Gość Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Prośba: jak ktoś z Was będzie jutro jeździł na Chopoku dajcie znać choć jednym zdaniem jak tam warunki. Proszę :biggrin: Ja na 90% jestem zdecydowany ale... zawsze zostaje te 10 : Jak co to w sobotę się zrewanżuje... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 tych nie polecam, bo można sobie nieźle scharatać narty Eee, na Chopok na początku sezonu z definicji bierze się tylko "żużlówki". Czy "obmedzene", czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Człowieki patrzcie! schody z Kosodrewiny na kolej zrobili :eek: to się nazywa modernizacja :biggrin: i nawet odśnieżone będą! :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Podali oficjalne warunki: 2b Májová Priehyba - Jasná 40cm bdb 13 Biela Púť 40cm bdb 31 Slnečná 40cm bdb 33a Zjazdárska 60cm kamienie 34b Panoráma Predné Dereše – Kosodrevina 30cm kamienie 34c Panoráma Chopok – Predné Dereše 40cm bdb Narazie coś bardzo mało tych informacji.... szkoda że nie podają tras na sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 I jak ? Pojeździł ktoś dziś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 No chyba żartujesz że ktoś napisze. Właśnie dojechałem na nocleg. Trasa spoko (mówię o starej Namystovo-Zuberec) Remont nawierzchni w Namystovie no i wahadło na moście w Podbielu a tak to OK. W Slovackim dzienniku pokazywali otwarcie sezonu na Chopku. Człowieki nawet po czarnej na południu śmigali. Zobaczymy! Jutro 8.30 START :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Aktualne warunki narciarskie na Chopoku. Informacje o czynnych wyciągach i trasach oraz prognoza pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 (edytowane) Aktualne warunki narciarskie na Chopoku. Informacje o czynnych wyciągach i trasach oraz prognoza pogody. ale to chyba w formie żartu? :stupid: ja tu jestem i rozmawiałem z ludźmi którzy dziś tam jeździli! to info to TOTALNA PORAŻKA! to niby 3 trasy jeżdżą :biggrin: PS. jutro ponoć ma jeździć krzesło Jasna - Lukowa Edytowane 4 Grudzień 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 ale to chyba w formie żartu? :stupid: ja tu jestem Janusz,niecierpliwie czekam na twoją relację! :cheerful: No i jakie narty najlepiej zabrać. Ja będę w niedzielę,jeśli nic nie przeszkodzi.Prawdopodobnie nie będę sam,a będziemy,w liczbie dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Nie moglem sobie odmowic,i zajrzalem na kamerki na Chopoka,a tam widok na poludnie doslownie scina z nog!!! Zreszta caly obszar na pd od grani NIznychTatr tak wyglada :eek: Podobnie jest u nas patrzac z Lubania na pd Polecam te kamerki http://www.ochotnica.pl/pl/92410/0/Kamery_online.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 (edytowane) Sezon 2015/2016 uważam za otwarty :)Krótko bo browar się grzeje :biggrin: Na Chopoku tak jak wczoraj pisałem jeździ więcej niż miało.Włączyli krzesło Koliesko - Lukowa. Warunki jak na początek grudnia rewelka. Zero minerałów. Od początku Lucky i FIS twarde do końca dnia. FIS zawężony i źle przygotowany. Pretakarka przejezdna ale: nadal nie zrozumie Słowaka! na Pretakarskiej mają rozgarnięty śnieg i naprodukowane kupy przy lancach i ZATVORENE! Południe: czarna fatalna, Kosodrevina-Serdecko-Krupova rewelacja. Narty jak w kwietmnu :biggrin: rano jeździłem na Progresorkach ale po kilku zjazdach zdecydowanie lepiej było na 88 pod butem. Człowieki jeździli też na free.Fotki: Edytowane 6 Grudzień 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Jasiek robisz smaka oj robisz :proud: Ps Zdrówko :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Jasiek robisz smaka oj robisz :proud: Ps Zdrówko :biggrin: Rozumie że smaka na browara : dzięki :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Oczywiście :tongue::stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Aaaa jeszcze jedno ważne (chyba) Goopasy te przedpłacone nie działają :eek: trzeba walnąć sobie spacerek do infocentrum żeby aktywować. Przynajmniej dziś tak było. Ale spoko bo na Luckach i na Jasnej info jest koło kas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Ja tylko dorzucę, że potwierdzam. Jest git jak na 5.12. Dla samych widoków warto wydać kasę. Inwersja zapiera dech... Jasiek dość drastycznie opisał warunki, dla mnie było trochę lepiej. Choć potwierdzam że na niektórych trasach było kwietniowo... ale coż TAKI MAMY KLIMAT! Jutro 8 30 jedziemy dalej:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Aaaa jeszcze jedno ważne (chyba) Goopasy te przedpłacone nie działają :eek: trzeba walnąć sobie spacerek do infocentrum żeby aktywować. Przynajmniej dziś tak było. Ale spoko bo na Luckach i na Jasnej info jest koło kas. TAK GOPASS całosezonowy trzeba aktywować w infocentrum np. na LUCKO. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciawaros Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Jako ze 1raz na chopoku wiec ciężko porównywać warunki ale jeździło się przyjemnie, z rana trochę lodu - bez tragedii, za 42zl/dzien(promocja na gruponie =rewelacja) jutro 2 dzień atakujemy od rana (zapraszam na grzane winko w tudzież coś mocniejszego niebieskie Audi kombi Tsk:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 TAK GOPASS całosezonowy trzeba aktywować w infocentrum np. na LUCKO. Masz "przedpłacony", czy kupowany w promocji za 249E? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Masz "przedpłacony", czy kupowany w promocji za 249E? Sprytny za 150E:) Podsumowując weekendowe jeżdżenie. Było doskonale jak na 5-6.12. Warunki na otwartych trasach bardzo fajne. Wspaniałe na Juhu Kosedrevina-Serdeczko. Pogoda idealna, lampa cały czas + inwersja z niezapomnianymi widokami. Typowe marcowe narty na Chopoku, kto był wie o czym mówię Na szczęście nasz weekend się nie kończy na niedzieli.... jutro jeździmy dalej zapewne z dużo mniejszym oblężeniem, choć dzisiaj ludzi było bardzo mało. Na Juhu praktycznie pod bramki. Ci którzy wybrali się na otwarcie, otrzymali wiele więcej niż oczekiwali:) pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 (edytowane) Podsumowanie weekenduDzisiaj Lucki i FIS przygotowali na 5+ po prostu rewelacja. FIS jak stół! zmrożony! twardy ale nie lodowy, coś pięknego. Południe jak wczoraj, czarną jak sobie ludzie ujeżdżą tak mają, łącznik pod kolej szczególnie końcówka HORROR kamieniowy :eek: (obawiam się że nie przeżyje do następnego weekendu). Kosodrewina-Serdecko-Koliesko rewelka ale od 10 miękko a o 12 przesypy. Około 13 przeskoczyłem na północ zjechałem po zamkniętej Pretakarskiej i... na szczycie jak zawsze o tej porze muldy po kolana ale od Końskiego Gronia MIÓD MALINA! tak rewelacyjnej trasy nie ma na Chopku :biggrin: a oni ją zamknęli :stupid: sami zobaczcie:Podsumowując: warunki bardzo dobre a pogada dwa dni pięknego słońca a dziś rano nawet lekki mrozik :angel: nic więcej nie trzeba narciarzowi :biggrin:PS. Przemo dobrze gada... pozdrowienia i dzięki za miłe towarzystwo :biggrin: Edytowane 6 Grudzień 2015 przez Gość PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilRADOM Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Wyjazd Witam Wybieram się w weekend, po raz pierwszy, czy łańcuchy na koła będą potrzebne ? Jaki koszt noclegu i czy nie będzie na miejscu problemu ze znalezieniem takowego ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Przemo i Jasiek dobrze mówią - było wyśmienicie! Postarać się naskrobac coś tam wieczorem. Zapomniałem,że mam telefon do Jaśka,bo pewnie gdzieś tam byśmy się odnaleźli. Tak prowadzilismy konwersację Speedtbi,że nawet nie pomyślałem. Coś mi się wydaje,że będę tam co weekend,więc jeszcze nie raz będzie okazją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Johnny super byłoby gdybyś naskrobał :applause: Panowie koledzy, jak tam jest z temperaturą ? Będą śnieżyć w tym tygodniu ? Wybieram się 12.12 i przebieram nogami czy będą warunki. Prośba o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 (edytowane) ...Panowie koledzy, jak tam jest z temperaturą ? Będą śnieżyć w tym tygodniu ? Wybieram się 12.12 i przebieram nogami czy będą warunki. Prośba o info. W nocy mrozi i to nawet w Mikulaszu tak że odmrażacz, skrobaczka itd. Rano 830 na Jasnej było -3 jak zjeżdżałem koło 15 było +2. W sobotę śnieżyli szczyt a raczej północne żleby :stupid: bo śnieg nie spadał tylko leciał poziomo :biggrin: PS. a ja myślałem Johnny że Ci coś nie wyszło i nie przyjechałeś Edytowane 7 Grudzień 2015 przez Gość PS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi