FerraEnzo Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 W nocy mrozi i to nawet w Mikulaszu tak że odmrażacz, skrobaczka itd. Rano 830 na Jasnej było -3 jak zjeżdżałem koło 15 było +2. Brzmi całkiem optymistycznie, zwłaszcza biorąc pod uwagę nadchodzące ochłodzenie. Mam nadzieje, że po weekendzie zdam obszerną relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciawaros Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Witam Wybieram się w weekend, po raz pierwszy, czy łańcuchy na koła będą potrzebne ? Jaki koszt noclegu i czy nie będzie na miejscu problemu ze znalezieniem takowego ? Pzdr właśnie wróciłem do domu z chopoka,łańcuchy raczej nie będą potrzebne, co do kwatery to polecam privateden.com u pani Ewy(polka) w kosz t 10 e, os☺☺ ok 15 min jazdy od stoku, przemiła atmosfera,, możliwość wyżywienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 11 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 Jutro rozpoczęcie sezonu na Chopku!! Do zobaczenia :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 Trochę o warunkach na Chopoku - stan naśnieżenia... Jutro rusza też Tatrzańska Łomnica,ale tylko dolna,łatwa trasa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 11 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 No kto jeszcze się pisze na WZF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 11 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 Trochę o warunkach na Chopoku - stan naśnieżenia... Jutro rusza też Tatrzańska Łomnica,ale tylko dolna,łatwa trasa. Fajne trasy, szkoda, że mam tak daleko! Ale jutro musowo gdzieś wyskoczę. Pozdrawiam serdecznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 11 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 Jutro rozpoczęcie sezonu na Chopku!! Do zobaczenia :mellow: to się nie chwal ino skrobnij cosik i wrzuć fotki :happy:- ruszam środa,czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 11 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2015 Będę poniedziałek, wtorek i prawdopodobnie środa na Chopku,może ktoś ,coś pojeździ. Mam 3 miejsca ,jadę z okolic Wodzisławia ,Rybnika,Jastrzębia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 13 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2015 Z delikatnym opóźnieniem, ale wrzucam relacje z 12.12.2015 (sobota). Jak już #marcinn i #johnny zdążyli napisać, na Chopoku zima mimo braku zimy :cheerful:Wyjazd 5 rano, całą drogę atakuje nas intensywny deszcz. Humory nietęgie, nadzieje dają polatujące płatki śniegu. Im wyżej tym lepiej, coraz częściej deszcze przechodzi w śnieg. UWAGA - prowadziłem wczoraj i zastanowił mnie fakt, że trawa mimo padającego deszczu miejscami jest siwa / zmrożona. Intuicyjnie zdjąłem nogę z gazu. Niewiele dalej, na poboczu jedno auto w krzakach, wokół drugiego grupa ludzi i jedna osoba macha, zacząłem hamować...na drodze szklanka. ABS od razu się włączył, pociągało nas kilkanaście metrów. Na szczęście droga w tym miejscu nie skręcała i obyło się bez wizyty w krzakach. Powyżej LUcky droga już była biała (bez lodu) i doe Biela Put dojechaliśmy bez przygód. Parking na Biela Put przed 8:00 wyglądał tak: Od razu wskakujemy na krzesło w kierunku Przechyby, następnie przesiadka na Lukowej i śmigamy 5a / 5. Trasy bardzo dobrze przygotowane, twardy podkład przykryty świeżym śniegiem - dla mnie idealnie :proud: Mimo, że 5 jest niebieska można się fajnie na niej rozgrzać, a jej długość daje ogień w udach. Następnie śmigamy na 11 - SPEŁNIENIE MARZEŃ amatorskiego narciarza. Jest stromo, twardo, dla mnie ekstra. Śmigamy tam do około 11, następnie na Funitel. Tak było na szczycie: https://drive.google.com/file/d/0B7zKpmDVSjJYZzVMSXFoTjJ4TTg/viewZe szczytu zjechaliśmy w kierunku Kosodrzewiny, tam pojeździliśmy na 31 i 36. Podobnie jak 11, obydwie są genialne. Niestety koło południa były już sporo odsypów i muld. Jeździmy tam do 13 i wracamy na 5. Na 5 jest bardzo dużo ludzi w tym dzieci, trzeba uważać. Śmigamy tam jeszcze do około 15 (w tym raz po 11 - niestety nie jest już tak dobrze jak rano). Po 15:00 wyruszamy z Biela Put, bardzo zadowoleni z rozpoczęcia sezonu. Po drodze napawamy się jeszcze pięknym widokiem na Krywań: 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 W końcu dobre info:) Od rana do teraz cały czas naśnieżają 1kę na Zahradkach i powyżej:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 (edytowane) Śnieżą cały kompleks. Biorąc pod uwagę brak zimy i słabe prognozy wybieramy się chyba ponownie w ten weekend. Dziś wieczorem, jutro okaże się na 100% :proud: Procent zaśnieżenia możecie sprawdzać tutaj: http://www.jasna.sk/pl/gory-i-urlop/narciarstwo-nizke-tatry/jasna-live-2015-2016/ W porównaniu z tym co wrzucał johnny, zaśnieżenie rośnie :applause: Edytowane 14 Grudzień 2015 przez FerraEnzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 (edytowane) Szkoda, że na Juhu nie mają dobrego systemu naśnieżania Jakby mieli to spokojnie 33, 35 i 34 by naśnieżyli... Edytowane 14 Grudzień 2015 przez leitner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 (edytowane) Jeśli chciałbym skorzystać ponownie z promocji 9,99 euro za 1-dniowy karnet, to mogę wykorzystać te same dane, ale inny adres e-mail? Punkt 2.1 regulaminu mówi jasno: Each individual main maintain only one GOPASS membership. Ktoś ma jakieś doświadczenie z tego typu zagwozdką? @Edit - Obyło się bez cebulactwa. Kupiłem zniżki na grouponie. Te zniżki są aż nazbyt piękne. Za 40 PLN mam karnet na Chopok :cheerful: Edytowane 14 Grudzień 2015 przez FerraEnzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Co prawda zostało prawie 2 tygodnie, ale czy ktoś z Was już planuje spędzić czas poświątczny na Chopku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Co prawda zostało prawie 2 tygodnie, ale czy ktoś z Was już planuje spędzić czas poświątczny na Chopku? Ja nawet wielkanoc już zaplanowałem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Co prawda zostało prawie 2 tygodnie, ale czy ktoś z Was już planuje spędzić czas poświątczny na Chopku? Trudno mi dziś składać deklaracje,ale pewnie choć jeden raz zawitam w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Może jakieś małe WZF? Chociaż tych z grupy Gopass? Po świętach będzie tam tłok, ale za to więcej tras będzie otwartych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 W porównaniu z tym co wrzucał johnny, zaśnieżenie rośnie :applause:Oj rośnie, warunki poprawiają się z dnia na dzień (pomijając takie niedogodności jak niedzielny wiatr, czy poniedziałkowy beton na trasach po północnej stronie) :happy: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Może jakieś małe WZF? Chociaż tych z grupy Gopass? Po świętach będzie tam tłok, ale za to więcej tras będzie otwartych Tam co tydzień jest WZF... Zgadamy się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Kilka osób pisało, że będzie śmigać na Chopoku w tygodniu. Krótka relacja jest całkiem pożądana :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Ktoś chętny na poranne lyźowanie? http://www.jasna.sk/pl/atrakcje/ski-fun-active/fresh-track-chopok-2004-m-npm/?utm_source=newsletter_gopass&utm_medium=banner_freshtrack_pl&utm_campaign=gopass_smart_bannery_1516 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Ktoś chętny na poranne lyźowanie? Ha ha ha,byłem! : Relacja wieczorem.Mam trochę dobrych informacji... :cheerful: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtaszek Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Jeśli chciałbym skorzystać ponownie z promocji 9,99 euro za 1-dniowy karnet, to mogę wykorzystać te same dane, ale inny adres e-mail? Punkt 2.1 regulaminu mówi jasno: Each individual main maintain only one GOPASS membership. Ktoś ma jakieś doświadczenie z tego typu zagwozdką? @Edit - Obyło się bez cebulactwa. Kupiłem zniżki na grouponie. Te zniżki są aż nazbyt piękne. Za 40 PLN mam karnet na Chopok :cheerful: Panowie o co cho z tym karnetem za 9,99€? Wiem o zniżkach na grouponie ale niestety termin nie pasuje Będzie cos na sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Będzie cos na sezon? Na sezon to trochę już za późno. W odpowiednie zniżki trzeba się zaopatrzeć wcześniej. W kwietniu sprzedawali sezonówki za 200 euro. Ew. można było do końca października wstąpić do klubu akcjonariuszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 (edytowane) Dziś na północy miękko wiosennie a na południu beton. Warunki spoko bywało lepiej ale i gorzej. PS. Przerwa na zlaty bażant :smile: Edytowane 19 Grudzień 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi