fundu Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Dzwoniłem ponownie - górna część trasy nr 7 będzie dziś otwarta, ale trochę później, bo jeszcze coś tam robią - może ok. godz. 10:00 - Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Dobre i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Powiedzcie mi jadąc Przełęczą Salmopolską mijam parking Pośredni, czy tam można kupić karnet? Nigdy nie byłem nartować w Szczyrku a chcę się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Powiedzcie mi jadąc Przełęczą Salmopolską mijam parking Pośredni, czy tam można kupić karnet? Nigdy nie byłem nartować w Szczyrku a chcę się wybrać. Tak,kasa jest nieco poniżej parkingu,przy dolnej stacji wyciągów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 I jak z warunkami na 7 w realu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/20422-Polska-warunki-narciarskie-15-16?p=228494&viewfull=1#post228494 - tu możesz poczytać z soboty:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Cześć, mam do was pytanie: Orientuje się ktoś czy da się jakoś dojechać busem/autobusem/marszutką z Dworca PKP Łodygowice do COS/SON? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidek Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 A dlaczego chcesz jechać z Łodygowic? Jeżeli jedziesz pociągiem od strony Katowic wysiądz na dworcu głównym w Bielsku-Białej i jechdź busem do szczyrku - staje zaraz obok kolejki, busy jeżdzą średnio co 30 minut z dworca PKS naprzeciwko dworca PKP 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 A dlaczego chcesz jechać z Łodygowic? Jeżeli jedziesz pociągiem od strony Katowic wysiądz na dworcu głównym w Bielsku-Białej i jechdź busem do szczyrku - staje zaraz obok kolejki, busy jeżdzą średnio co 30 minut z dworca PKS naprzeciwko dworca PKP Dzięki za wskazówkę, ale odpada Pociągi z Katowic przyjeżdżają akurat tak, abym stał półtorej godziny ponieważ w weekend nie ma "taktu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Dzięki za wskazówkę, ale odpada Pociągi z Katowic przyjeżdżają akurat tak, abym stał półtorej godziny ponieważ w weekend nie ma "taktu" No,...a z Łodygowic to "per pedes", i to non stop pod górkę.: Chyba,że trafi się jakaś dobra dusza i na "stopa" cię "łyknie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Kiedyś takowe PKS-y jeździły, sam się nimi woziłem do Soliska. Teraz już nie, jedynie busy z Żywieckiej ale nie wiem musisz sprawdzić Łodygowice, Buczkowice, Rybarzowice - Szczyrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPGöral Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Było kiedyś takie coś: https://kolejeslaskie.com/pl/news/119/kolejami_slaskimi_do_szczyrku_%E2%80%93_oferta_beskid_specjal Ale nie wiem jak to teraz wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody3223 Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Frekwencja była "zabójcza", więc KŚ zlikwidowały busy Coś czuję, że albo pojadę w Sobotę co wątpię, albo do Wisły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Frekwencja była "zabójcza", więc KŚ zlikwidowały busy Coś czuję, że albo pojadę w Sobotę co wątpię, albo do Wisły... Najlepiej będzie wiedział janek57.On ma wszystkie połączenie w małym paluszku. Ale janek,o ile się nie mylę,to już się spakował do Doliny Aosty w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 (edytowane) Najlepiej będzie wiedział janek57.On ma wszystkie połączenie w małym paluszku. Wczoraj byłem w SON. Opisałem w warunkach. Z Rudy śląskiej w dni robocze jestem po 3 godzinach i 4 minutach pod ,,Golgotą''. W weekendy sam na narty nie jeżdzę ,chyba ,ze mnie ktoś samochodem zabierze ,ale i tak staram sie wymigać . Nie lubię tłumów na trasch, po prostu.Wczoraj : godz 07:00 autobus MZK Tychy linia 82 godz.7:00 Ruda Śląska-Halemba-godzina 07:40 DworzecPKP-Tychy .Godzina 07:52 pociag K.S.Tychy Dworzec Główny-godz.08:40 Bielsko-Biała Główny.PKS godz.09:20 Bielsko-B.dworzec PKS-godz.10:04 -Szczyrk Solmopol (Solisko). Pół. godziny oczekiwania w Bielsku spędzam w ogrzewanej poczekalni na Dworcu PKS. Trasa powrotna to róznie ,w zaleznosci od godziny ,w której kończę ,, nartowanie". Wczoraj wyjechałem z pod ,,Golgoty " o 13:55 a wdomu byłem o 17:15. Przyzwyczaiłem się. W tygodniu zawsze miejsce siedzace i w autobusach i w pociągu. Czasami zdarzają się awarie np.04.01.16 ,ale to wtedy były ,,katastrofalne'' dla K.S.trzydniowe mrozy. Pakuję się dopiero dzisiaj od rana. Niezły bajzel bo pranie ,suszenie, ,,biglowanie'';czapki,rekawice, koszule ,kominiarka itd. Dobrze ,ze wyjazd dopiero jutro o 19:30. Co zrobić ze stępionymi krawędziami w nartach po czterech dniach jazdy na ,,betonie i lodzie''.Dysponuję tylko drobnoziarnistym papierem ściernym. Może lepiej nie próbowac poprawiać bo całkiem spier.... Pozdrawiam Edytowane 21 Styczeń 2016 przez janek57 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 (edytowane) Dzisiaj ruszyła niebieska "czwórka" Hala Skrzyczeńska - Suwarniata Edytowane 25 Styczeń 2016 przez leitner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 A dzisiaj zamknęli 13 na Hali Pośredniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Dzisiaj w SONie 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 W praktyce okazało się że na słowackie karty gopass NIE można kupić karnetu w Szczyrku. Pani w kasie stwierdziła że ich system nie widzi słowackich kart. A czy orientujecie się czy na słowackie karty gopass można kupić karnety w szczyrku, tak żeby kaucji nie płacić? Chodzi mi o jednodniowe. Tak można na swoją kartę gopass kupić karnet w kasie w Szczyrku Vašu GoPass kartu v Poľskom stredisku Szczyrk viete využiť len tak, že si na kartu dáte nahrať skipas zakúpený v pokladni strediska. S pozdravom a prianím pekného dňa, Helena Šmáliková, Pracovník klientského centra Tatry mountain resorts, a.s. Demänovská Dolina 72 031 01 Liptovský Mikuláš, Slovakia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Błeee... Leje! Masakra.. Śnieg ginie w oczach... Na BL nieco lepiej może a na Julkach ciut przypyliło mrożoną mżawką. Wiesna Panie idzie.. ;-( 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Czy macie jakieś uwagi co do planów TMR-u w Szczyrku? Chodzi mi o uwagi co do planowanych kolei linowych i tras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dayton Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Nie wiem z jakiego powodu pytasz, ale ja podczas turowania w rejonie Małego Skrzycznego doszedłem do wniosku, że 6-osobowa kanapa na grzbiet pomiędzy szczytami jest przerostem formy nad treścią. Z założenia ma ona służyć do połączenia ośrodków, co jest jak najbardziej zrozumiałe, ale nie stwarza żadnych możliwości sensownego zjazdu. "Trójka" czy planowany łącznik z Ondraszkiem nawet poszerzone będą typowymi łącznikami, na co więc taka kanapa? Ja bym widział orczyk ciągnący grzbietem od strony Małego do tej chatki, gdzie ma kończyć się ta kanapa i stamtąd już trasy według planu. O wiele prościej, taniej i adekwatnie do zapotrzebowania. Chyba że Słowacy mają jakieś odległe plany budowania całkowicie nowych tras gdzieś w dolinę Czyrnej : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 Być może będę miał okazję przedstawić te uwagi dyrekcji SON-u, stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Czy macie jakieś uwagi co do planów TMR-u w Szczyrku? Chodzi mi o uwagi co do planowanych kolei linowych i tras. Po takiej zimie i ogromnym zainteresowaniu ośrodkiem ważne aby TMR nie zweryfikował jeszcze raz swych planów. Smutna prawda jest taka, że jak zimy będą wyglądać tak jak teraz to w Polsce będzie można zapomnieć o jeździe w dobrych warunkach. Nawet super mega wydajne naśnieżanie nic nie pomoże. Ale nie ma co krakać - w następnym roku od grudnia czeka nas metr śniegu i temperatura na poziomie od -3 do -7 :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 No chyba jednak super wydajne naśnieżanie pomoże. W Białce mają jeszcze cieplej jak w Szczyrku a wszyscy wiemy jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi