Gość Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 Od 18 pod Chopokiem zaczęło padać. Jest +5 a więc będzie chyba jutro d...a a tak dziś pięknie było na freeride'zie i na północy i na południu. Tylko wiatr wszystko z pie...ł PS. Może jutro coś napiszę dziś mam dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Według info ze strony otwarte są WSZYSTKIE trasy oprócz 32 czarnej na południu! Otworzyli nawet 3 i 6! I w dodatku Zadne Dereśe fungają! :applause:: że mnie tam nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Czemu wyhliadkovej nie otwarli to tylko Słowacy wiedzą! jeździłem wczoraj spokojnie 50-70 cm leży. Przez noc sypnęło kolejne ze 25cm no to dziś free cz2 :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Dla chętnych mam do sprzedania całosezonówkę na ośrodki TMR: http://www.skionline.pl/forum/showth...503#post232503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 powiedzcie mi, da sie zadowolić na chopoku ze skipassem 3h ? akurat tam nie byłem jeszcze a mam obawy co do kolejek w południe. Ogółem to od pewnego czasu starcza mi ranne 2h wyszaleć się ile nogi dały. Myślę, że tak. Wystartuj z Zahradek, masz tam dwie bublinkowe kanapy, które dowiozą cię do 5 tras: jednej nebieskiej (5), trzech czerwonych (1, 11, 12) i czarnej 6. Ewentualnie możesz wystartować z Lucek i udać się na Zahradki, wtedy masz jeszcze niebieską 14, ale mocno płaską. Inna opcja, to startujesz z Zahradek i jedziesz pomarańczową pod Funitela i śnigasz pod nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 A moim zdaniem jak nigdy tu nie byłeś to zanim się połapiesz to będą 3 godziny Ale dla mnie nierzadko 3 godziny to max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Jak pisałem z wątku WARUNKI na SŁOWACJI: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/20463-S%B3owacja-warunki-narciarskie-15-16?p=232532#post232532 Śniegu dużo tylko Słowacy nie mogą sobie z nim poradzić. Warunki trudne, szczególnie dla słabiej jeżdżących. Dla NARCIARZY jest OK. Na północy w okolicach Końskiego Gronia leży metr, na południu można lecieć po freereade od szczytu aż na dół. Pozdrawiam. PS. jeszcze tylko 13 dni :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 FOTKI z wczoraj: Kolejki do kolejki z wczoraj: Dziś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Ale się ludu zjechało :eek: Przez Single line dało się normalnie przejść? W taki dzień to bym jeździł tylko na Lukovą, Konsky Grun i Zadne Dereśe, ewentualnie gondolka na południu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Ale się ludu zjechało :eek: Przez Single line dało się normalnie przejść? W taki dzień to bym jeździł tylko na Lukovą, Konsky Grun i Zadne Dereśe, ewentualnie gondolka na południu :wink: A jak myślisz czemu były takie kolejki? Na górze wiało od rana z 70-80 km/h Lukova stała od rana, Konsky od 10 a na południe nie dało się przeskoczyć bo zatrzymali na 2 godziny Funitela a później zrzucili z liny 2/3 wagoników i jeździł na wolnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Ma ktoś sprawdzoną prognozę godzinową na Chopok? Coś innego niż snowforecast i yr.no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Standardowy pitstop na Kosodrevinie :biggrin:Po 2 dniowej katastrofie, nareszcie warunki rewelacyjne. Deszcz + ratraki = bajka pod nartami.Na Chopku jeżdżą WSZYSTKIE trasy!!! Na fotce Vyhliadkova... niestety zaczyna się mgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Po 2 dniowej katastrofie, nareszcie warunki rewelacyjne. Deszcz + ratraki = bajka pod nartami. Na Chopku jeżdżą WSZYSTKIE trasy!!! Super! Zwłaszcza 33 na południe do samego dołu - nie często się zdarza. Oby za rok, po wybudowaniu tej gondoli z Krupovej, dorobili na niej naśnieżanie. I trochę szkoda, że 3 i 6 pewnie jak zwykle "otwarte" tylko teoretycznie, tzn. nie ubite. Będę na Chopoku 8-15 marca, oby warunki się utrzymały. Choć znając życie, na początku marca jest z reguły najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Będę na Chopoku 8-15 marca, oby warunki się utrzymały. Choć znając życie, na początku marca jest z reguły najlepiej. Myślę że będą lepsze niż obecnie. Połowa marca to najlepszy wybór na Chopok:) Jak utrzymają prognozę to ja będę jutro:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Standardowy pitstop na Kosodrevinie :biggrin: Po 2 dniowej katastrofie, nareszcie warunki rewelacyjne. Deszcz + ratraki = bajka pod nartami. Na Chopku jeżdżą WSZYSTKIE trasy!!! [ATTACH=CONFIG]28028[/ATTACH] Na fotce Vyhliadkova... niestety zaczyna się mgła. Wyratrakowana Vyhliadkowa i bez kamieni :wink: Nigdy takiej nie widziałem! :smile: Aż żałuję, że mnie tam nie ma :frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 (edytowane) Dziś rano jak spojrzałem przez okno i zobaczyłem kamery to jedyna słuszna narta do auta i plan cały dzień na południu.Po przyjeździe na Biela Put widok fatalny Północy nie ma! zero widoczności od szczytu aż poniżej Prehiby. A więc żółwiem, potem biedronką i na Juh. A tam SUPER trasy no i bez mgły. Zero kolejek. Uratrakowana czerwona :eek: łał i jak zawsze około 14 moje nogi mają nokaut ale i mgła coraz bardziej przeszkadzała. A więc powrót na północ, Tylko dlaczego nie Funitelem? : taka myśl trzymała mnie od Konskiego Gronia aż na Koliesko. Mgła, widoczność na 20-30m fatalnie.A ludzie tam męczyli się cały dzień.PS. wiecie po czym poznać jakie warunki są na Chopku? na Tatralandii "dupa przy dupie" :biggrin: Edytowane 16 Luty 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 A jutro to sobie sami przyjedźcie zobaczyć jak jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 A jutro to sobie sami przyjedźcie zobaczyć jak jest! Jakbym mógł, to bym przyjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rauf Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Jak mnie najdzie "a może Chopok" to sobie zawsze znajdę zdjęcie kolejki do kolejki jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czipi Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Orientuje się ktoś jakie warunki panują poza trasami na zonie I i II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Ja stosuję się do rad guru Chopoka ,tak około 11 przerwa,potem Otupne (Majsrowska była dzisiaj ,jak najsłodsza kobieta.a popołudniu gdy znowu robił się tłok to południe. Dla mnie 33 to Miss Chopka- pierwszy ją jeździłem ,wczoraj,dzisiaj i dla mnie to nr.1 z wszystkich cest na Chopku. A do sigieltraków to to jakieś haziajstwo wchodzi niby singiel a czeka na resztę towarzystwa i korkuje. Jeszcze 2 dni. Wieczorem paciorek by jutro mgły nie było, a teraz do Tatralandii -jak znajdę miejsce na parkingu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Wieczorem paciorek by jutro mgły nie było, a teraz do Tatralandii -jak znajdę miejsce na parkingu. Też popaciorkuję za pogodę, bo jutro o 8 30 melduję się na Luckach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Orientuje się ktoś jakie warunki panują poza trasami na zonie I i II? Podejrzewam, że podobnie jak na trasach: ciężko i mokro. Dziś tak do 10 piękna pogoda, a potem stopniowo się pogarszała, tak, że od 13 mgła była od szczytu do Rovnej Holi. Trasy dosyć miękkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Ja na zahratkach ta 8.10 ,potem "przygotówka" i trza orać ,bo nikt za mnie tej roboty nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czipi Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 (edytowane) Dzięki za info. Mile widziane również inne relacje z jutra/pojutrza :proud: Wybieram się w weekend na Chopok i chciałem pojeździć zarówno po trasach, jak i poza nimi. Jednak od warunków, również tych panujących na stokach będzie zależało dość dużo - tj. wybór nart i wyposażenie plecaka rzecz jasna :happy: Edytowane 17 Luty 2016 przez Czipi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi