Bończa Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Hej, Raczej będę się kręcił gdzieś w okolicy Goryczkowej podaj tel. na priv., to zadzwonię, jak już wejdę. A może wyskoczę na Górę na BBR. Się zobaczy rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Hej, Raczej będę się kręcił gdzieś w okolicy Goryczkowej podaj tel. na priv., to zadzwonię, jak już wejdę. A może wyskoczę na Górę na BBR. Się zobaczy rano. Ty to masz zycie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 6 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2012 Jak odwilż znosi Kasprowy? Jakie temperatury (nie sprawdzałem w dniach kiedy było ciepło, a teraz nie dowierzam na stronie -10 do -17), śnieg? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 23 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2012 Witam jakie warunki na kasprowym ? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 23 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2012 Jutro jadę 5.30 z BB więc napiszę wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 24 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2012 opisałem tu http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/14201-Polska-warunki-narciarskie-2011-2012?p=153283#post153283 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 http://wyborcza.biz/biznes/1,100969,11425726,_Rzeczpospolita___Slowacy_coraz_blizej_kupna_polskich.html Chyba jednak Slowakom blizej do kupna kolejki na kasprowy. Czy tak sie stanie, oczywiscie zoabczymy, ja jednak chyba wole wlasnie takie rozwiazanie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hra Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Na Kasprowym wieje. I to dość mocno. PKL podaje 28 m/s, czyli 100 km/h, ale w porywach musi być lepiej, bo wiatr momentami wywraca. Pożyczyłem skitury i poszedłem pod górę, ale dzisiaj (sobota) wiatr nie dawał iść. A jeszcze wczoraj dało radę jeździć (też wiało i cały kocioł był w chmurze, ale około 12.00 puścili Goryczkową). Filmik z aktualnych warunków (sobota 2012.03.31) tutaj: Może jutro watr choć trochę odpuści... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2012 Myślałem ruszyć na Kasprowy,ale warunki siadły całkowicie.Nawet ja nie jestem takim hardkorem... :wink: Oto komunikat: Warunki narciarskie bardzo trudne ! Trasa nieprzygotowana ! Pokrywa do 70 cm z przerwami. To jakieś narciarstwo wyspowe? :eek: Nie wiem po co na siłę ciągną sezon?W ten sposób mogą tylko zniechęcić ludzi do tego miejsca! Kamery na Kasprowym. Nie wiem,czy tylko u mnie tak się dzieję,ale kiedy przeglądam stronę PKL i wchodzę na kamery z Kasprowego,często pojawia mi się obraz,delikatnie mówić,nie najświeższy... Teraz to jest chyba z 29 kwietnia. :stupid: Postanowiłem coś z tym zrobić i znalazłem sposób.Wchodzimy na stronę http://www.worldcam.pl/#.Następnie wpisuję Kasprowy Wierch.Wyskakuję mi jako pierwsze na liście zdjęcie z dolnej stacji krzesełka na Gąsienicowej.Klikam ów zdjęcie,później drugi raz i... przekierowuję mnie na stronę PKL,gdzie pojawia mi się aktualny obraz z wszystkich kamer! Uwaga!Nie można mieć wcześniej otwartej strony PKL (np. na drugiej karcie),bo wskoczy tenże nieaktualny!!!Bywa też,że nie na wszystkich widzimy aktualny obraz,czemu?. : PS.Żeby było szybciej: klik i drugi w zdjęcie. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2012 Myślałem ruszyć na Kasprowy,ale warunki siadły całkowicie.Nawet ja nie jestem takim hardkorem... :wink: Oto komunikat: To jakieś narciarstwo wyspowe? :eek: Nie wiem po co na siłę ciągną sezon?W ten sposób mogą tylko zniechęcić ludzi do tego miejsca! Kamery na Kasprowym. Nie wiem,czy tylko u mnie tak się dzieję,ale kiedy przeglądam stronę PKL i wchodzę na kamery z Kasprowego,często pojawia mi się obraz,delikatnie mówić,nie najświeższy... Teraz to jest chyba z 29 kwietnia. :stupid: Postanowiłem coś z tym zrobić i znalazłem sposób.Wchodzimy na stronę http://www.worldcam.pl/#.Następnie wpisuję Kasprowy Wierch.Wyskakuję mi jako pierwsze na liście zdjęcie z dolnej stacji krzesełka na Gąsienicowej.Klikam ów zdjęcie,później drugi raz i... przekierowuję mnie na stronę PKL,gdzie pojawia mi się aktualny obraz z wszystkich kamer! Uwaga!Nie można mieć wcześniej otwartej strony PKL (np. na drugiej karcie),bo wskoczy tenże nieaktualny!!!Bywa też,że nie na wszystkich widzimy aktualny obraz,czemu?. : PS.Żeby było szybciej: klik i drugi w zdjęcie. :wink: Przecież aktualny obraz z kamer jest tutaj: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&tab=kamery&id_miejscowosci=97 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2012 Myślałem ruszyć na Kasprowy,ale warunki siadły całkowicie.Nawet ja nie jestem takim hardkorem... :wink: Oj tam johnny,nie bądż taki skromny kto jak kto ale Ty na miętko dał byś rade :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2012 Przecież aktualny obraz z kamer jest tutaj: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&tab=kamery&id_miejscowosci=97 Tak kombinuję jak koń pod górkę,a rozwiązanie takie proste... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2012 Oj tam johnny,nie bądż taki skromny kto jak kto ale Ty na miętko dał byś rade :wink: Dzięki,ale chyba wolę dać sobie spokój... :wink: :biggrin: Pewnie bym pojeździł,ale wolę wspominać majówkę sprzed 3 lat: To ja: Tak było 3 lata temu,w tym roku się nie udało. :sorrow: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2012 Może i racja takie wspomnienia lepsze niż ciaplanie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2012 Może i racja takie wspomnienia lepsze niż ciaplanie się Trzy lata temu jeszcze pierwszego czerwca podawali,że jest 86cm śniegu!Więcej niż obecnie! Ten rok zapowiadał się podobnie,ale temperatury zrobiły swoje... :sorrow: Trza będzie czekać na kolejną okazję. :wink: A tak bym coś jeszcze śmignął... :sorrow: W Polsce to koniec,czas na lodowce! :angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hra Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 kasprowy full świeżego śnieguNa Kasprowym pada i pada i pada. Świeżego śniegu jest po pachy (dosłownie!) tylko prawie nic nie widać bo chmura jest nisko i cały czas sypie. Ale na dole po stronie Goryczkowej widoczność jest OK i jest całkiem zabawnie: Niestety trzeba mieć zapał bo opad natychmiast zamarza a wyżej wiatr nieustannie nakłada na ubranie kolejne warstwy lodu. Kurtka (i cała reszta) po kilku godzinach jazdy zamieniła się w lodową zbroję Puch po 15.00 też już zamienił się szreń i pod koniec dnia warunki zrobiły się średnie. Ponoć ma poświecić w najbliższym czasie - wtedy będzie bajka:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Jak tak dalej posypie i powieje to zaraz pogoda będzie na 4 z minusem Podobno na Kasprowym już dobija do 2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hra Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 Jest bajecznie. Dzisiaj słońce i chmury poniżej kotłów. Tylko tpnowcy się pojawili i strasznie ganiają i straszą mandatami. Kolega już dwa razy płacił, ja dzisiaj dwa upomnienia. Ręce opadają. Ale warun boski. Jak nie dosypie albo nie zawieje to do piątku trudno będzie jednak znaleźć miejsce na założenie własnego śladu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi