xantis Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Byłem na tym weekendzie i było... super! Akurat śnieg spadł, ludzie nie byli przygotowani, ferii jeszcze nie było, kolejek w ogóle, wszystkie trasy otwarte. Alpy normalnie. Trasy przygotowane przyzwoicie (byłem ostatnio w kilku ośrodkach w Alpach i potrafiło być gorzej). Golgoty jeszcze nigdy nie widziałem dobrze przygotowanej i tak samo było teraz, Bieńkula lepiej, ale pod koniec stoku maławo śniegu. Jak to w Szczyrku, kamieni było mnóstwo, szczególnie w sobotę, czego za granicą nie uświadczyłem, a i otwarcie zielonej trasy nad golgotą w piątek uważam za skandal, tam było 5cm nieubitego śniegu! W sam raz, żeby wyleczyć początkujących z narciarstwa. Ale ogólnie bardzo pozytywnie i przez 3 dni bardzo mocno się wyjeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Byłem na tym weekendzie i było... super! Akurat śnieg spadł, ludzie nie byli przygotowani, ferii jeszcze nie było, kolejek w ogóle, wszystkie trasy otwarte. Alpy normalnie. Trasy przygotowane przyzwoicie (byłem ostatnio w kilku ośrodkach w Alpach i potrafiło być gorzej). Golgoty jeszcze nigdy nie widziałem dobrze przygotowanej i tak samo było teraz, Bieńkula lepiej, ale pod koniec stoku maławo śniegu. Jak to w Szczyrku, kamieni było mnóstwo, szczególnie w sobotę, czego za granicą nie uświadczyłem, a i otwarcie zielonej trasy nad golgotą w piątek uważam za skandal, tam było 5cm nieubitego śniegu! W sam raz, żeby wyleczyć początkujących z narciarstwa. Ale ogólnie bardzo pozytywnie i przez 3 dni bardzo mocno się wyjeździłem. Hehehe, rewelacyjny opis warunków.. generalnie było tak źle że aż super :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xantis Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Hm może faktycznie nieco schizofrenicznie wyszło. Jechałem tam czysto towarzysko, nie nastawiałem się kompletnie na narciarstwo, bo w dzień wyjazdu był 1 wyciąg tylko czynny. A tu bardzo miło się zaskoczyłem, i wyjeździłem jak jeszcze nigdy w Polsce. Oprócz tras, o których pisałem, jakie mam zastrzeżenie, to na pozostałych było bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Chyba jechałem dzisiaj wyciągiem na Julianach za kimś z forumowiczów. Narty Dynastar Omeglass, kask srebrny z naklejką Skionline, kurtka czarna, spodnie czerwone. Byłem przed ósmą w Czyrnej (5 zł), karnet do 13-ej (37 zł ze zniżką Plusa), byłem bardzo zdziwiony (mile) warunkami na trasach (wszystkich), nawet na czerwonej 1-ce do Czyrnej. Z innych pozytywów: poszerzona odnoga niebieskiej 2-ki (i samej 2-ki w dolnej części), mało ludzi, niesamowita sceneria na Małym Skrzycznem (gruba warstwa szadzi na drzewach i budce górnego peronu). Bardzo udany wypad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Chyba jechałem dzisiaj wyciągiem na Julianach za kimś z forumowiczów. A to Ty nie masz języka z gębie?: Jak można nie zagadać, togo to ja se nie rozumiem:confused:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Ale mi głupio :sorrow:, to się więcej nie powtórzy ("niemanie" języka w gębie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzarkos Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Jak zapowiedziałem też tak uczyniłem i zrobiłem nalot na Szczyrk i ośrodek SON-u Czyrna Solisko. Na parkingu w Czyrnej zameldowałem się chwile po 8.00 opłata 5zł, ludzi i samochodów jak na lekarstwo. Szybko i sprawnie zakładanie sprzętu i w drogę do kasy i pod wyciąg. Karnecik do 13 za 48 zł +10 zł za kartę i etui. Na tablicy inf. że na trasach warunki trudne i dostateczne .No to zakładamy narty i wyjazd na górę. 1 raz byłem w Czyrnej do tej pory tylko na Solisku parkowałem i jeździłem. Jazda długa no ale po 5 min na Hali Skrzyczeńskiej mgła i lekki wiatr utrudniały zjazdy ale z biegiem czasu unosiła siew górne partie. Trasy wyratrakowane. Na Hali temp. -2,5. Wyjazd na Małe Skrzyczne jak po maśle ślady pod wyciągiem miodzio zero lodu.Zjazd we mgle był utrudniony widoczność kiepska + wiatr zimny powiewał. Lecz trasa wyratrakowana dobrze zmrożona. Zjeżdżałem różnymi trasami i 2,3,4,7. Trasa 2 przygotowana super dopiero o 13 jak zjeżdżałem do Czyrnej śnieg był już rozmiękły i się muldy niezłe zrobiły. Trasa 4 aż do soliska też super brak kamieni i przetarć tylko na dole poniżej suchego śnieg rozmiękły. Czerwona 7 śniegu dużo warunki extra dopiero o 12 ostatnia ścianka rozmięknął śnieg i zjazd był po muldach. Cały wyjazd zaliczam do udanego na koniec był banan:laughing: na twarzy i zadowolenie ale wiadomo i też niedosyt. Fotki na koniec. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Ja byłem w miarę zadowolony z wtorkowego wypadu.. do teraz... bo właśnie na ciuchach zauważyłem plamy z oleju, który kapał z orczyków (z kółek prowadzących line na słupach). Właśnie się piorą, jak nie zejdą, będzie wojna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Ja zaraz pooglądam kurtkę, mam nadzieję, że plam nie ma, ale kapało w weekend solidnie z rolek więc może być kiepsko. Teraz zmieniam temat. Najwyższy prezes SON zapowiadał w jakimś wywiadzie, że otworzą po latach na Hali Skrzyczeńskiej "akwarium" czyli przybytek gdzie można będzie wypić herbatę i załatwić potrzebę. Niestety na moje oko "akwarium " wygląda jak rok, dwa, trzy, .... i dziesięć lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Ja zaraz pooglądam kurtkę, mam nadzieję, że plam nie ma, ale kapało w weekend solidnie z rolek więc może być kiepsko. Teraz zmieniam temat. Najwyższy prezes SON zapowiadał w jakimś wywiadzie, że otworzą po latach na Hali Skrzyczeńskiej "akwarium" czyli przybytek gdzie można będzie wypić herbatę i załatwić potrzebę. Niestety na moje oko "akwarium " wygląda jak rok, dwa, trzy, .... i dziesięć lat temu. Niestety akwarium nie ruszy w tym sezonie. Takie mam wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Najwyższy prezes SON zapowiadał w jakimś wywiadzie, że otworzą po latach na Hali Skrzyczeńskiej "akwarium" czyli przybytek gdzie można będzie wypić herbatę i załatwić potrzebę. Niestety na moje oko "akwarium " wygląda jak rok, dwa, trzy, .... i dziesięć lat temu. Ja się nawet dałem nabrać.. widziałem jakiś render i myślałem że już teraz rusza... niestety tak jak mówisz akwarium nadal martwe, a szkoda, bo lata temu to miejsce nadawało polotu Hali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feist Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Skąd nazwa "Akwarium"? Wiem głupie pytanie młodego narciarza, ale jako że jestem też akwarystą z zamiłowania to ciekawość nie daje mi spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Dużo szkła i aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 W sumie to dziwię się, że jeszcze aluminium w oknach i szkło ostało się w całości. Chyba ludzie i złomiarze mają szacun do tego kultowego niegdyś miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Ja byłem w miarę zadowolony z wtorkowego wypadu.. do teraz... bo właśnie na ciuchach zauważyłem plamy z oleju, który kapał z orczyków (z kółek prowadzących line na słupach). Właśnie się piorą, jak nie zejdą, będzie wojna. Niestety, plamy nie zeszły w praniu odpowiednim preparatem do odzieży z membraną. Napisałem już do SON'u, czekam na odpowiedź odnośnie ich stanowiska, w sprawie zniszczenia odzieży z ich winy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 KemyR miałem to samo z kurtką użyłem przed przed praniem zasadniczym odplamiacza DASTY,pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzarkos Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Ja właśnie zrobiłem oględziny mojej kurtki i po wczorajszej wizycie w SONie nie posiadam "pamiątki" kropelek oleju na kurtce. Jestem ciekaw jakie będzie ich stanowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 KemyR miałem to samo z kurtką użyłem przed przed praniem zasadniczym odplamiacza DASTY,pomogło Jestem daleki od stosowania tego typu środków na odzież z membraną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Ja bym się nie łudził :angry:, do Szczyrku biorę przeważnie "żwirowe" narty i "podobną" kurtkę :biggrin:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Robię to samo. Kurtka z przed paru/nastu sezonów, nartki tzw. stary garnitur, buty z przed 10 lat! Jak to pisze jeden z forumowiczów śmieci!:happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Z Akwarium jest problem innego rodzaju właścicielem budynku jest SZON a gruntu Miasto Szczyrk którym kieruje fenomenalny Burmistrz Bydliński który tak bardzo pomaga w rozwoju miasta w kierunku Narciarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Z Akwarium jest problem innego rodzaju właścicielem budynku jest SZON a gruntu Miasto Szczyrk którym kieruje fenomenalny Burmistrz Bydliński który tak bardzo pomaga w rozwoju miasta w kierunku Narciarstwa. No to będzie dobrze.:crazy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Z Akwarium jest problem innego rodzaju właścicielem budynku jest SZON a gruntu Miasto Szczyrk którym kieruje fenomenalny Burmistrz Bydliński który tak bardzo pomaga w rozwoju miasta w kierunku Narciarstwa. Cywilistycznie, to niezbyt napisane. Jeżeli Gmina jest właścicielem gruntu, to i jest właścicielem budynku - stara rzymska paremia superficies solo cedit. Ewentualnie SON, kupując ośrodek, kupił prawa do nakładów na budowę tego budynku i wtedy, ma pewne roszczenia w stosunku do Gminy o uregulowanie tego stanu prawnego. Ale to nie miejsce na takie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Jeżeli ktoś z Was będzie jutro w Szczyrku i zobaczy gościa z kamerą i aparatem, to będę ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 W związku z tym, że przed 12 godz. muszę być w B-B, wobec tego będę w Szczyrku od ok. 8. Tylko Szczyrk zapewnia mi taki timing. Będę wypatrywał kamerzysty :smile: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi