MB Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Jeśli się wybiorę to raczej skorzystam z punktowego karnetu. Jak mówiłem tak zrobiłem. SB kupił za 48 zł do 13-tej A ja dla sprawdzenia kupiłem punktowy i wyjeździłem 510 punktów czyli za 51 zł. Znaczy to ,że przy tak nielicznym obłożeniu i braku długich kolejek do wyciągów nie opłaca się kupować karnetu punktowego. Przypomnę tylko,że zaczęliśmy o 10:20. Gdybyśmy zaczęli o 8:00 to przepłaciłbym strasznie. Natomiast w weekendy tenże karnet punktowy może być lepszym rozwiązaniem. Dodatkowo w krytycznym momencie można skorzystać z bramek za podwójne punkty. Za krytyczny moment uważam np. przypadkowe rozproszenie się rodzinki z dziećmi,wówczas korzystając z bramki komercyjnej (fuj nienawidzę tego określenia) można szybciej przemieścić po ośrodku np. w poszukiwaniu dzieci. Nie jestem zwolennikiem tych bramek i uważam,że powinny zniknąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Coś tam posklejałem:wink: [video=youtube;-ezo3NexREs] eature=plcp Wczoraj w Szczyrku doznałem ciekawych doświadczeń, na parkingu okazało się że kurtka została w samochodzie, a samochód pod domem u Figo:eek:, no ale Figo wozi w Audicy całą zawartość swojej garderoby i nawet udało mi się tak dobrać to co znalazłem że nie było mi ani za ciepło, ani za gorąco, po prostu było tak akurat:smile: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Coś tam posklejałem:wink:......... Kurcze to nie do tego wątku:rolleyes:: Daj się popastwić kolegom nad Figo:wink: Pozdrawiam, niezła muza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Kurcze to nie do tego wątku:rolleyes:: Daj się popastwić kolegom nad Figo:wink: Pozdrawiam, niezła muza. Ale ja też tam występuję:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Ale ja też tam występuję:wink: ale w kurtce FIGO , więc mniej wprawne oko może nie rozpzonać:wink::smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 To musiała być sensacja - Figo i SB w Szczyrku, do tego together.... Pewnie mówili o tym przez "szczekaczki" :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Jeżdżę od 12-tej do 16-tej bo jestem zależny od rozkładów PKP i PKS. Nie chce mi się wstawać przed 5-tą rano żeby być na stoku przed 10-tą.Dla mnie przydałaby się karta 4- godzinna lub 3 godzinna od pierwszego odbicia. Takiej w SON nie ma i musiałbym płacić za cały dzień 68 zł i dlatego kupuje punktową za 50 zł. Mogę jeździć powoli, typowo turystycznie tzn. zdjęcia ,filmiki.przerwy na łyk kawy lub ,,ż.g.'', pogawędki z narciarzami.Z resztą tak lubię.Mimo tych przerw o godzinie 15.00-15.10 zostaje mi 9 punktów i godzina czasu do odjazdu PKS. Wychodzi drogo i czekam na kartę na 2,3 lub 4 godziny. W innych O.N. takie są np. Nowa Osada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 (edytowane) ale w kurtce FIGO , więc mniej wprawne oko może nie rozpzonać:wink::smile: Jakież ja miałem wczoraj problemy żeby rozpoznać SB na stoku.: To musiała być sensacja - Figo i SB w Szczyrku, do tego together.... Pewnie mówili o tym przez "szczekaczki" Powinni byli o tym "szczekać" Bo nie prędko się to znowu powtórzy. Nie to żeby jak to mądrze nazwałeś "together",bo to się może zdażyć wszędzie,ale żeby w Szczyrku i...... do tego "together" :stupid:to raczej nie prędko.:biggrin: Edytowane 22 Luty 2012 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Ale ja też tam występuję:wink: Wiem, ale Ty już w tym "temacie" byłeś a Figo nie:wink:. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Nie to żeby jak to mądrze nazwałeś "together",bo to się może zdażyć wszędzie,ale żeby w Szczyrku i...... do tego "together" :stupid:to raczej nie prędko.:biggrin: Właśnie to połączenie: Figo,SB (together :smile:) + Szczyrk wydało mi się sensacyjne:biggrin: Jak tylko ktoś mnie naprawi, a dacie wcześniej znać, to chętnie się przyłączę (jako kolejny szczyrkowski malkontent:wink:).A jeśli chodzi o kolejny termin takiego widoku, to mam nadzieję, że już w przyszłym sezonie będzie można zaobserwować Wasz wspólny, bosy spacer z Czyrnej:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 A jeśli chodzi o kolejny termin takiego widoku, to mam nadzieję, że już w przyszłym sezonie będzie można zaobserwować Wasz wspólny, bosy spacer z Czyrnej:smile: Nie spodziewam się aby to mogło dojść dojść do skutku.:sorrow: Absolutnie nie wycofuję (my) się. Najnormalniej nie jestem wstanie sobie wyobrazić tego,że w Szczyrku może być sfinalizowana tak błyskawiczna inwestycja.:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę,ale Figo stał w kolejce! :wink: Nie dość,że obecność Figo i SB w Szczyrku to egzotyka,to jeszcze nawet w kolejce postali. Jest zapał,nie da się ukryć! :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Zapał zapałem ale może głód jazdy : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę,ale Figo stał w kolejce! :wink: Pisałem o tym w podobnym wątku. :crazy: Kilka czy kilkanaście osób nawet taka zrzęda jak ja (jeśli chodzi o stanie w kolejkach) nie narzeka i pokornie posuwa się do przodu. Najzwyczajniej byłem nastawiony na długie kolejki. Z tego też powodu nabyłem karnet punktowy. W razie ekstremy "zwinąłbym ogon pod siebie" i tyle byście mnie widzieli a nie w kolejce.: Byłem mile zaskoczony, to sobie te dwie minutki postałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 ceny w Szczyrku bedac W Szczyrku w SON około godziny 8.30 . mam szybki wjazd - bez kolejek obok Skrzycznego . puste parkingi . i brak kolejki do kasy. mając komórkę w PLUSIE wysylam sms numer 80003 o treści Szczyr . po chwili otrzymuje sms zwrotnego - pokazuje Go w kasie ) i po chwili mam 23 % ulgę na karte terminowa czyli nie 48 zl lecz place 37 zł do godziny 13 . . To ma sen w tygodniu gdy widze ze bedzie pusto. uwierzcie mi zaliczam wtedy JULIANY zielona 8 . niebieska potem Golgotę i jade na SOLISKO tam Male Skrzyczne oraz Czyrna wraz z Bienkulą ..Wszystko to pod warunkiem że moja grupa dobrze jeżdzi i ma umiejetności . Jesli jest tłok to kupuje karte puktowa ...wszystko zalezy od warunków. pogody czasu itp .. ale wizyta około godziny 9.00 ( to przygotowane trasy ............ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 jadę jutro i sprawdzę czy to wszystko prawda - o czym tu dziś piszecie.... I co? Prawda czy nie prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 I co? Prawda czy nie prawda? Figo koledze chyba się spodobało i przedużył pobyt :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 jadę jutro i sprawdzę czy to wszystko prawda - o czym tu dziś piszecie.... I co? Prawda czy nie prawda? Był u mnie przed chwilą Szpara, który był dzisiaj w Szczyrku i mówił że warunki były diametralnie inne niż te które jeszcze do wczoraj były, pochmurno, plusowo, deszcz i na trasach mokro... wiosna, kilka takich dni i przygotowanie tras zostanie obnażone:rolleyes:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 A jak jest naprawdę,leży tam jeszcze śnieg?jakiej konsystencji?czy bardziej allmountain czy race? i o co chodzi z tymi kurtkami,leje się smar,szarpie,że rękawy wyrywa? na pólnocy roztopy,ale na stoku śnieg zlodowociały,szybki,taki jak firn:rolleyes:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Jeżdżę od 12-tej do 16-tej bo jestem zależny od rozkładów PKP i PKS. Nie chce mi się wstawać przed 5-tą rano żeby być na stoku przed 10-tą.Dla mnie przydałaby się karta 4- godzinna lub 3 godzinna od pierwszego odbicia. Takiej w SON nie ma i musiałbym płacić za cały dzień 68 zł i dlatego kupuje punktową za 50 zł. Mogę jeździć powoli, typowo turystycznie tzn. zdjęcia ,filmiki.przerwy na łyk kawy lub ,,ż.g.'', pogawędki z narciarzami.Z resztą tak lubię.Mimo tych przerw o godzinie 15.00-15.10 zostaje mi 9 punktów i godzina czasu do odjazdu PKS. Wychodzi drogo i czekam na kartę na 2,3 lub 4 godziny. W innych O.N. takie są np. Nowa Osada. Taryfy czasowe pojawiły się w COSie (Skrzyczne), po raz pierwszy w historii !, http://www.szczyrk.cos.pl/osrodek_narciarski/cennik.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 A jak jest naprawdę,leży tam jeszcze śnieg?jakiej konsystencji?czy bardziej allmountain czy race? i o co chodzi z tymi kurtkami,leje się smar,szarpie,że rękawy wyrywa? na pólnocy roztopy,ale na stoku śnieg zlodowociały,szybki,taki jak firn:rolleyes:: Smar się leje wszędzie, ja w Andorze ujebałem tak kurtkę że 3 prania i jeszcze nie zlazło:mad::, śnieg wczoraj był zmrożony, ale wolny, dzisiaj był ponoć z tego co Szpara mówił mokry, ta noc zapowiada się na minusie, teraz u mnie jest -0,2 więc do rana może z -4 będzie. Roztopów ekstremalnych nie ma, ale w weekend jazdy w Beskidach też, na pma napisałem Ci co będziemy robić:tongue:, wiesz że jesteś zawsze mile widzianym gościem w moim domu:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Czyli nie ma co zaberać białej kurtki,reszta wszystko się może zdarzyć-czyli trzy pary nart,a reszta pewna:biggrin: mokry śnieg to ćwiczenie dla nóg,każdy powinien przetestować, a później płakać o złych warunkach narciarskich:tongue:Jak będą tak ciężkie warunki na trasie,to też wpłynie korzystnie na moje zdrowie,bo mniej fajek wypalę:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Wyjazd do COS (Skrzyczne) kusił mnie w tym sezonie,ale słyszałem ,że tam warunki były dużo gorsze niż w SON-ie . Może zdecyduję się w marcu.Sezon zakończyłem ,narty zakonserwowane,ale 45 zł za 4 godziny to niezła oferta i parę minut bliżej mam do COS niż do SON.Do końca lutego ma być wiosennie ,ale w pierwszej dekadzie marca zima wróci na kilka dni to może.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 Przed chwilą poczytałem tu http://www.skionline.pl/stacje/?co=stacje&id_miejscowosci=22&podstrona=opinie&opinie=wszystkie i COS sobie odpuszczam do odwołania. Jak w marcu się wybiorę do Szczyrku to do SON-u gdzie jeździłem w tym sezonie trzy razy i było w miarę dobrze.Pół godziny wjazd krzesełkiem na Skrzyczne to jakaś paranoja. Byłem na Skrzycznem w latach siedemdziesiątych w lecie i wtedy też tak długo się jechało. Czy to znaczy ,że tam jest ta sama kolejka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 22 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2012 no to szkrobnę dwa słówka-jakie moje dzisiejsze odczucia. pojechalismy na Juliany i tam był postój.sms z Plusa ,karnecik do 13 i śmigamy. z samego rana (8.00) elegancko,sztruksik,stosunkowo twardo.ludzi zero-juliany i golgota rewelka (jak dla mnie...)-reszta ekipy wybrała się na Bieńkulę,ale nie było słychać żadnych negatywów. ok.10 temperatura wzrasta, ludzi przybywa, śnieg robi się jakis taki rozmiękły. ok.11 jakaś mrzawka (przydałyby się wycieraczki na gogle:happy:),temp. dalej na plus i robi się miękko,ale nie poddajemy się i jeżdzimy dalej. przeskoczyliśmy na Suche- ale tam zonk-kapa stok rozjeżdżony,b.miękko,spadamy na Golgotę,ale tam nie lepiej-no to na Juliany i the end na grzańca. koniec podsumowując : jazda od 8 do 10 ,potem ...... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi