johnny_narciarz Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Czy może ktoś z szanownych Forumowiczów miał okazję pojeździć,albo nawet posiada takie narty?Szukałem jakiś opinii w internecie od użytkowników,ale niestety nie znalazłem,chyba rzadko są spotykane.Interesowałem się wcześniej K2 Obsethed i Kung Fujas (nadal się interesuję :wink: ),ale ponieważ dość często chce ich używać jako turów,to może lepsze,bo choćby lżejsze,byłyby Coomback? Tak mi się wydaje (po opisach),że pasowałyby mi najlepiej. : Nie interesują mnie szaleństwa w parku,ale konkretna narta na puch i wszelakie warunki spotykane poza trasą. Od razu też pytanie,czy przy moim wzroście 184cm i wadze niecałe 90kg,szukać najdłuższej,tj. 188 czy może lepiej 181cm. Oczywiście jakby ktoś wypatrzył gdzieś takie narty za fajną cenę (nowe lub używki),prosiłbym o cynk. :wink: Przy okazji bardzo dziękuję również za odzew przy poprzednim pytaniu! :smile: PS.Gregor,pytałem o te narty i nadal je mają!Jak kupię masz flachę! :cheerful: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. A Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Jeśli chodzi o cenę tych K2 Coomback to ewentualnie możesz tu zapytać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Szukałem jakiś opinii w NTN,ale tam też nic nie znalazłem(w necie). Jakby się ktoś natknął,ma jakieś doświadczenia z tą nartą,proszę o jakiś link czy opis. Z góry dzięks! :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Johny bierz te Coombacki :smile:, wg opisu powinny być OK , mają rockera i camber , więc teoretycznie w terenie skrętne , a na twardym powinno być też dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 johny mam takie combacki do testów ale musiałbyś sie pofatygować do Mikołowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. A Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Szukałem jakiś opinii w NTN,ale tam też nic nie znalazłem(w necie). Jakby się ktoś natknął,ma jakieś doświadczenia z tą nartą,proszę o jakiś link czy opis. Z góry dzięks! :smile: Zerknij tutajhttp://www.wildsnow.com/2031/coomback-k2-ski-review/. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Dzięki panowie!Raczej na pewno je wezmę,chyba,że coś jeszcze wymyślę... :wink: Podpowiedzcie,czy wziąć najdłuższe (chyba 188cm) czy rozmiar mniejsze: 181cm.Po dzisiejszych szusach wydaje mi się,że dłuższa lepsza,ale ja tam się za bardzo nie znam. :redface: Wojtuś,chętnie wezmę je na następny weekend,bo jutro kondycja za słaba,żeby przetestować jak trzeba. Zadzwonię w poniedziałek po południu. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macko Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 bierz dłuższe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 popieram bierz te 188cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Dzięki panowie! :smile: Jutro będą w domciu. :angel: Ciągle się tylko waham,czy założyć wiązania turowe,czy zwykła zjazdowe. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Dobry wybor, generalnie sprzet k2 jest w jakims stopniu gwarantem jakosci, szczegolnie jesli szukasz czegos do fr/fs. Jesli pytasz o wiazania, to poszukaj np Marker Baron lub Duke i porownaj ceny ze zjazdowymi. Te wiazania to typowe maszyny do powderu, z mozliwoscia foczenia na nich. Nie sa jakies super lekkie ale cos za cos. musisz sie zastanowic czy kreca Cie dluzsze turowe wyprawy, czy wolisz raczej 30-60 minutowe podejscia by miec lepszy wybor opcji zjazdu. Milego ujezdzania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Dobry wybor, generalnie sprzet k2 jest w jakims stopniu gwarantem jakosci, szczegolnie jesli szukasz czegos do fr/fs. Jesli pytasz o wiazania, to poszukaj np Marker Baron lub Duke i porownaj ceny ze zjazdowymi. Te wiazania to typowe maszyny do powderu, z mozliwoscia foczenia na nich. Nie sa jakies super lekkie ale cos za cos. musisz sie zastanowic czy kreca Cie dluzsze turowe wyprawy, czy wolisz raczej 30-60 minutowe podejscia by miec lepszy wybor opcji zjazdu. Milego ujezdzania Raczej to drugie,tj. przede wszystkim zależy mi,żeby dobrze się zjeżdżało,ale z możliwością podejścia kawałek z buta.Jeśli jednak wiązanie turowe powoduje jakieś ograniczenia w jeździe,to wolę rzucić narty na plecy z wiązaniami zjazdowymi. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 jak ktoś namierzy Duki lub Barony w dobrej cenie to niech da cynk:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 jak ktoś namierzy Duki lub Barony w dobrej cenie to niech da cynk:smile: Nie kupiłeś jeszcze wiązań do tych Dynastarów? :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Wiec i Baron i Duke zagwarantuje Ci komfortowy zjazd i da mozliwosc podejscia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Nie kupiłeś jeszcze wiązań do tych Dynastarów? :smile: przy tych Dynkach mam oczywiście wiązania tylko ,że tradycyjne . Te Markera są super , ale dosyć drogie , więc jakby ktoś miał namiar na nie w dobrej cenie , to może bym kupił tak na zapas:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 przy tych Dynkach mam oczywiście wiązania tylko ,że tradycyjne . Te Markera są super , ale dosyć drogie , więc jakby ktoś miał namiar na nie w dobrej cenie , to może bym kupił tak na zapas:smile: No to jest nas dwóch. :wink: Ale prawda,ze względu na cenę,się jeszcze waham,czy na razie nie wystarczy zwykłe wiązanie zjazdowe.Wymienić zawsze można,tak mi się wydaję. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 No to jest nas dwóch. :wink: Ale prawda,ze względu na cenę,się jeszcze waham,czy na razie nie wystarczy zwykłe wiązanie zjazdowe.Wymienić zawsze można,tak mi się wydaję. : Jest nas trzech Jeszcze nie zdecydowałem czy do BBRów zwykłe od gregora czy turowe... chodzą mi po głowie jeszcze Naxo nx21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 18 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 na Alledrogo Duke są za 1449 , na ebay de i usa wychodzą ok. 1200-1300 , barony ciut taniej , ja poczekam do lata , może będzie taniej:rolleyes:: .Biorę też pod uwagę jakieś używki w dobrym stanie i przyzwoitej cenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 18 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 Ooooo nawet nie wiedzialem ze tak drogo to stoi, ja moje k2 z wiazaniami od kumpla za 1500 wyrwalem. W takim razie te k2 fujasy z marker schizo, co w xsport katowice sa za 1500 to bardzo dobra oferta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 Mysiek,wiązanie ciekawe,ale cenowo podobnie... :redface:Ostatnio przeglądam jakieś forum skiturowe,bo sporo tam informacji na ten temat. A nartki już są. :angel: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 18 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 piękne ile dałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 piękneile dałeś ? :redface: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 18 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 Pikne deski i rozmiar słuszny - gratki JN - zazdroszczę sprzętu i planu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 18 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 (edytowane) Maciek zobaczysz , że jazda w głębokim śniegu na nartach które mają 100mm pod butem to zupełnie inna bajka:tongue: .Ja miałem to szczęście , że ostatnio na Pilsku zdrowo dosypało i mogłem wypróbować moje Legendy w warunkach do jakich zostały stworzone i jest naprawdę supeeeeeeer:smile: Jak zamontujesz wiązania to musimy się umówić na jakąś wspólną jazdę . Edytowane 18 Styczeń 2012 przez aklim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi