stefanis Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Tak z innej beczki ktoś może opisać jakie są warunki w ferie Słowaków ?chodzi mi o natężenie ludzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Nareszcie!!! jest jakaś nadzieja :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Nareszcie!!! jest jakaś nadzieja :cheerful: [ATTACH=CONFIG]25013[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]25014[/ATTACH] Nadzieja byłaby jakby zamknęli stację na co najmniej 3 dni i kurzyli non stop 24h na dobę:stupid::wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Nadzieja byłaby jakby zamknęli stację na co najmniej 3 dni i kurzyli non stop 24h na dobę:stupid::wink: Patrząc na prognozy to i będzie możliwość dwutygodniowego kurzenia :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Póki co na północy śnieżą Chopok-Lukova Lukova-Rovna Hola Trawers FIS-Turisticka Kawałek 5 (tam, gdzie są dwa warianty) Górną część Priehyba-Záhradky Priehyba Chyba zaczęli górną część Jeleniego Gruna 2b 2 Coś próbowali z górnym FISem 11a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Nadzieja byłaby jakby zamknęli stację na co najmniej 3 dni i kurzyli non stop 24h na dobę:stupid::wink: a ty myślisz że oni się przejmują narciarzami :stupid: sypią non stop jak widać. PS. idę się pakować :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Akurat to że śnieżą, to jest najmniejszy problem. Kamienie na południu i lód na północy - to dużo gorsze, ale za to ludzi dużo nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Dzisiaj (mniej lub bardziej śnieżyli): 1c, 1b, 1a, górna część 1 2, 2b Fragmenty 5 5a Część 10 i 10a 11a czasami Po zamknięciu wyciągów FIS Górna 12 Trawers, FIS-Turisticka 33a 31 (fragment) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Masz w 100 a nawet 200 % racji. Trzeba pisać o ośrodkach TRM rzetelną prawdę . Sam mam całosezonówkę i nie winię ich o zimę a właściwie o jej brak tylko o ściemę z warunkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Dokładnie i to nie tylko o TMR - jutro będę na Chopku to ocenię co tam się dzieje ale dziś Strbskie...:eek: super przez 3 godziny i 38jurków :stupid: super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 38? Przecież masz sezonówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Co wy w tym Chopoku widzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3l15 Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Co wy w tym Chopoku widzicie? Andrzej - Chopok to najwieksza stacja w tej czesci Europy. Jesli sa warunki, a Ty akurat jestes w poblizu - uwierz: DA SIE pojezdzic i moze byc fajnie. Ja akurat bylem w poblizu a skionline zachwycalo sie jak jest super. Wiec pojechalem rozjezdzic sie przed swoim sezonem. Byl koszmar. Opisalem rozczarowanie na forum. Skutek: ocenzurowany link :-) a teraz jeszcze ktos przez TORa wchodzi mi na bloga i probuje zlosliwe uwagi robic nt. mojej niezaleznosci. :-) Nelis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 (edytowane) Co wy w tym Chopoku widzicie? Podzielam wątpliwosci-byłem wielokrotnie i zawsze narty znacznie ucierpiały,teraz czy w grudniu czy w kwietniu biorę tam zawsze tzw.żużlówki i wtedy się nie przejmuję,jeśli kamienie są ze śniegiem,gorzej,gdy z lodem.Nie potrafię zdefiniować tej stacji;dlaczego nigdy nie uszkodziłem nart w Szczyrbskim,dlaczego da się przygotować nienagannie małą stację na Słowacji i w Polsce,dużą w Alpach,-a tego Chopoka-nigdy,od wielu lat,pomijając pojedyncze trasy na PŚ czy FiS... Edytowane 31 Grudzień 2015 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Podzielam wątpliwosci-byłem wielokrotnie i zawsze narty znacznie ucierpiały,teraz czy w grudniu czy w kwietniu biorę tam zawsze tzw.żużlówki i wtedy się nie przejmuję,jeśli kamienie są ze śniegiem,gorzej,gdy z lodem.Nie potrafię zdefiniować tej stacji;dlaczego nigdy nie uszkodziłem nart w Szczyrbskim,dlaczego da się przygotować nienagannie małą stację na Słowacji i w Polsce,dużą w Alpach,-a tego Chopoka-nigdy,od wielu lat,pomijając pojedyncze trasy na PŚ czy FiS... Podzielam zdanie, stacja zagadka z przygotowaniem tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 No to potwierdzę wasze opinie. JEST FATALNIE!!! Rano super. Lukova i zjazdarska :applause: :biggrin: Twardo ale nie lodowo ale... na pojeżdżenie są 2 godziny potem lodowy horror. Jak ktoś lubi się powozić na nartach po niebieskich traskach to OK ale na dobre pojeżdżenie nie ma szans. Została jedna krótka trasa na południu. I co gorsza nie ma wielkich nadziei na polepszenie. Kończy się woda w zbiorniku :eek: PS. ale to moja prywatna opinia inni mogą być zachwyceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 I co gorsza nie ma wielkich nadziei na polepszenie. Kończy się woda w zbiorniku :eek: A miało być 80% tras czynnych na święta, a z tego co widzę, to jest tyle samo, co 2 tygodnie temu. Ten pusty zbiornik też trochę niepokoi. Czy da się jakoś przejechać z Priehyby na Zahradky bez zdejmowania nart ? Bo z tego co widać na mapie czynnych tras, to nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 A miało być 80% tras czynnych na święta, a z tego co widzę, to jest tyle samo, co 2 tygodnie temu. Ten pusty zbiornik też trochę niepokoi. Czy da się jakoś przejechać z Priehyby na Zahradky bez zdejmowania nart ? Bo z tego co widać na mapie czynnych tras, to nie bardzo. Można wjechać krzeslem na Lukovą i zjechać 5a na Rovną Holę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Można wjechać krzeslem na Lukovą i zjechać 5a na Rovną Holę. a jakie warunki na 5a ? bo na mapce pokazuje mi, że jest nieczynna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Dzisiaj ok (trochę lodu jest, ale bezpiecznie da się PRZEJECHAĆ). Wczoraj trzeba było odpinać narty. Właśnie zaczynam pisać relację. Za 2h powinna być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 (edytowane) 5 dzień na Słowacji :biggrin: (1 Strbskie,4xChopok) nie pisałem wcześniej bo nic się nie zmieniło i nie było o czym. Moim zdaniem warunki są ciężkie. Trasy szybko zmieniają się w lodowiska i ta cała przyjemność za 38jurków :applause: (cena na gruponie była właściwa) ale! Cały czas śnieżą: na południu silnie, i tam są najlepsze warunki: zjazdarska - dobre a slonecna - bardzo dobre.Na północy słabiej ale też widać efekty. Majowa - 2: już wyrównana wstępnie i sypią dalej Wczoraj zaczęli szczyt. Dziś był wstępnie wyrównany i sypią dalej. Niestety fotki nie wyszły (słońce w Funitela tak dawało że...) jest nadzieja że może jutro, góra pojutrze ruszy cała Pretekarska i Majowa.Ale... dziś coś drgnęło :biggrin: dzisiaj ruszyła 1 a więc zaraz z rana na Lukową i w dół. Od Lukowej REWELACJA! a Prehiba-Zahradki zrobiona po raz pierwszy twarda ale zero lodu. Zjeździłem się na MAXA. Pierwszy rewelacyjny dzień na Chopoku. Jedynka 1 i 2 styczeń: a dzisiaj... miód malina PS. nie opisuje warunków na trasach niebieskich i zielonych :stupid: bo do takich zaliczam trasy do nauki jazdy np. Biela Put (toż to ośla łączka) bo po nich nie jeżdżę (sory zjeżdżam na parking) i faktycznie warunki są bardzo dobre. Edytowane 3 Styczeń 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 aaa zapomniałem o człowiekach... człowieki pojechały, dziś jeździło się pod bramki :applause: ale... zawsze jest to ale :biggrin: przyjechały następne, te zza Buga :eek: i jeszcze z dalsza : a moje uszy nie tolerują tego języka. Czas wracać do Polski PS. ruskie przyjechały to alkohole w Tesco zaraz poszły w górę :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 No to masz trochę lepiej... Widzę, że normalnie da się zjechać czerwoną Majovą, otworzyli kluczową trasę no i kolejny wyciąg (o ile go zauważyłeś :wink:). Wody w zbiorniku jeszcze im zostało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 Wiesz ja przyjeżdżam tu pojeździć a nie pozwiedzać :biggrin: znam tu kamień na kamieniu (7 lat po 30-40 dni! :stupid:) i szukam tylko trasy którą da się pojeździć. Tak po prostu góra - dół. Dla tych którzy tu przyjeżdżają po raz pierwszy albo raz w roku to jasne, że chcą zaliczyć cały ośrodek i wiele czasu poświęcają na fotki i oglądanie widoków :biggrin: bo jest co oglądać i gdzie pojeździć. I to jest piękneW Nowy Rok padło na Juh: a dziś na Sever: nawet w tak trudnych warunkach można mieć w miarę normalne EKG :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 aaa zapomniałem o człowiekach... człowieki pojechały, dziś jeździło się pod bramki :applause: ale... zawsze jest to ale :biggrin: przyjechały następne, te zza Buga :eek: i jeszcze z dalsza : a moje uszy nie tolerują tego języka. Czas wracać do Polski PS. ruskie przyjechały to alkohole w Tesco zaraz poszły w górę :biggrin: WTF? A jakie tolerujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi