Ptasiek Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 50 minut temu, MAIKEL 1977 napisał: Nie wystarczy postawić gondoli i kilku krzeseł żeby wydłużyć sezon, potrzeba do tego duuużo wody i sypać na full kiedy tylko się da😉 9 godzin temu, Spiochu napisał: Jeśli tak ma wyglądać sezon w Szczyrku to jak dla mnie ten ośrodek mógłby nie istnieć. Nawet za czasów skansenu zwykle było lepiej. Zdarzało się jeździć nawet w kwietniu. Czy nie po to te inwestycje za grube miliony by ten sezon wydłużyć? pisząc "sezon" miałem na myśli czynne wszystkie trasy i wszystkie wyciągi naśnieżenie jednego paska o szerokości kilku metrów i uruchomienie jednego wyciągu za rozpoczęciem sezonu nazwać nie można tymczasem ruszyło, radujmy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 Pierwsi gondolowi narciarze już jadą. A orczyki... pewnie że są lepsze Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 Jestem na miejscu. Kolejka do gondoli została rozładowana w kilkanaście minut od otwarcia. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 Słabo im wyszło to otwarcie, jedna kolej z trzech. Ale normalność powala :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajor Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 Skrzyczne na wylacznosc. Ludzi zero . Hehehe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 Piszą 30-40cm, dodam: gdzieniegdzie 0 „ made in Ratrakowy”Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 Wróciłem do tego tematu bo może teraz da się to czytać. Czekam na wasze relacje i życzę fajnego nartowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajor Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 Gorna kanapa stoi . Oklepuja rokli bo niby zamarzly bo w nocy padal desz i zmrozilo . Ludzi moze max 10 osob. Jak odpala gore to kto tu jest to wygral . Trasy na wylacznosc 10 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajor Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 32 minuty temu, Bajor napisał: Gorna kanapa stoi . Oklepuja rokli bo niby zamarzly bo w nocy padal desz i zmrozilo . Ludzi moze max 10 osob. Jak odpala gore to kto tu jest to wygral . Trasy na wylacznosc Kanapa wystartowala . W dalszym ciagu max 10 osob na stoku .😎😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 To jest temat o SON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 10:30 skończyłem zaczął padac deszcz. Na solisku brak kolejek . Na gondoli nawet jesli to bardzo szybko znika a parking pełen. Trasy troszkę w pośpiechu przygotowane troche nierówności a dołem miekko. Generalnie jednak jestem pod wrażeniem. Nawet dla 2 tras bylo warto:) chociaz prrzy tej przepustowosci to troszkę malo. Moze byc jednak tylko lepiej po otworzeniu innych tras zrobi sie mniejszy tlok. Bede tu bardzo czesto na 100%. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 17 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 Jeszcze kulka zdjeć z SMR 11 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 (edytowane) 9 minutes ago, JC said: Jeszcze kulka zdjeć z SMR Czy to co widać na drugim zdjęciu to przetarcia do ziemi, czy do warstwy lodu pod śniegiem? I jak z tym śniegiem na otwartych trasach? Jest do jazdy, czy raczej na słowo honoru? Edytowane 22 Grudzień 2017 przez zipp1001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 4 minuty temu, zipp1001 napisał: Czy to co widać na drugim zdjęciu to przetarcia do ziemi, czy do wartstwy lodu pod śniegiem? Jak ziemia to zaraz kartofle powychodzą😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0BERT Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 14 godzin temu, Spiochu napisał: Jeśli tak ma wyglądać sezon w Szczyrku to jak dla mnie ten ośrodek mógłby nie istnieć. Nawet za czasów skansenu zwykle było lepiej. Zdarzało się jeździć nawet w kwietniu. Czy nie po to te inwestycje za grube miliony by ten sezon wydłużyć? " Wymarzone święta Bożego Narodzenia wyobrażamy sobie jako pełne śniegu i lekko mroźnej aury. Coraz częściej jednak te marzenia nie mają zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością - W ostatnich piętnastu latach tylko pięć razy święta Bożego Narodzenia były mroźne i zimowe. W tym roku będzie nadzwyczaj ciepło i nie możemy liczyć na śnieg. Temperatury mogą sięgnąć nawet 10 st. C. - powiedział fizyk atmosfery prof. Krzysztof Markowicz. - W Polsce zimą pada coraz mniej śniegu, a pokrywa śnieżna utrzymuje się coraz krócej. Ten trend widać wyraźnie zwłaszcza w czasie wieloletnich obserwacji pogody, prowadzonych przez wiele dekad " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 8.10 pod gondolą, parking zapełniony w połowie i szybko ubywa kolejnych miejsc. Ludzi sporo, co przekłada się na obłożenie tras, przepustowość kanapy i gondoli robi swoje - brak kolejek. Od góry śnieg zmrożony i twardo, dół szybko puszcza. Miejscami widać trawę i kamienie, ogólnie stan przygotowania tras nie powala, na -4 w mojej ocenie. Widać masę pracy, jakę TMR włożył w rekultywację ośrodka, pomimo otwartych tylko dwóch tras, jak pisał wcześniej @christof, robi to już dzisiaj duże wrażenie, a co będzie jak otworzą wszystkie? . 20 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 3 godziny temu, christof napisał: 10:30 skończyłem zaczął padac deszcz Zrobiło się wiosenne +4C ,ale do 10:30 wystarczyło żeby spokojnie bez mgły świętować otwarcie. Przez Szczyrk przejechałem w 6 min, a spodziewałem się korków , przed 9 sprawne parkowanie na prawie pełnym drugim parkingu, gondolka przywitała nas przerwami i jazdą do tyłu , kanapy też stawały, to cóż wszyscy się dopiero uczą. Ci co nie lubią wiosennego narciarstwa niech na razie odpuszczą sobie SMR, zwłaszcza że pada deszcz i czynne tylko trasy niebieskie, a minerały też się zdarzają. Trasy i infrastruktura fascynująca, aż serducho się raduje, pozostaje poczekać na zimę. 19 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 1 godzinę temu, keisyzrk napisał: Miejscami widać trawę i kamienie Polecam "żwirówki" na tę okoliczność przyrody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 ja jezdzilem od 9 do 13 , faktycznie kolo 10 30 zaaczal pasac deszcz na szczescie dzieki temu ludzi wymiotlo i mozna bylo pojezdzic :). Niestety na gorze podobnie jak na chopoku pojawila sie mgla, byc moze to tmr ja sicaga:) Trasy wg mnie przygotowane dobze choc potem na bardziej stromych odcinkach zaczelo byc mieko i pojawily sie niewielkie muldy. Natomiast jak otworza reszte tras bedzie fantastycznie , nawet na niebieskich mozna sie spoko rozpedzic( pozdrowienia dla bialki). Co do niedociagniec to nie widzialem cesnakovej z croisantem jak na kosodrzewinie . A tak na powaznie to zdarzylo mi sie jechac otwarta gondola bo cos drzwi sie nie domknely, no i smutny przypadek jakiemus gosciowi zayumali narty. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 Wiecie może czy dzisiaj w nocy będą dalej naśnieżać? Zastanawiam się, czy jest sens na jutro jechać do Szczyrku, bo prognozy niestety nie powalają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubek Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 (edytowane) 9 minut temu, laryzbyszko napisał: Wiecie może czy dzisiaj w nocy będą dalej naśnieżać? Zastanawiam się, czy jest sens na jutro jechać do Szczyrku, bo prognozy niestety nie powalają... Ja tu widzę większy problem, weekend pewnie przetrzymają ale po zdjęciach widać, że jak przyjadę po świętach (jak pewnie wielu) to nie będzie po czym jeździć a tak się już napaliłem. Aura nas nie rozpieszcza Edytowane 22 Grudzień 2017 przez Bubek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 28 minutes ago, laryzbyszko said: Wiecie może czy dzisiaj w nocy będą dalej naśnieżać? Zastanawiam się, czy jest sens na jutro jechać do Szczyrku, bo prognozy niestety nie powalają... raczej nie ma szans, ze względu na temperaturę, ale może coś samo spadnie z nieba 😁 (tak przynajmniej mówią prognozy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuhkris Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 ja jezdzilem od 9 do 13 , faktycznie kolo 10 30 zaaczal pasac deszcz na szczescie dzieki temu ludzi wymiotlo i mozna bylo pojezdzic . Niestety na gorze podobnie jak na chopoku pojawila sie mgla, byc moze to tmr ja sicaga:) Trasy wg mnie przygotowane dobze choc potem na bardziej stromych odcinkach zaczelo byc mieko i pojawily sie niewielkie muldy. Natomiast jak otworza reszte tras bedzie fantastycznie , nawet na niebieskich mozna sie spoko rozpedzic( pozdrowienia dla bialki). Co do niedociagniec to nie widzialem cesnakovej z croisantem jak na kosodrzewinie [emoji4]. A tak na powaznie to zdarzylo mi sie jechac otwarta gondola bo cos drzwi sie nie domknely, no i smutny przypadek jakiemus gosciowi zayumali narty. Prawdopodobnie jechaliśmy razem tą gondolą [emoji5]Wysłane z mojego SM-T335 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 do wiadomosci Jaska EKG na szczyrku nie dziala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubek Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 Przed chwilą, mamad napisał: Ale wam zazdroszczę że dziś mnie nie było. Ja dopiero sprawdzę około 28 na wieczornej jeździe. Pozdrawiam dzięki za relacje. Pozostaje poczekać do końca stycznia wtedy szczyrk pokaże wszystko. Fajnie prawie na nasze ferie i mój urlop. mamad, a będzie po czym jeździć? Jak uważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi