jacekkoz Napisano 7 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2012 Witam, wracam w tym roku do jazdy na nartach. Proszę o pomoc w doborze sprzętu dla mnie. Chodzi o narty. Ankieta wypełniona poniżej. W skrócie ciężki facet 100kg, 190 wzrostu jeżdżący zdecydowanie siłowi, posiadający kiedyś w miarę poprawną technikę jazdy ale na starym typie nart. Nie jeździłem na nartach taliowanych. Z racji tego, że nie wiem co będzie mnie kręciło chcę kupić używki w granicach 200-300pln. najbardziej zastanawiam się nad długością - czy 170 czy 175 1. Płeć - mężczyzna 2. Wiek - 35 3. Waga - 100 4. Wzrost - 190 5. Na nartach jeździłem przez jakieś 8 sezonów, potem miałem przerwę około 12 lat 6. Moje umiejętności określam na: kiedyś 5-6, teraz nie mam pojęcia, ale zakładam, że na krótszych nartach i lepiej skręcających nie będzie problemu. 7. Moje buty to - salomon xscream 7.0 8. Teraz jeżdżę na nartach/model -brak - poprzednie narty jakieś zjazdowe atomic 205cm (wąskie dechy) 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - generalnie jestem sprawny, silny i preferuję siłowy styl jazdy. Technika byłą ok, ale na długich prostych nartach. Raczej dłuższe skręty przy szybkiej jeździe. 10. Upatrzyłem sobie narty - - Head Word Cup I Race - ATOMIC SL 9 - VOLANT SILVER GENESIS - FISCHER RX 9 - STOCKLI Spirit PRO 11. Mój budżet na narty to około - 200-300 za używki - nie wiem co mi się spodoba po tylu latach przerwy więc nie chcę inwestować w nowy sprzęt z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 7 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2012 Tak wstępnie bo znawca się wypowie i doradzi. Mam 54 lata 185cm waga około 78 kg, czyli raczej chudzielec. Na nartach zacząłem 4 sezon (w sumie 20 wyjazdów). Za krótkie nart sobie obierasz bo moje mają 167 cm i za dwa lata chcę je zmienić na dłuższe 172-174 cm.Potrzebujesz nart 175cm-180cm. Reszta eksperci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esi70 Napisano 7 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2012 Dokładnie jak mówi janek57 niech wypowiedzą się eksperci,ale jak dle mnie SL9 odpada w przedbiegach,topowa carving slalomka,po tylu latach przerwy,jeżdżąc starą techniką ,ta narta nie dla Ciebie.Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 7 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2012 175-180, dla Ciebie coś z top allround lub wyższe modele allmountain, rózne SL,SC czy GS bym sobie darował, mogą być jakieś narty RC (tu 180-185), modeli ze względu na budżet podawać chyba nie ma po co, dobre narty, które znajdziesz w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 8 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2012 ok, dzięki za info. Będę szukał czegoś w przedziale 175-180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi