Torres Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 (edytowane) No przecież musiałem Tobie coś zostawić :biggrin: a jak tam dziś? jakaś katastrofa tam była? cały czas coś wyłączali, włączali a widoczność też chyba do d... a miało być słonecznie do południa.No w porównaniu do soboty to słabo...ale nie było tak źle i ku zdziwieniu nie było tłoku.Daj chwilę bo walczę z ciemnym Sarisem :tongue:...Włączali i wyłączali krzesło z szarą "bubliną" aż w końcu zaparkowali to krzesło do garażu- za mocno wiało.No to jedziemy :smile:Sobota - Super pogoda lekki mrozik super warunki no może poza końcówką FIS bo tam lód...Jak ktoś się wybiera w weekend to 8:20 najpóźniej na parkingu Lucky ... potem albo podjazd i stanie gdzieś wzdłuż drogi na Zahradky albo zjazd na dół i ostatni parking. W sobotę byliśmy 8:40 i zajęliśmy ostatnie miejsce vis-a -vis parkingu Lucky, Lucky zamknęli dosłownie 3 auta przed nami.Teraz powinno być lepiej, my skończyliśmy ferie Słowacy za tydzień. W ten weekend duża ilość Węgrów ale to normalne oni lubią tam jeździć ale dużo tablic z Łotwy, Litwy ...A rano się nie śpieszymy :wink: bo policja czeka np. przy wjeździe do Demanovskiej po lewej stronie - szkoda kasy ...Kilka zdjęć z soboty Trasa nr 2 - tam będzie koniec slalomu i GSwidok z bliska ww. trasy wygładzona, wymuskana na "cacy"prace przy trybunachCóż pisać Jasiek wszystko opisał. Dodam tylko że sobota lekki mrozik słoneczko więc warunki super. Pojeździliśmy i pogadaliśmy z Jaśkiem na Południu. Na początek 33 potem tel. do Jaśka i po spotkaniu pod gondolą przeskakujemy na 32 (chyba ulubiona Jaśka) na nie mniej ludzi niż na 33. Potem zjeżdżamy freeride obok Kamiennej Chaty i szczytu Chopoka i dalej na 32 bardzo przyjemnie i tak kilka razy...Następnie przerwa na mały Złoty Bażant i zjazd Majstrovską. Potem przeskok na Rovna Hola i zjazd na Lucky - przejechane tylko 38 km ale w super warunkach i miłym towarzystwie.Niedziela: pobudka 6:45 szybkie śniadanie, parę minut po ósmej parking Lucky ...Wjazd krzesłem i w połowie drogi "fuka" strasznie...osłona zamknięta po wyjściu :smile: halny ale nic to na 11 FIS tam super równo,świeży śnieg - super szpula na sam dół do Zahradek.Na Zahradky działa tylko krzesło z pomarańczową osłoną, ludzi brak...ok. to do góry i zjazd 12 ponieważ nigdy nią nie jechaliśmy - jest ok. na górze trochę lodu a potem spoko do samego dołu ...obracamy kilka razy wyżej się nie wybieramy ponieważ Lukovej nie widać:tongue:W między czasie pada deszcz, śnieg i wychodzi słońce i tak na zmianę jedynie co się nie zmienia to wiatr który silnie wieje ...a poniżej zdjecia z dzisiaj że nie było tak tragicznie...tęcza :smile:gdzieś na trasie 10a widoki z "5" turystycznej jak zjeżdżaliśmy na parking.Podsumowując teraz bedzie tylko lepiej koniec ferii i fajna pogoda...Pozdr.Torres Edytowane 28 Luty 2016 przez Torres 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Dzisiaj rano Chopok nas bardzo zdenerwowal, mgla a raczej totalne mleko bylo ponizej Prehiby! Na szczescie pokerowa zagrywka z wjazdem na szczyt rozbila bank:) mleko skonczylo sie na ok 1900m a poludnie bylo z widocznoscia do samego dolu:) od 11 przywitalismy slonce! Jazda praktycznie caly dzien na poludniu. Warunki do 1400 doskonale, piekny naturalny snieg wylizany przez ratrakowych:) ponizej 1400 trasa 33 trzeba uwazac na pojedyncze duze kamienie, ktore mozna swobodnie ominac. Powoli xaczyna brakowac sniegu. Pozostale trasy super. Jezdzilismy do 15 do konca dnia totalne zamglenie na polnocy. Za to trasa ze szczytu, przez konski grun, 11 fis do przejazdu trawersem pod niebieskie krzeselko w idealnym stanie do konca dnia, ale to chyba przez mgle. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Pucharu swiata nie bylo widac- doslownie:) jedynie widzielismy jakis Wlochow stojacych na trasie, ale nie bylo jeszcze rozstawionych tyczek. Start gotowy, siatki gotowe, kamery rozstawione: bedzie sie jutro dzialo, pod warunkiem ze mgla odpusci..., 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Dzisiaj rano Chopok nas bardzo zdenerwowal, mgla a raczej totalne mleko bylo ponizej Prehiby! Na szczescie pokerowa zagrywka z wjazdem na szczyt rozbila bank:) mleko skonczylo sie na ok 1900m a poludnie bylo z widocznoscia do samego dolu:) od 11 przywitalismy slonce! Jazda praktycznie caly dzien na poludniu. Warunki do 1400 doskonale, piekny naturalny snieg wylizany przez ratrakowych:) ponizej 1400 trasa 33 trzeba uwazac na pojedyncze duze kamienie, ktore mozna swobodnie ominac. Powoli xaczyna brakowac sniegu. Pozostale trasy super. Jezdzilismy do 15 do konca dnia totalne zamglenie na polnocy. Za to trasa ze szczytu, przez konski grun, 11 fis do przejazdu trawersem pod niebieskie krzeselko w idealnym stanie do konca dnia, ale to chyba przez mgle. A widzisz jakbyś przeglądał forum to wstawiłem Ci rano takie zdjęcia i od razu byś wiedział gdzie jechać :tongue: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/18167-Jasna-Chopok/page16 post 318 :smile: Pozdr.Torres Pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Dzieki:) nie pomyslalem zeby tu spojrzec:D ale za to byl dreszczyk emocji:) Widoki ze zlebow fenomenalne z ta chmura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 A widzisz jakbyś przeglądał forum to wstawiłem Ci rano takie zdjęcia i od razu byś wiedział gdzie jechać :tongue: Nooo oni startowali około 4 rano! :eek: a o 8 to byli na parkovisku. Nie każdy śpi tak jak Ty a potem idzie narty ostrzyć :tongue: Pozdrawiam. PS. Będziesz za tydzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Nooo oni startowali około 4 rano! :eek: a o 8 to byli na parkovisku. Nie każdy śpi tak jak Ty a potem idzie narty ostrzyć :tongue: Pozdrawiam. PS. Będziesz za tydzień? ale co za problem odpalić "smartfona" na parkingu i zobaczyć że tylko Południe ist gut... Miałem być jutro ale praca... jeszcze nie wiem jak niedziela ale chyba pogoda nie dopisze...Tak jeśli tylko wszystko będzie ok. to prostuj "kopyto" i jedziemy na Południe...:crazy: Pozdr.Torres P.S- ja też ostatnio wstawałem coś koło 5-tej, o wyjeździe na Strbskie nie wspomnę - 8h w aucie 4h na stoku... P.S2 - ale teraz mam naostrzone na "cacy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Jazda praktycznie caly dzien na poludniu. Warunki do 1400 doskonale, piekny naturalny snieg wylizany przez ratrakowych:) ... Przemo, a jak frekwencja? i i stanie do kolejek, znośne? :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Bylo niezle. Nie stalismy wiecej niz 5 min, z reguly bez kolejki. Jezdzilismy glownie gondola na poludniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 ale co za problem odpalić "smartfona" na parkingu i zobaczyć że tylko Południe ist gut... Miałem być jutro ale praca... jeszcze nie wiem jak niedziela ale chyba pogoda nie dopisze...Tak jeśli tylko wszystko będzie ok. to prostuj "kopyto" i jedziemy na Południe...:crazy: Pozdr.Torres P.S- ja też ostatnio wstawałem coś koło 5-tej, o wyjeździe na Strbskie nie wspomnę - 8h w aucie 4h na stoku... P.S2 - ale teraz mam naostrzone na "cacy" Ja mam zawsze dane w tel. wylaczone, zywkle korzystam tylko z wifi na kosodrevinie w koncu jestem na nartach a nie w pracy:) Moglem tez zobaczyc kamery nad bramkami ale szkoda czasu:) rzadko ktos jest tak dobry jak Ty:) Jak bedzie slonecznie w tym tygodniu to pewnie znowu skoczymy na jednodniowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotyck Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Witam. Przebywa ktoś w tej chwili na Chopoku? Ponieważ planuje jutro się tam wybrać i chciał bym uzyskać informacje o warunkach. Jeśli ktoś był by tak miły będę bardzo wdzięczny Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Zobacz tutaj http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=237537 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 (edytowane) Aby uzmysłowić zmianę warunków zrobiłem na szybko, trzy mapki ze zmieniającymi się warunkami (szczególnie dla słabiej jeżdżących) warunki do 10.30 od 10.30 do 12.30po 13PS. przynajmniej tak to mniej więcej wyglądało jak zjeżdżałem we wtorek, teraz może być tylko gorzej! Edytowane 31 Marzec 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Krol painta:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Początek 33 (do skrzyżowania) tak szybko się degraduje ? :eek: Tam to na krechę prawie od początku można jechać. Trawers na Otupne specjalnie zostawiłeś? Szacun za pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Początek 33 (do skrzyżowania) tak szybko się degraduje ? :eek: Tam to na krechę prawie od początku można jechać. Trawers na Otupne specjalnie zostawiłeś? Szacun za pomysł! Leitner, mapka od Jaśka jest dla Ciebie(słabo jeżdżący..bez kijów w zapasie) do zoba na KW!:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Leitner, mapka od Jaśka jest dla Ciebie(słabo jeżdżący..bez kijów w zapasie) do zoba na KW!:wink: Będziesz na KW? To świetnie! Chętnie się czegoś od Ciebie nauczę Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Początek 33 (do skrzyżowania) tak szybko się degraduje ? :eek: Tam to na krechę prawie od początku można jechać. Trawers na Otupne specjalnie zostawiłeś? Szacun za pomysł! Czy 33 się tak szybko degraduje : a zauważyłeś że nie ma po co tam jechać? : bo wykasowałem Zadne Deresze i to ono się szybko degraduje bo jest nachylone do słońca. A poza tym dojazd do orczyka od 12 to już katastrofa. Czy tam na krechę? : nigdy chyba tak jeszcze nie jechałem! ani ja ani moje narty nie lubią krechy :wink: poza tym jak wyjeżdża się tempem spacerowym z trawersu to może tak... bo jak wylatuję z czarnulki, to tam tak koło 70 na budziku jest... i fajnie jest, uwierz mi :biggrin: Trawers na Otupne to łącznik do kanapy (która ostatnio niestety stała) ale jest w lesie i trzyma dobrze. Pozdrawiam. PS. po weekendzie wprowadzę ewentualne korekty :stupid: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 1 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Akurat na 33 nie wyjeżdżłem z trawersu tylko z 33a. Co nie zmienia faktu, że przy skrzyżowaniu zawsze zwalniam do ok.10-20, żeby w nikogo nie walnąć (z trawersu, albo w jakiegoś idiotę, który zatrzyma się na środku trawersu). Ja na tym kawałku lubię na krechę (moje narty nie :wink:), bo potem jest lekko pod górkę i można wyhamować :wink: Po weekendzie wprowadzisz pewnie zmiany, że zostanie tylko Funitel i trasa 1c i 1b (potem zjazd krzesłem) :biggrin: Ja w tym roku nie kupuję sezonówki. Skoro stawiają w Szczyrku tyle kolei i zostawiają orczyk, na którym mi zależy, to muszę tam więcej czasu spędzić : Zwłaszcza, że za rok będę miał mniej jazdy :frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Dziś ludziowo-lodowy horror : ale browar ok :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Dziś ludziowo-lodowy horror : ale browar ok :biggrin: Przerażasz mnie, mam tam jutro od rana śmigać zapoznawczo pierwszy raz, jadę na parking Biela Put. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerstin Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 aktualne warunki kto dziś przyjechał ten nie powinien żałować, od rana lampa, w nocy był mróz więc twardo i nawet po 13 da się pojeździć. Był lód rano dlatego pojechałem od razu na południe - twardo bajkowo, potem 11 i 13 na polnocy. Slowacy mocno pracowali w nocy, w tym odpalili brhiska i lucky. Jutro też powinno być fajnie, zapowiadają mroz w nocy, choć ma być cieplej niż dziś. Udanego nartowania! Dziś jest sporo ludzi, ale kolejka głównie do funitela. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 (edytowane) No ja mam trochę inne odczucia. Ludzi więcej niż przez święta czy ferie. 0 9 kolejka do funitela na 10-15 min. A więc na trasach ludzi w trzy d... dobrze pojeździć na północy było ciężko. Rano lód ale na południu już około 10.30 było super! Jak było na trasach to nie wiem za bardzo zjechałem chyba z 4-5 razy Zjazdarską a potem poza trasami była taka malina jak jeszcze nigdy w tym sezonie. Od szczytu aż pod kolej. Miękko ale bajecznie. Dlatego kocham "jarne lyzovanie". Jak zjeżdżałem o 14 na północy na free twardo, lodowo, po dłuższej jeździe wstrząs mózgu gotowy. Na trasach było nadal twardo żeby nie powiedzieć wyślizgany lód. Majova powinna nazywać się dziś bajkowa. Biela Put płynie szeroką wodą. Ale teraz to najlepsze parkovisko. PS. dlaczego ja nie zabrałem freeridówek :stupid: :sorrow: PS2. żeby nie było że narzekam... super dzionek 42 na nartach :biggrin: zjeździłem się na maxa a jutro powtórka (mam nadzieje że ludzi będzie mniej) Edytowane 2 Kwiecień 2016 przez Gość PS2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 To był udany dzień na Chopoku, najlepszy z dwóch w tym sezonie na tej górze :smile: Odwiedziłem po raz pierwszy południe, krótko - nie ujęło mnie szczególnie może to wina warunków lub umiejętności. Odczuwalne zniechęcenie po godzinie dziesiątej potem powrót koło 12 na północ i mi leży ta strona a dziś, najfajniej trasa nr. 11 ze szczytu do Zahradek Jedynka rano fajna ale wyślizgana po południu. . Dodaję kilka fotek ku pamiętności :smile: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Pozdrowienia od Jaśka - ponoć warun zacny,a ludzi mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi