JC Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 3 minuty temu, Przemekc1 napisał: Skoro nowa kolej nie będzie szła w śladzie orczyka to czy jest w planach poszerzenie Golgoty o ten fragment lasu między obecną trasą, a orczykiem? Tak. Trasa ma być poszerzona do orczyka. Poszerzenie Golgoty zaplanowano na przyszły rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 10 godzin temu, Cosworth240 napisał: Nie sądziłem jednak, że Słowacy wciągną Leitnera i JC w taką kabałę. Kiedy pod koniec maja szedłem przez Halę Skrzyczeńską spotkałem pewnego Słowaka, który jest w zarządzie TMRu. Zapytałem się o zbiornik. Wtedy uderzył mnie bębnem od orczyka. Straciłem przytomność. Gdy ją odzyskałem czułem tylko lekki ból na ręce - po zastrzyku. Zapewne była to jakaś słowacka mieszanka, po której jest się wciągniętym w taką kabałę. Nie wiem jak było u Jacka, ale domyślam się, że podobnie, bo widziałem go wtedy w tamtych okolicach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Może lepiej tam nie łazić i nie przeszkadzać bo mogą nie skończyć do grudnia i znowu trzeba będzie jechać na święta w Alpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Dnia 10.07.2017 o 20:33, leitner napisał: na drugim są elementy dolnej stacji kolei krzesełkowej na Halę Skrzyczeńską, na trzecim elementy podpór (nie wiem której kolei) Już informuję Cię. Na zdjęciu pierwszy to elementy dolnej stacji krzesła z Soliska na Halę. Na zdjęciu nie widać, ale na placu leżą już elementy górnej stacji gondoli. Na drugim zdjęciu to elementy słupów nowej gondoli. Dzisiaj przywieźli też słupy kanapy Soliska - Hala Zrobiłem dzisiaj kilka zdjęć - wstawię później 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Wstawiam obiecane zdjęcia elementów nowych kolei.Gondola - stacja górna Krzesło Solisko - Hala 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Stacja górna gondoli będzie złota - ciekawe jakiego koloru będą gondolki. Pewnie srebrne albo właśnie złote. Najbardziej podobają mi się czerwone, ale takich chyba nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Stacja górna gondoli będzie złota - ciekawe jakiego koloru będą gondolki. Pewnie srebrne albo właśnie złote. Najbardziej podobają mi się czerwone, ale takich chyba nie będzie. Widziałem nowe gondole juz kilka miesięcy temu.Nie kombinuj ... przecież widzisz jak wyglądają obudowy peronu! Powinieneś się domyśleć [emoji6] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2017 Ależ to pięknie wszystko wygląda. Przepięknie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2017 JC, różowe będą?! zgadłem? PS. dzięki JC za nareszcie treściwe fotki! PS2. ale filmik wyczajony przez @Sapient'a... szacun! no i dla autora niejakiego: zefirek1185 coby to nie znaczyło. PS3. chciałem polecieć żeby zobaczyć ale poczekam, mimo wszystko liczy się efekt końcowy! co by nie zrobili i tak kupię Gopassa ze Szczyrkiem! nie ma innej opcji! tym bardziej że planuję w przyszłym sezonie przybić 100 dni na nartach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 22 godziny temu, MB napisał: Ależ to pięknie wszystko wygląda. Przepięknie!!! A może w grudniu w skarpetach z parkingu do gondoli (daleko nie będzie) ? Młodszym forumowiczom (stażem) przypomnę, że w zamierzchłych czasach (będę strzelał - 8 lat temu, za Richtera) miało stanąć krzesło (" z demobilu") z Czyrnej na Halę Skrzyczeńską (jeżeli się mylę z lokalizacją, to proszę poprawić, nie mogę znaleźć w starym forum). To krzesło nawet już leżało pod płotem Czyrnej. I wydaje mi się, że panowie SB i MB (dawniej Figo) zobowiązali się, że pójdą z nartami w skarpetach z parkingu pod wyciąg. Oczywiście teraz nie ma powodu do robienia zakładów, bo widać jak wszystko rośnie, ale wtedy, jak się słyszało buńczuczne zapowiedzi p. Richtera o świetlanej przyszłości SON-u, to nawet o "krzynkę" wody ognistej można się było założyć ,że nic z tego nie będzie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Gdybym wówczas miał choć cień nadziei,że to krzesło (p.Richtera) mogłoby powstać to nie zakładałbym się o nic. Ale czułem,że to nie ma prawa się ziścić,mogłem więc zaryzykować wszystko bez obaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Kilka zdjęć z SONu. Solisko i nowa trasa z Julianów: Solisko: Dolna stacja gondoli z prawej i budynek wielofunkcyjny z lewej Górna stacja kolei na Wierch Pośredni Nowe podpory Rozkopana Golgota tydzień temu - pod budowę tunelu Poszerzenie i profilowanie 3 poniżej Bobuli - nieco niżej odejdzie łącznik do gondoli Górna część nowej trasy z Julianów 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Jedynka była poszerzana czy tylko równana i profilowana? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Mogłeś dopisać czyje zdjęcia.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Jedynką to ja jeździłem z 15 lat temu ostatnio, ale wg mnie jest poszerzona, zresztą wszystkie trasy wyglądają na odpowiednio szerokie. To jest chyba najlepszy rok dla polskiego narciarstwa w historii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2017 Nie wiem czy jedynka jest poszerzona, bo nie byłem przy niej. Zdjęcia są Solisko Arena i 2 moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2017 Widać z tego,że jak se nie wezne mapki w kasie to sie strace. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2017 Widać z tego,że jak se nie wezne mapki w kasie to sie strace. [emoji3][emoji33][emoji3] Tylko Bieńkula nie została ruszona. Reszta tras do Czyrnej zyskała lifting 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 (edytowane) Dopóki kolej na Skrzyczne nie działa to najkrótsza droga na te nasze wierchy. Ktoś zawozi nas pod BK a później Juliany, las i kilka wariantów jazdy - pod Golgotę jak dziś lub Hala Skrzyczeńska albo dalej Skrzyczne: Juliany już wyposażono w nowy system naśnieżania: Z Pośredniego widok na ogrom robót z Hali Sk. do Soliska: Na Pośrednim też wre, dziś wywożą deskowania do górnej stacji: a powyżej rozjazd gdzie się komu podoba, mi dziś sił starczyło tylko na dół, a tam prawie już nic nie zostało po starej Golgocie: Edytowane 16 Lipiec 2017 przez Góral spod Skrzycznego 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 Czy jest już wiadomo, które konkretnie trasy będą miały w tym roku gotowy automatyczny system naśnieżania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 Miło cię Góralu widzieć w coraz lepszej formie. Tak trzymać. No i zdjęcia z SON-u możesz wlepiać bez ograniczeń. Wszystkie obejrzę. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 Czy jest już wiadomo, które konkretnie trasy będą miały w tym roku gotowy automatyczny system naśnieżania? Z tego, co pamiętam, to 1, 3 (z Hali Skrzyczeńskiej do Czyrnej), 4, 7, 10 i nowa 9 (Juliany - Solisko). Nie jestem pewien "2" Hala S - Czyrna. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 (edytowane) 7 godzin temu, leitner napisał: Z tego, co pamiętam, to 1, 3 (z Hali Skrzyczeńskiej do Czyrnej), 4, 7, 10 i nowa 9 (Juliany - Solisko). Nie jestem pewien "2" Hala S - Czyrna. Mogę to potwierdzić w terenie, widziałem na własne oczy. Dwójkę objadę w weekend, chyba, że będę śmigał na nartach w bikinii Edytowane 17 Lipiec 2017 przez Góral spod Skrzycznego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 (edytowane) 4 godziny temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Dwójkę objadę w weekend, chyba, że będę śmigał na nartach w bikinii Chyba na bikini będziesz śmigał! ale że od razu dwójkę (chyba dwie...jak już) Pozdrawiam. Edytowane 17 Lipiec 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Druga część SONa z drona do obejrzenia: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi