SPEEDTBI Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 JC będę spozierał 360 stopni wokół osi:eek: Będziesz w centrum, na COS czy SON:confused:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 JC będę spozierał 360 stopni wokół osi:eek: Będziesz w centrum, na COS czy SON:confused:: Kurcze, ale mamy wybór rejonów narciarskich w tym Szczyrku! :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPEEDTBI Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 mareknot Szczyrk jest najlepszym ośrodkiem w Polsce pod względem zróżnicowania tras narciarskich : Z tym że lekko :biggrin: zacofany pod względem infrastruktury do czego rękę przyłożyli ekooszołomy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Wiem, bo staram sie w nim jeździć od 35 lat!:laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 No jest tam jakiś konflikt pomiędzy SZON a Miastem mniejsza z tym Dzisiaj przez dzień doszło spokojnie ponad 30cm śniegu piękna zima od Buczkowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Kurcze, dużo nas było w tą środę w SON bo mi się też tam się udało trafić, ale nikogo z naklejkami nie widziałem. Widzę że coraz więcej zadowolonych z Szczyrku, aż dziwne, jeszcze trochę i zapomnimy że tam są orczyki. Tak na marginesie to moja kurtka (jasny zielony) też jest w kropkach z oleju:( Mimo to do samochodu wchodziłem z bananem na twarzy pierwszy wyjazd w tym sezonie i było naprawdę super. Jedyny minus już od dwóch dni nóg nie czuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feist Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Jeżeli ktoś z Was będzie jutro w Szczyrku i zobaczy gościa z kamerą i aparatem, to będę ja Damn it, Ja będe w niedziele Kurcze, dużo nas było w tą środę w SON bo mi się też tam się udało trafić, ale nikogo z naklejkami nie widziałem. Widzę że coraz więcej zadowolonych z Szczyrku, aż dziwne, jeszcze trochę i zapomnimy że tam są orczyki. Tak na marginesie to moja kurtka (jasny zielony) też jest w kropkach z oleju:( Mimo to do samochodu wchodziłem z bananem na twarzy pierwszy wyjazd w tym sezonie i było naprawdę super. Jedyny minus już od dwóch dni nóg nie czuje! Mnie tam orczyki nie przeszkadzają a wręcz wolę orczyk od kanapy szczególnie w dni kiedy wieje ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
membership Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Chyba jechałem dzisiaj wyciągiem na Julianach za kimś z forumowiczów. Narty Dynastar Omeglass, kask srebrny z naklejką Skionline, kurtka czarna, spodnie czerwone. Byłem przed ósmą w Czyrnej (5 zł), karnet do 13-ej (37 zł ze zniżką Plusa) Nie mogę znaleźć żadnych informacji odnośnie zniżki z plusa, mógłbym prosić o jakieś info odnośnie tego? nie ukrywam że 37zł to o wiele lepsza opcja niż 48zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 (edytowane) Nie mogę znaleźć żadnych informacji odnośnie zniżki z plusa, mógłbym prosić o jakieś info odnośnie tego? nie ukrywam że 37zł to o wiele lepsza opcja niż 48zł Prosze bardzo http://www.plus.pl/indywidualna/Abonament/AktualniKlienci/Promocje/SMSkiNaStokach/ Edytowane 14 Styczeń 2012 przez KubaBB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szew137 Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Z jednego numeru można wysłać kilka takich smsów jednego dnia czy każda osoba musi mieć kartę plusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Cześć. Wróciłem z SON. Spotkałem na Golgocie znanego w kręgach narciarskich filmowca czyli J.C. Zamieniliśmy kilka zdań i uwag na temat nart i nie chcąc zajmować więcej Jego cennego czasu pomknąłem w dół. Warunki do filmowania dzisiaj były ciężkie z powodu wiatru, mgły i okresowej zamieci. Warunki narciarskie z tego samego powodu też nie były najlepsze. Wg SON na większości tras są dobre i bardzo dobre, ale wg mnie te wszystkie oceny trzeba obniżyć o jeden stopień i określić je na dobre i trudne. Na Golgocie np. stale pracowały lance naśnieżające tworząc zwały śniegu i osadzając zamarzającą mgłę na goglach, a na dole było sporo walających się zmrożonych grud ziemi. Wg SON warunki dobre - czyli pojechali po bandzie z tym określeniem. Na plus wyjazdu trzeba zaliczyć to, że pierwszy raz jechałem od wielu, wielu lat trasami i ich wariantami do Czyrnej, które były przez te lata nieczynne lub nieprzejezdne. Ponarzekać oczywiście trzeba, ale wyjazd uważam za udany i wybaczam SONowi różne wpadki bo piękna zima mi to rekompensuje. Na pewno po obecnych opadach ogarną się i będzie miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boczek91 Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Też byłem dzisiaj w SON. Snieżek sypał, mgła była, na małym skrzycznym warunki cieżkie mega mocno wiało co powodowało duże oblodzenai stoku i... czasami prawie wiatr zatrzymywał w miejscu! Lecz śniegu jest mega dużooo ale ten wiatr zniweczył jego ilość tworząc te okropne połacie lodu . Dość fajne warunki były na trasie nr 1 gdzie w gornej czesci dalo sie fajnie pojezdzic potem pojawialy sie male przetarcia i co mnie bardzo irytowalo na wielu trasach w SON powstaja grudki lodu ktore wystepuje na dlugich odcinkach (domyslam sie ze to przez armatki bo nigdzie indziej tego nie spotykam) co mega utrudnia jazde i nie daje żadnej przyjemnosci np połowa golgoty tak dzisiaj wyglądała ale wracająć do trasy nr 1 nawet ratraki tam w dzień jeżdziły w sumie to ratrak koło 10-11 i co fajne po bokach trasy FAJNYYY puch! No i jeszcze ten las dwa zjazdy przez las zaliczone pomiedzy trasa nr 1 a bienkulą - fajnie sie zjedzalo megaaa duzo sniegu w lesie (raz wyladowalem na szczupaka gębą w sniegu i bylo miekko ). Reasumująć wypad udany ale wyjezdzic sie w SON jest ciezko ze wzgledu na polacie lodu, bryły lodu które pokrywaja czesto trasy i wiatr za to dużo sniegu i bajkowa sceneria. PS: Oraz dość nie ciekawa sytuacja gdyż karner czasowy do godziny 13 nie chciał działać o godzinie 12.57! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek23v Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Wg SON na większości tras są dobre i bardzo dobre, ale wg mnie te wszystkie oceny trzeba obniżyć o jeden stopień i określić je na dobre i trudne Faktycznie dziś już większość tras jest oznaczona o stopień wyżej. Wczoraj tylko trasa z Małego Skrzycznego oznaczona była jako warunki bardzo dobre, a Golgota oznaczona była jako trudne/dostateczne. A całość oznaczona jako dobre, dziś już widnieje bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Miło widzieć jak nowy zakup Son'u sprawje się w akcji: http://www.skionline.pl/galerie/?dzial=&co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=820&g_numer_zdj=13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Trochę śniegu już spadło :)Więcej zdjęć możecie zobaczyć tutajPSFaktycznie zostałem przyłapany na filmowaniu :stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Miło widzieć jak nowy zakup Son'u sprawje się w akcji: http://www.skionline.pl/galerie/?dzial=&co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=820&g_numer_zdj=13 Co to za trasa? Mega wydajne te lance nie są ale duży krok do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Co to za trasa? Mega wydajne te lance nie są ale duży krok do przodu Golgota. Dzisiaj nie było zbyt zimno, więc pewnie to nie jest maksimum ich możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta69 Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Ja też dzisiaj byłem z synami w Szczyrku, na hali skrzyczeńskiej widziałem jakiegoś gościa z kamerą ale nie poznałem:) Warunki już przede mną opisali. Ja jednak chciałem zwrócić uwagę na jedną rzecz. Tak wszyscy zaczęli ten SON zachwalać, że ludzi zjawiła się cała masa:). Jeździliśmy od 8.00 do 10.30 bo potem kolejki przypominały stare czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luce Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Był może ktoś dziś w Szczyrku w COS-ie? Chętnie bym tam się wybrał jutro. pozdrawiam Luce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk90 Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Mam pytanie, czy przypadkiem za czasów gat-u na golgocie były już lance, bo mam jakieś takie wspomnienie jak przez mgłę że były i chciałbym je zweryfikować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Mam pytanie, czy przypadkiem za czasów gat-u na golgocie były już lance, bo mam jakieś takie wspomnienie jak przez mgłę że były i chciałbym je zweryfikować??? Osobiście sobie przypominam, że na Golgocie zawsze naśnieżano armatkami http://www.skionline.pl/stacje/?co=galerie&g_rodzaj=stacje&g_co=galeria&g_id=499&g_numer_zdj=1&id_miejscowosci=23&podstrona=galerie Cała inwestycja polegała na tym, że na Golgocie stanęły lance, a armatki z niej naśnieżają reszte stoków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Był może ktoś dziś w Szczyrku w COS-ie? Chętnie bym tam się wybrał jutro. pozdrawiam Luce Kilka osób dokładnie wszystko opisuje a ty z takim pytaniem : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Kilka osób dokładnie wszystko opisuje a ty z takim pytaniem : COS to inaczej Skrzyczne, czyli słusznie pyta, bo to inny ośrodek. Ale tak a propos tych 2 miejsc, to ciekawi mnie czemu po zmianie właściciela nie próbują się dogadać w kwestii wspólnego karnetu (chyba że już jest, a ja o czymś nie wiem?). Nawet w Wiśle potrafili, a te 2 ośrodki szczyrkowskie dzieli tylko ze 2-3 kilometry. Za rok to właściwie będzie można przejechać większość tras nie korzystając z orczyków - wszystkie na Skrzycznem (21 i 22 raczej tylko na górze, potem 23+24 na dół, następnie wjazd kolejką na Skrzyczne, przejazd "3" na Halę Skrzyczeńską, tam wszystkie 4 trasy do Czyrnej: 1,2,3,5 (nowe krzesło), wjazd tym nowym krzesłem i zjazd 7 (lub 4), a następnie powrót busem pod Skrzyczne - taka opcja dla nielubiących orczyków (czyli m.in. dla mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 COS to inaczej Skrzyczne, czyli słusznie pyta, bo to inny ośrodek. Ale tak a propos tych 2 miejsc, to ciekawi mnie czemu po zmianie właściciela nie próbują się dogadać w kwestii wspólnego karnetu (chyba że już jest, a ja o czymś nie wiem?). Nawet w Wiśle potrafili, a te 2 ośrodki szczyrkowskie dzieli tylko ze 2-3 kilometry. Za rok to właściwie będzie można przejechać większość tras nie korzystając z orczyków - wszystkie na Skrzycznem (21 i 22 raczej tylko na górze, potem 23+24 na dół, następnie wjazd kolejką na Skrzyczne, przejazd "3" na Halę Skrzyczeńską, tam wszystkie 4 trasy do Czyrnej: 1,2,3,5 (nowe krzesło), wjazd tym nowym krzesłem i zjazd 7 (lub 4), a następnie powrót busem pod Skrzyczne - taka opcja dla nielubiących orczyków (czyli m.in. dla mnie). COS to nadal moloch państwowy który ma wszystko i wszystkich w D.... Ale już mam dosyć wiarygodne informacje że Będzie Skrzyczeńska Rewolucja już niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 COS to nadal moloch państwowy który ma wszystko i wszystkich w D.... Ale już mam dosyć wiarygodne informacje że Będzie Skrzyczeńska Rewolucja już niebawem No no podziel sie informacjami:) czyzby w koncu wymiana starego dwuosobowego krzesla na cos, co powinnno tam stac, czyli gondolke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi