keisyzrk Napisano 26 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2017 SON opublikował kilka nowych ładnych fotek... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shower Napisano 26 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2017 tego się kurcze spodziewałem, ceny kwater poszły w górę i to znacznie, znalezienie czegość poniżej 100 PLN za osobę bardzo trudno, udało się w końcu za 75 PLN, jesli taką politykę będą prowadzić właściciele kwater to nie należy się spodziewać tłumów chyba że narciarzy jednodniowych. Za takie pieniądze na podhalu jest nocleg z wyżywieniem, zdziercy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2017 (edytowane) 100zł za nocleg w Szczyrku? paranoja. Za tyle to w można mieć w Alpach w dobrym miejscu... Edit: Nie wiem gdzie szukasz i na jaki termin ale widzę tańsze oferty na zimę. Edytowane 26 Wrzesień 2017 przez pawelb91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2017 Pojawiły się tam już takie kwiatki https://www.holidon.pl/noclegi/szczyrk/pensjonat/5046/zdjecia/ Po przeglądnięciu zdjęć wszystko cacy z zewnątrz willa jak h... Z komina czysty dymek z naszego wungla Pokoje w stylu retro, lata 70 Telewizor :D, no fajny, lampowy chyba jeszcze A że w kiblu nie ma górnopłuka, to już w ogóle jest wypas No i ta wylewka nad umywalką 0,5m, można se głowę umyć, a w tych nowoczesnych paściach to ledwo dłonie się mieszczą A tak poza tym, to fotki świeże, z 2009 roku, a to znaczy że nic się do tej pory nie zmieniło, znaczy zmieniło się wszystko jest bardziej zardzewiałe. No ale to pewnie wina konserwatora zabytków, nie pozwoli nic zrobić Ale jakie trzeba mieść szczęście, żeby z kwatery na zadupiu awansować na pole position nie robiąc ze swojej strony NIC, o przepraszam zapewne cennik ewoluował też na pole position 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 26 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, SB napisał: Pojawiły się tam już takie kwiatki https://www.holidon.pl/noclegi/szczyrk/pensjonat/5046/zdjecia/ Ja pierdziu - niezły klimat, taki góralski, klasyczny.. :-) Właśnie klupnąłem nocleg w Colfosco (epicentrum Sella) - 50 m od trasy i 150 od stacji wyciągu, na przełom styczeń/luty - apartament 40m2 za 25E od głowy.... I w sumie miałem rozterkę, że drogo :-). Za 18E miałem ofertę w Campitello, w pobliżu kolejki (200m). Miejmy nadzieję, że selekcja naturalna przetrzebi szajs ze Szczyrku. Jak coś ma kosztować stówę za spanie w takim skansenie, ehhhh Na szczęście mam blisko do SON :-) Edytowane 26 Wrzesień 2017 przez Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 26 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2017 Są dobre miejscówki. Oczywiście nie za darmo. My z czystym sumieniem polecamy http://gronik-szczyrk.pl/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Bajkowo ta miejscówka się prezentuje. Swoją drogą trzeba mieć szczęście w życiu żeby pod samą willą wybudowali dolną stację wyciągu. No ale dość urągania.Kto,po co a przede wszystkim za co miał inwestować w Szczyrku we własne kwatery. Jeszcze parę zbiorników na Hali Skrzyczeńskiej się napełni i opróżni zanim niektórzy właściciele kwater będą mieli za co inwestować i stan starych kwater się poprawi. Podobnie jak @Greg mam blisko i problem zakwaterowania w Szczyrku mnie nie dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Ja w Szczyrku jeżdzę do Olimpii, cisza, spokój, przepyszne jedzenie - takich sniadań i obiadokolacji nigdzie nie jadłam ale tez nie tanio... wczoraj dostalam oferte w Santa Cristinie w VG przy wyciagu Sassolungo 9-16 grudnia 2osobowy apart. za 22 euro za osobe i biore przy okazji moze uda sie na PŚ zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matei Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 12 godzin temu, SB napisał: Pojawiły się tam już takie kwiatki https://www.holidon.pl/noclegi/szczyrk/pensjonat/5046/zdjecia/ Po przeglądnięciu zdjęć wszystko cacy z zewnątrz willa jak h... Z komina czysty dymek z naszego wungla Pokoje w stylu retro, lata 70 Telewizor :D, no fajny, lampowy chyba jeszcze A że w kiblu nie ma górnopłuka, to już w ogóle jest wypas No i ta wylewka nad umywalką 0,5m, można se głowę umyć, a w tych nowoczesnych paściach to ledwo dłonie się mieszczą A tak poza tym, to fotki świeże, z 2009 roku, a to znaczy że nic się do tej pory nie zmieniło, znaczy zmieniło się wszystko jest bardziej zardzewiałe. No ale to pewnie wina konserwatora zabytków, nie pozwoli nic zrobić Ale jakie trzeba mieść szczęście, żeby z kwatery na zadupiu awansować na pole position nie robiąc ze swojej strony NIC, o przepraszam zapewne cennik ewoluował też na pole position noclegi w Szczyrku prezentują różny poziom, ale akurat w przypadku tego pensjonatu tzw. "darcie łacha" jest zupełnie nietrafione: nie jest żadną tajemnicą że ten własnie obiekt, który prawie dotyka dolnej stacji gondoli został swego czasu kupiony przez ... dokładnie tak: TMR. Na razie obiekt jest nieczynny, praktycznie stoi na placu budowy - ale można się domyślać że Słowacy wiedzą (albo będą wiedzieć po pierwszym sezonie nowego SON) jak budynek/działkę wykorzystać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mstasko Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Witam Orientuje się Ktoś może czy w Son będą obowiązywały bonusy dla posiadaczy akcji TMR takie jak na Chopoku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Witam Orientuje się Ktoś może czy w Son będą obowiązywały bonusy dla posiadaczy akcji TMR takie jak na Chopoku ? Informacja będzie na stronie tmr pewnie niedługo, ale wszystko wskazuje na to że tak."pre nasledujúci finančný rok 2017/2018 ešte nemáme nadefinované konkrétne podmienky v rámci akcionárskeho klubu, ale predpokladáme, že sa významne meniť nebudú. K aktualizácii obchodných podmienok „Akcionársky klub pre obdobie 2017/2018“ dôjde v priebehu mesiaca September 2017. Odporúčame Vám priebežne sledovať stránku našej spoločnosti na www.tmr.sk, časť AKCIONÁRSKY KLUB.V prípade ďalších otázok a nejasností ohľadom akcionárskeho klubu nás neváhajte kontaktovať."Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 28 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2017 16 godzin temu, kordiankw napisał: Informacja będzie na stronie tmr pewnie niedługo, ale wszystko wskazuje na to że tak. Z powyższej odpowiedzi to raczej nie wynika. SON już przecież rok temu należał do TMR i nie obejmowały go profity dla akcjonariuszy. Raczej będzie tak, jak do tej pory. Cieszmy się, że w ogóle te benefity nadal są. Wątpię, by Słowacy fundowali Polakom darmową jazdę na nartach w polskim ośrodku. W Jasnej to jest jeszcze zrozumiałe, bo i tak zapłacimy u nich noclegi, gastronomię, wypożyczalnie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 28 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2017 Ale w ubiegłym roku terminale w SON nie obsługiwały kart GOPASS, a sezonowka również nie była rozszerzona o Szczyrk. Mam nadzieję że benefity będą obowiązywać również w SON, jeśli nie to będę miał do odsprzedania 4x6 dniowe skipassy do ośrodków TMR na Słowacji. A jak było w ubiegłym roku ze Szpindlerowym? Wydaje mi się, że benefity tam obowiązywały. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 28 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2017 34 minutes ago, koliber said: Z powyższej odpowiedzi to raczej nie wynika. SON już przecież rok temu należał do TMR i nie obejmowały go profity dla akcjonariuszy. Raczej będzie tak, jak do tej pory. Cieszmy się, że w ogóle te benefity nadal są. Wątpię, by Słowacy fundowali Polakom darmową jazdę na nartach w polskim ośrodku. W Jasnej to jest jeszcze zrozumiałe, bo i tak zapłacimy u nich noclegi, gastronomię, wypożyczalnie itp. Popatrz na to od innej strony. Ilu chętnych na jazdę w Szczyrku mogłoby zakupić akcje TMR i jak potencjalnie mogłoby to wpłynąć na kurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2017 Dzisiejsze wieści z SONu Tunel jest juz częściowo przysypany. Wciągana jest lina gondoli Zbiornik jest już „domknięty”. Dolna stacja gondoli 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szplukasz Napisano 28 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2017 2 godziny temu, mysiauek napisał: Popatrz na to od innej strony. Ilu chętnych na jazdę w Szczyrku mogłoby zakupić akcje TMR i jak potencjalnie mogłoby to wpłynąć na kurs. Lepiej niech za dużo osób nie kupuje tych akcji TMR bo jeszcze zlikwidują benefity :). Jak wprowadzili w Szczyrku Gopass to z technicznego punktu widzenia nie ma przeciwwskazań żeby wprowadzić darmowe wejścia dla akcjonariuszy. Dla TMR jest lepiej jak zużyjemy darmowe wejścia w Szczyrku, bo przecież tu karnety są tańsze niż na Chopoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 28 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2017 3 godziny temu, kordiankw napisał: A jak było w ubiegłym roku ze Szpindlerowym? Wydaje mi się, że benefity tam obowiązywały. Tak, w Szpindlerowym były - sam jeździłem. Pamiętam jednak, że kiedyś inny forumowicz zamieścił odpowiedź TMR, że benefity w Szczyrku będą obowiązywać dopiero, gdy jego poziom wyrówna się z ośrodkami Słowackimi, czyli po pełnej modernizacji (2019 rok), choć nie wiem jakie to ma znaczenie. To samo z Legendią w Chorzowie - tam też są bramki dla posiadaczy Gopass, a darmowych wejść dla akcjonariuszy nie ma (a w Tatralandii są). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 2 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2017 16 godzin temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Jeśli chodzi o zbiornik to ostatnio nie chciałem pisać ale obawiałem się o opóźnienie. W ciągu tygodnia dziura załatana. Cały obwód usypany i ubity, w tym tygodniu będzie gotowy do napełniania. Powoli, jeszcze odbiory, tak więc w grudniu raczej liczyłbym na solidne opady śniegu naturalnego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2017 Spokojnie. Do grudnia jeszcze 2 miesiące. W tym czasie bez problemu zbiornik zaliczy odbiory i zostanie napełniony (o ile nic nie stanie na przeszkodzie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 2 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2017 Dnia 28.09.2017 o 15:48, szplukasz napisał: Lepiej niech za dużo osób nie kupuje tych akcji TMR Najpierw muszą się znaleźć chętni do sprzedaży (dzisiaj to raptem 40 szt. - 2 transakcje) http://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=TATRY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szplukasz Napisano 2 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2017 (edytowane) Chętni do sprzedaży są, tylko nie oddadzą akcji za 50 zł Z tego co widzę na stronie TMR_zlecenia to są oferty sprzedaży: 100 akcji po 116,80, 200 sztuk po 116,90 itd Edytowane 2 Październik 2017 przez szplukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 2 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2017 3 minutes ago, szplukasz said: Chętni do sprzedaży są, tylko nie oddadzą akcji za 50 zł Z tego co widzę na stronie TMR_zlecenia to są oferty sprzedaży: 100 akcji po 116,80, 200 sztuk po 116,90 itd to są zlecenia tzw. animatorów rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szplukasz Napisano 2 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2017 19 minut temu, Plywak napisał: to są zlecenia tzw. animatorów rynku nie za bardzo wiem o co chodzi z tymi animatorami, ale są to zlecenia sprzedaży więc jak ktoś chce to kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2017 Najświeższe zdjęcia ze Szczyrku Zaplatanie liny gondoli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2017 Prezesie.... a że słupy na golgocie stawiali to nie poinformowali prezesa? Już stoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi