przemo_narciarz Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Jak nie mialbym sezonowki i mial zaplacic 200 za tygodniowke tez pojechalbym w Alpy:) na szczescie mam sezonowke i nie mam Twoich problemów:) Wątek o warunkach więc dodaje ze na Chopoku tydzień lampy, kto może niech uderza! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lb2635 Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Właśnie jestem na Chopoku i nawiązując do poprzednich postów przedstawiam moje spostrzeżenia. Pogoda i warunki – bajka, mroźno, słonecznie, bezwietrznie. Trasy przygotowane bardzo dobrze, z czasem wychodzi miejscami lód (potrzebne ostre kanty), robią się niewielkie muldy i obsypy, ale raczej dopiero po południu. Zaśnieżają 11a chyba chcą wkrótce otworzyć. Skibusy – bez zastrzeżeń, dojeżdżam z Demanovej na Lucky i z powrotem, punktualnie, ludzi dużo ale bez problemów wszyscy się mieszczą, kursują co ok. 30 min. rozkład szczegółowy na stronce ośrodka Dojazd z Polski – trasa E75do Zyliny dalej E50 omijając płatny odcinek D1 w rejonie Martina (16 min. jazdy) oraz Ivachnova trasą 18 - droga czarna, ale jazda dość wolna, szczególnie do Martina, dalej już lepiej. Kolejki do wyciągów – raczej na bieżąco, choć zdarza się i ok. 10 min. Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 (edytowane) Na Chopku od kilku dni narciarski raj. Zaczynam tesknic za chmurami i wiatrem ? Może skończył by się ludziowy horror! Edytowane 22 Styczeń 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 Dobre wiadomości... " Uprawiają " górny FIS. Ratraki walczą od rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 4 godziny temu, Jasiek napisał: Dobre wiadomości... " Uprawiają " górny FIS. Ratraki walczą od rana Nareszcie! Mieli otworzyć go już w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 26 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Wracając do Majówki - ktoś będzie ? Macie jakieś info - oprócz mapek i prognoz - jakie są warunki,czy coś jeszcze zostało śniegu - jak to wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 26 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Kamerki ruszyły - nie wiem jak oceniać to co na nich widać Może z decyzją o wyjeździe trzeba poczekać do ostatniej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 26 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Ja się piszę od niedzieli do 3.05. Pogoda ma być:) Byłem w piątek i nie wierzę żeby deszcz spowodował przetarcia na weekend majowy. W najgorszym wypadku będzie trzeba na biela put zjechać koleją. Do koleiska warun będzie:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 26 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2017 I najważniejsze na Koleisku dowieźli browar:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 (edytowane) I chyba nawet piwo nie pomoże - wszystko płynie na Chopoku Chyba weekend na rowerze - jak ktoś będzie jutro, w sobotę proszę o info jak to naprawdę wygląda - Jasiek nawet Twoje - choć masz inne preferencje warunkowe napisz jak to wygląda. Edytowane 27 Kwiecień 2017 przez moloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 Niestety, z ostatniego weekendu niewiele zostało z zimy... A jeszcze poleje i to mocno! Kto by przypuszcza, że natura nam tak szybko pozbiera zabawki po takim rozpieszczeniu... Najważniejsze, że w ten weekend na pewno coś będzie działać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 Do Prehiby jest ok. W weekend będą musieli się uporać z mokrym śniegiem, sobota pewnie będzie bardzo źle wyratrakowana. W niedzielę prawdopodobnie mróz w nocy więc pewnie coś lepiej... O dolnych trasach zapomnijcie jeszcze sporo deszczu ma spaść. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 (edytowane) Już miałem nic nie pisać na tym forum ale myślę że dla niewtajemniczonych w specyfikę Chopoka to będzie ważne info... Jazda pod koniec kwietnia i to niezależnie od tego ile spadło tydzień temu to będą narty bardziej wodne niż śniegowe! nie liczcie że będzie sztruksik itd. to można już włożyć między bajki... Będzie to jazda "częściowo" po śniegu... częściowo po kałużach wodno-błotnych a do Funitela prawdopodobnie całą Prehibę będzie trzeba pociągnąć z buta. Ja zabieram 2 pary ze wskazaniem na "żużlówki"... Cóż taki mamy klimat! PS. ale polecam Alpy! ponoć fajnie i taniej niż na Chopku Edytowane 27 Kwiecień 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 (edytowane) Rzeczywiście fajnie i taniej,oferty- 7dniowy skipass z mieszkaniem w Livigno za 120 euro Chopok nie przebije... Ale pewnie warunki śniegowe i przygotowanie tras ma lepsze niż Livigno,dlatego musi być droższy... Edytowane 27 Kwiecień 2017 przez lski@interia.pl 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 @lski@interia.plDobry cynizm nie jest zły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 31 minut temu, lski@interia.pl napisał: Rzeczywiście fajnie i taniej,oferty- 7dniowy skipass z mieszkaniem w Livigno za 120 euro Chopok nie przebije... Ale pewnie warunki śniegowe i przygotowanie tras ma lepsze niż Livigno,dlatego musi być droższy... Taaa...to wyskocz se z Gorlic do Livigno na dzień,czy dwa.. jak nie ma freeski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 33 minuty temu, lski@interia.pl napisał: Rzeczywiście fajnie i taniej,oferty- 7dniowy skipass z mieszkaniem w Livigno za 120 euro Chopok nie przebije... Ale pewnie warunki śniegowe i przygotowanie tras ma lepsze niż Livigno,dlatego musi być droższy... Zbyszku,Jasiek obiecał że następny sezon zaliczy Alpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 17 minut temu, piter100 napisał: Taaa...to wyskocz se z Gorlic do Livigno na dzień,czy dwa.. jak nie ma freeski. Jak mam jechać 10 godzin na Chopok i 10 godzin w Alpy, to wolę jednak w Alpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 Za rok to Jasiek planuje ze 100 dni na Chopku a Alpy to zostawię jak już będę stary i zacznę się wozić a nie jeździć na nartach PS. a jak na razie to się pakuje w jedynym słusznym kierunku i właśnie zerwałem naklejkę SKIONLKINE z kasku. Cóż... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 5 minut temu, tanova napisał: Jak mam jechać 10 godzin na Chopok i 10 godzin w Alpy, to wolę jednak w Alpy Jakbym był z zachodnio-pomorskiego też wybrałbym Alpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolec Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 (edytowane) Panowie !! Dopiero co przeniesiono wątek Chopoka na inny, żeby odciąć się od niechlubnego dialogu z tego tygodnia a Wy się tu znowu zaczynacie licytować jak dzieci Jak na razie jedyną cenną opinię w temacie warunków na Chopoku zamieścił @Jasiek O Alpach piszcie sobie w wątku o Alpach - bez obrazy dla Wszystkich .... Edytowane 27 Kwiecień 2017 przez bolec 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 12 godzin temu, bolec napisał: Panowie !! Dopiero co przeniesiono wątek Chopoka na inny, żeby odciąć się od niechlubnego dialogu z tego tygodnia a Wy się tu znowu zaczynacie licytować jak dzieci Jak na razie jedyną cenną opinię w temacie warunków na Chopoku zamieścił @Jasiek O Alpach piszcie sobie w wątku o Alpach - bez obrazy dla Wszystkich .... Właśnie - może zaczniemy wreszcie pisać na temat - czyli o warunkach na Chopoku, a nie o tym czy się komuś opłaca czy nie, czy chce czy nie chce, za ile - za chwile ... Ostatnie 8 postów (z moim 9 ) całkowicie odbiegają od treści wątku - inne sprawy nt Chopoka może na watku "Jasna Chopok" Będzie przejrzyście ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 A Chopok płynie... Popatrzcie na kamerki. Pojawia się sporo przetarć, a gdzie tam jeszcze do niedzieli - pierwszy dzień z przyzwoitą pogodą, według prognoz... W ogóle prognozy ciągle się pogarszają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 No tak jak pisałem, warunki jak co roku pod koniec kwietnia będą ciężkie. To już widać na kamerach. A jak będzie na live napiszę wam w sobotę. Jadę niezależnie od pogody i prognoz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 28 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 (edytowane) Teraz znów śnieg pada:) Co ciekawe, w Zakopanem w tym samym czasie jest +13 stopni: https://pogoda.onet.pl/prognoza-pogody/zakopane-365801 Edytowane 28 Kwiecień 2017 przez koliber 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi