mnie najbardziej w tym wszystkim rozwala... Jak można przedstawiać Białkę, jako alternatywę dla Szczyrku... Ktoś, kto porównuje SON i Białkę, to albo nigdy w SOnie nie jeździł, albo jak to już tu padało... jest internetowym narciarzem odwiedzającym stok raz, no może dwa w roku... No i ta dzika satysfakcja, że im nie wyszło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 Nie piszcie tak brzydką polszczyzną bo góru JC wam konta zablokuje. Teraz na forum trzeba pisać jak BOS przykazali! PS. Święta... Kochajmy się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 7 minut temu, przemo_narciarz napisał: Wtf co za syf w tym szczyrku, leccie wszyscy do Białki ... hej. Nie wiem po co frajerzy stawiali te nie wygodne, podgrzewane kanapy, budowali zbiornik do podlewania ogródka i niszczyli trasy bo musieli po swojemu. Masakra, #jadedobialki i hej 3 minuty temu, Zaba_osw napisał: to mnie najbardziej w tym wszystkim rozwala... Jak można przedstawiać Białkę, jako alternatywę dla Szczyrku... Ktoś, kto porównuje SON i Białkę, to albo nigdy w SOnie nie jeździł, albo jak to już tu padało... jest internetowym narciarzem odwiedzającym stok raz, no może dwa w roku... No i ta dzika satysfakcja, że im nie wyszło... 24 minuty temu, shuger napisał: Taki faktycznie uzna to za atak na swoje "dobre imię" Uderz w stół? Czy po prostu lokalny fanatyzm? Sami porównujecie Szczyrk do Białki a to zupełnie nie potrzebne. Potencjał jest na bez porównania na korzyść Szczyrku... ale potencjał... to jeszcze nie wszystko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 Napiszę szyfrem... Bo jak napisał bym tak jak chcę to BOS znów mi paluszkim... Pier...sz! weź się lecz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 27 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2017 (edytowane) Nie musisz przecież w Szczyrku jeździć:) Ja tam jestem fanatykiem Białki i nic lepszego w życiu mnie nie spotkało. W son nawet nie potrafią kilometra naśnieżyć, ale jak już będzie SMR to zobaczycie jeszcze będziecie błagać o sezonówki. Co tam Białka parę stron wcześniej robili rozprawki na temat "Rola Szczyrku w alpejskim klimacie, na przykładzie słowackiej myśli narciarskiej" i wtedy było ok. Także białka wymiata. PS była też rozprawka" Rola Szczyrku w małopolce" także w tym kontekście to ty jesteś lokalsem:D Edytowane 27 Grudzień 2017 przez przemo_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi