marionen Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 Świetna relacja i piękne zdjęcia. Dziękuję Góralu. Pozdrawiam serdecznie. PS Musze tam zjechać na nartach choć raz w życiu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 Świetna relacja Darku,miałem być a wylądowałem godzinkę drogi od Cieszyna-Velka Racza Zaskoczone pełne o dziwo na pozytyw Skrobnę coś wieczorkiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, marcinn napisał: Świetna relacja Darku,miałem być a wylądowałem godzinkę drogi od Cieszyna-Velka Racza Zaskoczone pełne o dziwo na pozytyw Skrobnę coś wieczorkiem Już na słowackim skiforum pisali o Velkej Racy, że pierwszego dnia ruszyły wszystkie trasy, bo je latem wyrównano i oczyszczono z kamieni. Czekam z niecierpliwością na relację. Edytowane 4 Grudzień 2016 przez koliber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 Pięknie Panie, pięknie! Poproszę więcej takich relacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 Dnia 4.12.2016 o 21:02, artkas napisał: Pięknie Panie, pięknie! Poproszę więcej takich relacji. Weekend już bliżej niż dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xczabajx Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Tymczasem na Czyrnej... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Co to do cho...y, nie sprawdzę w weekend bo będę po świdrowaniu wianuszków około sercowych. Solisko Arena, może wy coś bliżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xczabajx Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Nówka sztuka Pisten Bully 600 odpakowana z folii 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Parę dni temu rozpakowywali kilka sztuk na Chopoku to i w pakiecie coś dla SONu się skapnęło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Nówka sztuka Pisten Bully 600 odpakowana z folii [emoji4] Mocna maszyna! Pewnie na czerwone trasy i Bieńkulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 (edytowane) Dnia 20.11.2016 o 08:49, mamad napisał: Tu trafiłem na perełkę. Może zamiast zajmować się upadlaniem wizerunku polski na arenie międzynarodowej nasz "Naczelnik" i "Król w jednej osobie pomyślałby żeby zająć się tym [swoją drogą ciekawe ile państwowe instytucje wpłaciły już pieniędzy by ich wspierać]: "Co drugi przedsiębiorca był zmuszony do zapłacenia organizacji ekologicznej za odstąpienie od postępowania dotyczącego jego budowy – przyznaje Polski Związek Firm Deweloperskich. W imię walki o ochronę przyrody można zbić fortunę. Wystarczy wykorzystać przepisy prawa, włączając się do prowadzonych przez deweloperów postępowań administracyjnych i za pomocą odwołań opóźniać działania inwestora. Ten prędzej czy później poddaje się i wspiera „ekologów” hojną darowizną, co zwykle ucina problemy. Podczas zakończonego właśnie we Wrocławiu III Kongresu Mieszkaniowego deweloperzy przyznali, że skala zjawiska jest ogromna. Wykazała to ankieta przeprowadzona w branży, w której 50 proc. pytanych przyznało się do zapłacenia organizacji hamującej inwestycję. Na podobnej zasadzie działają także niektórzy prawnicy – uzyskują pełnomocnictwa od sąsiadów planowanej inwestycji i żądają pieniędzy w zamian za gwarancję spokoju." Więcej na ten temat u źródła: http://serwisy.gazetaprawna.pl/nieruchomosci/artykuly/982795,organizacje-ekologiczne-to-ekowyludzacze.html W ubiegłym tygodniu widziałem gdzieś materiał na ten temat w telewizji. I był również w nim nasz ulubieniec - ale ogólnie materiał na "nie", bo zmiany w prawie "zniszczą nasze eko-bogactwa". Jak się dokopię do materiału, to go tu wkleję. Ok - mam - o tym mowa: http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/wiezienie-dla-ekologow-za-blokowanie-urzedniczych-decyzji,698258.html Edytowane 15 Grudzień 2016 przez fundu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 4 godziny temu, fundu napisał: http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/wiezienie-dla-ekologow-za-blokowanie-urzedniczych-decyzji,698258.html To może nie jest taki zły pomysł... Materiał oczywiście tendencyjny (innego się nie spodziewałem). Od razu jest z góry postawiona teza, że wszystkich ekologów wsadzą do więzienia a po wejściu ustawy wszystko "zostanie wybetonowane". Mamad, dostałeś jakąś odpowiedź od polityków w sprawie deweloperów (oprócz tej, którą tu wstawiłeś)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 No to zgadnijcie jeszcze kto złożył jedną z niewielu uwag do uchwalanego dla SONu planu zagospodarowania... Ale spokojnie, została odrzucona, a sam plan już uchwalony i ogłoszony, więc te procedury mamy za sobą. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 General Richter? Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 25 minut temu, Hextor napisał: General Richter? Richter kibicuje inwestycjom TMR-u. Rozmawiałem z nim o tym kilka tygodni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 19 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2016 No to kto? Wszawobrodzi? Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 /\/\ Odpowiedź masz na przedostatniej stronie tego dokumentu: Uchwała Przy okazji jeszcze raz projekty jak to ma wyglądać zaczerpnięte z powyższego: Pośrednie-Solisko Czyrna-Hala Skrzyczeńska Małe Skrzyczne 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 22 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2016 Dnia 20.11.2016 o 17:14, mamad napisał: Wybacz moja wina. Wydawało mi się porostu że pisze fakt oczywisty a nie politykuje. Wracając do sedna domyślacie się w jaki sposób SON ma szanse się rozbudować. Ekoteroryści wszystko to robią w świetle prawa. Pilsko mogłoby być ośrodkiem idealnym w którym powstało by mnóstwo tras i wyciągów tylko że w świetle prawa dotacja zapewne musiałaby być dużo większa niż w SON. Obawiam się że z dołu do Miziowej koszt gondoli i jeszcze mogło by braknąć. Cóż do momentu aż będą mieli g do gadania musimy się liczyć że koszt każdej wybudowanej kolei w górach może być liczony razy 2. Swoją drogą i tak są mili że dotacja mogłaby wynosić tyle ile koszt wyciągu zawsze mogli by powiedzieć więcej i kto im podskoczy [nikt nie ma pojęcia o jakich pieniądzach piszemy niestety] Święte słowa! Witz tylko w tym, że oni to w andrzeju mają. Może i zgnoją zieleninę ale na pewno nie dla nas (was) tylko ewentualnie po to by swoich cichociemnych pisiewiczów powsadzać na jakieś kolejne stołki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 Wczoraj piaty wypad na narty, drugi raz w Szczyrku. Żałuję że dopiero w tym roku odwiedziłem SON, i teraz doskonale rozumie czemu niektórym osoba żal orczyków. W tym sezonie odwiedzę Szczyrk tyle razy ile się da 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 24 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2016 Serce rośnie czytając takie posty! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 24 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2016 Wszystkim Zdrowych, Śnieżnych i Orczykowych Świąt i Nowego Roku! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Szczyrkowski Ośrodek Narciarski w dniach 30 i 31 grudnia dla zmotoryzowanych narciarzy przygotował darmowy parking oraz transport narciarzy SKIBUSEM z lokalizacji Szczyrk Leśniczówka do Soliska? Szczegóły funkcjonowania transportu znajdziecie tu: http://bit.ly/2iaNu1A ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Cześć, mam pytanie odnośnie możliwości rozbudowy ośrodka w Szczyrku. Czy są jakiekolwiek plany budowy nowych tras w miejscach zaznaczonych na tej mapce? Od razu zaznaczam, że to tylko zaznaczenia na podstawie mapki, nie wiem jak wyglądają te miejsca w rzeczywistości i czy wytyczenie tras jest tam w ogóle możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Tak, w rejonie 3 powstanie niebieska trasa z Hali Pośredniej na Solisko. Bardzo rozwojowy mógłby być rejon 2 gdyby nie Natura 2000 i mnóstwo pozwoleń, które trzeba uzyskać, żeby wyciąć kawałek lasu. W rejonie 1 (zwłaszcza teren Małe Skrzyczne - dolina) jest za stromo - kiedyś był plan, żeby zrobić tam trasę trawersującą, ale koszt jej zbudowania jest za duży i nie ma to sensu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Przemek samo zagospodarowanie i rozbudowa istniejących tras zajmie moim zdaniem około 10 lat. Później prognozuję na skutek olbrzymiej konkurencji, która szykuje się w Szczyrku pomiędzy ośrodkami połączenie z Brenną. Następnie moim życzeniem byłoby połączenie gondolą z parkingiem jakimś od strony Doliny Zimnika aby uczynić przejezdnym miasto Szczyrk do którego pewnie już w przyszłym sezonie nie będzie wjazdu. A to pewnie już da około 70 km tras. Jeśli to nie wystarczy to pewnie pójdą dalej. Ale dziś czynnych tras jest 20km i to wystarcza, tłoku nie ma, przynajmniej na trasach co innego na tej jedynej drodze przez Szczyrk - tam masakra ale nie sądzę aby włodarzom miasta to przeszkadzało. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi