artix Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 1 minutę temu, idealist napisał: podciąga te "parę" brakujących metrów pod 150er Tux jak chciałbyś nim wrócić z Rastkogel w dół. A gdzie sie pozycza klucze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 17 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Ja z czystego pragmatyzmu,a nie sentymentu jeżdżę 24 letnim Audi Quattro,którego elektronika nie zdecyduje za mnie ,że to już koniec podróży i używam Nokii 6310i, której bateria trzyma tydzień i ponad 10 lat służy mi bezawaryjnie.Były to sprzęty przewyższające niezawodnością i trwałością barachło,teraz produkowane. Parę razy testowałem nowe wynalazki i efekt był tragiczny. Ale tam,gdzie postęp jest użyteczny-nie uciekam przed nim... A sprawdzisz na tej swojej NOKII jakie są aktualnie warunki na stoku, jaka pogoda i jak dojechać pod dolną stacje autem? Na wyciągu przeczytasz najnowsze posty na tym forum, no i oczywiście zdjęcie na stoku też zrobisz i wrzucisz od razu na popularny portal społecznościowy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 1 godzinę temu, Hextor napisał: A sprawdzisz na tej swojej NOKII jakie są aktualnie warunki na stoku, jaka pogoda i jak dojechać pod dolną stacje autem? Na wyciągu przeczytasz najnowsze posty na tym forum, no i oczywiście zdjęcie na stoku też zrobisz i wrzucisz od razu na popularny portal społecznościowy... Pozwolę sobie zabrać głos. Na moim smarkfonie też nie sprawdzę. Z prostej przyczyny - wzrok nie ten. A okularów do czytania na stok nie zabieram I tak to jest z tymi gadżetami. A tak na poważnie, to wydaje się mi, że opacznie odczytaliście intencje MOSTOSTAL-a. Czasami używa on dość "ostrego" języka, co nie powinno przesłaniać jego często dobrego podejścia. Pozdrawia użytkownik naszpikowanego elektroniką auta, aż boję się co będzie jak to się sp.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Spoko tylko żartowałem z tymi pytaniami o smarfona, nie mam nic do starych Nokii (a jak już to tylko sentyment). Natomiast starych aut nie popieram, bo strasznie psują powietrze (szczególnie dizle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 To wracamy do tematu tego wątku. Dzisiaj byłem na konferencji TMR poświęconej inwestycjom w Polsce i na Słowacji. Prezes TMR potwierdził - w przyszłym roku wybudują trzy koleje - gondole i dwie 6-os. kanapy. Szczegóły wieczorem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Pisze już troche w internecie o tej konferencji na przykład to że długość tras w SON ma wynosić 22 km a razem z COS 40 km nie wiem gdzie w COS jest 18 km tras jak tam nawet za bardzo nie ma 10 km ale może jest coś o czym nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 3 godziny temu, JC napisał: To wracamy do tematu tego wątku. Dzisiaj byłem na konferencji TMR poświęconej inwestycjom w Polsce i na Słowacji. Prezes TMR potwierdził - w przyszłym roku wybudują trzy koleje - gondole i dwie 6-os. kanapy. Szczegóły wieczorem Już jest wieczorem. No dobra czekam cierpliwie.To ciekawe informacje,co mnie na starość czeka.To znaczy,czym to się będę mógł wozić do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobiasz7777 Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Dzisiaj południu pojawił się artykuł n.t. inwestycji TMR w Szczyrku. Wygląda na to, że informacje pochodzą z dzisiejszej konferencji TMR. Ciekawsze informacje dotyczą m.in. planowanej frekwencji w ośrodku i łącznej przepustowości wyciągów: http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/szczyrk-tatry-mountain-resort-jasna-chopok,219,0,2172123.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Łączną przepustowość wyciągów łatwo policzyć: 2400*6=14400 Do tego 5 orczyków Każdy ma przepustowość ok. 700-800 os/godz. 700*5=3500 14400+3500=17900[os/godz] Najważniejsze, aby rozwinęli system naśnieżania. Parafrazując klasyka - ŚNIEG głupcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 7 godzin temu, MB napisał: Już jest wieczorem. No dobra czekam cierpliwie.To ciekawe informacje,co mnie na starość czeka.To znaczy,czym to się będę mógł wozić do góry. Troszkę mi sie wieczór przeciągnął, sorry Zapraszam do lektury tekstu o inwestycjach w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 Mnie się nocka przedłużyła i troszkę zaspałem dzisiaj. Ale jestem już po lekturze tego ciekawego artykułu. Brzmi to wszystko sensownie i bardzo optymistycznie. Parafrazując pewne hasło reklamowe napiszę tak,... Słowak Potrafi. Niemniej roboty będzie huk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 15 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 15 minut temu, MB napisał: Parafrazując pewne hasło reklamowe napiszę tak,... Słowak Potrafi. Niemniej roboty będzie huk. Raczej Austriak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 15 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 Cytując klasyka "mają rozmach skur....y" [emoji15] Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 Pozwolę sobie jeszcze przypomnieć link do Galerii, w której możecie zobaczyć - Co kupiła spółka TMR w Szczyrku. W przyszłym roku, te zdjęcia będą miały już wartość dokumentalną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 15 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 Zapowiada się że będzie to naprawde fajny ośrodek za dwa, trzy lata. Cieszę się bo będę miał okazję odwiedzać częściej moich rodziców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 15 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 Czy z tekstu konferencji . należy rozumieć ze TMR ma "pozwolenie na budowe" (decyzja administracyjna starosty bielskiego ) na wymienione obiekty - wyciągi i system nasniezania co najmniej dla 1go etapu? Czy też użyte w tekście 'potrzebne zezwolenia' to taki miły a nic nie znaczący eufemizm?Pytam bo opowiadań o zamierzeniach w ostatnich 25 latach było w nadmiarze...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 Szczyrk musi uchwalić plan zagospodarowania dla terenów TMR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 15 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 Szczyrk musi uchwalić plan zagospodarowania dla terenów TMR ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 Teraz w Szczyrku 21C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 Teraz w Szczyrku 21C Tak ciepło??? U mnie +5, chmury i wiatr. Brrrr... Za to mam jeszcze maliny Co do inwestycji (wiem że to nie ten wątek), to czy w COS ruszyła budowa kanapy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 15 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 Północne zbocze Czantorii 20 w cieniu. Babie lato w pełni. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 (edytowane) Dnia 14.10.2016 o 23:30, leitner napisał: Łączną przepustowość wyciągów łatwo policzyć: 2400*6=14400 Do tego 5 orczyków Każdy ma przepustowość ok. 700-800 os/godz. 700*5=3500 14400+3500=17900[os/godz] Jeśli 6-osobowe kanapy będą przewozić jedynie po 2400 os/h, to bardzo dobra wiadomość (wychodzi po ok. 1200 os/h na jedną trasę, czyli nie będzie takiego tłoku, jakiego wielu się tu obawia). Bardziej zastanawia mnie szansa na realizację tego wszystkiego - na portalu lanovky.sk pojawił się wykaz inwestycji na sezon 2017/18 i szczyrkowskie kolejki opisane są dokładnie tak samo jak rok temu ("w zależności od uzyskania pozwolenia"): http://lanovky.sk/?page=rep&id=994 Edytowane 16 Październik 2016 przez koliber link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 Jeśli 6-osobowe kanapy będą przewozić jedynie po 2400 os/h, to bardzo dobra wiadomość (wychodzi po ok. 1200 os/h na jedną trasę, czyli nie będzie takiego tłoku, jakiego wielu się tu obawia). Bardziej zastanawia mnie szansa na realizację tego wszystkiego - na portalu lanovky.sk pojawił się wykaz inwestycji na sezon 2017/18 i szczyrkowskie kolejki opisane są dokładnie tak samo jak rok temu ("w zależności od uzyskania pozwolenia"):http://lanovky.sk/?page=rep&id=994 Będzie realizowane! Nie martw się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 TMR może czekać na wydanie pozwolenia do końca maja. Szczyrk powinien zdążyć z zatwierdzeniem nowego planu zagospodarowania przestrzennego. Na wizualizacjach pięknie widać podwójny efekt nowych kolei - jeden to wygoda a drugi to świetne widoki z kanap (las jest niższy niż wysokość liny ). Będziemy podziwiać cudne widoki na okoliczne góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 27 minut temu, leitner napisał: Będziemy podziwiać cudne widoki na okoliczne góry Pod warunkiem że będzie nas na to stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi