shuger Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 No toś pojechał... a gdzie byśmy jeździli? bo z Chopoka zrobiłeś Białkę! a ja bym zaczął od: Zjazdarskiej i Majstrowskiej Szanuję Twoje umiejętności narciarskie ale w grudniu zeszłego roku osób radzących sobie jako tako na tym lodowisku było bardzo niewielu. Sam o ile nie zaliczyłem wywrotki to przyjemności z jazdy było bardzo niewiele a Funitel kursował prawie tak samo załadowany na dół jak na górę. Południe niestety było prawie że identycznie zlodzone. Zarobiła może chociaż przy tej okazji knajpa na szczycie. A 90% narciarzy gnieździło się na najniżej położonej kanapie Biela Put. Stąd wniosek że to śnieżenie poszło prawie że na marne. Zobaczymy czy w tym roku będzie inaczej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Noo pamiętam ten horror ale co do FIS i dołu jedynki się zgadzam, tak Lucki i Grand...? nie na początek. Szczyt to porażka o której wiedzą wszyscy jeżdżący na Chopku ale nie ma wyjścia (może sypnie naturalny i po freeride da radę). Modernizacja starej dwójki na Koński aż się prosi, wtedy powstaje alternatywa dla Funitela dla jeżdżących na północy. PS. też nienawidzę lodu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Ale pamiętaj że tereny powyżej Prehyby to można bez większych problemów naśnieżać przez większość sezonu bo o mróz dużo tam łatwiej, natomiast trasy niżej muszą często dłużej czekać dlatego tak ważne żeby teraz kiedy pogoda pozwala śnieżyć i otwierać dół. Spokojnie myślę że z biegiem czasu do tego dojdzie, bo Słowacy zauważą że warunków na Chopoku nie zmienią - mogą się tylko do nich dostosować i je lepiej wykorzystać z pożytkiem dla nas - narciarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Według mnie na początku na północy powinni naśnieżać FIS, 1, Majstrovską i 5 (niebieska z Rovnej Holi). Jednak prawda jest taka, że dlatego najpierw naśnieżają górę, bo tam najpierw są warunki do śnieżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aurigae Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Ważne, żeby od początku sezonu uruchomili Zachriadki (lub jeszcze lepiej Luczki), gdyz startowanie z Białej Puti to porażka (pamiętam co w ub. sezonie działo się w Jasnej gdy wyłączyli krzesło na Lukovą). A przy okazji im więcej dolnych tras będzie czynnych tym lepiej. Wiadomo jak zmienne i trudne są tam warunki powyżej górnej granicy lasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Śnieżą Lućky! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Śnieżą Lućky! No i to Rozumiem!! Widać doświadczenia z zeszłego sezonu nie poszły na marne. W związku z powyższym grudniowy wypad na Chopok wydaje się być znacznie bardziej przewidywalny i atrakcyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 (edytowane) No i to Rozumiem!! Widać doświadczenia z zeszłego sezonu nie poszły na marne. W związku z powyższym grudniowy wypad na Chopok wydaje się być znacznie bardziej przewidywalny i atrakcyjny Co Ty masz z tymi Luckami :biggrin: przecież tam jest bardziej płasko jak na Białce na dole :biggrin: ale... każdy lubi to co mu pasi a na Chopku każdy znajdzie trasę dla siebie. Pozdrawiam PS. a kiedy planujecie bo ja na 4-6 mam już noclegi :stupid: :applause: :biggrin: Edytowane 26 Listopad 2015 przez Gość PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 27 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 A maja jeszcze jakieś miejsca wolne? W dwóch z kumplem chcemy się wyrwać na dwa dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Wiadomo już kiedy start na Chopku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Wiadomo już kiedy start na Chopku ? Na razie na stronie mają jeszcze rozkład letni. Music Opening jest 5go, więc pewnie ruszą z koksem 4go. Śniegu jest sporo, więc nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Dzięki za info! Widziałem właśnie Music Opening event, więc jest nadzieja, że następny weekend otworze sezon na Chopku. Z prognoz wynika, że ocieplenie nie powinno, aż tak bardzo wpłynąć na warunki :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Tak Chopok rusza 4 w piątek... ja będę na stoku 5 :biggrin: nareszcie! dziś 5 godzin w warsztacie i narty (a raczej 3 pary nart) przygotowane do sezonu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Kilka zdjęć z dzisiejszego naśnieżania Na fb napisali, że w piątek na severze chcą otworzyć Lućky, Zahradky (pewnie FIS, 5-Turisticka i może 1-Pretekarska), Biela Put i główną z Chopka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Wybiera się może ktoś z Krakowa w weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 Ja jadę w ten weekend, ale mamy pełen skład :frown:: Kupuje właśnie te karnety po 9 euro. Korzystał już ktoś z tej promocji ? zapowiada się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Na Biela Put jeżdżą ratraki :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Kupione karnety, ale na 12.12 :crazy: Po przeliczeniu kursu z kaucją za kartę wyszło 50 PLN...:cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Ja będę 5-7 ale coś słabo to wygląda. Na FB pisali że planują otwierać Zahradky, a są praktycznie bez śniegu. Dużo padło ale na dole śnieg z deszczem:/ Zobaczymy. Mogliby rzucić jakimiś normalnymi zdjęciami, a nie z naśnieżania zeszłorocznego.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 FIS wygląda nieźle, ale ani Pretekarska (dolna) ani tym bardziej Jeleni Grun nie będzie otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Ja jak już pisałem będę 5-6 tylko prognoza... nie wiem którą sobie wybrać : Dwie stacje pogodowe na ten sam czas pokazują: jedni -6 drudzy +6 :stupid: a jak będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Noo to już wszystko jasne! (jak to w JASNEJ ) BRAWO SŁOWACY! Poszli po rozum do głowy i wyciągnęli wnioski z zeszłego sezonu skupiając się głównie na trasach niżej położonych -> będzie gdzie pojeździć: W weekend czynne będą trasy: 5 Turisticka, 11 FIS, 14 Lucky i 13 Biela Put oraz trawersy 2a i 2b po północnej stronie . Na południu także otworzą dolne trasy: 31 i 36. Trasy ze szczytu Chopoka tak po północnej jak i południowej stronie nie będą czynne. Pełny rozkład jazdy poniżej: http://www.jasna.sk/hory/lyzovacka/jasna-live-2015-2016/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 I jeszcze trochę fotek z przedwczoraj: https://goo.gl/photos/rb7osfnX55X7YBcy9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Dzięki Shuger za info! No to już pojeździłem! :sorrow: ale choć nogi rozgrzeje po letnim lenistwie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Oj Jasiu to bardzo dobrze! co byś robił cały sezon jakbyś tak już na początku wszystko miał na tacy? Spokojnie jeszcze się rozkręci a rozgrzewka na tych trasach będzie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi