johnny_narciarz Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 Aktualnie w Jasnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 17 minut temu, johnny_narciarz napisał: Aktualnie w Jasnej... Z czego ten śnieg robią? Nie wygląda to najlepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 17 minut temu, johnny_narciarz napisał: Aktualnie w Jasnej... Panta rhei... Spod biedrony mają źródła Odra i Wisła... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 Na dół już nigdzie raczej nie zjedziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 Na Biela Put płynie dość rwący potok. Nieźle zniszczy trasę. Lućky zalane a pod Rotundą nie ma już śniegu - narty trzeba zapiąć trochę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolec Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 (edytowane) 47 minut temu, leitner napisał: Na Biela Put płynie dość rwący potok. Nieźle zniszczy trasę. Oj tam ....dlaczego zaraz niszczy ? Tu właśnie słowacy stawiają chwilowo inny ośrodek sportowy na majówkę Będzie się działo !! Edytowane 28 Kwiecień 2017 przez bolec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 No nie wygląda to ciekawie deszczem nap...a zdrowo. Na Slovaki miejscami na drogach rwące rzeki. Obecnie w Besenovej +4 i leje. Jeżeli nie ma inwersji to u góry może sypać . Ale i tak jutro jazda do przyjemności to nie będzie należeć. Ale pojadę zobaczyć to na żywo. Chyba żeby naprawdę jakiś kataklizm w nocy czy rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 A jeszcze kilka dni temu zamiast tego deszczu pokazywali śnieg (+50cm)... Byłyby warunki jak w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxcity Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 Droga do Demanovskiej zamknięta do odwołania 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 Stary dzięki za info... znaczy mogę rano pospać ? ? PS. szlag mnie zaraz trafi... jeszcze niech Besenova zaleje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolec Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 (edytowane) Nie chciałem wkładać w ten wątek czegoś znowu nie związanego bezpośrednio z Chopokiem ale grono czytających jest jak rozumiem zainteresowane warunkami ogólnie na Słowacji i możliwością pojeżdżenia więc .......Rohace jako tako się trzymają jeszcze i tam się wybieramy właśnie w weekend. @keisyzrk proponował nawet małe WZF ale z tego co widziałem bez odzewu Resztę pozostawiam do Waszego przemyślenia Pozdrawiam serdecznie i być może do zobaczenia ! Edytowane 28 Kwiecień 2017 przez bolec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 Jechałem dziś przez Dolny Kubin... opad 30-40 litrów jazda 70 na szybkich... bajki nie będzie. Choć rozpatruje ewentualność... ale rano pewnie napiszą że... ale nie chcę być złym wróżbitą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxcity Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 4 minuty temu, Jasiek napisał: Jechałem dziś przez Dolny Kubin... opad 30-40 litrów jazda 70 na szybkich... bajki nie będzie. Choć rozpatruje ewentualność... ale rano pewnie napiszą że... ale nie chcę być złym wróżbitą Aktualnie zamknięta jest już droga przed samą Demanovą, brak dojazdu nawet do Pavciny Lehoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 Kupilem dobrze wyglądającą karkowke:) tak wiec sezon chyba uwazam za skonczony. Ten film to chyba nie z demanovskuej?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 Filmik z samego wylotu z doliny, przed Bodicami i Demanovą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 14 minut temu, przemo_narciarz napisał: Ten film to chyba nie z demanovskuej?! Weź nie rób siary... 8 lat tu jeździsz! Potok płynący wzdłuż drogi a końcówka to zakręt tam gdzie 70 przed Demianovką .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 1 minutę temu, pawelb91 napisał: Filmik z samego wylotu z doliny, przed Bodicami i Demanovą. Dokładnie, rozpoznaję pensjonat w którym zazwyczaj nocuję... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 6 godzin temu, pawelb91 napisał: To juz nie ma zartow... https://nasmikulas.sme.sk/c/20520799/demanovka-sa-vyliala-voda-ohrozuje-domy.html na Chopoku wg.danych spadlo wczoraj ok 100mm deszczu!!!wiec tak to sie musialo skonczyc jak powyzej http://www.weatheronline.pl/weather/maps/city?LANG=pl&SI=kph&CEL=C&WMO=11916&TIME=all&CONT=euro&R=0&LEVEL=140®ION=0001&LAND=SK&ART=niederschlag&NOREGION=1&PLZ=&PLZN=&SORT=__&TEMP=___&WETTER=__&&TYP=__&SEITE=0 a teraz juz mrozi prawie wszedzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Wypatrywałem Jaśka na Pole Position na Bile Put, ale dziś Chopok stoi. Wczorajsze powodzie poczyniły sporo szkód i dla bezpieczeństwa robią przegląd... No i słusznie! Gdyby tak śniegiem sypnęło, a nie deszcz... Taki mały Powder Attack... Pomarzyć zawsze można... Ja melduję się w poniedziałek 1 maja, czyli ostatni dzień działania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 (edytowane) Jasna - Koliesko dzisiaj rano Fot: Priznania a zazitky vlekarov a lanovkarov Edytowane 29 Kwiecień 2017 przez leitner 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Mam gorącego news'a z godziny 18!!! prosto od polici slovackiej: Droga do Doliny będzie jutro otwarta co nie znaczy że Jasna będzie jeździć Już teraz jest przejezdna tzn. jest zakaz ruchu ale samochody puszczają wahadłowo bo na wysokości bramy do doliny jest wyrwa w asfalcie na jeden pas A w ogóle to pogada dziś się poprawiła słonecznie, z małym zachmurzeniem. Chopka widać prawie do szczytu. Tatry Wysokie też spoko. Może będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 "Zajtra 30. 4. 2017 bude stredisko Jasná Nízke Tatry opäť v prevádzke. Po viacdňovom výdatnom daždi, sú podmienky na lyžovačku výrazne pohoršené. Sneh čo ostal je prírodný a mokrý. Zjazdovky už nie je možné upravovať snehovým pásovým vozidlom. Odporúčame návštevu strediska skôr na pešiacku turistiku lanovkami." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Nie wiem czy wszyscy zakumali ale ruszają ale trasy będą nie ratrakowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 no wiem, że to forum umiera o tej porze co roku. ale czy ktoś planuje spotkanie? wiem że Johny a reszta??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 48 minut temu, Jasiek napisał: trasy będą nie ratrakowane. Nie ma problemu, nie muszą. 27 minut temu, Jasiek napisał: wiem że Johny Ja będę w poniedziałek, bo jutro muszę odespać pracę. Oczy same mi się zamykają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi