skoo Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Witam. Może problem, który zgłaszam jest nieco zabawny, lecz nie mogę wyjąć wkładek z butów Salomon Evolution 7.0. jest tam u góry wkładki jakby plastikowy nit, nie wiem czy może wkładki są nie wyciągalne. Nie chce szarpać na siłę, żeby nie uszkodzić buta. Przydałoby się je jednak wyjąć, boje się, że zawilgocone szlag trafi. Jak Ktoś ma takie buciochy, albo się zna to proszę o info. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Nie znam tych butów ale ja nie spotkałem się z butami aby nie dało wyciągnąć się buta wewnętrznego a co dopiero wkładki. Jak dobrze rozumiem to tobie właśnie chodzi o buta wewnętrznego a ten powinien dać się wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Cześć, niestety pamiętam miałem to samo z Evolution9. Sorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skoo Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 chodzi mi o buta wewnętrznego. Wrzucałem w gogla nazwę buta, ale nic o tym jak wyjąć nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skoo Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Cześć, niestety pamiętam miałem to samo z Evolution9. Sorka. Ale dałeś rade w ogóle wyjąć czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Ale dałeś rade w ogóle wyjąć czy nie Tak dokłądnie, wyjęcie buta wewnętrznego. Z tego co pamiętam miałem wersję z przełącznkiem na "walk" i gdy odgiąłem skorupę max do tyłu to dału się złamać buta i go na siłę wyszarpnąć obracając na tym pojedyńczym nicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skoo Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Powalczę z tym dzisiaj, ale boje się jak piszesz odginać na maxa i wyszarpywać, bo jeszcze coś rozwalę i nie będzie problemu bo nie będzie buta. Swoja drogą jak jest sposób zaplanowany przez producenta to pewno nie powinien polegać na wyszarpywaniu, chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Tak z ciekawości zapytam masz suszarki do butów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skoo Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Nie mam, podobno to nie jest dobre dla dla wkładów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Nie wiem jak próbujesz wyjąć tego buta, ale moim zdaniem najlepsza metoda to: 1. odpinasz wszystkie klamry 2. stawiasz buta na podłodze 3. jedną ręką naciskasz z góry na tylną krawędź cholewki, unieruchamiając buta 4. drugą rękę wkładasz pomiędzy buta zew. i wew. i łapiesz za cholewkę buta wewnętrznego mniej więcej w miejscu, w którym znajduje się ścięgno achillesa 5. ciągniesz z wyczuciem but wewnętrzny jednocześnie w kierunku do góry i do przodu (jednocześnie drugą ręką nadal blokujesz skorupę). Powinno pójść bez kłopotu, jeśli faktycznie but wewnętrzny nie jest na stałe przypięty do skorupy (nie wydaje mi się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Szafrański Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Witam. Może problem, który zgłaszam jest nieco zabawny, lecz nie mogę wyjąć wkładek z butów Salomon Evolution 7.0. jest tam u góry wkładki jakby plastikowy nit, nie wiem czy może wkładki są nie wyciągalne. Nie chce szarpać na siłę, żeby nie uszkodzić buta. Przydałoby się je jednak wyjąć, boje się, że zawilgocone szlag trafi. Jak Ktoś ma takie buciochy, albo się zna to proszę o info. Z góry dziękuje. W Salomonach zdarza się (nie wiem po co?), że wkładka połączona jest z butem. Spotkałem sie z rozwiązaniem takim, że to co wygląda na nit jest zatrzaskiem i uwalnia się po przekręceniu o 90 stopni. Czy w tym nicie nie ma miejsca na płaski śrubokręt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi