1973marcin Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 może ktoś się wybiera w najbliższą niedzielę http://www.oravasnow.sk/pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Zawsze się zastanawiam czy jak już tam jechać to nie lepiej do Vratnej... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Przepraszam, że napiszę w tym tonie... nie jedźcie tam! To jest jakieś totalne nieporozumienie -patologia. Ładnie toto wygląda na mapce - i to wszystko. Głowne trasy przy krzesełku są płaskie jak stół, te przy orczykach krótkie, wąskie i jakieś bez sensu - o ile są czynne. Byłem tam raz, przez godzinę ...i wystarczy - karnet odsprzedałem, pojechałem dalej. Na Orawie akurat jest konkurencja - znacznie ciekawsza nawet jeśli dotyczy jednego orczyka, jak w Hrustinie (Ski Zabava) czy Zakamenne (SKi 7). Jest tam też parę sensownych krzesełek: Racibor, Oravice, Vitanova, Rohace itd. - wszystkie ww. są znacznie ciekawsze od Oravskiej Leśnej. Mysiauek - Vratna to całkiem inna klasa. Tam jest pięknie (Mała Fatra) i może być bardzo solidnie narciarsko. Nie wiem dlaczego, ale to mało popularne miejsce na forach. Ja polecam - choć wiele zależy od aktualnych warunków - trzeba sprawdzać. Gdyby tam chodziło wszystko co jest na mapce - to byłoby naprawdę super. Niestety tak nie jest. Taka refleksja ogólna - jest całkiem sporo fajnych ośrodków na Słowacji, tzn. takich co świetnie wyglądają na mapkach...tyle że w teorii, bo w praktyce od kilku lat nie widziałem, żeby działały w całości (trasy i wyciągi) choćby przez parę dni. Mam na myśli wszytskie te warte uwagi, czyli Chopok, Łomnica, V. Raca, Vratna, Malino, Rohace, Kubinska czy S. Pleso - choć w tym ostatnim zdarzało się czasem że wszytsko chodziło. Tak się zastanawiam - czy to kwestia ogólnej niemożności (warunki, pogoda) czy niemożności ludzkiej i mentalności Słowaków? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Potwierdzam - trasy wzdłuż krzesła są BARDZO rodzinne (płaskie), byłem raz, ale chyba nie powtórzę. Może na wiosnę, na firnie będzie szybko, ale teraz po opadach śniegu raczej powoli. Ale najlepiej sprawdzić samemu, jak nie spasuje, to można podjechać na Kubinską Holę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 a mi tam to nie przeszkadza że płasko i szeroko a przy orczyku wąsko , wąsko to tak jak na większości polskich górek jest , ale za to nie ma wcale ludzi jeździ się samemu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 a mi tam to nie przeszkadza że płasko i szeroko a przy orczyku wąsko , wąsko to tak jak na większości polskich górek jest , ale za to nie ma wcale ludzi jeździ się samemu A ja dodam tylko że Marcin to nie "niedzielny" narciarz, zresztą nie ja sam z tego forum miałem się okazję przekonać:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 A ja dodam tylko że Marcin to nie "niedzielny" narciarz, zresztą nie ja sam z tego forum miałem się okazję przekonać:smile: No nie wie, ja tam Go zawsze na stoku spotykałem w niedzielę :wink:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Zawsze się zastanawiam czy jak już tam jechać to nie lepiej do Vratnej... ? nie dużo dalej ale trochę drożej 15 do 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Mysiauek - Vratna to całkiem inna klasa. Tam jest pięknie (Mała Fatra) i może być bardzo solidnie narciarsko. Nie wiem dlaczego, ale to mało popularne miejsce na forach. Ja polecam - choć wiele zależy od aktualnych warunków - trzeba sprawdzać. Gdyby tam chodziło wszystko co jest na mapce - to byłoby naprawdę super. Niestety tak nie jest. Nie musisz tłumaczyć bo przeszedłem latem (Chleb, Rozsutec,Diery) i trochę pojeździłem zimą. Natomiast właśnie z powodu ilości tras zastanawiam się po co jeździć do takiego czegoś jak oravasnow. Ale Marcin podal już powód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 No nie wie, ja tam Go zawsze na stoku spotykałem w niedzielę :wink:. ravick wiesz niedziela , "niedzieli" nie równa :wink: a właściwie narciarz niedzielny to nie to samo co marcin który narciarzem "niedzielnym" jest:cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 jak bym miał tam jechać sam to raczej NIE -trasy nie powalają na kolana , jak z rodziną to TAK - bo to bardzo przyjemny ośrodek familijny , kanapa , dobre zaplecze i w sumie sporo łatwych tras a co do "niedzielnych" narciarzy , to sam się do nich zaliczam :smile: , ale staram się też być np. "poniedziałkowym","wtorkowym", "srodowym" , "czwartkowym" itd:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Jak się ma słabo jeżdżącą rodzinkę to powiem szczerze w lepszym ośrodku nie jeździłem nie musiałem się martwić że gdzieś wyjadą poza trasę można było bez stresu pośmigać jednakże tak jak Aklim pisze sam bym się tam nie wybrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jot23 Napisano 24 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2012 oravasnow Dobremu narciarzowi wszystko jedno gdzie jeździ,ma zabawę i na stromej i na łagodnej trasie,więc nie kozaczyć tu i nie lekceważyć oravasnow,bo trasy przy talerzyku są takie ,że można sobie fajnie pośmigać;-)Pozdrowienia dla marud;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi