koliber Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Jestem w Jasnej - dziś i jutro odpuszczam jeżdżenie właśnie przez pogodę, ale wczoraj i przedwczoraj śniegu już i tak było w nadmiarze (poza trasą 33 na południe). Planuję sobotę na Chopoku, a potem Łomnicę i Strbske Pleso w kolejnych dniach, bo mam do wykorzystania skipass za akcje w ośrodkach TMR-u. W drodze powrotnej może odwiedzę Rohace, gdzie jeszcze nie byłem. Zdjęcia i relacja już po powrocie do Pl, chyba że ktoś chce o coś dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Na Chopku poprószyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Cześć Co to? Jakaś zielona szkoła? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 8 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Cześć Co to? Jakaś zielona szkoła? Pozdro Zielona??? Chyba biała. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 8 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Cześć Co to? Jakaś zielona szkoła? Pozdro Niestety nie :( To widok z kamery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Cześć Zielona??? Chyba biała. Tadek Każda zielona szkoła jest zielona choć może być biała oczywiście. Wiem, że to widok z kamery i wiem na co tylko skojarzenie natychmiastowe bo takie ławki pod sznurek... Pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Cześć Każda zielona szkoła jest zielona choć może być biała oczywiście. Wiem, że to widok z kamery i wiem na co tylko skojarzenie natychmiastowe bo takie ławki pod sznurek... Pozdr Mitek, przecież wiem, że wiesz i jakie masz skojarzenie. Moi synowie też na zielone szkoły jeździli... To kontynuując te kolory... Koniec czerwca, dziecko z tatą na wycieczce w lesie: - Tatusiu, tatusiu - co to jest? - Czarne jagody - A dlaczego są czerwone, a nie czarne? - Bo są jeszcze zielone. A jak będą czarne, to będą zupełnie niebieskie... No nie mogłem się powstrzymać. :smile: I teraz i przy poprzednim poście :smile: Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Na Chopku śnieżą :applause: i wygląda to coraz ciekawiej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Jedna firma TMR na Chopoku śnieżą w Tatrzańskiej Łomnicy też na Solisku w Szczyrbskim armatki rozstawione a Szczyrk olewają nawet armatek nie ma jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szplukasz Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Tylko porównaj wysokości na których snieżą na Słowacji a dopiero później pisz posty z pretensjami. Nikt nie włączy armatek tylko po to żeby za tydzień cały śnieg stopniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Dziś i w Polsce zaczną naśnieżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Na Juhu też coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 22 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2015 Kilka zdjęć z dzisiejszego naśnieżania W Śtrbskim Plesie działa rozstawione i strzelają! http://poprad.korzar.sme.sk/c/8079904/pozrite-si-zasnezovanie-svahu-interski-na-strbskom-plese.html#ixzz3sDwLoVQM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 4.12 otwieraja chopok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 23 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2015 Na Srdiećku cały czas śnieżą! W Tatrzańskiej Lomnicy też sypią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Fajna fotka z naśnieżania :biggrin: a nawiasem mówiąc naśnieżają chyba za dużo naraz bo słabo im to idzie. Przed mistrzostwami za 4 dni mieli kupy wyższe od lanc ale wtedy sypali dwie trasy. W tym roku na Jasnej jest Puchar a więc Pretakarska-Majowa będzie fajnie przygotowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Zdjęcie świetne, ale przez ten wiatr połowa śniegu będzie poza trasami :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 a może oni od razu śnieżą free ride :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Po nich można się wszystkiego spodziewać :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 (edytowane) Czy ktoś wybiera się na otwarcie? Edytowane 24 Listopad 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Na Chopku nasniezają FIS! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Zaczyna wyglądać to coraz ciekawiej :applause: chyba zaczną ratrakować podkład :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Nareszcie na Chopoku poszli po rozum do głowy i zaczęli naśnieżać trasy Zahradky-Rovna Hola priorytetowo. Znając charakterystykę chopoka to z tras Chopok-Priehyba w grudniu żadnej uciechy nie będzie bo beż dużej ilości naturalnego śniegu jest tam lodowisko. W zeszłym roku tak właśnie było i wtedy właśnie brakowało czynnych tras Rovna Hola-Zahradky gdzie śnieg nie zostałby wywiany. Zamiast śnieżyć wywiewane lodowe trasy na szczyt najlepiej byłoby zaczynać od tras: - Rovna Hola-Zahradky (i tu jest na reszcie progres! ) - Vyhliadka -Lucky - Grand-Brhliska - Priehyba-Zahradky a na południu bez względnie tą nową łagodną Panoramę (choć chyba tam nie ma naśnieżania) Jestem przekonany że po kilku kolejnych nieudanych sezonach walki z przygotowaniem tras na szczyt w grudniu - w końcu (OBY!) dadzą sobie spokój i zabiorą się za nie w następnej kolejności po przygotowaniu w/w. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Tylko, że oni chcą, żeby było połączenie (na nartach) między północą a południem. Poza tym tańsze jest uruchomienie Funitelu, niż Lućek i Brhlisk (zwłaszcza, że w przypadku uruchomienia dolnych kanap, funitel też by jeździł!). Masz rację, ale to jest raczej niemożliwe. Na większości Panoramy nie ma naśnieżania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 - Rovna Hola-Zahradky (i tu jest na reszcie progres! ) - Vyhliadka -Lucky - Grand-Brhliska - Priehyba-Zahradky a na południu bez względnie tą nową łagodną Panoramę (choć chyba tam nie ma naśnieżania) No toś pojechał... a gdzie byśmy jeździli? bo z Chopoka zrobiłeś Białkę! a ja bym zaczął od: Zjazdarskiej i Majstrowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi